Instagram takipçi satın al
SağlıkListeler

Bebeklerde Gaz Sancısı İçin Ne Yapmalı?

Eğer bebeğinizde gaz sancısı varsa bebeğinizi sakinleştirmek, gaz sancısını azaltmak, gazı önlemek için aşağıdaki yöntemleri uygulayın:

istanbul temizlik şirketi

Gaz insan sindirim sisteminin doğal bir ürünü. Bu hem yetişkinler hem de bebekler için böyledir. Bununla birlikte aşırı derece gaz birikmesi çoğu bebeklerde ciddi bir problem olabilir. Bebeklerdeki gaz onları oldukça etkileyebilir ve bebekte karın ağrısı, huzursuzluk, ağlama gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Bebeklerdeki gaz sorununun en yaygın nedeni beslenme sırasında çok fazla hava yutmalarıdır. Bebekteki gazın asıl nedenini bulmak onların gaz sancısı hafifletmede doğru yöntemleri ulaşmada da yardımcı olacaktır.

bebeklerde gaz sancısını azaltmak

Eğer bebeğinizde gaz sancısı varsa bebeğinizi sakinleştirmek, gaz sancısını azaltmak, gazı önlemek için aşağıdaki yöntemleri uygulayın:

Bebeğinizi besleme öncesinde ve beslenme sonrasında geğirtmeye çalışın.

Eğer bebeğinizi emzirme veya beslenme sırasında mızmız veya huzursuz görünüyorsa bebeğinizi beslemeyi bırakın ve geğirtmeye çalışın. Gastroözofageal reflü gibi sorunlar bebeklerde aşırı gaza neden olur. Bebeğinizi her emzirme ve her emzirme sonrasında ve gerekirse emzirme sırasında 5 dk süreyle geğirtmeye çalışın. Bebeğinizi Eğer mamayla da besliyorsanız aynı işlemi yapın.

Bebeğinizi biberonla beslerken hava yutmasını azaltmaya çalışın.

Bunun için biberon memesinin yavaş akan cinsten olmasına dikkat edin. Bu bebeğinizin daha yavaş beslenmesine imkan sağlar. Bebeğinizi beslerken onu 45 derecelik açıyla tutun. Biberon memesinin tamamen sütle dolduğundan emin olun. Bu dikkati aynı şekilde eğer bebeğinizi emziriyorsanız da gösterin. Bebeğinizde hava yutmasını azaltacak şekilde üretilmiş biberon ve biberon memelerini tercih edin. Bebeğinizin boş şişeyi emmesine izin vermeyin.

Bebeğinizin emzirirken hava yutmasını azaltmak için bebeğinizin doğru biçimde emmesi gerekir.

Yanlış bir emzirme pozisyonu veya bebeğin yanlış emmesi hava yutmasına neden olabilir. Sütünüzün çok fazla olmasından dolayı bebeğiniz hızlı bir şekilde meme emiyor olabilir veya bir seferde çok fazla süt alıyor olabilir. Eğer bebeğiniz meme emerken öksürürse süt akışınızı biraz azaltmaya çalışın. Bunun için uygun bir emzirme pozisyonunda olmanız gerekir. Bebeğinizi başını tam göğüs hizanızın üstünde tutun. Bebeğinizi emzirirken arkanıza yaslanın.

Eğer emziriyorsanız bebeğinizde gaz sorununu tetikleyebilecek ve midesinde hassasiyet yaratabilecek besinleri tüketmeyin.

Yedeğiniz besinler bebeğinizde gaza neden olabilir. Brokoli, soslu besinler ve gazlı içecekler bu besinler arasındadır. Tükettiğiniz süt ürünlerindeki proteinler de böyle bir durum ayol açabilir. Fıstık, buğday ve yumurta bebekte gaza neden olabilir.

Aslında sizin tükettiğiniz her hangi bir besin anne sütü yoluyla bebeğinizin sindirim sistemini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle özellikle alerjen besinler konusunda dikkatli olun. Bu besinleri tükettikten sonra bebeğinizi emzirdiğinizde eğer bebeğinizin davranışlarında değişmeler oluyorsa bu besini bir süreliğine diyetinizden eleyin. Eğer bu besini eledikten sonra bebekte benzer şikayetler devam ederse bebekte gaza neden olan bir başka besinden şüphelenmek gerekir.

Bebeğiniz eğer katı besinleri de almaya başladıysa katı besinlerin tüketmesini azaltın.

Eğer bebeğinize katı besinleri 6 aydan önce vermeye başladıysanız diyetinden bütün katı besinleri eleyin veya pirinç, muz ve avokado gibi besinleri oldukça sınırlayın. Bebeğinize meyve suyu vermeyin. Çok fazla lifli besinler bebeğinizin gelişmekte olan sindirim sistemine ağır gelebilir.

Bebeklerdeki gazı önlemek için bebeğinizi en az 6 ay süreyle sadece anne sütüyle besleyin.

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu