Instagram takipçi satın al
Teknoloji

Amazon’dan Bitcoin Açıklaması Geldi!

Amazon'dan Açıklama: Kripto Para Birimini Eklemeye Yakın Değiliz.

istanbul temizlik şirketi

Geçtiğimiz günlerde İngiliz ekonomi gazetesi City AM’in Amazon’un Bitcoin (BTC) ile ödeme alacağına dair haberi üzerine elektronik ticaret devi Amazon’dan açıklama geldi. Amazon, yaptıkları açıklamada, Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlayacağı hakkındaki haberleri ‘’uydurma’’ olarak nitelendirerek yalanladı. Şirketin kripto paraya ilgi duyduğunu kabul ederken, gözlerinin kripto para birimi sektöründe olduğunu söyledi. İşte detaylar…

 

‘Kripto Para Birimini Eklemeye Yakın Değiliz.’

AFP (Agence France-Press, Fransız Basın Ajansı) ile temasa geçen bir Amazon sözcüsü; ‘’ Konuyla ilgilenmemize rağmen, kripto para birimleri için özel planlarımız ile ilgili ortaya çıkan spekülasyonlar doğru değil” derken “Amazon’da alışveriş yapan müşteriler için bunun nasıl görünebileceğini incelemeye devam ediyoruz” diye konuştu.  Geçtiğimiz günlerde İngiliz ekonomi gazetesi City AM’in Amazon’un Bitcoin (BTC) ile ödeme kabul edeceğine dair haberi sonrasında bu kripto para birimi yaklaşık yüzde 12 yükseldi ve 40 bin seviyelerine ulaştı. Bugünse, Dünyanın e-ticaret devi Amazon’un CEO’su Andy Jassy, CNBC ile Bitcoin (BTC) ve kripto para birimleri ile ilgili bir röportaj yaparak kendisine sorulan Amazon’un kripto paralar ile ödemeleri kabul edip etmeyeceği sorusuna; ‘’ Perakende işi için bir ödeme mekanizması olarak kripto para birimini eklemeye yakın değiliz.’’ Dedi. Andy Jassy, sözlerine ‘ gelecekte bir noktada NFT satmalarının mümkün olduğunu’ söyleyerek devam etti.

 

‘’ Kişisel Olarak Bir Bitcoin’e Sahip Değilim.’’

2021 yılının Temmuz ayında Amazon’un yıl sonuna kadar BTC ve başka kripto paralar ile ödeme almaya başlayacağı iddiaları üzerine Amazon bu haberleri yalanlamıştı. Her ne kadar Amazon, ödeme aracı olarak kripto para birimlerini kabul etmese de Amazon Ceo’su Andy Jassy, kripto para birimlerinin zamanla daha da büyüyeceğini düşünüyor. Andy Jasyy şu sözleri kullandı: “Zamanla kripto para birimleri daha da büyüyecek ancak muhtemelen ödeme yöntemlerine kripto paraları eklemeye yakın değiliz.” Ayrıca Bitcoin (BTC)’e sahip olup olmadığı sorulduğunda; ‘’ Kripto para birimlerinin zamanla daha da büyümeye devam edeceğini düşünüyorum ancak kişisel olarak bir Bitcoin’e sahip değilim.’’ Cevabını verdi.

 

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu