İshak Kuşu Nedir? Hikayesi, Sesi ve Özellikleri
İshak kuşu nedir, ishak kuşunun özellikleri nelerdir, sesi nasıldır, İshak kuşu trakus satılır mı ve İshak kuşu ile ilgili diğer tüm detaylar…
İshak kuşu nedir, ishak kuşunun özellikleri nelerdir, sesi nasıldır, İshak kuşu trakus satılır mı ve İshak kuşu ile ilgili diğer tüm detaylar… İshak kuşu, uzun kulak püskülleri olan, 20 cm’ye kadar uzunluğu olan küçük bir baykuş cinsidir. Ağaçlık alanlarda ve diğer baykuş türlerinden farklı olarak yerleşim yerlerinin yakınında ve bahçelerde ağaç kovuklarında yaşarlar.
Tüyleri değişik tonlarda kahverengi ve boz desenlidir. Kanat açıklıkları 45-60 cm aralığındadır. Kuluçka dönemlerinde ağaç kovuklarına 3-6 yumurta bırakırlar. Gece avlanırlar. Böcekler ve diğer küçük omurgasız canlılar ile beslenirler.
İshak Kuşunun Hikayesi
İshak kuşunun çıkarmış olduğu ses insanı duygulandırır. Çünkü efsaneyi duyan herkes bu sese hayran kalır. Efsaneye göre İshak kuşunun ilk ceddi, sevdasından acı çeken güzel bir kızmış. Allah onu İshak kuşu yapmış ve zaman içerisinde çoğalmışlar. Bu yüzden bu sevdalı kuşlar geceleri dışarı çıkıp buğulu gözler ve boğuk bir sesle sevgilisini arar ona İshak, İshak diye seslenirmiş.
İshak Kuşunun Belirgin Özellikleri
İshak Kuşu genel olarak büyük çoğunlukla kahverengi- gri ya da biraz pas rengine çalan renklerdedirler.
Küçük paçasız olan ve kulaklı bir baykuş türüdür.
Alt kısmı çizgilidir.
Diğer baykuşların farklı olarak ayaklarında paça yoktur.
Alt tarafı çizgilidir.
Kulak hotozlarının dışında siyah sürmeli göz çevresi ve sarı gözleriyle dikkat çeker.
Uzak mesafeden ve az ışıkta Küçük Baykuşla karıştırılmaması açısından duruşu daha diktir.
Daha uzun bir görüntüye sahiptir.
İshak Kuşu Nerelerde Bulunur?
Türkiye, Suriye, Avusturya, İspanya, Rusya, İsviçre, Fransa’nın güneyi, Batı Almanya, Kıbrıs, Lübnan, İsrail sınırları içerisinde doğal yaşam alanlarında yoğun olarak bulunmaktadırlar.
İshak Kuşu Nasıl Beslenir?
Her gün beslenmek için ava çıkarlar. Genelde geceleri avlanır ancak özellikle yavrularını beslerken gündüzleri de av yakalamaya gidebilirler. Gizlendiği yerden avının üzerine uçarak ve avı pençeleriyle yakalar. Fakat güveleri uçuş sırasındaki manevrasıyla, pençeleriyle havada kıskıvrak yakalarlar. Yarasalar, böcekler, küçük kuşlar, fareler, sürüngenler ve küçük memelilerle beslenirler.
İshak Kuşu Davranışları
Ömrü boyunca tek eşli bir üreme süreci geçirirler. Bir sonraki sezon aynı eşi tercih ettikleri araştırmalar ile tespit edilmiştir. Üreme dönemi dışında kalabalık gruplar halinde yaşamazlar. Fakat kışladıkları dönemlerde grup olarak göç ettikleri görülmüştür. Göç sırasında aile bireylerinin birlikte hareket ederler.
İshak Kuşunun Sesi
İshak Kuşunun sesi diğer baykuş türlerinden çok farklı ve ayırt edicidir. Ötüşü insan ıslığına benzemektedir. Çiftleşme döneminde erkek ve dişi karşılıklı olarak ötüşürler.