Instagram takipçi satın al
SinemaListelerSinema - Tv

Mutlaka Listenizde Olması Gereken Uzay Konulu Filmler

Uzay konulu filmler herkeste bir uzaya gitme isteği oluşturur. Bu uzay filmlerinin sizleri farklı gezegenlere ve uzayın derinliklerine götüreceğinden eminiz. 

istanbul temizlik şirketi

Uzay ve uzayda yaşam bizim için hala gizemini koruyor. Hakkında bir şeyler öğrendikçe merakımız da artıyor ve uzay konulu filmlerden daha çok zevk alıyoruz. İşte karşınızda film listenizde bulunması gereken uzay konulu filmler. Bu uzay filmlerinin sizleri farklı gezegenlere ve uzayın derinliklerine götüreceğinden eminiz. ?

1. Kaynak (The Fountain) IMDb Puanı: 7,3

Başlangıçta “iş yapmaz” şeklinde görülen ve birçok yapımcı tarafından karışık bulunan senaryosu ile beyninizin sınırlarını zorlayacak bir film ile başlıyoruz. Gelecek, geçmiş ve bugünden 3 ayrı hikaye sunan bir Hugh Jackman filmi diyebiliriz. Farklı zamanlardaki bu 3 erkek aşkın, uzun hayatın ve sonsuzluğun peşindedir ancak farklı hikayeler ile. 2006 yapımı, yönetmenliğini Darren Aronofsky’nin yaptığı başarılı bir film.

2. Apollo 13 IMDb Puanı: 7,6

Astronotlar olarak Tom Hanks, Bill Paxton ve Kevin Bacon’ı izlediğimiz uzay konulu 1995 filmidir. NASA’nın yürüttüğü bir uzay görevinde oksijen tanklarından biri patlar ve ekip tekrar Dünya’ya dönmek zorunda kalırlar. Ancak Dünya’ya dönebilmek oksijen sıkıntısı çekerken çokta kolay değildir. Üstelik atmosferden geçerken uzay aracının patlama riski de var iken.

3. Yerçekimi (Gravity) IMDb Puanı: 7,7

Sandra Bullock ve George Clooney’in başrolde olduğu mutlaka izlemeniz gereken bir uzay konulu film. 2013 yılında vizyona girmiştir. İkilinin görevi sırasında beklenmedik bir felaket gerçekleşir ve uzay gemisi arızalanır. Uzay boşluğunda yalnız ve zor koşullarda kalan ikilinin hayatta kalma mücadelesi konu edilmektedir.

4. Marslı (The Martian) IMDb Puanı: 8

Mars’ta bir görevdeyken çıkan ani bir fırtına sonucu ekip Mars’tan hızlı bir şekilde ayrılmaya karar verir fakat geride öldüğünü düşündüğü bir astronot bırakarak. Mark Watney ölmemiştir ve Mars’ta tek başına yaşamaya çalışacaktır. Film oldukça akıcı, yer yer komik ve dramatik bulduğumuz kesinlikle izlenmesi gereken uzay temalı filmlerden.


İzlemedim derseniz üzüleceğiniz en iyi Hapishane filmleri listemize de göz atmayı unutmayın! ?


5. Ay (Moon) IMDb Puanı: 7,9

Astronot Sam Bell dünyamız için enerji kaynağı araştırmak için Ay’da 3 yıllık bir araştırma yapacağına dair bir sözleşme imzalar. Bu araştırma umduğundan daha zor olacaktır. Dünya ile irtibatının kopması ve yeni evi Ay’da tek başına geçirdiği onca zaman onun psikolojisini etkileyecek ve zaman zaman neden orada olduğunu sorgulatacaktır.

6. Yıldızlararası (Interstellar) IMDb: 8,6

Christopher Nolan’ın yönettiği, mutlaka izlenmesi gereken, sınırları zorlayan uzay konulu bir film ile devam ediyoruz. Yaşam, kuraklık ve iklim değişiklikleri nedeniyle tehlikeye girmiştir.
Teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper’a bir gün beklenmedik bir teklif gelir. Yeni keşfedilmiş bir solucan deliğinden geçip keşfedilmemiş yaşam alanları ve kaynaklar bulmak. Ailelerinin, dahası insanlığın güvenliği için kaşifler, geçen 1 saatin dünyadaki 7 yıla bedel olduğu bir ortamda görevi tamamlama mücadelesi vereceklerdir.

7. Uzay Yolcuları (Passengers) IMDb Puanı: 7,0

2016 yılının en iyi uzay filmleri arasında bulunan Uzay Yolcuları (Passengers),  Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, Laurence Fishburne ve Andy Garcia gibi başarılı oyuncuların bulunduğu bir kadroya sahip. Uzay gemisi Avalon, 120 yıl sürecek bir yolculukta insanları farklı bir koloniye taşımaktadır. İnsanlar ise  “uyku kapsüllerinde” uyutulmaktadırlar. Bir gün yaşanan teknik bir arıza Jim’in ve Aurora’nın uyanmasına neden olur. Uzayın derinliklerinde süzülürken ikilinin hala geçirmesi gereken 90 yıllık yolculuğu vardır.

8. Yıldız Geçidi (Stargate) IMDb Puanı: 7,1

Maliyeti fazla olacağı düşüncesiyle film şirketleri tarafından geri çevrilen bir filmde sıra. Dr. Daniel Jackson bir Mısır tarihi uzmanı arkeologtur. Bir gün araştırma yaparken başka bir gezegene açılan eski bir geçit bulur.
Bir grup askerle birlikte Albay O’Neil bu yeni keşfedilmiş geçitten diğer tarafa geçerler ve eski Mısır’ı andıran yeni bir gezegenle tanışırlar.

9. Gerçeğe Çağrı (Total Recall) IMDb Puanı: 7,5

Dönemin En İyi Görsel Efekt Oscar’ının kazanmış, Arnold Schwarzenegger ve Sharon Stone gibi başarılı oyuncuların yer aldığı, 2084 yılında geçen bi kurgu-bilim filmidir.
Douglas Quaid kendisine bir Mars tatili satın alır. Ancak anı transferi sırasında başına bir kaza gelir ve genç adamın zihnini altüst eder.  Artık anıları ile gerçekliğin arasında gidip gelmektedir.

10. Uzay Kovboyları (Space Cowboys) IMDb Puanı:6.4

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Clint Eastwood’un yaptığı bir uzay konulu filmdir. Arızalı bir uyduyu kurtarmak için yola çıkan yaşları ilerlemiş dört pilotu konu alır. Uzaya gitmeyi hayal eden ancak bu zamana kadar bu fırsatı bulamayan bu dört pilot için bu son derece önemli bir görevdir.

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu