Instagram takipçi satın al
İlginç BilgilerListelerSinema

Korku Filmlerindeki Maskelerin İlginç Hikayeleri

Korku filmleri daima en çok sevilen film kategorilerinden birisi olmaktadır. Korku filmlerindeki maskeler de kendi hikayelerine sahipler. Bunlardan bazıları;

istanbul temizlik şirketi

Korku filmleri daima en çok sevilen film kategorilerinden birisi olmaktadır. Filmlerde canavarlar, katiller, ya da başka bir tehditten kaynaklı gizem, son derece dehşet yaşatan detaylar. Senaryolarla birlikte özellikle karakterler korku filmlerinin en önemli detayları. Karakterleri korkunç hale getirmek için tercih edilen yöntemlerden birisi ise maske kullanmak oluyor. Pek çok korku filminde karşılaştığımız maskeler her ne kadar karakterleri korkunç hale getirse de bazılarının ardında eşsiz hikayeler bulunuyor.

Korku Filmlerinin Unutulmaz Maskeli Karakterleri

Sizler için korku filmlerindeki maskelerin ilginç hikayeleri derledik. İşte listemizdeki maskeli karakterlerin yer aldığı korku filmleri ve maskelerinin hikâyeleri:

Phantom of the Opera (1925):

Lon Chaney’in yer aldığı ifadesiz maskeli karakter, döneminin en ürütücüsü idi. Fakat filmde Christine Daae karakteri Chaneu’nin maskesini kaldırdığında gerçek dehşet o zaman ortaya çıkmıştı. Hatta maskeleme sahnesinin izleyiciler için çok travmatik geçtiğini, film galasında insanların bayıldıklarını dahi raporlarda görüyoruz.

Phantom of the Opera (1925)

Eyes Without a Face (1960):

Christiane bir trafik kazası sonrasında yüzünün korkunç şekilde bozulmasıyla karşılaşır. Bunun üzerine ifadesiz ve dar bir maske takmak zorunda kalır. Bu yüzden de oyuncu, çekim günü bitene kadar maskeyle dolaşır. Yine yemeklerini pipetle yiyebilmekte ve maskenin sert olmasından dolayı konuşamamaktadır. Bu da kendisini ekipten soyutlamasına, en azından kendisinin öyle hissetmesine yol açar. Yine de oyuncu bu maskenin kısıtlamalarının performansını olumlu yönde etkilediğini belirtir.

Eyes Without a Face (1960)

The Texas Chainsaw Massacre (1974):

Texas Testere Katliamı filminin ilham kaynağı ülkenin en tuhaf katillerinden birisi olan Ed Gein’dir. Fakat Gein filmin temelinin sadece küçük bir kısmıdır. Leatherface’in sahip olduğu insan eti maske tamamen yönetmen Tobe Hooper’ın fikridir. Filmin asıl vurucu noktası da bu insan etinden yapılma maskedir. Bu ilginç maske, katilin geçmiş kurbanlarından yapılmış gibi modellenmiş; fakat asında gerçek bir yüz maskesinden çok daha fazlası ortaya çıkmıştır.

The Texas Chainsaw Massacre (1974)

Halloween (1978):

Bu filmin ana karakteri Michael Myers için ucuz bir maske alınmak ister. Bunun için Hollywood’daki Bert Wheeler’in dükkanına gittiğinde sanat yönetmeni maskeyi alır. Kendi yüzünde dener ve ek olarak bir de palyaço maskesi alır. Bu, son derece akıllı bir seçenek olmuş ve korku filmlerinde daima karşımıza çıkan palyaçolar hayat bulmuştur.

Halloween (1978)

Friday the 13th (1980):

13. Cuma filminde yer alan hokey maskesi, korku filmlerindeki maskeler arasında en akılda kalıcılardan birisi. Fakat bu maske, üçüncü bölümde ancak seriye dahil olmuştur. Üç boyutlu kameralar için makyaj yapılırken ekip aceleyle makyaj yapmak yerine, hazırlıksız biçimde bir kaleci maskesi önerir ve kabul edilir. Bu sayede korkunç bir karakter kolayca şekillendirilmiş olur.

Friday the 13th (1980)

The Silence of the Lambs (1991):

Kuzuların Sessizliği daima kült korku filmleri arasında yer almıştır. Filmin maskesiyle tanına ikonik karakteri Hannibal Lecter için sert görünüm verecek bir maskeye ihtiyaç duyulur. Bunun için de hokey liginde çok sık kullanılan bir kaleci maskesi seçilir. Basitlik, dehşeti beraberinde getirmiştir.

The Silence of the Lambs (1991)

You’re Next (2011):

You’re Next adlı filmde bir grup maskeli saldırgan, bir ailenin bir buluşma vesilesiyle bir araya gelmesini vahşete çevirir. Katiller kuzu, tilki ve kaplan maskeleri kullanırlar. Maskeler aynı zamanda her katilin kişiliği hakkında fikir vermektedir.

You’re Next (2011)

Korku filmlerini seviyorsanız Gelmiş Geçmiş En İyi Korku Filmleri içeriğimiz ilginizi çekebilir.

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu