Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerTeknoloji

En İyi 5 VPN Programı

VPN, "sanal özel ağ (virtual private network)" anlamına gelir.

istanbul temizlik şirketi

VPN Nedir?

VPN, “sanal özel ağ (virtual private network)” anlamına gelir. Uzaktan erişim yoluyla farklı ağlara bağlanmayı sağlayan İnternet teknolojisidir. Şu şekilde çalışır: birçok farklı protokol ve teknolojiyi kullansa da temel olarak bilgisayarınızın fiziksel olarak bulunduğu yerden karşıdaki ağa şifreli (kripto anlamında) bir tünel açar. Bu tünel içinden iletilen bilgi dışarıdan bakıldığında şifreli olduğu için dışarıdan görüntülenemez. VPN sanal bir ağ uzantısı oluşturduğu için, VPN kullanarak ağa bağlanan bir cihaz, fiziksel olarak bağlıymış gibi o ağ üzerinden veri alışverişinde bulunabilir. Şu anda yüzlerce farklı VPN hizmeti veren program mevcut ve her biri en iyi hizmeti kendilerinin sunduğunu iddia ediyor. Peki bunlardan en iyisi ve size en uygunu hangisi? Gelin birlikte inceleyelim…

1.HOTSPOT SHİELD

  • Bu VPN kullanıcılarına ücretsiz olarak ihtiyacı olan her şey için kullanabileceği 15 GB veri hakkı tanıyor. Bu da günde yaklaşık 500 MB veriye denk geliyor. Bu miktar her türlü internet sitesinde dolaşmak ve ara sıra video izlemek için yeterli olacaktır. ABD’de bulunan 1 adet sanal sunucuya ücretsiz bağlanma hakkına, kayıt tutmama politikasına, AES-256-bit şifreleme ve sızıntı korumasına sahip.
  • Hotspot Shield, yalnızca 1 adet cihazla bağlantıyı destekliyor. Windows, Mac, iOS ve Android için ücretsiz uygulamaları mevcut. Ancak ücretsiz planda e-posta ya da canlı sohbet desteği yok.
  • Ancak, Hotspot Shield bant genişliğini 2Mbps ile sınırlandırıyor ve daha iyi bir hizmet almak için kullanıcıları ücretli planlarına yönlendiriyor. Netflix ve diğer konum bazlı yayın servislerinin engeli de mevcut. Ücretsiz sunumda bunları aşamıyorsunuz. Bu hizmetler, yalnızca Hotspot Shield’ın premium kullanıcılarına veriliyor. Hotspot Shield’ın en ucuz planı ise aylık $2.99 maliyetle geliyor.
  • Hotspot Shield’ın en büyük dezavantajı ücretsiz sanal ağın kısmen reklam gelirleriyle destekleniyor olması. Şirket, sizinle ilişkilendirilebilecek şekilde etkinlik logları tutmuyor ancak cihazın işletim sistemi ve genel coğrafi konum bilgisi toplanıyor. Bunun sonucunda da internete girdiğinizde sizi hedef alan bazı reklamlarla karşılaşıyorsunuz.
  • Kişiselleştirilmiş reklamları sorun eden biri değilseniz Hotspot Shield oldukça iyi bir seçenek. Ayrıca uygulamasını cihazınıza indirmek oldukça kolay. Dilerseniz, premium versiyonu için 7 günlük deneme süresinden yararlanabilirsiniz. Üye olduktan hemen sonra iptal etseniz bile ücretli planı bu süre içinde kullanabilirsiniz.

3. EXPRESS VPN

  • Express VPN, kullanıcılarına torrent kullanmak ve oyun oynamak için sınırsız veri sunuyor. Tam 94 ülkede 3000+ sunucudan oluşan bir global ağa sahip. Denetimden geçmiş kayıt tutmama politikası, AES-256 bit şifreleme, kill switch, sızıntı koruması ve RAM tabanlı sunuculara sahip olması da avantajlarından birkaçı. Aynı anda 5 cihaza kadar çoklu bağlantı kurmayı sağlıyor. Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Android TV, Amazon Fire TV ve Fire Stick yönlendiriciler ile diğer birçok cihaza özel uygulamalara da sahip.
  • ExpressVPN’nin, 7/24 canlı sohbet ve e-posta desteği mevcut. Normalde ücretsiz bir servis sunmayan Express VPN, mükemmel sunucu hızları, A kalite güvenlik, sıkı bir kayıt tutmama politikası ve Türkçe uygulamalara sahip. Ücretsiz olmasa da 30 günlük para iade garantisi var. Yani, memnun kalmazsanız paranızı kolayca geri alabilirsiniz.
  • ExpressVPN ile Netflix ve benzeri sitelere de erişebilirsiniz.

4. CYBERGHOST

  • CyberGhost ta sınırsız internet kullanımı için bant genişliği limiti yok. Dünya genelinde tam 91 ülkede 7500’den fazla sunucuya sahip. Kayıt tutmama politikası, kill switch, sızıntı koruması ve gelişmiş şifreleme, aynı anda 7 cihaza kadar çoklu bağlantı ve dahası. Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Android TV, Amazon Fire TV, Amazon Fire Stick, yönlendiriciler ve diğer birçok cihazda çalışıyor. Canlı sohbet ve e-posta üzerinden 7/24 müşteri desteği sağlıyor.
  • CyberGhost, kullanıcılarını yayın izleme, torrent kullanma ve oyun oynama gibi farklı aktivitelere göre sınıflandırıyor. Ayrıca kullanıcılarını düzenli olarak test ediyor ve sorunsuz bağlantıları garanti etmek adına optimize ediyor.
  • Netflix, Disney+ ve Amazon Prime Video ile sorunsuz çalışan CyberGhost, optmize sunucular sayesinde büyük torrent dosyalarını hızlıca indirebiliyorsunuz.
  • Maksimum gizlilik için NoSpy sunucularına sahip. NoSpy sunucular, üçüncü tarafların müdahalesini engellemek adına şirketin personelince yönetiliyor. Windows’ta kendi özel listesinde, Mac uygulamasında ise Tüm Sunucular altında yer alıyor. Bu sunucular, veri gizliliği ile ilgili sert yasalara sahip olan ve global bir istihbarat paylaşım ağı olan; 5, 9 ya da 14 Göz İttifakına taraf olmayan Romanya’da bulunuyor.
  • CyberGhost’ta tüm sunucular askeri düzeyde şifreleme ve sızıntı koruması ile donatılmış. Bağlantının kesintiye uğraması halinde internet trafiğini bloke eden otomatik bir kill switch de uygulamalarda mevcut.
  • En büyük dezavantajlarından biriyse hızı ortalama %39 oranında düşürmesi. Ayrıca, uzak mesafeli bağlantılarda hızı yavaşlıyor. Dünyanın yarısında bulunan yaklaşık altı bin sunucu, gelişmiş şifreleme için yapılandırılmış ve günlük tutmuyor. Verilerinizin sızıntılardan korunduğundan emin olabilirsiniz ve acil bir kapatma durumunda bile durdurma anahtarı sayesinde güvende olursunuz.

4. PROTON VPN

  • ProtonVPN, günümüzün tüm popüler işletim sistemlerinde çalışıyor, günlük oluşturmuyor ve internette kesintisiz bir şekilde dolaşmayı mümkün kılıyor. Fakat bu sınırsız ve süper güvenli hizmet sadece bir adet cihazla sınırlı. Eğer günlük aktivitelerde yani; video izlemek ve torrent indirmek gibi ihtiyaçlarınız varsa, abonelik ücretini ödemediğiniz sürece bu özelliklerden faydalanamıyorsunuz.
  • Veri sınırlaması ya da reklam olmadan sınırsız miktarda ücretsiz veri imkanı sunarken tam 3 ülkede (ABD, Japonya ve Hollanda) 24 adet ücretsiz sunucuya sahip. Sıkı bir kayıt tutmama politikası ile askeri düzeyde şifreleme, kill switch ve sızıntı koruması mevcut olsa da maalesef aynı anda yalnızca 1 cihazla bağlantıyı destekliyor.
  • Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Chromebook ve diğer cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışıyor. Canlı olmasa da e-posta üzerinden müşteri desteği sağlanıyor.
  • Türkçe uygulamalar sunan ProtonVPN; ABD, Japonya ve Hollanda’daki sunucuları üzerinden sınırsız veriyi ücretsiz olarak kullandırıyor. Hız konusunda oldukça etkileyici bir performansa sahip olduğunu da söyleyebiliriz.
  • ProtonVPN’in Netflix yayınları için en iyi ücretsiz seçeneklerden biri olduğunu da söyleyebiliriz.

5. TUNNELBEAR

  • TunnelBear, aylık 500MB ücretsiz veri ve tam 49 ülkede global sunucu ağına erişime sahip. Windows, Mac, Android, iOS, Linux, yönlendiriciler ve diğer cihazlar için kullanıcı dostu uygulamaları var.
  • Gelişmiş şifreleme standartları, sızıntı koruması, kill switch ve kayıt tutmama politikası ile bir adım öne çıkıyor. Ayrıca aynı anda 5 cihaza kadar çoklu bağlantıyı destekliyor. Sahip olduğu ücretsiz planda e-posta ile müşteri desteği sağlıyor. TunnelBear internet sitesine kayıt olmanız ve uygulamayı indirmeniz yeterli oluyor. Uygulamayı ister mobil cihazınıza ister masaüstü bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Kullanımı kolay, kurulum gerektirmiyor.
  • Kullanıcılarına 20 farklı ülke arasından seçim yapma imkanı sunuyor. Tek bir hesap 5 farklı cihaz tarafından paylaşılabiliyor ancak aylık toplam 500 MB veri hakkı ile sınırlıyor. Tabii 500 MB’nin günlük yeterli olacağını göz özüne alırsak sorun edilecek bir şey olmadığını söyleyebiliriz. Ayrıca TunnelBear, diğer birçok VPN’in aksine Netflix ve Amazon Prime Video’da bile işe yarayan bir VPN programı.

 

Daha fazla faydalı bilgi için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu