Instagram takipçi satın al
Hayvanlar Alemi

Koyuna Yapılması Gereken Aşılar

Koyun ve Kuzu Aşıları Nelerdir? Ne Zaman Yapılır?

istanbul temizlik şirketi

Koyun ve Kuzu da yapılması gereken aşılar nelerdir? bu aşıları hayvanlarınıza düzenli olarak uygulamalısınız peki bu aşılar neler ve ne zaman yapılması gerekir fiyatları nelerdir öğrenmek için Koyuna Yapılması Gereken Aşılar yazımızı okumaya devam ediniz.

Koyun, kuzu ve keçi yetiştiriciliği ülkemizde oldukça fazla, özellikle iç anadolu ve doğu bölgelerinde küçükbaş hayvancılık daha fazla eğer sizde hayvan beslemek istiyorsanız bilmeniz gereken bazı şeyler var unutmayın bakacak olduğunuz hayvan sonuçta can taşıyor onunda insan gibi hasta olacağını ve öleceğini unutmayın, önleminizi alın ve baktığınız hayvanın aşılarını düzenli olarak yaptırın.

Koyuna Yapılması Gereken Aşılar

1.Enterotoksemi Aşısı

Halk arasında kara hastalık olarak bilinir ve koyun için ciddi risktir bu aşının yapılması muhakkak gereklidir.

2.Bruselloz Aşısı

Bu hastalık yavru atma hastalığıdır, gebe koyun yavruyu günü gelmeden atar dişi sürünün için koç katmadan 1 ay önce bu aşı uygulanmalıdır.

3.Ektima Aşısı

Yeni doğan kuzulara uygulanır, hayvanın gelişimi için önemlidir ve doğduktan 10 gün sonra arka bacaktan vurulur.

4.Mastitis Aşısı

Sütlü Koyun ve Keçilere uygulanan bir aşıdır, süt verimini arttırmaya ve hayvanın sağlıklı bir şekilde yaşaması için uygulanır.

5.Veba Aşısı

Koyun ve Keçi Veba hastalığı olarak bilinir ve ciddi bir hastalıktır eğer tedavi edilmezse hayvanın ölümüyle sonuçlanır.

Koyuna Yapılması Gereken Aşılar

6.Agalaksi Aşısı

Önemli bir hastalık olduğunu söylemek istiyorum hayvanınızı öldürebilecek şekildedir, önleminizi almanızı tavsiye ediyorum.

7.Şap Aşısı

Hayvanlar arası bulaşabilen bir hastalıktır, insana her hangi bir zararı yoktur. Bu hastalığa yakalanan havyan yemeden içmeden kesilir tedavi edilmezse ölebilir.

8.Pseudetüberküloz Aşısı

Koyun ve Keçi Apse hastalığı olarak bilinmektedir, hayvanın çeşitli bölgelerinde şişlikler olur ve bunların içinde pislik birikir şişliği patlattığınız zaman dışarıya irin akar, tedavisi mümkündür düzenli olarak aşıları yaptırmanız gerekir.

9.Piyeten Aşısı

Hayvanın ayaklarında olan bir hastalıktır, bu hastalığa yakalanan hayvan topallamaya başlar ve ayak altında yaralar oluşur tedavisi mümkündür.

10.Çiçek Aşısı

Koyun ve Keçilerde görülen önemli hastalıklardan olarak bilinir hastalık öncesinde gerekli aşıyı yaptırmanız hayvanınızın bu hastalığa yakalanmasını önleyecektir.

NOT: Yukarıda bulunan Aşı listesi sırası rastgele dizilmiştir, Aşıyı uygulamadan önce muhakkak veteriner hekimden bilgi alınız.

Sürüdeki ölümleri ve hastalıkları azaltmak için aşıları düzenli olarak yaptırmanız gereklidir, unutmayın hayvanların kalabalık olması önemli değildir asıl mesele sağlıklı bir hayvan yetiştirmektir bölgenizde bulunan veterinerlerden koyun aşıları hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

009combatant

Kendi içlerinde hiç düşünmediler mi ki, Allah göklerde, yerde ve bu ikisi arasında bulunan her şeyi ancak hak ile ve belirlenmiş bir süre için yaratmıştır? Doğrusu insanların çoğu, Rablerine kavuşmayı inkâr etmektedirler. 30/8

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu