Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerSağlık

Ekmek ile ilgili pratik ve önemli bilgiler

istanbul temizlik şirketi
Dünyanın en tanınmış ekmek ve hamur işi şeflerinden olan Francisco Migoya, Nathan Myhrvold ile birlikte yazdığı ekmek konusunda yazılan bir eser olan ve 5 ciltten oluşan kitap seti Modernist Bread, evde kendi ekmeğini yapmak isteyenlere türlü bilgiler sunmakta, önemli birkaç ipucu ise şu şekilde;
Ekmek ile ilgili pratik ve önemli bilgiler
Yeni başlayan ekmek severler için çavdar ekmeği ile işe başlamaları tavsiye ediliyor. Çünkü gluten oranı düşük olduğu için hata riski az ve çalışmanın daha kolay olduğunu söylüyorlar. Ayrıca mayalandırmayı beklemeye gerek olmayan bir ekmek türü. 
Peki ekmeğinizi yaptınız ve çok uğraştınız. Ekmeğinizi kestikten sonra tazeliğini koruyabilmesi için ise, kesilmiş tarafını alta getirip oda sıcaklığında bekletmek olduğunu belirtiyorlar. Aynı zamanda ekmek kutuları ise aslında hiçbir işe yaramadığını da vurguluyorlar.
Ekmek ile ilgili pratik ve önemli bilgiler
Ekmek yapılırken ise verilen ölçüler bardakla, kaşıkla verilmiş olsa bile mutfak tartısı kullanmanın evde ekmek yapımı için önemli olduğunu vurgulayan şefimiz, ekmek yapımında ölçüleri gramı gramına takip etmek hata yapma riskini düşürür ve ekmeğe lezzet katar demekte.
Evde ekmek yapmak isteyenlere bir müjde daha veriyor, fırınınız çok kaliteli olmasa da olur elinizde kapaklı döküm tencere varsa işiniz çok kolay. Ekmeğinizi döküm tencere veya tava ile fırına verirseniz ısı sorunu çözülmüş olacaktır. Ayrıca Ekşi mayalı ekmekler kar taneleri gibidir diyen şefler hiçbir zaman iki ekmek birbirinin aynısı olmaz. Mutfağınızın temizliğinden, hava sıcaklığına ve hatta ellerinizi yıkadığınız sabuna kadar her şey ekmeğin kalitesini etkileyebilir, diyorlar.
Her zaman ekmeği buzdolabında saklamanın taze kalmasına yardımcı olacağını düşünürüz ama yanlış! Ekmeğinizi buzdolabına koymayın. Buzdolabına konan ekmek daha hızlı bayatlar. Ya oda sıcaklığında saklayın, ya da dondurucuya atın.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu