Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerSağlık

Hindistan cevizi Yağının 16 Sağlık ve Güzellik Faydası

Hindistan cevizi yağı, cilt bakımı, saç bakımı, kilo kaybı, mantar enfeksiyonlarının tedavi edilmesi, ve bir dizi hastalığa karşı sindirim ve bağışıklık sistemini destekleyen, sayısız faydası bulunan harika bir bitkisel yağdır.

istanbul temizlik şirketi

Hindistan cevizi yağı, cilt bakımı, saç bakımı, kilo kaybı, mantar enfeksiyonlarının tedavi edilmesi, ve bir dizi hastalığa karşı sindirim ve bağışıklık sistemini destekleyen, sayısız faydası bulunan harika bir bitkisel yağdır.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları, Hindistan Cevizi Yağı Neye İyi Gelir?

Hindistan cevizi yağı, sadece tropikal ülkelerde değil, ithal edilerek ülkemizde, ABD ve Avrupa’da da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Şimdi bu mucizevi yağın faydalarına bir göz atalım.

Hindistan Cevizi Yağı ile Saç Maskesi Nasıl Yapılır

1- Hindistan Cevizi Yağı Cilde İyi Gelir

Hindistan cevizi yağı, kuru cilt dahil olmak üzere her cilt tipinde etkili bir nemlendiricidir. Cildin kuruyup pul pul dökülmesini engeller, yumuşak ve ipeksi bir cilt elde etmek için idealdir.

Diğer bitkisel yağlar aşırı kullanıldığında belki ciltte istenmeyen bazı problemlere yol açabilir ama hindistan cevizi yağının böyle problemlere yol açma olasılığı yoktur. Hindistan cevizi yağı ciltteki kırışıklıkları ve sarkmaları da geciktirerek doğal botoks etkisi gösterir.

Özetle, cildinizin daha genç ve sağlıklı görünmesi için hindistan cevizi yağını mutlaka kullanın.

Ayrıca hindistan cevizi yağı cildi bakteri ve mantarlardan temizler. Sedef, dermatit, egzama gibi çeşitli deri problemlerinin tedavisinde oldukça etkilidir.

2- Hindistan Cevizi Yağı Saçlara İyi Gelir

Hindistan cevizi yağı, saçların sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olur ve saçınıza parlak görünüm kazandırır. Ayrıca saçların genel görünümünde bozulmaya neden olan protein kaybınının da önüne geçer.

Hindistan cevizi yağı, günümüzde saç bakımı için hazırlanan kürlerin çoğunda yoğun şekilde kullanılmaktadır. Bunun nedeni hasarlı saçları hızlı bir şekilde onarması ve saç köklerini besleyerek hızla iyileşmesi için gerekli olan aminoasit ve proteinleri ihtiva etmesidir.

Yapılan bazı araştırmalar, hindistan cevizi yağının saç dökülmesini ve kepeklenmeyi durdurduğunu ortaya koymuştur.

3- Hindistan Cevizi Yağı Kalp Sağlığına İyi Gelir

Yüksek miktarda doymuş yağ asidi içermesine rağmen Hindistan Cevizi yağı kötü kolesterol seviyesini artırmaz, aksine Hindistan cevizi yağı kalp için son derece faydalı olan Laurik Asiti içerir.

Laurik Asit kolesterolü düşürür, hipertansiyonun önüne geçer ve felç, kalp krizi gibi ciddi problemlere karşı vücudu korur.

4- Hindistan Cevizi Yağı Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Hindistan Cevizi yağı metabolizmayı hızlandırır, iştahı kapatır ve tokluk hissi oluşturur. Tropikal bölgelerde yaşayan insanlar yemeklerini hazırlamak için sadece Hindistan cevizi yağı kullanırlar ve bu insanlarda obezite çok nadir görülür.

Hindistan cevizi yağının sindirimi kolaydır, sindirim sistemini yormaz. Ayrıca hormonal sistemin sağlığını korur ve tiroit bezinin düzenli çalışmasına yardım eder.

5- Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Hindistan Cevizi yağı, antifungal, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip antimikrobiyal lipitler, laurik asit, kaprik asit ve kaprilik asit içerdiğinden bağışıklık sistemini güçlendirir.

Vücudumuz, Hindistan cevizi yağında bulunan laurik asidi, herpes, influenza, sitomegalovirüs ve hatta HIV gibi hastalıklara neden olan virüsleri ve bakterileri yok etmek için etkili bir molekül olan monolaurin’e dönüştürür. Hindistan cevizi yağı, listeria monocytogenes ve helicobacter pylori gibi zararlı bakteriler ve giardia lamblia gibi zararlı bir hücrelilerle mücadelede çok etkilidir.

Hindistancevizi yağının sindirim sistemi üzerindeki faydalı etkileri özellikle pişirme yağı olarak kullanılmasıyla ortaya çıkar. Bu harika yağ, bağırsak sendromu dahil olmak üzere çeşitli mide ve sindirim sorunlarını önler.

Hindistan cevizi yağında bulunan doymuş yağlar, antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve hazımsızlığa neden olabilecek çeşitli bakteri, mantar ve parazitleri ortadan kaldırırken vitamin, mineral ve amino asitlerin emilimini hızlandırır.

6- Diş Sağlığı İçin Faydalıdır

Kalsiyum dişlerimizin önemli bir bileşenidir. Hindistan cevizi yağı, ince bağırsaklardan kalsiyumun emilimini kolaylaştırdığı için bu sayede dişleri güçlendirirken diş çürümelerini engeller. Son araştırmalar, hindistan cevizi yağının plak oluşumunu ve plak kaynaklı diş eti iltihabını azaltmada faydalı olduğunu göstermektedir.

7- Hindistan Cevizi Yağı Doğal Bir Antibiyotiktir

Hindistan cevizi yağı, grip, kızamık, hepatit, herpes, SARS ve diğer ciddi sağlık risklerine neden olan virüsleri yok eder. Ayrıca ülser, boğaz enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, pnömoni ve gonore gibi rahatsızlıklara neden olan patojen bakterileri öldürür. Son olarak, hindistancevizi yağı ayrıca mantar ve mantar iltihabına, pamukçuğa ve döküntülere neden olan mantarların tedavisinde de etkilidir.

8- Karaciğere İyi Gelir

Orta zincirli trigliseridlerin ve yağ asitlerinin varlığı karaciğer hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur, çünkü bu maddeler karaciğere ulaştıklarında kolayca enerjiye dönüşürler, böylece karaciğerin iş yükü azalır ve yağ birikimi önlenir.

9- Böbreklere Faydalıdır

Hindistan Cevizi, böbrek ve safra kesesi hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca böbrek taşlarının dağılmasında etkilidir.

10- Stresi Azaltır

Hindistan cevizi yağı çok rahatlatıcıdır ve bu nedenle stresin azaltılmasına yardımcı olur. Başınıza bir miktar hindistan cevizi yağı sürün, ardından yumuşak bir masaj yapın, bu uygulama zihinsel yorgunluğun ortadan kaldırılmasına yardımcı olacaktır.

11- Diyabete İyi Gelir

Hindistan cevizi yağı, kan şekerinin kontrolüne yardımcı olur ve insülinin salgılanmasını artırırken kandaki glikozunun etkin kullanımını sağlar, böylece kronik diyabeti önler ve diyabetin olumsuz sonuçlarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

12- Kemikleri Güçlendirir

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Hindistan cevizi yağı, vücudumuz için  önemli olan temel mineralleri emme kabiliyetini geliştirir. Bunlara kemiklerin gelişimi için gerekli olan kalsiyum ve magnezyum da dahildir. Bu nedenle, 40lı yaşlardan sonra osteoporoza yatkın olan kadınlar için Hindistan cevizi yağı çok faydalıdır. 

13- Atletik Performansı Artırır

Hindistan cevizi yağı genellikle sporcular, vücut geliştiriciler ve diyet yapan kişiler tarafından sıklıkla kullanılır. Bunun temel nedeni, diğer yağlardan daha az kaloriye sahip olması ve hızlıca enerjiye dönüşebilmesidir.

14- Hindistan Cevizi Yağı Saç Dökülmesine İyi Gelir

Hindistan cevizi yağı eski çağlardan bu yana saç dökülmesine karşı kullanılan doğal bir reçetedir. Saç dökülmesini kısa sürede durdurmak için adaçayı yaprakları ve bir miktar Hindistan cevizi yağı birlikte kaynatılarak saç derisine uygulanır. Kısa sürede saçların dökülmesi tamamen durur ve yeni scalar çıkmaya başlar.

15- Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır ve Saklanır?

Çoğu bitkisel yağın aksine, hindistancevizi yağının erime noktası yüksektir – yaklaşık 24-25 santigrat derece. Bu nedenle, oda sıcaklığında katı haldedir (tereyağı gibi) ve buzdolabında saklamanıza da gerek yoktur.

Topikal amaçlarla, özellikle saç bakımı için Hindistan cevizi yağı kullanıyorsanız, şişeyi güneş altında tutarak veya ılık suya batırarak yağı eritmeniz gerekecektir.

Yemeklerinizde kullanmak istiyorsanız, tereyağı veya Ayçiçek yağı yerine kullanılabilir, tadı oldukça güzeldir.

16- Hindistan Cevizi Yağının Bileşimi

Hindistan cevizi yağının % 90’ından fazlası doymuş yağlardan oluşur (korkulacak türden bir doymuş yağ değil)

Laurik asit: Hindistan cevizi yağının % 40’ından fazlasını oluşturan yağ asididir, onu kaprilik asit, kaprilik asit, miristik asit ve palmitik asit takip eder. Laurik asit, özellikle virüs ve hastalıklarla mücadelede etkili bir yağ asididir.

Paprik asit: Bakteriler tarafından salgılanan bazı enzimlerle reaksiyona girer ve güçlü bir antimikrobiyal ajan olan monokaprine dönüşerek patojen bakterileri yok eder.

Paprilik asit, kaproik asit ve miristik asit: Antimikrobik ve antifungal özellik bakımından zengin olan yağ asitleridir.

Polifenoller: Hindistan cevizi, fenolik asit olarak da bilinen Gallic asit içerir. Bu polifenoller, hindistancevizi yağının kokusu ve tadını verir.

Vitaminler ve Mineraller: E vitamini, vitamin K ve demir gibi mineraller.

Kaynak:

www.organicfacts.net/health-benefits/oils/health-benefits-of-coconut-oil.html

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu