Instagram takipçi satın al
İş Hayatı

Seminerlere katılmak bize ne sağlar?

istanbul temizlik şirketi

Farkındalık sahibi olabildik mi, anlayabildik mi seminerlerin faydalarını yaşımız ilerleyip yaş kemale erince?

Okul yıllarında tanıştık seminerlerle.

Haydi itiraf edelim, ders iptal olsun diye sevinerek giderdik toplantı salonuna. Sonrasında biraz sıkılan, biraz fısıldayan öğrenci topluluğu hepimizdik aslında. Peki o vakitler geçip gidince seminerleri sorgulamaya başladık mı yoksa iş hayatında da tıpkı okuldaki gibi her katıldığımız seminer bir kaçış mı oldu pek çoğumuz için? Seminer dediğimizde ilk aklımıza gelenler: eğitim seminerleri, kişisel gelişim seminerleri…

Seminerler

Mesleğimiz ile ilgili ya da ilgilendiğimiz alan ile ilgili bilgi sahibi olmak için tercih ederiz eğitim seminerlerine katılmayı.

Ya da şirketimiz rica ettiği için:) Okul yıllarında katıldığımız birçok semineri de unutmamak gerek. “Bir bilene sormak, bir bilenden öğrenmek gerek.” diye boşuna dememiş büyüklerimiz… Zira tüm benliğimizle katıldığımız eğitim seminerlerinde, konusunda yetkili olan kişinin ağzından çıkan her söz altın niteliğinde olur adeta. Bir bilgi denizinde yakalamaya çalıştığımız balıklar olur, konuşmacının ağzından çıkıp zihnimizde yer eden bilgiler. Bu birkaç saatlik seminerler, okul yıllarının devamı niteliğinde olabilir ileriki sürecinde yaşamımızın. Yaşadığımız sürece öğrenmeye açız insanoğlu olarak ve olmalıyız. Seminer ile ilgili göz ardı edilmemesi gereken önemli bir nokta ise konuşmacının her söylemini mutlak doğru olarak kabul etmemek, kafaya takılan kısımlar için “Bu arkadaşımız şunu demişti ama kafama yatmadı ben bir araştırmalıyım.” diyebilmek. Her şeyi de doğru bilecek değil ki, değil mi canım…

[irp]

Seminerlere katılmak bize ne sağlar?

Kişisel gelişim seminerleri ise hayata bambaşka açıdan bakabilmemiz için bir ufuk olur.

İşte bu seminerlere katılanlarımız hayata daha farklı bir pencereden bakabilme şansı elde edenlerimizdir. Hep merak edilen ama bir türlü karşılaşamadığımız, üst pencereden bakabilen kişiler işte bu arkadaşlarımız… Bedenimiz, aklımız ve ruhumuz bizim ham malzememizken biz onlardan neler yapabileceğimizi öğreniriz katıldığımız kişisel gelişim seminerleriyle. Kendimizi yoğurur, besler ve yolumuza öyle devam etmeyi öğreniriz. Çıkan sonuca biz bile şaşarız bazen. “Aa benden börek ve pasta da çıktı” diyebiliriz bu kadar işin mutfağında olmaya devam edersek… Neyse şaka bir yana her katıldığımız kişisel gelişim semineri bize biraz daha kendimizi ya da çevremize nasıl yaklaşımımız gerektiğini öğretir. Silkelen ve kendine gel der, güleriz seminer sonrasında da…

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu