Instagram takipçi satın al
MüzikTeknoloji

Spotify NFT Dünyasına Giriş Yaptı!

Neredeyse her alandan sektörün NFT dünyasına giriş yapmasıyla birlikte Spotify’da attığı bu adımla listeye adını yazdırmış oldu.

istanbul temizlik şirketi

Spotify Nedir?

Spotify, İsveç merkezli bir müzik veri akışı ve podcast servisidir. Ayrıca aralarında Sony, EMI, Warner Müzik Grubu ve Universal’in de bulunduğu bir dizi seçkin bağımsız şirketlerden seçilmiş müzikleri dinlemenize izin veren, aylık abonelik sistemiyle çalışan bir dijital müzik platformudur. Ünlü platform Spotify NFT ‘ye giriş yapıyor!

Spotify, NFT Pazarına Giriş Yaptı!

Neredeyse her alandan sektörün NFT dünyasına giriş yapmasıyla birlikte Spotify’da attığı bu adımla listeye adını yazdırmış oldu. Geçtiğimiz hafta Instagram, sosyal medya uygulamasında NFT paylaşımını sınırlı sayıda içerik üreticiyle birlikte test etmeye başlamıştı. Spotify NFT pazarına giriş yapan, dünyanın en popüler çevrimiçi müzik ve podcast platformlarından biri. Spotify sözcüsü Music Ally’ye bu konuda açıklama yaparak; Spotify’ın sanatçıların NFT tekliflerini profilleri aracılığıyla tanıtmasına yardımcı olacağını söyledi. Sanatçılar bu sayede burada NFT koleksiyonlarını sergileyebilecek. Spotify uygulaması ABD’deki bazı Android kullanıcıları için testi başlattı. Spotify’a eklenen NFT koleksiyonları, şimdilik ABD’deki küçük bir kullanıcı grubu tarafından görüntülenebiliyor. Spotify’ın Android sürümünde ortaya çıkan özellik, şu an için yalnızca Steve Aoki, The Wombats gibi birkaç dijital sanatçının eserlerini içeriyor.

Spotify NFT Dünyasına Giriş Yaptı!

OpenSea Sayfasından Satın Alınabiliyor!

Telefonunuzda bulunan Spotify uygulamasını güncelledikten sonra şu anlık sadece ABD’de teste erişim sağlayabilirsiniz. Spotify’dan NFT’ler OpenSea’daki sayfasından satın alınabiliyor. Ayrıca OpenSea‘daki sayfasına tıklayarak NFT’nin bir video mu yoksa GIF mi olduğunu görebilme şansınız var. Spotify uygulama aracılığıyla yapılan NFT satışları için komisyon almayacağını sadece test edeceğini söyledi. Spotify NFT koleksiyonları, kullanıcılara kategoriler altında sunuluyor. Kullanıcı, bir NFT kategorisine girdikten sonra o NFT’lerle ilgili detaylı bilgilere ulaşabiliyorlar. Ancak Spotify NFT ‘lerin satın alınabilmesine imkan tanımıyor. Bunun yerine Open Sea isimli NFT satış platformuna yönlendirme yapılıyor. Spotify’ın bu işten bir kazancı yok ve söylenene göre, kişi Spotify’dan Open Sea’ye gider ve NFT satın alırsa, platform bundan herhangi bir komisyon talep etmiyor.

‘Rutin Olarak Bir Dizi Test Yapıyoruz!’

Spotify sözcüsü Music Ally’ye şunları söyledi: ‘’Sanatçıların ve hayranların deneyimini iyileştirmek için rutin olarak bir dizi test yapıyoruz. Bu testlerden bazıları, daha geniş bir deneyime kapı aralıyor. Spotify, küçük bir grup sanatçının mevcut üçüncü taraf NFT tekliflerini sanatçı profilleri aracılığıyla tanıtmasına yardımcı olacak bir test yapıyor.’’ Kısacası, bunun bir müzik platformu olduğunu düşünüp NFT ile nasıl bir birleşim yaşayabileceğini düşünebilirsiniz. Spotify, yalnızca NFT’leri değil metaverse ve web 3.0 teknolojilerini de yakından takip ederken kısa bir süre önce de Spotfiy’a Roblox’ta özel bir alan inşa edildiğini söylemişlerdi. Platform, bu kadar çok farklı sektörü içine çeken bu NFT dünyasına giriş yapmak istemiş ve yeni dünya düzenine ayak uydurmak için bu çalışmaları yapıyor gibi görünüyor.

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu