Instagram takipçi satın al
İlginç Bilgiler

Dünyanın En Tehlikeli 9 Mesleği

Bu meslekler dünyanın en tehlikeli meslekleri arasında bilinir ve ölüm riski oldukça yüksek olan mesleklerdir. İşte dünyanın en tehlikeli 9 mesleği.

istanbul temizlik şirketi

Bu liste, bu meslek grubundaki insanlara olan bakış açınızı biraz daha değiştirecek ve daha fazla saygı duymanızı sağlayacaktır. Bu meslekler dünyanın en tehlikeli meslekleri arasında bilinir ve ölüm riski oldukça yüksek olan mesleklerdir. İşte dünyanın en tehlikeli 9 mesleği.

9- Kamyon Sürücüleri

Kamyon Sürücüleri

Bu iş iki şey yüzünden çok tehlikelidir. Son derece uzun mesafeli yolculuklar ve tehlikeli yollar şoförler için oldukça zor bir durumdur. Bazen çok zor yollardan geçmek zorunda kalıyorlar çünkü başka alternatifleri yok. Örneğin dağlarda bulunan ve kamyonlar için uygun olmayan dar yollar şoförler için oldukça risklidir. Hele bir de kışın o kaygan yollardan geçmek resmen ölümle yaşam arasındaki ince çizgiye bürünüyor. Geçtiğimiz sene dünya üzerinde 700’den fazla kamyon şoförü hayatını kaybetmiştir.

8- Hapishane Muhafızı

Hapishane Muhafızı

Eğer bir hapishane gardiyanı işine %100 odaklanmazsa, yaptığı iş hayatına mal olabilecek kadar tehlikeli bir hal alır. Mesela en tehlikeli suçluların bulunduğu yer olarak bilinen Gürcistan’daki Gldani ceza evinde hiç bir güvenlik görevlisi yalnız olmamalı. Bu ceza evindeki suçluların çoğu zaten ömür boyu hapse çarptırılmış olduklarından dolayı kaybedecek hiç bir şeyleri yoktur ve her türlü zararı verebilecek kişilerdir.

7- Nükleer Santral İşçileri

Nükleer Santral İşçileri

2011’de Japonya’da radyoaktif maddenin büyük bir şekilde serbest bırakılmasına neden olan bir nükleer erime meydana geldi. Radyoaktif malzeme o kadar toksikti ki, herhangi bir terslik olmaması için bölge nüfusun çok uzakta olması önerildi. Bu işçiler, onu kapatmak için onunla mecburen fiziksel olarak temas halinde olmalıdırlar. Bu olayda bir çok işçi hayatını kaybetmiştir. Gerçekten çok tehlikeli bir meslek.

6- Petrol İşçileri

Petrol İşçileri

Petrol işçileri, açık denizlerde bulunan petrol platformlarında günde yaklaşık 16 saat kadar çalışmaktadır. Ve buradaki makineler oldukça büyük ve hareketli makinelerdir. Herhangi bir dikkatsizlikte ölümle burun buruna gelebilirsiniz. Ayrıca petrol son derece patlayıcı olduğundan daha fazla dikkat gerektirmektedir. 2010’da Meksika Körfezi’nde bir petrol platformundaki patlama nedeniyle 11 işçi hayatını kaybetmiştir.

5- Elektrik Hattı İşçileri

Elektrik Hattı İşçileri

Bir insanın hayatını kaybetmesi için sadece 50 volt yeterli iken bu işçiler yaklaşık 800.000 voltun bulunduğu büyük tesislerde çalışıyor. Ayrıca 50 metre yukarıda elektrik direğinde çalıştığınızı varsayın. İki şey düşünmek zorundasınız. Birincisi düşmemek, ikinci yanlış bir işlem yapmamak. Bu hataların her ikisi de bir kaç saniye içinde hayatınızı sona erdirebilir.

4- Savaş Bölgesi Muhabiri

Savaş Bölgesi Muhabiri

Savaş bölgesinde muhabir olmak resmen ölümle dans etmektir. Her an başınıza bombalar yağabilir, atılan binlerce kurşunun hedefi olabilirsiniz. Ölümü her an hissedeceğiniz bu meslek dünyanın en tehlikeli meslekleri arasında 5. Sırada yer almaktadır.

3- Kömür Madenciliği

Kömür Madenciliği

Kömür madenciliği işçileri çok zor ve tehlikeli şartlar altında günde 12 saat kadar çalışmaktadırlar. Çalıştığınız alanın çok dar olması oldukça güç ve yorucudur. Ayrıca kömür tozu nedeniyle nefes almakta en büyük sorun. Madenin çökmesi an meselesidir. Her yıl yüzlerce işçi ekmek parası için canlarını ortaya koyarak hayatını kaybediyor.

2- Kereste Oymacılığı

Kereste Oymacılığı

Keskin testereler ile çalışmak oldukça zor ve tehlikelidir. Ama bu işte hayatını kaybeden işçilerin çoğu kerestelerin altına kalıyor. Bu meslekte oldukça tehlikeli görülmekte ve dünyanın en tehlikeli meslekleri listede 3. sırada yer almaktadır.

1- Astronotlar

Astronotlar

Astronot olmanın ölüm oranı %7 olarak söylenmektedir. Bu oran, bu mesleği seçmeden önce iki kere düşünmenizi sağlayacaktır. Bir roketin üzerindeyken bir anda her şey ters gidebilir ve ölümle burun buruna gelebilirsiniz. Son derece küçük bir hata roketi patlatabilir ya da oksijeni sızdırabilir.

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu