Ünlüler – Lafmacun.Net – Sosyal İçerik Platformu https://lafmacun.net Kullanıcılarına güzel sözler, harika içerikler tamamen güncel ve özgün bilgiler sunan Harika sosyal içerik platformu. Thu, 01 Feb 2024 13:20:15 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://lafmacun.net/wp-content/uploads/2019/07/cropped-logo512-20220601-225252-32x32.png Ünlüler – Lafmacun.Net – Sosyal İçerik Platformu https://lafmacun.net 32 32 Barış Manço’nun Hayatımızdaki Edindiği 6 Rol https://lafmacun.net/baris-manconun-hayatimizdaki-edindigi-6-rol/ https://lafmacun.net/baris-manconun-hayatimizdaki-edindigi-6-rol/?noamp=mobile#respond Thu, 01 Feb 2024 11:48:20 +0000 http://lafmacun.net/Liste/baris-manconun-hayatimizdaki-edindigi-6-rol Kimilerin için Barış ağabey, kimleri için Pazar günlerinin vazgeçilmezi Adam Olacak Çocuk programının sunucusu. Ünlü sanatçı Barış Manço gerek şarkıları gerek programlarıyla hepimizin hayatında bir yer edinmeyi başarmıştır. Barış Manço'yu ölümünün 20. yıl dönümünde sevgiyle anıyoruz.

Bu yazı Barış Manço’nun Hayatımızdaki Edindiği 6 Rol ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Kimilerin için Barış ağabey, kimleri için Pazar günlerinin vazgeçilmezi Adam Olacak Çocuk programının sunucusu. Ünlü sanatçı Barış Manço gerek şarkıları gerek programlarıyla hepimizin hayatında bir yer edinmeyi başarmıştır. Barış Manço’yu ölümünün 25. yıl dönümünde sevgiyle anıyoruz.

1. Müzisyen

Müzisyen

Barış Manço müzik kariyerine lise yıllarında başladı. Galatasaray lisesinde okurken arkadaşlarıyla kendi grubunu kurdu. Grup, kadrosuyla Rock’n Roll cover’ları yapıyordu. Barış Manço da bu dönemde ilk bestesi Dream Girl’ü yaptı. İkinci Grubu Harmoniler’di ve böylelikle müzik Barış’ın hayatında ayrılmaz bir parça oldu. Kızılcıklar oldu mu, Uğranın Dağları gibi dillen dile yayılan şarkıları söyledi.

2. Besteci

Besteci

Güçlü sesi kadar güçlü bir kaleme sahip olan Barış Manço besteci kimliği ile bir çok şarkıya hayat vermiştir. Bestelediği 200’ün üzerinde şarkısı, kendisine 12 altın ve 1 platin albüm/kaset ödülü kazandırmıştır. Kara Sevda, Arkadaşım Eşek, Anlıyorsun Değil Mi, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa bunlardan biridir.

3. Aranjör

Aranjör

Barış Manço bestelediği  ve seslendirdiği şarkıların aranjörlüğünü kendisi yapmıştır. Böylelikle şarkıları her şeyiyle onun elinden çıkmıştır.

4. Oyunculuk

Image

Barış Manço müzik hayatının yanında kısada olsa oyunculuk hayatına atılmıştır.Baba Beni Eversene, Gel Gör Beni Aşk Neyledi filimlerinde rol almıştır.

5. Program Sunucusu

Program Sunucusu

Bir çoğumuz hatırlarız Barış abinin programlarını “10 PUAN 10 PUAN 10 PUAN”, “Dişlerini fırçala, ıspanağını ye, arabada arka koltukta otur, teybin kırmızı kayıt düğmesine basma” gibi Barış Abi’mizin meşhur söz ve öğütleri, Adam Olacak Çocuk’ta hayat bulmuştu. Doksanlı yılların çocuklarının neşe kaynağıdır.

6. Gezgin

Gezgin

Barış Manço çok gezen bir sanatçıydı. Ekvador’dan Kutuplara 5 kıtadan 100’den fazla farklı yöreye gitmiştir.

Ölüm yıl dönümünde Barış Manço hakkında daha çok bilgi için:

https://kulturveyasam.com/baris-mancoyu-sevgiyle-anmak-icin-11-neden/

Bu yazı Barış Manço’nun Hayatımızdaki Edindiği 6 Rol ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/baris-manconun-hayatimizdaki-edindigi-6-rol/feed/ 0
Lionel Messi Sorare ile Ortaklık Kurdu! https://lafmacun.net/lionel-messi-sorare-ile-ortaklik-kurdu/ https://lafmacun.net/lionel-messi-sorare-ile-ortaklik-kurdu/?noamp=mobile#respond Thu, 10 Nov 2022 20:05:54 +0000 https://lafmacun.net/?p=39633 Lionel Messi Sorare ile Ortaklık Kurdu! Son dönemde kripto para ve NFT sektöründe birçok farklı alandan dev isimler ve markalar yeni adımlar atmaya devam ederken bu kez yeni bir haber de dev isim Lionel Messi’den geldi. Futbolun Arjantinli yıldızı Lionel Messi, NFT oyunu Sorare’a yatırım yaparak aynı zamanda marka elçisi olduğunu açıkladı. Günümüzde aktif olarak …

Bu yazı Lionel Messi Sorare ile Ortaklık Kurdu! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Lionel Messi Sorare ile Ortaklık Kurdu!

Son dönemde kripto para ve NFT sektöründe birçok farklı alandan dev isimler ve markalar yeni adımlar atmaya devam ederken bu kez yeni bir haber de dev isim Lionel Messi’den geldi. Futbolun Arjantinli yıldızı Lionel Messi, NFT oyunu Sorare’a yatırım yaparak aynı zamanda marka elçisi olduğunu açıkladı. Günümüzde aktif olarak Paris Saint-Germain’de forvet olarak oynayan Lionel Messi’nin, Sorare’ın taraftarların kulüpler ve oyuncular ile etkileşime girme şekillerine yeni standartlar belirlemesine yardımcı olacağı söylenenler arasında. Paris merkezli fantezi spor oyunu Sorare ise yeni içerikler ve taraftar deneyimleri oluşturmak için dev futbolcu Lionel Messi ile birlikte çalışacaklarını söyledi. Ayrıca dünyaca ünlü Fransız futbolcu Kylian Mbappe ve Japon teknoloji yatırımcısı olan SoftBank tarafından destek gören Sorare’in Liverpool Futbol Kulübü ile de ticari anlaşması bulunuyor.

 

Sorare CEO’su ‘Şirket için Dönüm Noktası!’

Bir yatırımcı ve marka elçisi olarak NFT oyunu Sorare’ye katılan Messi, anlaşmanın bir parçası olarak Sorare’den hisse aldı. Sorare, kullanıcıların dijital oyuncu kartlarını takas etmelerine aynı zamanda fantezi futbol turnuvalarında da beş kişilik takımları yönetmelerine olanak tanıyacak. Yapılan bu iş birliği kapsamında Lionel Messi için Sorare’ın kurucu CEO’su Nicolas Julia, bu ortaklığın şirket için büyük bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Sorare, yapılan yeni anlaşmalar ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı: “Messi’nin yeni standartlar belirlememize yardımcı olacağına inanıyoruz. Üzerinde iş birliği yaptığımız yeni içerikleri ve hayran deneyimlerini yakında paylaşmak için sabırsızlanıyoruz”

Lionel Messi
Lionel Messi

‘Diğer Kripto Anlaşmalarından Etkilenmeyecek’

Messi, daha önce de fan tokenlerle ilgiliydi. Kulüple 2 yıllık imzaladığı sözleşmenin bir parçası olarak Paris Saint-Germain’in Socios tarafından geliştirilen fan token’ı PSG ‘yide almıştı. Popüler olan bu token, sonrasında 2021 yılının ağustos ayında ulaştığı ATH (all time high) den sonra yüzde 86’lık bir değer kaybı yaşamıştı. Ayrıca dev futbolcu Messi mart ayında, taraftarlara kulüplerine daha yakın olma imkanı sağlayan etkileşim ve ödüllendirme uygulaması olan Socios’un küresel marka elçisi olmak için 3 yıllık bir anlaşma imzalamıştı. Sorare ile yapılan bu anlaşma için bir Socios sözcüsü, konuya ilişkin açıklama yaptı. Lionel Messi’nin Socios anlaşmasının geçerliliğini koruduğunu ve Messi’nin diğer kripto platformlarıyla yaptığı anlaşmalardan etkilenmeyeceğini söyledi.

 

Sorare’den Kullanıcılarına NFT Nitelikli Oyuncu Kartları

Sorare oyunu kullanıcıların dijital oyuncu kartlarını takas etmelerine imkan veriyor. Sorare’deki dijital oyuncu kartlarının tümü, aynı zamanda bir NFT olma niteliği de taşıyor. Bu sayede NFT özelliği taşıyan bu kartların mülkiyeti, blokzincir üzerinden takip edilebiliyor. Ayrıca Sorare fantezi futbol turnuvalarında beş kişilik takımları yönetmelerine olanak tanıyan bir kart oyunu. En son 4,3 milyar dolar değerlemeye sahip olan Paris merkezli oyun, 185′ten fazla ülkede 2 milyondan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda oyunun birçok ortaklığı bulunuyor. İspanya’nın La Liga ve Almanya’nın Bundesliga liginin de içerisinde olduğu 300′den fazla spor takımı ve futbol ligiyle ortaklığı bulunan bir marka. Ayrıca oyunda sadece futbol branşlarında mücadele edilmiyor. Oyunda, basketbol ve beyzbol gibi branşlarda da mücadele edilebiliyor.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Lionel Messi Sorare ile Ortaklık Kurdu! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/lionel-messi-sorare-ile-ortaklik-kurdu/feed/ 0
Kraliçe 2. Elizabeth Kimdir? Neden Öldü? https://lafmacun.net/kralice-2-elizabeth-kimdir-neden-oldu/ https://lafmacun.net/kralice-2-elizabeth-kimdir-neden-oldu/?noamp=mobile#respond Sat, 10 Sep 2022 21:10:35 +0000 https://lafmacun.net/?p=38924 Elizabeth Kimdir? 2. Elizabeth, tam adıyla Elizabeth Alexandra Mary, York Dükü Prens Albert ve Düşesi Elizabeth Bowes-Lyon’un ilk çocuğudur. Kraliçe 21 Nisan 1926’da Londra’da babasının 17. Bruton-Street adresinde bulunan evinde dünyaya gözlerini açtı. 29 Mayıs tarihinde ise Buckingham Sarayı’ndaki şapelde Başpiskopos Kosmo Long tarafından vaftiz edildi. Kraliçe 2. Elizabeth’in 1930 yılında doğan Margaret adlı kız …

Bu yazı Kraliçe 2. Elizabeth Kimdir? Neden Öldü? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Elizabeth Kimdir?

2. Elizabeth, tam adıyla Elizabeth Alexandra Mary, York Dükü Prens Albert ve Düşesi Elizabeth Bowes-Lyon’un ilk çocuğudur. Kraliçe 21 Nisan 1926’da Londra’da babasının 17. Bruton-Street adresinde bulunan evinde dünyaya gözlerini açtı. 29 Mayıs tarihinde ise Buckingham Sarayı’ndaki şapelde Başpiskopos Kosmo Long tarafından vaftiz edildi. Kraliçe 2. Elizabeth’in 1930 yılında doğan Margaret adlı kız kardeşi de vardır. Babası VI. George, annesi Elizabeth Bowes-Lyon, kardeşi Snowdon Kontesi Prenses Margaret ve eşi Edinburgh Dükü Philip’tir. Kraliçe Elizabeth’in haç babaları, dedesi ve büyükannesi, ayrıca teyzesi, halası, amcası ve dayıları da olmuştur. Ayrıca çocukluk zamanlarında Elizabeth’i ‘Lilibet’ diye çağırırlardı. Ayrıca Kraliçe 2. Elizabeth, taç giyme töreni TV’den yayınlanan ilk hükümdar olmuştur. Kral ve kraliçeler arasında Büyük Britanya’nın en uzun ömürlü hükümdarı ve 68 yılla en fazla tahtta kalan kraliçe olarak tarihe geçmiştir. En uzun süre tahtta kalma ünvanını 2015’te 1.Victoria’dan aldı. 1.Victoria 64 yıl hükümdarlık yapmıştı.

Kraliçe 2. Elizabeth Kimdir? Neden Öldü?
Kraliçe 2. Elizabeth Çocukluğu

 

Kraliçe Elizabeth’in Eğitim Öğretim Hayatı

Elizabeth ve kardeşi Margaret, annesinin ve dadıları Marion Krouford’un sayesinde iyi bir aile eğitimi almışlardır. Kraliçe, çocukluğu boyunca evde eğitim gördü. 2. Elizabeth evde eğitim gören son kraliyet üyesi olmuştur. 1936 yılında ise babası tahta geçerek kral oldu. Böylelikle kraliçede Buckingham Sarayı’nda yaşamaya başladı. 1950 yılında dadıları olan Marion Krouford ‘Küçük Prensler’ adlı anılar kitabını yazarak kitapta küçük Elizabeth hakkında bizlere birçok bilgi verdi. Kitapta kraliçenin atlara ve köpeklere olan ilgisinden onun davranışlarına, hatta iş sorumluluğuna kadar bilgiler var. Fakat nedendir bilinmez ama kitabın yayımı kral ailesini pek memnun etmedi. 2. Dünya Savaşı sırasında Birleşik Krallık Başbakanı olarak Birleşik Krallık’ın başında olan Winston Churchill, Elizabeth için onu karakterli ve çevik bir çocuk olarak gördüğünü söylemiştir. Amcasının kızı olan Margaret Rods ise Kraliçe Elizabeth için, “Neşeli ve akıllı bir kız” derdi. Elizabeth kardeşiyle birlikte; Fransızca, çeşitli sanat dalları, matematik ve dans gibi birçok konuda eğitim almıştır. Bunların yanında II. Elizabeth, Eton College’nin Başkan rektörü Henry Marten tarafından anayasa tarihi hakkında eğitim bile almıştır. Sonraki yıllarda yaşıtlarıyla sosyalleşebilmesi için Eton College’a da eğitim hayatına devam etmiştir.

Kraliçe 2. Elizabeth Kimdir? Neden Öldü?
Kraliçe 2. Elizabeth 2. Dünya Savaşı Sırasında

2. Dünya Savaşı Sırasında Kraliçe Elizabeth

Buckhingam Sarayı’nda iyi bir eğitim gören Kraliçe 2. Elizabeth, henüz 16 yaşındayken II. Dünya Savaşı çıktı. Gelecekte Kraliçesi olacağı İngiltere ise Eylül 1939’dan 1945’e kadar sürecek olan İkinci Dünya Savaşı’na girdi. II. Elizabeth’in annesi olan Elizabeth Bowes Lyon, İkinci Dünya Savaşı sırasında Londra Alman uçakları tarafından bombalanırken bölgeyi terk etmedi ve bundan dolayı; halkıyla aynı kaderi paylaşmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Gösterdiği bu cesaret sebebiyle de İngiltere halkının kalbinde kendine yer buldu. Ayrıca savaş sırasında, Londra’daki çocukların birçoğu hava bombardımanlarından korunmaları için tahliye edildi. Tabii durumda da iki prensesin Kanada’ya gönderilmesi önerildi. Ancak Elizabeth Bowes-Lyon, bu öneriyi reddetti ve “Çocuklar ve ben, kral olmadan ülkeyi terk etmeyeceğiz. Ve Kral, ülkesini asla terk etmeyecektir” dedi. II. Elizabeth’in güçlü ve mücadeleci kişiliği 2. Dünya Savaşı sırasında ortaya çıktı. Prenses II. Elizabeth, şehirlerden tahliye edilen çocuklar için BBC’nin yayınladığı Çocuk Saati programında bir moral konuşması yaptı ve şunları söyledi, “Savaş tehlikesi ve üzüntüsü hepimizin. Cesur denizcilere, askerlere ve havacılara yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve yardım etmeye çalışıyoruz. Her birimiz biliyoruz ki sonunda her şey iyi olacak.” Savaş devam ederken daha sonraları prenses ve kardeşi koruma altına alınmak için İskoçya’ya gönderildiler. 1940 Şubat ve Mayıs ayları arasında ise Royal-Lodge’da, sonraki beş yılda da Windsor Sarayı’nda kaldılar.

Kraliçe Elizabeth’in Evlilik Hayatı ve Prens Philip

Kraliçe 2. Elizabeth, 1947’de genç bir deniz subayı olan Teğmen Philip Mountbatten ile çok gençken; henüz 13 yaşındayken tanıştı. Philip, 10 Haziran 1921’de Korfu Adası’nda dünyaya geldi. Doğumunda “Danimarka ve Yunanistan Prensi” unvanı verilmişti. Prens Philip, 2. Dünya Savaşı sırasında Akdeniz ve Pasifik filolarında görev alıyordu. Savaş bittikten sonraysa o dönemin prensesi olan Elizabeth ile evlenmesine izin verildi. Prens Philip, 1947’deki nişan töreni öncesi “Danimarka ve Yunanistan Prensi” unvanından feragat etti ve İngiliz vatandaşı oldu. Prens Philip’e Kral VI. George tarafından, yapılacak büyük düğünden önce Merioneth Kontu, Greenwich Baronu ve Edinburgh Dükü gibi ünvanlar verildi. Ayrıca İngiliz vatandaşı olan Philip, anne ve büyükbabasının soyadı olan Mountbatten’i aldı. Elizabeth ve Philip, 20 Kasım 1947’de Londra’nın en büyük kiliselerinden biri olan Westminster Abbey’de dünya evine girdi. Yılın gözde çifti, dünyanın dört bir yanından 3 bin 500’den fazla düğün hediyesi alırken 10 binden fazla da tebrik telgrafı aldı. Şaşmamak gerek… ? Ve nihayet Elizabeth 1952’de Kraliçe olurken, damat Philip “komutan” rütbesine ulaştığı ordudan ayrılarak 1957’de “İngiliz Prensi” unvanını aldı. Gözde çiftin ilk çocukları Prens Charles 1948’de dünyaya gözlerini açtı. İki yılın ardından ise Kız kardeşi Prenses Anne dünyaya geldi. Aile genişlemeye devam etti ve daha sonra 1960 ve 1964 yıllarında Andrew ve Edward’da aileye katıldı.

Kraliçe 2. Elizabeth’in Türkiye Ziyareti

Kraliçe Elizabeth, kraliyet görev süresi boyunca, 100’den fazla ülkeyi ziyaret etti. Hatta ‘’dünyanın en çok seyahat eden devlet başkanı” unvanına sahip oldu. Fakat şaşırtıcı olan şu ki İngiltere’de pasaportlar Kraliçe adına düzenlendiği için, Kraliçe Elizabeth’in herhangi bir pasaportu bulunmuyor. Hatta Kraliçe Elizabeth’in İngiltere’de ehliyetsiz araç kullanmasına izin veriliyor. Bunu yapabilen tek kişi de Kraliçe Elizabeth…  2. Elizabeth, Türkiye’ye birçok kez geldi. 1971 ve 2008’de Türkiye’ye resmi ziyaretler gerçekleştirdi; Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi şehirleri gezdi.

 

2. Elizabeth’in Vefatı

Kraliçe 2. Elizabeth, son yıllarda iş yükünü azaltsa da kraliyet görevlerinin büyük bir bölümünü sürdürmeye devam ediyordu. Hatta geçen yıl, internet sitesine göre, yaşlılar için “gençliğe ve ünlülere takıntılı bir basına tasasız bir alternatif olarak” yazılan aylık bir İngiliz dergisi olan “The Oldie” dergisi tarafından “Yılın Yaşlısı” seçildi. Ancak Kraliçe Elizabeth, bu ödülü kabul etmedi. Kraliyet ailesinin yaptığı açıklamaya göreyse, “Majesteleri, hissettiğiniz yaşta olduğunuzu düşünüyor. Bu nedenle Kraliçe, bu ödülü kabul edebilmek için ilgili kriterleri karşıladığını düşünmüyor” ifadesi kullanıldı. Kraliçe her ne kadar genç hissetse de maalesef ki her canlı gibi ölümden kaçamıyor. Kraliçe Elizabeth’in vefatı 8 Eylül 2022’de Buckingham Sarayı tarafından parolayla duyuruldu: ‘Londra Köprüsü Yıkıldı!’. Kraliyet ailesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada; “Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral’da huzur içinde yaşamını yitirdi.” ifadesi kullanıldı. 96 yaşına gelen Kraliçe 2. Elizabeth İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde hayata gözlerini kapatarak kraliçe hayatının 70 yılı boyunca görev başında oldu. Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybettiğinin açıklamasının ardından İngiltere’de Buckingham’da bayraklar yarıya indirildi. Bundan sonra merak edilen şey tahta kimin geçeceğiydi… Kraliçe II. Elizabeth’in varisi en büyük oğlu Galler Prensi Charles, 2. Elizabeth’in ölümünün ardından tahta çıkan kişi oldu. Kraliçenin naaşının ise İngiltere’nin başkenti olan Londra’ya götürüleceği belirtildi.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Kraliçe 2. Elizabeth Kimdir? Neden Öldü? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/kralice-2-elizabeth-kimdir-neden-oldu/feed/ 0
Dizilerde Geçen Kız Isimlerinin Gerçek Anlamları https://lafmacun.net/dizilerde-gecen-kiz-isimlerinin-gercek-anlamlari/ https://lafmacun.net/dizilerde-gecen-kiz-isimlerinin-gercek-anlamlari/?noamp=mobile#respond Thu, 14 Apr 2022 06:41:27 +0000 https://lafmacun.net/?p=37081 Televizyondaki diziler hayatımızı etkiliyor. Bebek ismi seçme sürecinde de dizilerin etkisi oldukça büyük. Peki dizilerde duyup beğendiğimiz isimlerin anlamı her zaman güzel midir? Işte son yıllarda dizilerin de etkisiyle popüler olan kız isimleri ve gerçek anlamları. Mira Dizi ve isim popülaritesi arasındaki ilişkiyi en net gösteren isim belki de Mira. Daha önceleri en popüler kız …

Bu yazı Dizilerde Geçen Kız Isimlerinin Gerçek Anlamları ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Televizyondaki diziler hayatımızı etkiliyor. Bebek ismi seçme sürecinde de dizilerin etkisi oldukça büyük.
Peki dizilerde duyup beğendiğimiz isimlerin anlamı her zaman güzel midir?
Işte son yıllarda dizilerin de etkisiyle popüler olan kız isimleri ve gerçek anlamları.

Mira

Dizi ve isim popülaritesi arasındaki ilişkiyi en net gösteren isim belki de Mira.
Daha önceleri en popüler kız isimleri listesinde hiç bulunmazken, 2013 yılında yayına giren Medcezir dizisinden sonra en popüler isimler arasında yer almaya başladı. Bu dizide Serenay Sarıkaya ‘Mira’ karakterini canlandırmıştı.

Medcezir dizisindeki Mira isminin anlamını ‘yunuslara yol gösteren yıldız’ olarak açıklamıştı. Esasen bu eksik kalan bir açıklama…

Internetteki isim sözlüklerinde Mira ismini araştırmaya kalkınca ise binbir tane anlam çıkıyor karşımıza: Japonca’daki anlamı, Hintçe’deki anlamı diye sıralanmış…

Tabii ki bu bilgiler iyi hoş fakat bebeğimize isim verirken en önemlisi kendi dilimiz ve kültürümüzdeki anlamıdır.


Peki Mira’nın gerçek anlamı nedir?
 Bizim kültürümüzde hangi manalara sahiptir bu isim?

  • Balina takımyıldızı yönünde bulunan kırmızı dev bir yıldız
  • Eski bir krallığın adı
  • Yerölçümünde uzaktan gözlenen geometrik biçimli tahta lata
  • Arapça’da ‘iki yüzlü olmak, riyâkarlık yapmak, itiraz etmek, tartışmak‘ anlamlarına sahiptir.
    Hadis-i Şerif’in bir bölümünün ismi de Cidal ve Mira (Kavga ve Tartışma).

Medcezir dizisindeki Mira

Medcezir dizisindeki Mira

Miray

Bir erkek isminin en popüler kız isimler listesinde yer alması ilginç, değil mi? Bu aslında tam da Miray ismini özetleyen bir durum.
Kulağa belki feminen gelse de Miray anlam itibariyle tamamen erkek ismidir

Internetteki isim sözlüklerinde bu ismi araştımaya çalışınca karşımıza birçok anlam çıkıyor: ayın ilk günleri, yılın ilk aylarında doğan, ayın kraliçesi, güneş ve ay gibi parlayan, vs.
Bu anlamlar ne yazık ki doğru değil…


Miray isminin gerçek anlamı nedir?
Miray mir & ay kelimelerinden oluşan bir isim.
Mir Farsça kökenli bir kelime olup ‘bey’ demektir.
Miray da böylelikle ‘ayın beyi, ay gibi parlak bey, ay gibi ışık saçan bey‘ anlamlarına sahiptir.
Miralay da mesela ‘alaybeyi’ demek ve eski bir askeri rütbe.

Anlam olarak sadece bir erkeğe uygun olduğu için Miray’ı kız veya üniseks isim olarak değerlendirmek doğru değildir.
Miray net bir şekilde erkek ismidir.

Kocamın Ailesi dizisindeki Miray

Kocamın Ailesi dizisindeki Miray

Sude

Dizi karakterlerine ismini vermeden önce şarkısıyla hayatımıza girmişti Sude. Dilbilimcileri Prof. Dr. Kamile Imer ve Prof. Dr. Leyla Uzun bir makalede bu konuya böyle değinmişlerdi zamanında:
Sezen Aksu’nun ünlendirdiği Sude parçasının adı ‘sürmüş, sürülmüş, ezilmiş, dövülmüş’ anlamı bilinmeden veya dikkate alınmadan çocuklara verilmektedir.”

Bu değerli dilbilimcilerinin de belirtmiş olduğu gibi Sude aslında ‘ezilmiş, dövülmüş, sürülmüş’ demektir. Farsça kökenli bir kelimedir.
Önemli bir nokta: buradaki ‘sürülmüş’ sürülmüş tarla anlamında, makyaj sürmesi anlamında değil!
Maalesef ismin anlamını güzelleştirme çabasına giren birçok kaynak Sude’nin ‘sürmeli’ anlamına geldiğini iddia ediyor. Bu doğru değildir.

Bu kaynaklar ayrıca Sude’nin ‘Cennet’te bir su damlası’ manasını taşıdığını iddia etmektedir. Bu da doğru değildir.

Bazı yazılarda Sude’nin Hz. Peygamber’in 2. eşi olduğu da belirtiliyor. Esasen Hz. Peygamber’in ikinci eşi Hz. Sevde’dir.

Yüksek Sosyete dizisindeki Sude

Yüksek Sosyete dizisindeki Sude

Irem

Birçok isim sözlüğu Irem için ‘Cennet bahçesi’ anlamını veriyor. Ne yazık ki bu çok eksik kalan bir tanım…

Irem esasen Allah’ın gazabına uğramış bir kavmin yaptığı sahte Cennet’tir.

Ad Kavminin hükümdarı Allah’a isyan edip Cennet’e benzetmek iddiasıyla Irem bağını yaptırmıştır. Bu yüzden Irem bağı için ‘sahte Cennet’ tabiri de kullanılır.

‘Çocuğa Irem ismi verilir mi?’ sorusu doğuyor.
Iki farklı bakış açısı gözlemleniyor:
–  Evet, çünkü Irem güzel bir bahçedir.
–  Hayır, çünkü Irem Allah’a isyan etmiş ve sonrasında çarpılmış olan kişiler tarafından yapılmış bir bahçedir.

Seviyor Sevmiyor dizisindeki Irem

Seviyor Sevmiyor dizisindeki Irem

Lara

Lara muhtemelen Dilara ismine ve Antalya’daki Lara plajına aşina olduğumuzdan kolayca dilimize girdi. Lara plajı adını Hititler zamanında almıştır ve Luvice’de ‘kum’ demektir.

Peki kadın ismi olarak kullanılan Lara nereden geliyor?
 Internetteki birçok isim sitesi Lara için ‘su perisi’ manasını veriyor.
Lara’nın ‘su perisi’ anlamına geldiği doğru değildir fakat mitolojide iki tane Lara adlı su perisi vardır:

Yunan mitolojisindeki su perisinin ismi aslında Larissa’dır. Zamanla Lara olarak türemiştir.

Roma mitolojisinde Lara ölüm ve dedikodu perisidir. Lara’nın dili sır tutamadığı için kesilmiştir.

Adını Feriha Koydum dizisindeki Lara

Adını Feriha Koydum dizisindeki Lara

Melisa

Halk arasında Melisa genelde ‘oğul otu’ olarak bilinir. Isim sözlüklerine baktığımızda sıkça ‘bal arısı’ manasına da rastlıyoruz.
Melisa’nin bir bitki türü olduğu ve Yunanca’da ‘bal arısı’ anlamını taşıdığı doğrudur fakat esasen mitolojiden gelen bir isimdir.

Yunan mitolojisinde 2 tane Melisa var:

1. Balların Tanrısı olan Melissus’un kızı Melisa.
Bu Melisa Yunan mitolojisindeki en güçlü ve önemli tanrı olan Zeus’ı bebekken balla besleyip büyütmuştür.

2. Tanrıça Demeter’in rahibesi Melisa.
Komşuları tarafından taşlanarak öldürülmüştür Melisa.
Sonrasında Demeter Melisa’nın cesedinden arı sürüsü doğmasını sağlamıştır.

Güneşin Kızları dizisindeki Melisa

Güneşin Kızları dizisindeki Melisa

Melis

Melis ismi ise Melisa isminden esinlenerek hayatımıza girmiştir vaktizamanında.
Melisa ismini ‘Türkçeleştirme’ çabasından doğmuştur aslında.

Melis de tıpkı Melisa gibi esasen Yunan mitolojisinden gelen bir isimdir yani. Anlamı hakkında daha fazla bilgi için ‘Melisa‘ başlığına bakabilirsiniz.

Melis kelimesi Osmanlı Türkçesinde ‘şişman ve tembel biri‘ anlamına gelir ayrıca.

Güneşi Beklerken dizisindeki Melis

Güneşi Beklerken dizisindeki Melis

Cemre

Cemre daha önceleri üniseks bir isim olarak kullanılırdı. Son zamanlarda ise dizilerde genelde sadece kadın karakterlere verilen bir isim.
Bu gelişmenin sonucunda da en popüler kız isimleri listesinde yer alan bir isim oldu Cemre.

Peki Cemre isminin anlamı nedir?
Cemre Arapça kökenli bir kelime olup ‘ateş parçası’ demektir.
Halk arasında ‘cemre düşmesi’ olarak bilinen olay da havaların ısınmasını ifade eder.
Cemre = ateş parçası. Ateş sıcaklık artışına neden olur;  ‘cemre düşmesi’ terimi de buradan gelir.

Dini açıdan değerlendirirsek nasıl bir isimdir Cemre?
Hz. Peygamber’in Cemre isimli bir hanımın ismini Cemile olarak değiştirmeşine dair bir rivayet var. Ismi değiştirip değiştirmediği kesin bilinmiyor fakat Hz. Peygamber’in Cehennemi, Cehennem ateşini çağrıştıran isimleri hoş karşılamadığı biliniyor. 

Kırgın Çiçekler dizisindeki Cemre

Kırgın Çiçekler dizisindeki Cemre

Defne

Maalesef birçok aile çocuklarına verdikleri ismin anlamını tamamen bilmeden koyuyor.
Mesela Defne’yi biz genelde sadece bir bitki olarak biliyoruz. Defne’nin bir bitki türü olduğu doğru olsa da Defne ismi esasen Yunan mitolojisinden gelir.

Yunan mitolojisinde Defne deniz tanrısı olan Peneus’un kızıdır.
Sanat tanrısı Apollon ise Defne’ye aşıktir. Defne sürekli Apollon’dan kaçar.
Bir gün Defne yakalanacağını anlar ve babasından yardım ister.
Peneus kızı Defne’yi bir ağaca dönüştürür.
Defne sonsuza dek ağaç olarak kalır.

Avrupa’da Defne (Dafne/Dafni/Daphne) ismi mitolojiden dolayı yaygın bir biçimde kullanılır zaten.

Kiralık Aşk dizisindeki Defne

Kiralık Aşk dizisindeki Defne

Bu yazı Dizilerde Geçen Kız Isimlerinin Gerçek Anlamları ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/dizilerde-gecen-kiz-isimlerinin-gercek-anlamlari/feed/ 0
İşte 5 Türk ve 5 Yabancı Ünlülerin Güzellik Sırları! https://lafmacun.net/unlunlerin-guzellik-sirlari/ https://lafmacun.net/unlunlerin-guzellik-sirlari/?noamp=mobile#respond Tue, 05 Apr 2022 07:42:00 +0000 https://lafmacun.net/?p=36901 Cilt güzelliğine önem veren her kadın ünlülerin güzellik sırları hakkında büyük bir merak duymuştur. Sizler de hiç ekran önlerinde boy gösteren ve yaşını göstermeyenlerin sırlarını merak ettiniz mi? Dünyaca ünlülerin güzellik sırları kimi zaman o kadar akıl almaz işlemler oluyor ki çok şaşıracaksınız! Dilerseniz yazımızda bulunan yabancı ve Türk ünlülerin güzellik sırlarını öğrenebilirsiniz. Hayatı yaşama şekline göre zaman zaman …

Bu yazı İşte 5 Türk ve 5 Yabancı Ünlülerin Güzellik Sırları! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Cilt güzelliğine önem veren her kadın ünlülerin güzellik sırları hakkında büyük bir merak duymuştur. Sizler de hiç ekran önlerinde boy gösteren ve yaşını göstermeyenlerin sırlarını merak ettiniz mi? Dünyaca ünlülerin güzellik sırları kimi zaman o kadar akıl almaz işlemler oluyor ki çok şaşıracaksınız! Dilerseniz yazımızda bulunan yabancı ve Türk ünlülerin güzellik sırlarını öğrenebilirsiniz.

Hayatı yaşama şekline göre zaman zaman istenmeyen durumlarla karşılaşmak mümkündür. Yüzde lekelenme, kırışıklıklar ve sivilceler bunların başında yer alır. Ancak ünlülerin cilt bakım sırları ve ünlüler dünyasından bildiği güzellik bilgilerinden yararlanmak mümkündür. Üstelik birçoğu fazla masraf gerektirmeyen herkes tarafından uygulanacak adımları oluşturuyor.

İşte Ünlülerin Güzellik Sırları!

Ünlülerin bakım sırları aldıkları sonuca göre değişebilmektedir. Kimi güzelliğin komiklik ve bakış açısından geldiğini savunurken kimi ise sporun olmazsa olmaz oluşunu vurguluyor. Yazı içerisinde dünyaca ünlülerin sırları ve ülkemizin güzellerini ayrı ayrı ele alacağız. Siz de güzel olarak bulduğunu ünlülerin bakım sırları hakkında bilgi alıp uygulayabilirsiniz.

Dünyaca Ünlülerin Güzellik Sırları

Dünyaca ünlülerin güzellik sırları ülkemiz sınırındaki güzeller ile çok fazla farklılaşmıyor. Tabi ne kadar fazla tüyo o kadar iyi! Çeşitliliğin geniş olması ünlülerin cilt bakım sırları önerilerini uygularken de kolaylık sağlamaktadır. Liste içerisinde dünyaca ünlü yıldızların güzellik sırlarını öğrenerek deneyimleyebilirsiniz.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

51 yaşında olan güzel şarkıcı adeta yaşlanmaya karşı savaş açmış! Fit vücudunun yanı sıra güzel cildiyle makyajsız da oldukça iddialıdır. Ünlülerin bakım sırları arasında kendisinin açıklamasına göre zararlı maddelerin tüketiminden kaçınıyor. Sigara ve kafein asla tüketmiyor. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra cilt lekeleri oluşmaması adına güneşte kalmamayı tercih ediyor.

Adriana Lima

Adriana Lima

Victoria Secret defilesinin duru güzelliği Adriana Lima, ünlülerin güzellik sırları arasında elbette bulunuyor. Kendisinin çok ciddi bir bakım yaptığı söylenemez. Tercih ettiği içerikler genellikle doğal bitki özlerinden oluşuyor. Doğal yağlarından bahsettiği röportajları var. Bunun yanı sıra bol su içmenin cilt için önemini de çoğu zaman vurguluyor. Uzmanların güzellik sırları arasında da su içmek bulunuyor.

Ünlülerin Güzellik Sırları: Victoria Beckham

Victoria Beckham

David Beckham’ın dünyalar güzeli eşi Victoria’nın yaşını hiç göstermediği aşikâr! 4 çocuğu olmasına rağmen fiziği ile genç kızlara adeta taş çıkarıyor. Cilt güzelliği ile de dikkatleri topluyor. Ağır makyajlardan bu anlamda kaçınıyor. Aksine dünyaca ünlülerin güzellik sırları arasına Victoria, haftada iki kere yüz masajı yapmayı ekliyor. Koreli ünlülerin cilt bakım sırları gibi güneşten korunmak adına güneş kremini yaz kış eksik etmiyor.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Ünlülerin güzellik sırları arasına Jennifer Aniston, her zamanki gibi bol su içmeyi ekliyor. Beslenmenin cilt açısından öneminin farkında olan oyuncu, yediklerine dikkat ediyor. Bunların yanı sıra düzenli bir uykunun da olmazsa olmaz olduğunu vurguluyor. Kendisi nemlendirici kremleri ile arı sütü bulunan cilt yenileyici özelliği bulunan markaları tercih ediyor.

Miranda Kerr

Miranda Kerr

Ünlülerin cilt bakım sırları arasında Miranda Kerr güzelliğinden bahsetmemek neredeyse imkansızdır. Her ne kadar listedeki diğer bireylere göre genç olsa da yaşına göre oldukça güzel bir cilde sahiptir. Makyajsız fotoğraflarını rahatlıkla yayınlamasının sebebi de buradaki özgüvende yatmaktadır. Kendisi sır olarak ise kuş burnu yağını kullanıyor. Bu yağ sayesinde cildinde yenilenme ve güzelleşme yaşadığını belirtiyor.

Türk Ünlülerin Güzellik Sırları

Güzellik dediğimiz şey dünyanın her yerinde aynı olduğundan ünlülerin güzellik sırları da pek fazla değişmiyor. Ancak dünyaca ünlülerin güzellik sırları kadar Türk oyuncu, model ve şarkıcılara dair meraklar da fazladır. Dilerseniz Türk ünlülerin güzellik adına yaptıkları bakımları yazının sonuna kadar okuyarak öğrenebilirsiniz.

Azra Akın

Azra Akın

Dünya Güzeli olarak seçilen Azra Akın’ın yıllara meydan okuduğu apaçık bir gerçektir. Güzellik yarışmasına katıldığı hali üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala aynıdır. Ünlülerin bakım sırları arasında Akın’ın en çok dikkat ettiği nokta cildinin her zaman temiz olmasıdır. Ağır makyajlarla neredeyse kendinizi hiç göremedik. En hafif makyajları bile derinlemesine temizliyor.

Ünlülerin güzellik sırları arasında aynı zamanda Akın, sabah kahvaltısına büyük önem veriyor. Düzenli ve sağlıklı beslenmesini sürdürürken kahvaltı öğününü atlamıyor. Meyve tüketimini de gün içinde mutlaka barındırıyor. Yabancıların güzellik sırları olarak aktardığı bol bol su içmeyi kendisi de aksatmıyor. Aynı zaman da düzenli bir uyku hayatı da bulunuyor.

Çağla Şikel

Çağla Şikel

İki çocuk annesi ve hala mankenlik yapan Çağla Şikel, Youtube kanalı üzerinden takipçileri için özel cilt sırlarını açıkladı. Yüzünün makyajsız bile hala taş gibi durması izleyicilerin gözünden kaçmıyor! Kendisinin sürekli olarak uyguladığı tek bir ürünü bulunuyor. Ünlülerin kullandığı cilt bakım markaları arasında da yer alan argan yağı kendisi için vazgeçilmez. Hem cilt hem de saç diplerine uyguluyor.

Nebahat Çehre

Nebahat Çehre

Yabancıların Jennifer Lopez’i varsa bizim de 76 yaşında taş gibi Nebahat Çehre tarafından belirtilen ünlülerin güzellik sırları var. Güzel oyuncu, fit bir vücut ve güzel cildin sırrını ilk olarak hamur işlerinden tamamen uzak kalması ile açıklıyor. Et tüketimi gerçekleştiriyor. Ancak kırmızı et yerine balık eti yemesinin daha faydalı olduğunu söylüyor.

Tülin Şahin

Tülin Şahin

Ünlülerin cilt bakım sırları hakkında kadınlara bilgiler veren Tülin Şahin’in de kendince uyguladığı birkaç rutini bulunuyor. Kendisi öncelikle güzel bir cilt için temizliğe çok önem veriyor. Ayrıca bunun yanı sıra diğer ünlülerden duymadığımız bir durum bulunuyor. Gün içerisinde sabah akşam çay ile yüzünü temizlediği biliniyorGül suyu, vazelin kullanan ünlüler daha çok bilinirken çay konusunda sır duyanları şaşırtıyor. Ayda bir doğal güzellik iddiasını korumak için genel yüz masajına gidiyor

Ünlülerin Güzellik Sırları: Selma Ergeç

Selma Ergeç

Türkiye’nin duru güzelliğe sahip oyuncu tarafından ünlülerin güzellik sırları arasına bir yenisi daha ekleniyor. Selma Ergeç, cildinin güzel ve dinamik kalmasını her sabah aldığı soğuk duşa borçlu olduğunu söylüyor. Soğuk su sayesinde cildinde yenilenme elde ediyor. Bunun yanı sıra güzelliğini korumak için düzenli olarak cilt bakımı ve nemlendirilmesine de dikkat ediyor. Nemlendirici ve balı dudaklarına uygulayarak daha güzel görünümlü dudaklara kavuşuyor.

Her bireyin cilt güzelliği için denediği farklı yöntemler bulunur. Ancak kimi durumlar bir uzman yardımı ya da krem takviyesi gerekir. Özellikle cilt problemleri hat safhada olan bireyler tarafından son zamanlarda Madeleb krem kullanılmaktadır.

Bu yazı İşte 5 Türk ve 5 Yabancı Ünlülerin Güzellik Sırları! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/unlunlerin-guzellik-sirlari/feed/ 0
Haydar Dümen Vefat Etti! https://lafmacun.net/haydar-dumen-vefat-etti/ https://lafmacun.net/haydar-dumen-vefat-etti/?noamp=mobile#respond Sun, 13 Feb 2022 09:06:50 +0000 https://lafmacun.net/?p=35616 Yıllardır Posta Gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktaydı Cinsel sağlık yönündeki bir çok konuyu okurları ile her hafta düzenli olarak paylaşıyordu, okuyucularından gelen ilginç soruları da yanıtlamaktan hiç bir zaman sıkılmıyordu. Haydar Dümen öldü mü? Haydar Dümen 1931 Uşak ilimizde doğmuştur yıllarca psikoloji ve seksoloji alanında çalışmalar yapmış bu alanda insanlara faydalı olmuştur. Gazetede yaptığı cinsel yorumları …

Bu yazı Haydar Dümen Vefat Etti! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Yıllardır Posta Gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktaydı Cinsel sağlık yönündeki bir çok konuyu okurları ile her hafta düzenli olarak paylaşıyordu, okuyucularından gelen ilginç soruları da yanıtlamaktan hiç bir zaman sıkılmıyordu.

Haydar Dümen öldü mü?

Haydar Dümen 1931 Uşak ilimizde doğmuştur yıllarca psikoloji ve seksoloji alanında çalışmalar yapmış bu alanda insanlara faydalı olmuştur. Gazetede yaptığı cinsel yorumları ile tanınan ünlü 10 Şubat 2022 tarihinde vefat etti.

Haydar Dümen Vefat Etti!

Uzun süredir hastanede tedavi görmekteydi

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle durumu iyice kötüleşen ve hastanede tedavi görmek zorunda kalan Haydar Dümen vefat etti.

Yaşamı boyunca bir çok televizyon kanalında ve gazetede çalışan Haydar Dümen renkli, mizansen kişiliği ile tanınmaktaydı geçirdiği rahatsızlığa daha fazla dayanamadı ve vefat etti.

Bu yazı Haydar Dümen Vefat Etti! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/haydar-dumen-vefat-etti/feed/ 0
İzel Çelik Ercan Üçlüsü https://lafmacun.net/izel-celik-ercan-uclusu/ https://lafmacun.net/izel-celik-ercan-uclusu/?noamp=mobile#respond Thu, 06 Jan 2022 02:22:23 +0000 https://lafmacun.net/?p=34325 Doksanlı yıllarda sanatçılar da bir gruplaşma yer almaktaydı ve birçok sanatçılar kendi aralarında birkaç kişi toplanarak şarkılar söylerlerdi bunlardan biriside İzel Çelik Ercan üçlüsü olmuştu. Dönemin en iyi gruplarından birisiydi ve İzel Çelik Ercan üçlüsü televizyona çıktığın da hemen ekran başına geçerdik. O kadar güzel bir uyum içerisin de şarkılar söylerlerdi ki kasetleri adeta yok …

Bu yazı İzel Çelik Ercan Üçlüsü ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Doksanlı yıllarda sanatçılar da bir gruplaşma yer almaktaydı ve birçok sanatçılar kendi aralarında birkaç kişi toplanarak şarkılar söylerlerdi bunlardan biriside İzel Çelik Ercan üçlüsü olmuştu. Dönemin en iyi gruplarından birisiydi ve İzel Çelik Ercan üçlüsü televizyona çıktığın da hemen ekran başına geçerdik. O kadar güzel bir uyum içerisin de şarkılar söylerlerdi ki kasetleri adeta yok satardı. Çok fazla kişi tarafından sevilir ailemizden birisi gibiydiler. Mesela bu gruplar içerisin de yine aynı şekilde halen çok sevilen sayı eksilse de hiç dillerden düşmeyen Mazhar Fuat Özkan vardı.

Dönemin grup sanatçıları bunlarla bitmiyordu elbette grup vitamin gibi doksanlı yıllara damga vurmuş çok güzel bir ekipti. İzel Çelik Ercan üçlüsü o dönemde de bu ekiplerden en çok tutulandı ve grup daha sonra dağılmasıyla hepsi şuanda halen sevilen ve dinlenilen sanatçılar içerisin de yer almakta. İzel’in hatta o dönemler hep konuşulan yüzü aslında çirkinmiş de makyajla düzeltiyorlarmış cildi çok bozukmuş gibi ifadeler kullanılırdı. Hepimiz İzel’i bu şekilde tanımıştık. Çelik ise uzun saçlarıyla bizlere uzun saç modasını sevdiren ünlülerden birisi oldu zamanla. Ercan efendiliği ve ilerleyen zamanda da Popstarda ki jüri üyeliği ile de ününü daha da çok arttırmış oldu.

Grup vitamin eski şarkıları ile halen şuanda gündemde ve İsmail şarkısını yeni trende göre uygulayarak düzenleme yaparak daha çok electonic müzik kisvesine bürünmüştür. Bizim zamanımız da müzikler bile çok güzeldi bir Ferdi Tayfur ya da bir Müslüm Gürses olamadı hiç kimse ve olamazda. Yaşayan bir efsanedir mesela Ajda Pekkan. O dönemlerden bugüne kadar ilerleyen sanatçılardan Yonca Evcimik halen Aboneyim Abone şarkısıyla gündemdedir. Şarkılarıyla bütünleşen birçok sanatçılar yer almaktadır. İzel Çelik Ercan üçlüsü de dönemin en iyi şarkılarından birisine sahiptiler. İzel Çelik Ercan üçlüsü Eller Havaya isimli şarkısıyla hepimizi eğlendirmiş ve haydi eller havaya diyerek bizleri coşturmuş kişilerdi. Halen kendi hallerin de büyük başarıları gösteren grup artık birey olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Bu yazı İzel Çelik Ercan Üçlüsü ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/izel-celik-ercan-uclusu/feed/ 0
Barış Manço Sevgisi https://lafmacun.net/baris-manco-sevgisi/ https://lafmacun.net/baris-manco-sevgisi/?noamp=mobile#respond Tue, 04 Jan 2022 02:13:43 +0000 https://lafmacun.net/?p=34163 Barış Manço Sevgisi Barış Manço sevgisi doksanlı yıllarda başlayan bir sevgi olsa da aslında halen günümüz de bu sevginin bitmemesi sanatçının ne kadar çok değerli olduğunun bir ispatıdır. Hala unutulmayan muhteşem bir sanatçıdır Barış Manço Bizlere Dünyayı tanıtmış ve şarkılarıyla bizlere birçok eğitim vermiş birisidir. Gelmiş geçmiş en iyi sanatçılardan birisi olan Barış abi o …

Bu yazı Barış Manço Sevgisi ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Barış Manço Sevgisi

Barış Manço sevgisi doksanlı yıllarda başlayan bir sevgi olsa da aslında halen günümüz de bu sevginin bitmemesi sanatçının ne kadar çok değerli olduğunun bir ispatıdır. Hala unutulmayan muhteşem bir sanatçıdır Barış Manço Bizlere Dünyayı tanıtmış ve şarkılarıyla bizlere birçok eğitim vermiş birisidir. Gelmiş geçmiş en iyi sanatçılardan birisi olan Barış abi o dönemlerde biz çocuklara en iyi programı çıkarmıştı. 7den 77’ye adlı programı ile küçük çocukları bir araya getirerek şarkılar söylerlerdi oyunlar oynarlardı.

Bizlerde bu programı izleyerek evimiz de eşlik ederdik onlarla birlikte şarkılar söylerdik oyunlar oynardık. 7den 77’yeprogramı çıkacak diye günler öncesinde heyecanla beklediğimiz olurdu. Bunları anlatırken dahi gözümün önünden geçiyor ve sanki dün gibi. Zaman ne çabuk akıp gidiyor anlam veremiyoruz. Uzun saçlarıyla Barış Manço bütün dünyayı gezer ve neredeyse bilmediği dil yoktu. Arkadaşlar arasında bile Barış abiden bahsederken sanki bizim mahalleden birisiydi sanki ailemizden birisiydi o kadar çok severdik ki onu bir ünlü olarak görmezdik bile çünkü o bizlerden birisiydi ve hep öyle kaldı. Rahmetli oldu öldü gitti ama hala bizimle birlikte ve bunu en çok hissettiğimiz sanatçılardan birisi. Barış abi derdik halende öyle diyoruz abimiz olmuştu bizim. 7den 77’ye programı ile bizlere çok büyük örnek olmuştu ve hiçbir çocuğu kırmaz üzmezdi. Şarkılar söylenir oyunlar oynanırdı evde izlerken yerimizde duramazdık sürekli bizde televizyondaki şarkıya ya da oyuna göre eşlik ederdik.

Oku bakayım Ayı şarkısıyla özellikle de hepimize hem okuma alışkanlığı kattı hem de bu ve bunun gibi birçok şarkılarla eğlenmeyi oynamayı öğrendik. Hala her bayram günlerin de Bugün bayram erken kalkın çocuklar şarkısını sosyal medya üzerinden paylaşmaktayız. Unutulmayacak bir sanatçı olan Barış abimiz 7den 77’ye program ismi gibi herkes tarafından sevilmekte ve unutulmamaktadır. Onun adına her ölüm yıl dönümünde etkinlikler düzenlenmekte ve neredeyse her şehirde birçok meydan isimler Barış Meydanı gibi adlandırılmaktadır.  Dönemin en iyi çocuk programı 7den 77’ye halen unutulmayan programlar arasında yerini korumaktadır.

Bu yazı Barış Manço Sevgisi ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/baris-manco-sevgisi/feed/ 0
Survivor All Star 2022 Yarışmacıları https://lafmacun.net/survivor-all-star-2022/ https://lafmacun.net/survivor-all-star-2022/?noamp=mobile#respond Mon, 20 Dec 2021 17:58:19 +0000 https://lafmacun.net/?p=33996 Merakla beklenen Survivor 2022 All Star Yarışmacıları belli oldu. All Star konsepti ile TV8 ekranlarında yayınlanacak olan programda 26 oyuncu yarışacak.. Siz de Survivor All Star ne zaman diye merak ediyorsanız eğer, okumaya devam edebilirsiniz. Acun Ilıcalı tarafından bir değişiklik yapılmazsa, Survivor 2022 Şubat ayında başlıyor. Yarışacak olan takımların isimleri her sezon olduğu gibi Ünlüler ve …

Bu yazı Survivor All Star 2022 Yarışmacıları ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Merakla beklenen Survivor 2022 All Star Yarışmacıları belli oldu. All Star konsepti ile TV8 ekranlarında yayınlanacak olan programda 26 oyuncu yarışacak..

Siz de Survivor All Star ne zaman diye merak ediyorsanız eğer, okumaya devam edebilirsiniz. Acun Ilıcalı tarafından bir değişiklik yapılmazsa, Survivor 2022 Şubat ayında başlıyor. Yarışacak olan takımların isimleri her sezon olduğu gibi Ünlüler ve Gönüllüler olacak.

Survivor 2022 kadrosunu yakından tanımak gerekirse;

Ünlüler takımında yarışacak olan isimler;

Adem Kılıççı Kimdir?

Adam Kılıçcı

1986 Ağrı doğumlu ve Beden Eğitimi Öğretmeni.

Fenerbahçe Boks Takımı’nın oyuncusu olan Kılıççı’nın, 2004 Dünya Boks Şampiyonası – Gümüş Madalya ve 2007 Dünya Amatör Boks Şampiyonası – Bronz Madalya başta olmak üzere bir çok şampiyonluğu ve ödülü bulunuyor.

Adem Kılıççı, Survivor 2017’de ünlüler takımı ile finalist oldu fakat yarışmayı ikinci olarak bitirdi. Survivor 2018 All Star’a da davet edilen Adem Kılıççı, şampiyon oldu.

Adem Kılıççı Instagram adresi https://www.instagram.com/adem_kilicci/

Aycan Yanaç Kimdir?

Survivor Aycan'ın Sevgilisi kim?

1998 Almanya Nürnberg doğumlu ve futbolcu. Aycan Yanaç, Almanya’da Nürnberg ve Köln takımlarında mücadele etti. 2015 yılında Türkiye Kadın U-19 takımına davet edildi. Burda bir çok tunuvada boy gösteren Yanaç, şu an A Milli Kadın Futbol Takımı’nda forma giyiyor.

Aycan Yanaç, Survivor 2020’de başarılı bir performans sergilemişti.

Aycan Yanaç Instagram adresi https://www.instagram.com/aycanyanac/

Barış Murat Yağcı Kimdir?

Barış Murat Yağcı

1991 İzmir doğumlu ve sporcu. Anadolu Üniversitesi Spor Yönetimi bölümünde eğitim hayatına devam eden Barış Murat Yağcı, Efes Pilsen Spor Kulübünde profesyonel olarak basketbol oynamıştı. Geçirdiği ciddi sakatlık sonrasında basketbol hayatı biten Yağcı, sonrasında modellik yaptı. Best Model of Turkey yarışmasında birinci olan Yağcı, yapımcıların dikkatini çekti ve oyunculuk hayatına başladı. Yağcı, daha önce Survivor 2020’de yarışmıştı.

Barış Murat Yağcı Instagram adresi https://www.instagram.com/barismrtyagci/

Batuhan Karacakaya Kimdir?

Survivor Batuhan Karacakaya Kimdir?

1997 İstanbul doğumlu ve oyuncu. Batuhan Karacakaya’nın oyunculuk hayatında yükselişi Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat gibi isimlerle rol aldığı Aşk-ı Memnu dizisiyle olmuştu. Sonrasında da bir çok projede yer alan ünlü oyuncu ekranlara uzun bir süre ara verdikten sonra değişimi ile dikkatleri üzerine toplamıştı.

Batuhan Karacakaya, Survivor 2021’e yarışmacı olarak katılmıştı.

Batuhan Karacakaya Instagram adresi https://www.instagram.com/karacakayaaa/

Birsen Bekgöz Kimdir?

Birsen Bekgöz Kimdir?

1980 Almanya doğumlu ve milli koşucu. Kariyerinde bir çok Türkiye Şampiyonluğu bulunan Birsen Bekgöz, yurt dışında da bir çok ödüle sahip.

Birsen Bekgöz Instagram adresi https://www.instagram.com/birsenbekgoz/

Çağan Atakan Arslan Kimdir?

Çağan Atakan Arslan Kimdir?

1989 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. Avatar lakaplı Çağan Atakan Arslan, spora basketbol ile başladı. Ardından dövüş sporlarına merak saran Arslan’ın, bir çok başarıda imzası bulunmaktadır.

Kickboks, Muay Thai, Free Fight gibi alanlarda profesyonel maçlara çıkıyor ve bir çok madalyası bulunmakta.

Arslan, Survivor 2016’da şampiyonluk yaşamıştır.

Çağan Atakan Arslan Instagram adresi https://www.instagram.com/avataratakan/

Elif Yıldırım Gören Kimdir?

Elif Yıldırım Gören Kimdir?

1990 Bursa doğumlu ve milli koşucu. 2012’de katıldığı Yaz Olimpiyatları’nda en genç milli atletizm takım üyesi olmuştu.

Elif Yıldırım Gören, Survivor 2020’ye de yarışmacı olarak katılmıştı.

Furkan Kızılay Kimdir?

Furkan Kızılay Kimdir?

1990 İstanbul doğumlu ve oyuncu. Çocuklar Duymasın dizisiyle kariyeri parlayan Furkan Kızılay, aynı zamanda iyi bir tenis sporcusu.

Survivor 2017’de de yarışan Kızılay, son haftalarda adaya veda etmişti.

Furkan Kızılay Instagram adresi https://www.instagram.com/furkankizilay/

Mert Öcal Kimdir?

Mert Öcal Kimdir?

1982 İstanbul doğumlu. Mankenlik ve oyunculuk yapan Mert Öcal, Best Model of Turkey ve Best Model of The World yarışmalarını kazandı.

Bir çok projede de oyunculuk yapan Öcal, Survivor 2020’ye yarışmacı olarak katılmıştı.

Mert Öcal Instagram adresi https://www.instagram.com/mertocl/

Merve Aydın Kimdir?

Merve Aydın Kimdir?

1990 İstanbul doğumlu ve milli koşucu. Bir çok turnuvada yarışan Aydın’ın, rekorları ve gümüş madalyaları bulunuyor.

Merve Aydın, Survivor 2014 ve Survivor All Star 2015’e yarışmacı olarak katılmıştı. Şu an kendine ait bir spor okulu bulunan Aydın, bir çok branşta hizmet veriyor.

Merve Aydın Instagram adresi https://www.instagram.com/merveaydin90/

Nagihan Karadere Kimdir?

Nagihan Karadere Kimdir?

1984 Osmaniye doğumlu ve kısa mesafe engelli koşucusudur. 2012’de Londra Olimpiyatlarında yarışan Nagihan Karadere’nin bu alanda bir çok ödül ve rekoru bulunuyor.

Nagihan Karadere, Survivor 2016’da iyi bir performans göstermişti fakat çeyrek finalde elenmişti. Survivor 2018 All Star’da yarışan Karadere, ikinci oldu.

Nagihan Karadere Instagram adresi https://www.instagram.com/nagihankaradere/

Sema Aydemir Kimdir?

Sema Aydemir Kimdir?

1986 Bursa doğumlu ve milli atlet. Bu alanda bir çok ödülü bulunan Sema Aydemir, Survivor 2017 ve 2018 All Star’da yarışmıştı.

Sema Aydemir Instagram adresi https://www.instagram.com/semaaydemirofficial/

Sercan Yıldırım Kimdir?

Sercan Yıldırım Kimdir?

1990 Bursa doğumlu ve eski futbolcu. Kariyerinde şampiyonluk da yaşayan Sercan Yıldırım, bir çok önemli kulüpte mücadele etti.

Yıldırım, Survivor 2020’ye yarışmacı olarak katılmıştı.

Sercan Yıldırım Instagram adresi https://www.instagram.com/sercanyildirim9official/

Gönüllüler takımında yarışacak olan isimler;

Anıl Berk Baki Kimdir?

Anıl Berk Baki Kimdir?

1991 İstanbul doğumlu ve milli sporcu. Yelken sporuyla ilgilenen Anıl Berk Baki, crossfit antrenörü olarak hayatına devam ediyor.

Anıl Berk Baki Instagram adresi https://www.instagram.com/anilberkbaki/

Ardahan Uzkanbaş Kimdir?

Ardahan Uzkanbaş Kimdir?

1987 Ardahan doğumlu ve sporcu. Alt yapı takımlarında futbolculuk geçmişi bulunan Ardahan Uzkanbaş, farklı spor dalları ile ilgileniyor.

Sadık Ardahan Uzkanbaş Instagram adresi https://www.instagram.com/ardahan_ozkanbas/

Berkan Karabulut Kimdir?

Berkan Karabulut Kimdir?

1994 İstanbul doğumlu ve fitness eğitmeni. Kuruçeşme’de spor stüdyosu bulunan Berkan Karabulut, sporla yakından ilgili.

Berkan Karabulut Instagram adresi https://www.instagram.com/berkannkarabulut/

Berna Keklikler Kimdir?

Berna Keklikler Kimdir?

Almanya doğumlu ve fitness, yüzme gibi sporlarla ilgileniyor. Miss Turkuaz Germany güzellik yarışmasını kazanan Berna Keklikler, oyunculuk ve modellik alanında kariyerine devam ediyor.

Berna Kekikler Instagram adresi https://www.instagram.com/bernakeklikler/

Evrim Keklik Kimdir?

Evrim Keklik Kimdir?

1992 İstanbul doğumlu ve voleybolcu. Kariyerinde Fenerbahçe ve Galatasaray’da mücadele eden Evrim Keklik, geçirdiği sakatlık sebebiyle ara vermek zorunda kaldı. Yüzme antrenörlüğü de bulunan Evrim Keklik, bir magazin programında da yorumculuk yapıyor.

Evrim Keklik Instagram adresi https://www.instagram.com/evrimkeklik/

Gizem Kerimoğlu Kimdir?

Gizem Kerimoğlu Kimdir?

1988 doğumlu ve eski futbolcu. Oyunculuk geçmişi de bulunan Gizem Kerimoğlu, bir firmanın reklamlarında görev alıyor.

Gizem Kerimoğlu Instagram adresi https://www.instagram.com/gizem.kerimoglu/

Gökhan Keser Kimdir?

Gökhan Keser Kimdir?

1987 İzmir doğumlu ve model. Bir çok modellik yarışması ile Türkiye’yi yurt dışında temsil eden Keser, aynı zamanda bir çok projede oyuncu olarak yer aldı. Gökhan Keser, Survivor 2014’e yarışmacı olarak katılmıştı.

Gökhan Keser Instagram adresi https://www.instagram.com/gokhankeser/

Hikmet Tuğsuz Kimdir?

Hikmet Tuğsuz Kimdir?

1986 Antalya doğumlu. Çok küçük yaşlarda sporla tanışan Hikmet Tuğsuz, dekatlon sporuyla ilgileniyor.

Hikmet Tuğsuz Instagram adresi https://www.instagram.com/hikmettugsuz/

Nisa Bölükbaşı Kimdir?

Nisa Bölükbaşı Kimdir?

1998 Prag doğumlu ve yüzücü. Çok küçük yaşlarda yüzme sporuna başlayan Nisa Bölükbaşı’nın tenis ve voleybol alanında da kariyeri bulunuyor. Şimdilerde ise hobi olarak bisiklet ve snowboard gibi sporlarla ilgileniyor.

Nisa Bölükbaşı Instagram adresi https://www.instagram.com/nisabolukbasi/

Ogeday Girişken Kimdir?

Ogeday Girişken Kimdir?

1992 Adana doğumlu ve sporcu. Kürek branşında kariyeri bulunan Ogeday Girişken, Fenerbahçe Kürek Takımı’nda lisanslı olarak yer aldı.

Girişken, Survivor 2017’yi  şampiyon olarak tamamlamıştı.

Ogeday Girişken Instagram adresi https://www.instagram.com/ogedaygirisken/

Seda Ocak Kimdir?

Seda Ocak Kimdir?

1987 Bursa doğumlu ve milli atlet. İki çocuk annesi olan Seda Ocak, spor hayatına 10 yaşında başladı. Şu anda özel bir üniversitede spor danışmanlığı yapıyor.

Seda Ocak Instagram adresi https://www.instagram.com/sedaocakofficial/

Sude Burcu Kimdir?

Sude Burcu Kimdir?

1996 İzmir doğumlu ve pilates eğitmeni. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde profesyonel olarak spor kariyerine devam ediyor.

Sude Burcu, Survivor 2019’a yarışmacı olarak katılmıştı.

Sude Burcu Instagram adresi https://www.instagram.com/sudeeburcu/

Yasin Obuz Kimdir?

Yasin Obuz Kimdir?

1988 Diyarbakır doğumlu ve sporcu. Amatör ve profesyonel olarak futbol geçmişi bulunan Yasin Obuz, jimnastik ve voleybol ile de ilgilendi. Sonrasında yemek sektörüne atılan Obuz’un şu an kendine ait bir işletmesi bulunmakta.

Yasin Obuz Instagram adresi https://www.instagram.com/yasinobuzofficial/

Survivor all star yarışmacılarını kısaca tanıttık, bakalım bu yıl yarışmada neler yaşanacak.

Bu yazı Survivor All Star 2022 Yarışmacıları ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/survivor-all-star-2022/feed/ 0
Görenlere “O Sen Olsaydın Bari” Dedirten Sahte Aleyna Tilki Fotoğrafları https://lafmacun.net/gorenlere-o-sen-olsaydin-bari-dedirten-sahte-aleyna-tilki-fotograflari/ https://lafmacun.net/gorenlere-o-sen-olsaydin-bari-dedirten-sahte-aleyna-tilki-fotograflari/?noamp=mobile#respond Fri, 15 Oct 2021 00:37:28 +0000 http://lafmacun.net/Liste/gorenlere-o-sen-olsaydin-bari-dedirten-sahte-aleyna-tilki-fotograflari Aleyna Tikli gündemde kalmaya devam ediyor. Şimdide kendi instagram hesabında paylaştığı ve daha sonra başkalarına ait olduğu anlaşılan fotoğraflarıyla gündemde.

Bu yazı Görenlere “O Sen Olsaydın Bari” Dedirten Sahte Aleyna Tilki Fotoğrafları ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Daha bir kaç gün önce Alman fotoğrafçı  Frauke Hagen şans eseri internette kendi çektiği fotoğrafı Aleyna Tilki isimli sanatçımızın paylaştığını fark ediyor ve hatta fotoğrafları kendi fotoğrafı gibi gösterdiğini anlayınca bunu alıntı yaparak ifşa etti.

Bu çalıntı fotoğraf olayının ortaya çıkmasının ardından gözler Aleyna Tilki’nin paylaştığı fotoğraflara çevrildi ve bir çok takipçisi yaptığı araştırmayla aslında bunun ilk vakası olmadığı ve daha önceden de başkalarının fotoğraflarını paylaştığını ortaya çıkarttı ve bunları “O SEN OLSAYDIN BARİ” diyerek yayınladı. Bütün yalanlar ortaya çıkınca Aleyna Tilki hemen harekete geçerek çalıntı yaptığı fotoğrafları profilinden kaldırdı.

Aleyna Tilki tarafından kendi fotoğrafıymış gibi paylaştığı fotoğraflardan bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

Aleyna Tilki

Aleyna Tilki

Aleyna Tilki

Aleyna Tilki

Aleyna Tilki

Aleyna Tilki

Aleyna Tilki

Bu yazı Görenlere “O Sen Olsaydın Bari” Dedirten Sahte Aleyna Tilki Fotoğrafları ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/gorenlere-o-sen-olsaydin-bari-dedirten-sahte-aleyna-tilki-fotograflari/feed/ 0