Instagram takipçi satın al
TürkiyeYaşam

Son dakika: İzmir’den sonra Denizli’de 6 büyüklüğünde deprem…

istanbul temizlik şirketi

Denizli’de saat 14.25 sularında büyük bir deprem yaşandı. Edinilen bilgiye göre hasarlı evler var. Kandilli Rasathanesi depremi 6,5 olarak ölçti daha sonra 5,6 olarak düzeltti. Afad ise deprem 6 olarak ölçtü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Armutalanı köyüne 1,74 kilometre mesafede yaşanan depremin 7,09 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik konu ile ilgili açıklama yaptı, belediye binasında bulunan makam odasının duvarlarının yıkıldığını belirten başkan, ilçesinde yaralıların olduğunu ancak can kaybı olmadığını belirtti.

4.2’LİK DEPREM 6.0’IN ÖNCÜSÜ OLDU 

Büyük deprem öncesi 14.19’da da 4,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Sabah İzmir’de meydana gelen depremle Denizli’de meydana gelen deprem arasında yaklaşık 300 kilometrelik bir fark bulunuyor.

AFYONKARAHİSAR’DA BİRKAÇ EVDE HASAR OLUŞTU

Bozkurt’taki deprem, Afyonkarahisar başta olmak üzere çevredeki illerde hissetti. Özellikle Antalya, Burdur ve Isparta depremi hisseden iller arasında. Depremin merkez üssüne en yakın noktada bulunan Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesine bağlı Kızılören köyünde hasar gören evler olduğu belirtiliyor. Açıklama yapan Dazkırı Kaymakamı Mesut Coşkun, “Kızılören köyünde depremden kaynaklı ufak çaplı bir hasar meydana geldi. AFAD ekipleri bölgede inceleme yapıyor. Şu ana kadar yapılan tespitlerde yaralı veya can kaybı yok. Birkaç evde küçük çaplı hasar var. Kesin hasar bilgisi hakkında ekiplerimiz çalışmalarını bitirdikten sonra bilgi vereceğiz. Ancak kesin olan yaralı ve can kaybı yok” dedi. Denizli Armutalan köyü Muhtarı Sabri Oruç, köylerindeki evlerde çatlamalar meydana geldiğini bildirdi.
Son dakika: İzmir'den sonra Denizli’de 6 büyüklüğünde deprem…

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu