Instagram takipçi satın al
Sağlık

Griple Mücadele Etmenin Yolları Nelerdir?

Gripten korunmak uzun ve sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir. Grip ile mücadelemizde en etkili yöntemler nelerdir bunlardan bahsedeceğiz.

istanbul temizlik şirketi

Mevsim geçişlerinde görülen ısı değişimleri vücudumuzun savunmasını etkileyerek nezle, grip, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu hastalıklarına karşı açık hale gelmemize neden oluyor. Bu yüzden gripten korunmak uzun ve sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir. Grip ile mücadelemizde en etkili yöntemler nelerdir bunlardan bahsedeceğiz.

Grip Aşısı

Gripten korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemine ihtiyacımız vardır. Gribe karşı aşılanmak ise vücudumuzu güçlendirmek için yapabileceğimiz listenin en başında gelmektedir. Birçok türlerde grip virüsleri olduğu için her sene aşılanmak gerekmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından içerisinde Türkiye’nin de bulunduğu dünyanın çeşitli bölgelerinde devamlı olarak izlemeler yaparak salgın yapma ihtimali bulunan virüs tipleri belirlenmektedir. Örgüt belirlemiş olduğu bu virüs tiplerini aşı üreticilerine bildirerek aşıların içerisinde bulunmalarını zorunlu kılmaktadır. Bu sayede aşıların içeriğine de salgın yapma ihtimali olan en yüksek olan virüsler bulunmakta ve en doğru korunma da sağlanmaktadır.

Herkesin Yaptırması Gereken 4 Aşı yazımızda ilginizi çekebilir.

Grip aşısı faydalı mı?

Hijyene Dikkat Edin

Sık sık ellerinizi yıkama alışkanlığı edinin. Hapşıran insanların ellerinin dokunduğu eşyalarda virüsler saatlerce ve hatta günlerce canlı kalabilmektedirler. Burun, ağız ve gözlere dokumayın. Bu dokunmama kuralına uyarak aynı virüs ile tekrar hastalanmaya engel olabilirsiniz.

Yeteri Kadar Sıvı Alın

Susuzluk hissi yaşamamanız su içmenizi engellememeli. Su içme ihtiyacı duymasanız dahi gün içerisinde en az 8 bardak su için. Bol su içerek solunum mukoza hücrelerinin nemli olması ve virüs taşıyan damlacıkların da etkisine karşı direncinizi daha da arttırır. Vücudunuzda bulunan mikropların da ciğerlerden ve solunum sisteminizden dışarıya atılması için de bol bol su tüketilmesi her zaman önerilmektedir.

Kötü Alışkanlıklarınıza Veda Edin

Alkol ve sigara gibi vücudunuzun direncini düşürebilecek tüm kötü alışkanlıklardan uzak durmalısınız. Ayrıca virüs yüklü damlacıklar sigara içinle ortamlarda dumana yapıştıklarından dolayı hastalık yapıcı özellikleri de çok fazla artmaktadır.

İşte Bu Besinler Sizin İçin Griple  Mücadele Ediyor!

Sarımsak: Sarımsak doğal bir antibiyotiktir. Her ne kadar kokusu rahatsızlık verse de dünyadaki en sağlıklı besinlerden bir tanesidir. Aynı zamanda antiviral özelliğe de sahip olan antibiyotik, bakteriler ve virüsler ile mücadele esnasında büyük rol oynar.

Mantar: Mantar bağışıklı sistemi için birebir besinlerden biridir. En büyük özelliği bağışıklık sistemini geliştirmesidir. Selenyum ve antioksidan yönünden çok zengin bir besindir.

Bal: Bal, çok eski zamanlardan beri iyileştirici özelliğe sahip olan bir besindir. Yalnızca yediğiniz balın gerçek bal olmasına özellikle dikkat etmelisiniz. Antifungal, anti bakteriyel ve antiviral özellikleri bulunur. Bu sayede gribe karşı da hem koruyucu hem de iyileştirici özellikleri taşımaktadır.

Nar ve Kivi: Nar ve kivi tam bir C vitamini deposudur. Grip dönemlerinde kesinlikle nar ve kivi tüketilmesi gereken ilk meyveler arasında yer almaktadır. Doğal antioksidanlardır ve aynı zamanda bağışıklı sistemini de güçlendirirler.

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu