Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerSağlık

Yenidoğan Bebeklerde Gaz Sancısı İçin Ne Yapılmalı?

istanbul temizlik şirketi

Bu yazımızda siz değerli hanımlara ailelerin neşesi, evlerin huzuru, annelerinin bir tanesi olan yenidoğan bebeklerde gaz sancısı için ne yapılmalı? Sorusunun cevabını açıklayacağız.

Yeni doğan bebekler dünyaya gözlerini açtığında gelişmekte olan ufacık mide ve bağırsak sistemiyle doğmaktadır. Zayıf mide ve sindirim sistemine sahip olan bebekler sık sık gaz sancısıyla karşı karşıya kalabilmektedirler. Hafif, şiddetli ve çok şiddetli grupa ayrılan bebek gaz sancısı, bebeği rahatsız ettiği gibi aile üzerinde de psikolojik üzüntüye yol açabilmektedir.

Bebeklerde Gaz Sancısını Azaltmanın Yolları

Bebeklerde Gaz Sancısını Azaltmanın Yolları

  • Uzmanlar; gaz sancısının önlenmesi veya azaltılabilmesi için bebeklerin belirli bir süre anne sütü ile beslenilmesini vurgulamaktadır.
  • Anneler bebeklerini emzirirken aralıklar belirlemelidir. Emzirme aralığınızı en az 2 saat olarak ayarlamanızı önermekteyiz. Saat başı emen bebeklerde sindirilen ve sindirilemeyen sütler karışarak gaz yapabilmektedir.
  • Bebekleri ne aşırı sıcak, ne de aşırı soğuk alanlarda tutmamaya özen gösterin. Üşümeyeceği ve sıcaktan bunalmayacağı alanları tercih edin.
  • Bebeğiniz ile vakit geçirirken veya dinlenmesi için yatırırken yan veya karın üstü pozisyonunda dinlendirin.
  • Gaz sancısının başladığı zamanlarda gaz sancısını dindirebilmek için karnına ve ayaklarına ılık bezler koyabilirsiniz. Ancak bezlerin aşırı sıcak olmamasına dikkat edin. Aşırı sıcak bezler bebeğinizin cildine zarar verebilir.
  • Bebeğinize güven, sevgi ve şefkatle yaklaşın. Tedirgin ve aceleci davranışlarınız gaz sancısı yüzünden ağlayan bebeğinizi daha da endişelendirebilir.
  • Elektrikli süpürge, saç kurutma makinesi veya hafif gürültülü cihazların sesleri bebeğinizi sakinleştirebilir. Farklı bir yöntem olsa da bir çoğu bebek uyumak ve sakinleşmek için bu tür makine ve cihazların seslerinden yararlandığını da hatırlatmamız gerekir ? Bu durumun dışında eviniz müsaitse bebek arabasında eğlendirerek ev içerisinde bir kaç tur atabilirsiniz.
  • Bebeğin gaz sancısını dindirebilmek için bitkisel ürünlere asla başvurmayın. Doktorun kontrolünde verilen (sıvı) ilaçlar dışında da hiç bir ilacı bebeğinize vermeyin.

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Geçer?

Annelerin Dikkatine! Değerli Anneler Bebekleri İçin Beslenmesine Dikkat Etmelidir!

Anneler bebeklerini doğurduktan sonra 6 ay boyunca yeme ve içmesine dikkat etmelidir. Özellikle sigara, alkol v.b. zararlı maddeleri kesinlikle kullanmamalı kötü alışkanlıklarından vazgeçmelidir. Bebeklerin temel besin kaynağı olan anne sütü annelerin beslenmesi ile alakalıdır. Gaz yapıcı özelliğe sahip olan asitli içecekler ve gıdalar kesinlikle az tüketilmelidir. Aksine bebeklerde gaz sancısı durumunu önleyecek besinleri sık sık tüketmelidir. Annelerin sıkça sorduğu bebeklerde gaz sancısı ne zaman geçer? Sorusuna şöyle cevap verebiliriz; İlk 6 ay bebeklerde gaz sancısı sıklıkla görülür ancak 6 aydan sonra gaz sancısı azalır ve ileri ki zamanlarda tamamen kesilir.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu