Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

İki lise öğrencisi öğretmenleri ile birlikte insansı robot yaptı

istanbul temizlik şirketi
İki lise öğrencisi öğretmenleri ile birlikte insansı robot yaptı

Denizli’de bulunan Yatağan Müftü Arif Akşit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ile yapmaya başladıkları proje sonucunda insansı robot üretme Yatağan yi başardı. Robot şimdilik düz zeminde yürüyebilme ve selam verme gibi temel yeteneklerini başarı ile yerine getirebiliyor.

Yatağan Müftü Arif Akşit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğretmenlik yapmakta olan Emrah Bozkurt, yanına almış olduğu 2 öğrencisi ile birlikte bu büyük projeyi başarmış durumda. Robota zamanla daha fazla özellik eklemeyi planlayan ekip, kendilerine verilecek destek ile birlikte işlemlere daha da hız kazandırabileceğini açıkladı.

Robot Ark 1 Yıldır Tasarlanıyor

Adı “Ark” olarak kararlaştırılan robot üzerinde yaklaşık 1 yıldır tasarım çalışmaları devam ediyor. Günümüz teknolojisinin de desteğini alan Ark, lise ekibi ile birlikte geliştiriliyor. Okulda bulunan 3 boyutlu yazıcı sayesinde parçalarının üretildiği açıklanan robot, uzaktan kumanda ile de kontrol edilebiliyor.

Robotta 18 robot ve 5 eklem bulunduğunu belirten öğretmen Emrah Bozkurt, “Bunlardan 5’er tanesi sağ ve sol bacakta, 3’er tanesi kollarda, 1 bel ve 1 tane de boynunda motor var. Ağırlığı 4 kilo ve 55 santimetre uzunluğuna sahip.” diye konuştu.

MEB tarafından Samsun ‘da düzenlenen 13. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda yerini alacak olan Ark, yarışmadan derece ile dönmeyi hedefliyor.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu