Instagram takipçi satın al
Faydalı Bilgiler

Kalıcı Parfüm Kokusu İçin Yapılması Gerekenler

Parfüm kokusunu seviyor musunuz? Kalıcı parfüm kokusu elde ederek parfümünüzü yanınızda taşımaya son verebilir ve daha uzun süre kullanabilirsiniz.

istanbul temizlik şirketi

Parfümler daha güzel kokmak ve etrafımızdakileri hoş kokular ile etkilemek için kullanılır. Aynı zamanda kötü kokuları bastırmak için de tercih edilir. Fakat çoğu kişi uzun süre parfüm kokularının üzerinde durmamasından şikayet eder. Çünkü herkesin bir parfümden beklentisinin ilki güzel kokması iken ikincisi kokusunun kalıcı olmasıdır. Kalıcı parfüm kokusu elde ederek parfümünüzü yanınızda taşımaya son verebilir ve daha uzun süre kullanabilirsiniz.

En İyi Bayan Parfümü Hangisidir, Bayan Parfüm Önerileri

Kokularınızı Gün Boyu Kalıcı Hale Getirmenin Püf Noktaları

İşte sizin için kokularınızı gün boyu kalıcı hale getirmek noktasında tüyolar:

  • Parfümünüzü sıcak ve nemli yerlere koymayın. Çünkü parfümlerinizi sıcak ve nemli yerlerde muhafaza etmek koku kalitelerinin düşmesine neden olur.
  • Eğer kuru bir cilt yapısına sahipseniz ki pek çok kişinin şikâyet ettiği bir noktadır, parfüm sıkmadan önce kesinlikle vücut losyonu sürün. Vücut losyonu, parfümün tutunmasını ve kokusunun daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar.
  • Nabız noktaları parfüm için ideal alanlardır. Fakat nabız noktalarına parfüm sıkmadan önce kesinlikle vazelin sürmenizi öneririz. Vazelinin kokuyu hapsedici özelliği vardır. Bu sayede parfümünüz daha kalıcı hale gelir. Yine pek çok kişi nabız noktaları olan bileklerine parfüm sıktıktan sonra birbirine sürtmeyi tercih eder. Bunu yapmayın. Bileklerinizi birbirine sürterek kokunun uçmasını hızlandırmış olursunuz.
  • Parfümünüzü sıkarken vücudunuzda doğru noktaları tercih edin. Daha sıcak noktaları kullanın. Mesela boynunuz, bilekleriniz, dirsek içleri ilk akla gelenlerdir.
  • Saçlarınıza doğrudan parfüm sıkmayın. Parfümler genel olarak alkol içerir. Doğrudan saçınıza sıkmak zarar verebilir. Bunun yerine saç fırçanıza sıkıp saçınızı o şekilde tarayın.
  • İnsanların kalıcı parfüm kokusu beklentisiyle yaptıkları en yaygın hatalardan birisi parfümle deodorantın amacını karıştırmaktır. Deodorantlar terlemeye kullanılırken parfümün kokusunun kalıcılığı artmaktadır. Aynı şekilde duştan sonra vücuda nemlendirici sürmek de kokuyu hapsetmeyi, kalıcılığı arttırmayı sağlar. Dolayısıyla parfümü temiz bir vücuda sıkmalısınız. Önden deodorant kullanabilir ya da duşun hemen ardından kullanabilirsiniz.
  • Kuru bir ciltte parfümün tutunması zordur. Bunun yerine cildinizi nemlendirir. İyi nemlendirilmiş bir cilt, kokuyu daha iyi saklamaktadır. Parfümünüzü sıkmadan önce cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Vücut kremlerinden destek alarak kokunuzun kalıcılığını arttırmayı deneyin.
  • Parfümünüzün uzun süre etrafa koku saçmasını istiyorsanız parfümünüzü saç fırçanıza sıkın. Saç, parfümün uçmasını engeller ve daha uzun süre yayılan koku sağlar. Bu sayede daha az ve daha etkili bir kullanım elde etmiş olursunuz.
  • Hepimiz parfümümüzün kapağını ilk açtığımızda ortaya çıkan büyülü kokunun uzun süre devam etmesini isteriz. Bu büyülü kokunun devamlılığını sağlayabilmek kalıcı parfüm kokusu elde edebilmek adına parfüm kapağını her zaman kapalı tutmalısınız. Bunu sadece parfümlerde değil, diğer bütün koku ürünlerinde yapmalısınız. Hatta kutu içerisinde saklamalısınız. Bu sayede parfüm konunuzun daha uzun ömürlü olmasını sağlarsınız.

Kalıcı Parfüm Kokusu İçin Doğru Parfüm Seçimi

Kalıcı parfüm kokusu için elbette yukardaki hususların her birisi altın değerinde. Fakat parfüm seçiminiz de en az onlar kadar gün boyu etkileyici kokunun devam etmesi için belirleyici olmaktadır. Mesela kalıcılığı en yüksek kokulardan birisi odunsu notalara sahip kokulardır. Turunçgillerin notaları uçmaya daha meyillidir. Aklınızda bulundurmanızda fayda var.

Parfüm kullanmayı seviyorsanız Kadınların En Çok Tercih Ettiği 10 Parfüm içeriğimiz ilginizi çekebilir.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu