Instagram takipçi satın al
Gezi RehberiListeler

Pisa Kulesi Neden Eğik? Pisa Kulesinin Özellikleri Nelerdir?

istanbul temizlik şirketi

Pisa Kulesi Neden Eğik ? 1173 senesinde yapılmaya başlayan kule pek çok mimarın yoğun çalışma süreçlerine karşın dik bir görünüm kazanamamıştır. Toprak yapısının mimari bakımdan namüsait olması hasebiyle eğik yapısının savunarak günümüze kazandırılması vaziyeti gerçekleştirilmiştir. 1272 senesinde da kulenin inşa süreci sürmüş ancak eğilmenin önüne geçilememiştir. Temelindeki sıvı bileşenler, deniz kumları ve kabuklar kulenin inşa sürecinden sonra araştırmacıların dikkatini çekmiş, eğilmenin sebebinin kaynağı keşfedilmiştir. 1993 seneye geldiğimizde vasati 4,47 derecelik oranla yapılan düzeltme çalışmaları netice vermiş, eğim seviyesi 4,10 metreye eriştirilmiştir.

Pisa Kulesi Nerede?

Pisa Kulesi Nerede?

İtalya’yı ziyaret eden turistlerin resimlerinde sıklıkla görmeye alışık olduğumuz Pisa Kulesi Piazza dei Miracoli’de bulunan ve toplamda 6 değişik sütundan olan tarihi bir yapıttır. Kuleye kendine has bir özellik kazandıran kuşkusuz ki gövdesindeki eğilmedir. Bu eğikliğin hikayesinde Babil ve Çan kulelerinin tasarımsal süreçleri bulunmaktadır.

Pisa Kulesi Yüksekliği ve Ağırlığı?

Yapımı sonrası ayakta durmasına yönelik tertip etmeler yapılmış ve Pisa Kulesi günümüzdeki halini almıştır. Ortalama 870 tonluk kalıpların döküldüğü etrafı, büyük halatlarla bağlanmış, yıkılmaması için mermi gibi ağır materyallerden tertip etme çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Kulenin bilinen ölçüleri; iç yapı 8,368, yükseklik 60, dış yapı 15,484 metre şeklindedir. Ağırlığının 14,500 ton olarak saptadığı Pisa Kulesi ismini şehrin alanından almaktadır. “Mucizeler Alanı” denilen ’nin kendine has kulesi bir mucizeye şahitlik etmiştir. O senelerden bugüne yapısında mimari bir bozulmanın gözlemlenmediği kulenin basamak sayısı 294 olarak bilinir.
Yapıyı saran duvarların temeli 4, üst bölümü ortalama 2,4 metredir. 7 farklı çan sayısı bulunan

Pisa Kulesi Hangi İstikamete Eğilmektedir?

Pisa Kulesi müzikal bir enstantane olarak farklı notalar barındırmaktadır. Bu notalar yapıya kendine has bir özellik kazandırmaktadır. Araştırmacılara göre kulenin önümüzdeki 300 senesi aşkın müddette yıkılması güçtür. Bunun nedeni yapım sürecinden sonra mimarların kulenin yapısının savunması yerine sürdürdükleri çalışmalardır. Sabitliği mimari dokusu ile bir bütünlüğün göstergesi olarak kabul edilen Pisa Kulesi 90’lı senelerden sonra rastgele bir eğilme sürecine şahitlik etmemiş, geçmişten bugüne turistik bir uğrak noktası olarak resim çerçevelerin deki yerini almıştır.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu