OyunGündem

Türkiye’de Roblox Erişim Engeli

Türkiye'de Instagram'ın ardından yasaklı siteler ve uygulamalar arasına Roblox da eklendi. Roblox neden yasaklandı? Roblox ne zaman açılacak?

Roblox’a Erişim Engeli Geldi

Instagram’a uygulanan erişim engeli çok ses getirmişti ama üzerinden kısa bir süre geçmeden Roblox oyun platformuna da  Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/5282 sayılı kararıyla erişim engeli getirildi.

takipçi satın al

Roblox neden yasaklandı?

Roblox neden yasaklandı?

Yasaklandığına dair mahkeme kararı var fakat Roblox neden yasaklandı sorunun cevabı henüz yok. Konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmazken sosyal medayada bununla ilgili bir çok yorum yer alıyor.

Roblox’un neden engellendiği ile ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Engellenme gerekçesiyle ilgili olarak iki ihtimal akıllara geliyor. Konula ilgili çeşitli yorumlar yapılırken genel kanı çocukların gelişimini ve iletişimini uygunsuz etkilediği yönünde.

Bir diğer ve daha olası düşünce ise Roblox oyun evreninde Filistin’i olduğu gibi İsrail’i de destekleyen dünyalar oluşturulabilmesi ve buralarda propagandalar yapılabilmesi. Bu durumda Instagram da olduğu gibi Rolbox yasağı da söz konusu olabilir.

Türkiye’de yasaklı ve engellenen sitesi sayısı?

Türkiye genelinde Instagram ve Wattpad in haricinde toplamda 1 milyondan fazla siteye erişim engeli bulunduğu tahim ediliyor.

sevda öztürk

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu