Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

Dünya Kadınlar Günü için Çiçekler

istanbul temizlik şirketi

Kadınlar Günü Çiçekleri hakkında genel bir bilgi vermek istedik. Kadınların bu özel gününde alınması gereken ya da alınmasını önerdiğimiz kadınlar günü çiçekleri listemize bakıp karar verebilirsiniz. Bazen çiçek alırken anlamını ya da hangi güne özel olduğunu bilmeden aldığımızda farkında olmadan hata yapıyoruz. Bu hatayı en aza indirmek için sizlere minik bir liste hazırladık.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmakta. Hayatımızın en değerli varlıkları olan kadınlara adanan bu özel günü kutlamak için çiçekler en büyük yardımcımız olmakta. Ancak çoğu kişi kadınlar günü için ne alacağını bilmemekte ya da kararsız kalmakta. Bu önemli günde hayatımızın en değerli varlıklarına verebileceğimiz en güzel hediyelerin başında hiç şüphe yok ki çiçekler gelmekte. Çiçekler zarafeti ve güzelliği simgelemekte. Çiçekler ise bu tanıma uygun en güzel hediye olsa gerek. Çiçeğin asaleti en güzel kadınlara yakışmakta. Çiçekler kadınlarla anlam bulmakta. Bu yüzden onlara verilecek en güzel hediyelerin başında çiçekler geliyor.

Dünya Kadınlar Günü Tarihi:

8 Mart tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi çalıştıkları şartların iyileştirilmesi amacıyla greve başladı. Bunu önlemek isteyen polisler işçilere saldırarak fabrikaya kilitledi. Bu sırada fabrikada çıkan yangın sonucunda fabrikadan çıkamayan 129 kadın işçi yanarak hayatını kaybetti.

26 – 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka’nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart’ın “Internationaler Frauentag” (International Women’s Day – Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.

Dünya Kadınlar Gününün kısaca tarihi bu şekilde. Bu önemli günü kutlamak için fikir amaçlı bazı çiçek aranjman modellerini sizler için seçtik. Beğenmeniz dileğiyle…

Kadınlar Günü Çiçekleri:

 

Kadınlar Günü İçin Orkide
Kadınlar Günü İçin Orkide

Kadınlar Günü İçin Saksıda Çiçek

Kadınlar Günü İçin Saksıda Çiçek

Kadınlar Günü Çiçek Modelleri

Kadınlar Günü Çiçek Modelleri

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu