Instagram takipçi satın al
Sağlık

Hamilelikte 1. Ay Neler Olur?

Hamilelikte 1. Ay Neler Olur? Hamileliğin 1. Ayında bebeğin boyu, kilosu, büyüklüğü hakkında bilgiler, bebeğinizin cinsiyeti ne zaman belli olur? yazımızın devamındadır.

istanbul temizlik şirketi

Hamilelik süreci uzun ama bir o kadarda eğlencelidir, bebeğinizin ne durumda nasıl olduğunu, hangi aşamada olduğunu anneler fazlasıyla merak ederler annembilio.com da,  bebeğinizin doğmadan önceki aşamaları hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz. sizlerde paylaşacağımız bu serüvene başlangıç olarak hamilelikte 1. ay ile başlayalım.

Hamilelik- Gebelik Hesaplama Nasıl Yapılır?

Hamileliğin 1. Haftası

Hamilelik adet tarihinizin ilk gününden başlar, fakat rahim içine  yerleşme süresi  4 hafta çerisinde gerçekleşmektedir.  Bu yerleşme süresinden öncesi için herhangi bir gebelik durumu vardır, denilemez. Ultrason kontrolü yapıldığı zamanlarda dahi görüntülemek mümkün değildir.  1. ve 2. Haftalarda yumurtlama dönemi oluşmakta, 3. Haftada dölleme gerçekleşmektedir ancak 4. Haftada rahme yerleşme süresi tamamlanır. Hamilelik süresinin 4.haftadan sonra sayılmaya başlaması gerekmektedir, bu şekilde hesaplamak daha sağlıklı sonuç verecektir.

Hamileliğin 2. Haftası

Hamilelik süreci son adet tarihi  baz alınarak hesaplanır ve ilk 2 haftalık bu süreçte  yumurtlama dönemi,  3. Haftada döllenme döneminin gerçekleşir, bu yüzden hamilelikten ancak 4. Haftada bahsedilebilmektedir. 2. Haftada gebelik durumu gerçekleşmiş denilemez.  Kesin sonuca ancak 4. Haftadan sonra erişilebilmektedir. Bu haftada bebeğin oluşacağı ilk zemini anne hazırlanmaya başlar, anne 1. Haftada olgunlaşmış olan yumurtasını beslemek için, östrojen, projesteron salgılayarak, folikül keselerini olgunlaştırmaya başlar. 12 ila 24 saat içinde, 250 milyon sperm hücresi yumurtaya gidecek yumurtanın kabuğunu aşarak döllenmeyi gerçekleştirebilecektir. Sperm hücrelerinin yerleşim süreci, yaklaşık 10 saat sürmektedir  ve ancak 400 adet sperm hücresi erişim sağlayabilmektedir. Yumurtaya erişim sağlayan, 400 adet sperm hücresinin içerisinden yanlızca birtanesinin yumurtanın içine girebilmesi mümkün olur.

Hamileliğin 3. Haftası

Hamilelik süreci 1. Ve 2. Haftada da belli olmadığı gibi 3. Haftada da belli olmamaktadır. 4. Haftaya kadar süre gelen yumurtlama ve döllenme sürecinin döllenme aşaması 3. Haftada gerçekleşmektedir. Ancak,  gebeliğin oluşabilmesi için devamında gelen rahme yerleşmesi de tamamlanabilmeli,  akabinde gebelik oluşumu gerçekleşmiş sayılmaktadır. Hamileliğin  3. Haftasında hücreler bölünerek büyür.  Bebek gelişimi için gerekli olan, östrojen ve projesteron salıgılanmaya devam etmektedir. 3. Haftada  yapılan hamilelik testleri sonuç verebilmektedir.  Sonuç alınmaması durumunda tekrarlanabilir,  3. Haftada amniyotik sıvı oluşumu başlamıştır, bu oluşum devamında amniyon kesesini meydana getirecektir.

Hamileliğin 4. Haftası

Hamileliğin,  1.2. Ve 3. Haftada olan yumurtlama ve döllenme sürelerinin tamamlanmasının akabinde 4. Haftada rahim içine yerleşmesi  ile ilerlemektedir.  Rahim içine,  yerleşmiş olan  bebeğin,  boyu ve kilosunun ultrason görüntüsü alınabilecek büyüklükte değildir. Ultrason görüntüsünün alınamamasının yanı sıra, bebeğin kalp atışları da henüz duyulamamaktadır. Tahmini olarak 1mm boyutlarındadır. Plasenta (bebeğin eşi) bu haftalarda gelişimine başlamıştır. Genellikle plasenta ne işe yarar?  Sorusu çok merak edilir, plasenta  bebeğin hamilelik sürecinde beslenmesini sağlayacaktır. Beslenmesinin yanı sıra, bebek için bir o kadar önem taşıyan oksijen ihtiyacını da sağlayabilmektedir.  Bu haftadan sonra devam edecek olan 10 haftada bebeğin organlarının gelişiminin başlangıcı olacaktır.

Hamilelikte 2. ayda neler yaşandığını ve 2. ay gelişimlerini Hamilelikte 2. ay içeriğimizden okuyabilirsiniz.

Bu yazımızda Hamilelikte 1. Ay hakkında bilgiler verdik konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi bize, yorum bölümünden iletebilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu