Magazin – Lafmacun.Net – Sosyal İçerik Platformu https://lafmacun.net Kullanıcılarına güzel sözler, harika içerikler tamamen güncel ve özgün bilgiler sunan Harika sosyal içerik platformu. Thu, 08 Dec 2022 21:39:35 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://lafmacun.net/wp-content/uploads/2019/07/cropped-logo512-20220601-225252-32x32.png Magazin – Lafmacun.Net – Sosyal İçerik Platformu https://lafmacun.net 32 32 Elon Musk ‘Dünyanın En Zengini’ Unvanını Kaptırdı! https://lafmacun.net/elon-musk-dunyanin-en-zengini-unvanini-kaptirdi/ https://lafmacun.net/elon-musk-dunyanin-en-zengini-unvanini-kaptirdi/?noamp=mobile#respond Thu, 08 Dec 2022 21:38:29 +0000 https://lafmacun.net/?p=40118 Elon Musk ‘Dünyanın En Zengini’ Unvanını Kaybetti! Integrated Whale Media Investments’in sahibi olduğu bir Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, Tesla ve Space X gibi dev şirketlerin sahibi olan ABD’li milyarder Elon Musk’ın kısa süreliğine de olsa dünyanın en zengin insanı unvanını kısa süreliğine kaybettiğini duyurdu. Eylül 2021 yılının Eylül ayından beri Forbes listesinde ilk sırayı …

Bu yazı Elon Musk ‘Dünyanın En Zengini’ Unvanını Kaptırdı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Elon Musk ‘Dünyanın En Zengini’ Unvanını Kaybetti!

Integrated Whale Media Investments’in sahibi olduğu bir Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, Tesla ve Space X gibi dev şirketlerin sahibi olan ABD’li milyarder Elon Musk’ın kısa süreliğine de olsa dünyanın en zengin insanı unvanını kısa süreliğine kaybettiğini duyurdu. Eylül 2021 yılının Eylül ayından beri Forbes listesinde ilk sırayı elinde tutan iş adamı Musk’ın net serveti 185,7 milyar dolar. Elon Musk, Amazon.com’un kurucusu Jeff Bezos’tan devraldığı bu unvanı kısa süreliğine de olsa kaptırmış oldu. Elon Musk’ın bu yılın başlarında Twitter’ı satın almayı teklif etmesinden ve satın alırken 44 milyar dolar ödemesinden sonra Tesla hisseleri düşüşe geçmişti ve o yandan bu yana yüzde 47’den fazla değer kaybetti.

 

Zirveye Sadece 20 Dakika Sahip Çıkabildi!

İş adamı Elon Musk‘ın ardından zirveye Bernard Arnault yerleşti. Lüks tüketim markası Louis Vuitton’ın çatı şirketi LVMH’nin CEO’su olan Bernard Arnault ve ailesi 185,3 milyar dolarlık servete sahip. Net serveti 185,3 milyar dolar olan Bernard Arnault dünyanın en zengini unvanına sadece 20 dakika sahip olabildi. 20 dakika sonra yeniden listenin zirvesine net serveti 185,7 milyar dolar olan Elon Musk oturdu. Forbes’ten yapılan değerlendirme sonucunda, “İki milyarderin serveti neredeyse aynı. Sadece birkaç yüz milyon dolar fark var. Bu yüzden Forbes’un dünyanın en zenginleri sıralamasında yer değiştirmeye devam etmeleri şaşırtıcı olmayacak” dedi.

Elon Musk 'Dünyanın En Zengini' Unvanını Kaptırdı!
Elon Musk

Bernard Arnault Kimdir?

20 dakika da olsa dünyanın en zengini unvanını alan Bernard Arnault, 1949 yılının 5 Mart günü Fransa’da doğdu. Arnault, Bir zamanlar François Hollande’ın Fransa başkanı seçilen Arnault, daha sonra 2012 yılının Ağustos ayında Belçika vatandaşlığına başvurdu. Ülkedeki vergi oranlarında yaşanan atışın gündeme gelmesi üzerine yaşanan bu gelişmeden sonra Arnault’nun Belçika’daki daha avantajlı vergi mevzuatından yararlanmak için grup şirketlerine ait 4,1 milyar Euro aktifi bu ülkeye aktardığı duyuruldu. Arnault’un kızı Delphine Arnault LVMH başkan yardımcısıdır. Arnault, kendi ürünlerinin taklitlerini sattığı için eBay şirketine 2008 yılında dava açtı. 2008 yılının haziran ayında ise 61 milyon dolarlık bir tazminat kazanmış oldu.

Elon Musk 'Dünyanın En Zengini' Unvanını Kaptırdı!
Bernard Arnault

Bernard Arnault’un Sahip Olduğu Lüks Markalar

Bernard Arnault, aralarında lüks marka devleri Christian Dior, Louis Vuitton, Sephora, Hennessy, Dom Perignon, Fendi, Donna Karan, Givenchy, Zenith, Moet et Chandon, Guerlain ve TAG Heuer gibi markaların olduğu 60’a yakın markanın sahibidir. Arnault ayrıca sanat açık artırma şirketi olan Phillips de Pury & Company’nin de sahibidir. Arnault, 1989’da LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton)’nin CEO’su ve yönetim kurulu başkanı oldu. Hatta aynı dönemde ünlü Fransız perakende şirketi Carrefour’un da hissedarı oldu.

Listede Jeff Bezos Dördüncü Sırada Yer Aldı

Forbes’in yayınladığı dünyanın en zenginleri listesinde üçüncü sırada ise 135,6 milyar dolarlık servetiyle Hint milyarder Gautam Adani yer aldı. Dördüncü sırada Amazon’un kurucusu Jeff Bezos vardı. Bezos, 111,8 milyar dolarlık servete sahip.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Elon Musk ‘Dünyanın En Zengini’ Unvanını Kaptırdı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/elon-musk-dunyanin-en-zengini-unvanini-kaptirdi/feed/ 0
Ödül Töreninde Kenan Doğulu Gözyaşlarına Boğuldu! https://lafmacun.net/odul-toreninde-kenan-dogulu-gozyaslarina-boguldu/ https://lafmacun.net/odul-toreninde-kenan-dogulu-gozyaslarina-boguldu/?noamp=mobile#respond Fri, 02 Dec 2022 18:53:29 +0000 https://lafmacun.net/?p=39987 GQ Türkiye MOTY Töreni’nde Kenan Doğulu Romantik Anlar Yaşadı! MOTY (Men of the Year) töreni Türkiye’de 10. kez düzenlendi. GQ Türkiye 2022 töreninde birçok ünlü isim bir araya geldi. Canlı yayınlanan törende 2022 yılında başarıları ve stilleriyle en çok dikkat çeken kadınlar ve erkekler seçildi. Geceye damga vuran olaysa sahnede romantik anlar yaşayan Beren Saat …

Bu yazı Ödül Töreninde Kenan Doğulu Gözyaşlarına Boğuldu! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
GQ Türkiye MOTY Töreni’nde Kenan Doğulu Romantik Anlar Yaşadı!

MOTY (Men of the Year) töreni Türkiye’de 10. kez düzenlendi. GQ Türkiye 2022 töreninde birçok ünlü isim bir araya geldi. Canlı yayınlanan törende 2022 yılında başarıları ve stilleriyle en çok dikkat çeken kadınlar ve erkekler seçildi. Geceye damga vuran olaysa sahnede romantik anlar yaşayan Beren Saat ve Kenan Doğulu çifti oldu. İşte GQ Türkiye “Men Of The Year 2022” ödülünü alan isimler ve romantik anların detayları…

GQ Türkiye Men Of The Year 2022 Ödülleri Sahiplerini Buldu!

YILIN EKRAN YÜZÜ: BERK OKTAY

YILIN İKONU: KENAN DOĞULU

YILIN GÖZ ALICI BAŞARISI: AMADEUS

YILIN KADINI ÖDÜLÜ MERVE DİZDAR

YILIN KOMEDİ OYUNCUSU: ÇAĞLAR ÇORUMLU

YILIN OYUNCUSU: URAZ KAYGILAROĞLU

YILIN EKİBİ: MADRİGAL

YILIN HYPE’I: SEFO

YILIN TASARIMCISI: SERHAT IŞIK

YILIN ŞEFİ: ZEYNEP PINAR TAŞDEMİR

YILIN SPORCUSU: MERVE TUNCEL

YILIN STİL SAHİBİ ERKEĞİ: EMİRHAN PARALI

EŞİTLİK ÖDÜLÜ: GIOVANNI GUIDETTI

Ödül Töreninde Kenan Doğulu Gözyaşlarına Boğuldu!
GQ Türkiye Men Of The Year 2022

Ödül Töreninde Romantik Anlar!

Ünlü sanatçı Kenan Doğulu, GQ Men of The Year Ödül Töreni kapsamında ‘Yılın İkonu’ ödülünü aldı. Ödülü eşi Beren Saat’in elinden alan Kenan Doğulu sahnede gözyaşlarına boğuldu. 7 yıldır evli olan ünlülerin gözde çifti bir dönem sorunlar yaşamış olsa da birbirlerine olan aşkları alevlenerek devam ediyor. Sahnede aşka gelen ikili sosyal medyada gündem oldu. Beren Saat eşine ödül verirken yaptığı duygusal konuşmasının ardından Kenan Doğulu gözyaşlarını tutamadı. İşte Beren Saat’in herkesi duygu seline boğan konuşması…

Ödül Töreninde Kenan Doğulu Gözyaşlarına Boğuldu!
Kenan Doğulu Gözyaşlarına Boğuldu!

‘’O Sonsuz Olasılıklara Teşekkür Ederim.’’

Beren Saat: ” Şöyle bir şey düşünüyorum. Galiba ikon olmak galiba birazcık Kenan’ın ruhuyla ilgili. Müzikte yarattıkları, besteleri, ikonlaşan sesi, ondan sonra gelenlere yol açan tarzı. Ama ben bugün şu an şöyle hissediyorum; çocukken aldığımız o müzik dergilerinden çıkan güneş kolyeyle onu göğsümde taşıyarak bugünün manifestosunu yapmışım. Bizi bir araya getiren o sonsuz olasılıklara teşekkür ederim.”

 

‘’Yaş Aldıkça Seksileşen Yılın İkonu…’’

Beren Saat’in yaptığı bu duygusal konuşmanın ardından Kenan Doğulu’yla birlikte pek çok isim duygu seline boğuldu. Ödül gecesinde aşklarının devam ettiğini herkese gösteren mutlu çiftin bu romantik halleri dikkatleri üzerine toplarken Beren Saat sözlerini şu şekilde noktaladı: ‘’Yaş aldıkça seksileşen yılın ikonuna bu ödülü verdiğim için çok mutluyum”.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Ödül Töreninde Kenan Doğulu Gözyaşlarına Boğuldu! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/odul-toreninde-kenan-dogulu-gozyaslarina-boguldu/feed/ 0
Miss Turkey 2022 Finalistleri Belli Oldu! https://lafmacun.net/miss-turkey-2022-finalistleri-belli-oldu/ https://lafmacun.net/miss-turkey-2022-finalistleri-belli-oldu/?noamp=mobile#respond Sun, 18 Sep 2022 18:18:49 +0000 https://lafmacun.net/?p=39059 Miss Turkey Nedir? 2022 Miss Turkey Ne Zaman? Miss Turkey, Türkiye’deki genç kızların katılımıyla düzenlenen bir güzellik yarışmasıdır. Bir Türk kadınının imajını en iyi şekilde taşıyan kişiler seçilir. Türk kadınının özelliklerini tüm dünyaya en güzel şekliyle göstermek amacıyla düzenlenmektedir. 2022 senesi için 20 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Yapılacak yarışma organizasyonu, Miss Turkey‘in resmi YouTube kanalından …

Bu yazı Miss Turkey 2022 Finalistleri Belli Oldu! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Miss Turkey Nedir? 2022 Miss Turkey Ne Zaman?

Miss Turkey, Türkiye’deki genç kızların katılımıyla düzenlenen bir güzellik yarışmasıdır. Bir Türk kadınının imajını en iyi şekilde taşıyan kişiler seçilir. Türk kadınının özelliklerini tüm dünyaya en güzel şekliyle göstermek amacıyla düzenlenmektedir. 2022 senesi için 20 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Yapılacak yarışma organizasyonu, Miss Turkey‘in resmi YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak ve meraklıları tarafından izlenebilecek.

Miss Turkey 2022 Başvuru Şartları Nelerdir?

  1. Yapılacak organizasyona, 1 Ocak 2022 tarihinde 18 yaşını doldurmuş ve 27 yaşından küçük olan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartıyla hiç evlenmemiş ve çocuğu olmamış genç kızlar katılım sağlayabilir. Yarışmaya başvuru formunu dolduran kişiler bir portre ve bir mayolu çekilmiş boy fotoğrafını eklemek zorundadır.
  2. Firma unvanı- ve/veya bağlı şirketlerinin, iştiraklerinin, reklam ve tanıtım acentelerinin çalışanları ve bu kişilerin birinci dereceden aile fertleri (eş, kardeş, ebeveyn veya çocukları) ve/veya akraba olup olmadıkları dikkate alınmaksızın bu kişilerle aynı hanede yaşayan kişiler yarışmaya katılamaz.
  3. Başkası adına yarışmaya katılım sağlamak yasaktır. Katılacak kişi, başvuru formunda beyan ettiği kişisel bilgilerinin doğru olmadığı ve/veya kendisine ait olmadığının ve/veya herhangi bir şekilde yarışmaya katılımının başka herhangi bir nedenden dolayı kurallara aykırı olduğunun tespit edilmesi durumunda yarışmaya katılmasının www.missturkey.com.tr ve/veya CIK tarafından engellenebilir. Bu durumda katılımcının ödül kazanması durumunda ödülün teslim edilmeyeceğini, teslim edilmişse de ödülü www.missturkey.com.tr’ın ilk talebi üzerine derhal iade edeceğini beyan, kabul ve taahhüt eder.
  4. Katılımcılar başvurularını www.missturkey.com.tr sayfaları üzerinden belirli tarih aralıklarında alınacaktır. Katılımcıların başvuruları önce formlar üzerinden jüri tarafından değerlendirilecektir. Daha sonra yarışmaya uygun bulunan katılımcılar seçmeler için İstanbul’a davet edilecektir. Seçmelerde organizasyonun jürileri tarafından katılımcılar arasından 20 (yirmi) finalist ve yedekler belirlenecektir. www.missturkey.com.tr, Yarışma’nın başvuru, seçme, Miss Turkey 2022 kampı ve final gecesi tarihlerini her zaman tek taraflı olarak değiştirilme hakkına sahiptir.
Miss Turkey 2022 Finalistleri Belli Oldu!
Miss Turkey 2022- Soldan Sağa

2022 Miss Turkey Finalistleri

  • 1 Numara ile HANDE DENİZ ULUĞ, 21 yaşında. Boyu 1.85 cm. Üsküdar Üniversitesi’nde Reklamcılık Bölümü 4.Sınıf Öğrencisi.
  • 2 Numara ile GİZEM KOŞAR, 18 yaşında. Boyu 1.81 cm. Bahçeşehir Üniversitesi’nde Diş Hekimliği Bölümü 1.Sınıf Öğrencisi.
  • 3 Numara ile DERYA ÇETİNKAYA, 22 yaşında. Boyu 177.cm. Vrije Universiteit Brussel’de Hukuk bölümü 1. Sınıf öğrencisi.
  • 4 Numara ile ESİL KAYA, boyu 1.77 cm. Yaşı 19. Beykent Üniversitesi’nde Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü 2.Sınıf öğrencisi.
  • 5 Numara ile Aleyna Şirin, 21 yaşında ve 1.76 cm boy uzunluğuna sahip. Özyeğin Üniversitesi’nde İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2.Sınıf öğrencisi.
  • 6 Numara ile İREM SU KAHRAMANTÜRK, 20 yaşında ve 1.79 cm boy uzunluğuna sahip. Samsun Özel Tekev Anadolu Lisesi Mezunu.
  • 7 Numara ile İLAYDA ÜSTÜN, 23 yaşında ve boyu 1.78 cm. Kadir Has Üniversitesi’nde Reklamcılık bölümü 4.Sınıf Öğrencisi.
  • 8 Numara ile SELİN ERBERK GURDİKYAN, 23 yaşında ve 1.78 cm uzunluğunda. Florida International University Tıp Fakültesi Son Sınıf Öğrencisi. Ayrıca bu katılımcının annesi olan Neşe Erberk’te 1983’te Türkiye ve 1984’de de Avrupa Güzeli seçilmişti.
  • 9 Numara ile İPEK ARSU, 20 yaşında ve 1.73 cm uzunluğunda. Akdeniz Üniversitesi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Mezunu.
  • 10 Numara ile SELVER MİRA ATAGÜL, 23 yaşında ve boyu 1.72 cm. Marmara Üniversitesi’nde Tekstil Mühendisliği Bölümü 3.Sınıf Öğrencisi.
  • 11 Numara ile NİL DİZDAR, 23 yaşında ve boyu 1.73 cm. Yaşar Üniversitesi’nde Müzik Bölümü Jazz Vokal 4.Sınıf Öğrencisi.
  • 12 Numara ile TUANA KURT, 24 yaşında ve 1.75 cm boyunda. Bahçeşehir Üniversitesi’nde Özel Hukuk Yüksek Lisans Öğrencisi
  • 13 Numara ile NURTEN AYTEN, 21 yaşında ve 1.77 cm boy uzunluğuna sahip. Uludağ Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi
  • 14 Numara ile SUDE TANYILDIZ, 23 yaşında ve 1.76 cm uzunluğunda. Bilgi Üniversitesi’nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mezunu
  • 15 Numara ile ZEYNEP ELİF ÖZAL, 21 yaşında ve 1.75 cm boy uzunluğuna sahip. Bilgi Üniversitesi’nde Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü 2. Sınıf öğrencisi.
  • 16 Numara ile ŞİRİN ABUFAUR, 25 yaşında. Boyu 1.78 cm. Namık Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu.
  • 17 Numara ile ECE AYDEMİR, 21 yaşında ve 176 cm. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Beslenme ve Diyetetik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi.
  • 18 Numara ile BERFİN ANT, 23 yaşında ve 1.77 cm uzunluğunda. Marmara Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi 4.Sınıf Öğrencisi.
  • 19 Numara ile NURSENA SAY, 24 yaşında ve 1.80 cm boy uzunluğuna sahip. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu.
  • 20 Numara ile MERVE YILDIRIM, 24 yaşında ve 1.84 cm boy uzunluğuna sahip. Beykent Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon Bölümü 4. Sınıf öğrencisi.
  • Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Miss Turkey 2022 Finalistleri Belli Oldu! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/miss-turkey-2022-finalistleri-belli-oldu/feed/ 0
79. Venedik Film Festivali Sona Erdi! Ödüller Sahiplerini Buldu! https://lafmacun.net/79-venedik-film-festivali-sona-erdi-2022/ https://lafmacun.net/79-venedik-film-festivali-sona-erdi-2022/?noamp=mobile#respond Sun, 11 Sep 2022 20:45:00 +0000 https://lafmacun.net/?p=38938 79. Venedik Film Festivali Sona Erdi! Bu sene 31 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ve bu yıl 79. kez gerçekleştirilen  dünyanın en köklü film festivali 79. Venedik Film Festivali dün gece düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Prestijli “Altın Aslan” ödülü için yarışın kazananları sonunda belli oldu. Jüride Julianne Moore’un başkanlık yaptığı jüri üyeleri arasında Mariano Cohn, Leonardo di Costanzo, Audrey Diwan, …

Bu yazı 79. Venedik Film Festivali Sona Erdi! Ödüller Sahiplerini Buldu! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
79. Venedik Film Festivali Sona Erdi!

Bu sene 31 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ve bu yıl 79. kez gerçekleştirilen  dünyanın en köklü film festivali 79. Venedik Film Festivali dün gece düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Prestijli “Altın Aslan” ödülü için yarışın kazananları sonunda belli oldu. Jüride Julianne Moore’un başkanlık yaptığı jüri üyeleri arasında Mariano Cohn, Leonardo di Costanzo, Audrey Diwan, Leila Hatami, Kazuo Ishiguro ve Rodrigo Sorogoyen vardı.

79. Venedik Film Festivali Sona Erdi! Ödüller Sahiplerini Buldu!
79. Venedik Film Festivali 2022 Luca Guadagnino

‘En İyi Yönetmen’ Ödülü Yönetmen Luca Guadagnino’ya Gitti!

79. Venedik Film Festivali’nde Bones And All filmiyle ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü alan İtalyan yönetmen Luca Guadagnino, ödülü alırken 8 dakika boyunca alkışlandı. Ödül alan filmin başrollerinde Mark Rylance, Taylor Russel, Chloe Sevigny ve Timothee Chalamet yer alıyordu. Film, genç bir kadın olan Maren ile serseri biri olan Lee ile arasındaki aşkı anlatıyor. İki genç, toplumun sınırlarında hayatta nasıl kalacağını öğrenmeye çalışırken insan eti bile yiyor.

 

79. Venedik Film Festivali Sona Erdi! Ödüller Sahiplerini Buldu!
79. Venedik Film Festivali 2022 Cate Blanchett

Film Gösterim Sonrası 6 Dakika Boyunca Ayakta Alkışlandı!

79. Venedik Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünün sahibi, Avusturalyalı oyuncu Cate Blanchett oldu. Başrollerinde Nina Hoss, Noemie Merlant, Sophie Kauer ve Cate Blanchett’in yer aldığı Tar filmiyle ödülü kaptı. Todd Field’ın yönetmenliğini yaptığı Tar filmi, dünya çapında sanatının en iyilerinden biri olarak kabul edilen ayrıca büyük bir Alman müzik orkestrasının ilk kadın şefi olmayı başaran Lydia Tár’ın hayat hikayesini anlatıyor. Festival sırasında film gösterimi sonrası 6 dakika boyunca ayakta alkışlandı. İşte gecenin kazananları listesi…

 

79. Venedik Film Festivali Ana Yarışma Kazananları

En İyi Film Ödülü – Altın Aslan: All the Beauty and the Bloodshed (Yönetmen Laura Poitras)

Jüri Büyük Ödülü – Gümüş Aslan: Saint-Omer (Yönetmen Alice Diop)

En İyi Yönetmen Ödülü – Gümüş Aslan: Luca Guadagnino (Bones and Al Filmil)

Jüri Özel Ödülü: No Bears (Yönetmen Cafer Panahi)

En İyi Senaryo Ödülü: Martin McDonagh (The Banshees of Inisherin Filmi)

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Cate Blanchett (Tár Filmi)

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Colin Farrell (The Banshees of Inisherin Filmi)

En İyi Genç Oyuncu – Marcello Mastroianni Ödülü: Taylor Russell (Bones and All Filmi)

Horizons Kazananları

En İyi Film Ödülü: World War III (Yönetmen Houman Seyyedi)

En İyi Yönetmen Ödülü: Tizza Covi ve Rainer Frimmel (Vera Filmi)

Jüri Özel Ödülü: Bread and Salt (Yönetmen Damian Kocur)

En İyi Senaryo Ödülü: Fernando Guzzoni (Blanquita Filmi)

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Vera Gemma (Vera Filmi)

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Mohsen Tanabandeh (World War III Filmi)

En İyi Kısa Film Ödülü: Snow in September (Yönetmen Lkhagvadulam Purev-Ochir)

Orizzonti Extra – Seyirci Ödülü: Nezouh (Soudade Kaadan)

Geleceğin Aslanı – Luigi De Laurentiis Ödülü: Saint-Omer (Yönetmen Alice Diop)

Venedik Immersive Kazananları

En İyi Deneyim Ödülü: The Man Who Couldn’t Leave (Yönetmen Chen Singing)

Jüri Büyük Ödülü: From the Main Square (Yönetmen Pedro Harres)

Jüri Özel Ödülü: Eggscape (Yönetmen German Heller, Jorge Tereso, Federico Heller)

Venedik Classics Kazananları

En İyi Restore Edilmiş Film Ödülü: Branded to Kill (Yönetmen Seijun Suzuki)

Sinema Üzerine En İyi Belgesel Ödülü: Fragments of Paradise (Yönetmen K. D. Davison)

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı 79. Venedik Film Festivali Sona Erdi! Ödüller Sahiplerini Buldu! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/79-venedik-film-festivali-sona-erdi-2022/feed/ 0
Kraliçe 2. Elizabeth Kimdir? Neden Öldü? https://lafmacun.net/kralice-2-elizabeth-kimdir-neden-oldu/ https://lafmacun.net/kralice-2-elizabeth-kimdir-neden-oldu/?noamp=mobile#respond Sat, 10 Sep 2022 21:10:35 +0000 https://lafmacun.net/?p=38924 Elizabeth Kimdir? 2. Elizabeth, tam adıyla Elizabeth Alexandra Mary, York Dükü Prens Albert ve Düşesi Elizabeth Bowes-Lyon’un ilk çocuğudur. Kraliçe 21 Nisan 1926’da Londra’da babasının 17. Bruton-Street adresinde bulunan evinde dünyaya gözlerini açtı. 29 Mayıs tarihinde ise Buckingham Sarayı’ndaki şapelde Başpiskopos Kosmo Long tarafından vaftiz edildi. Kraliçe 2. Elizabeth’in 1930 yılında doğan Margaret adlı kız …

Bu yazı Kraliçe 2. Elizabeth Kimdir? Neden Öldü? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Elizabeth Kimdir?

2. Elizabeth, tam adıyla Elizabeth Alexandra Mary, York Dükü Prens Albert ve Düşesi Elizabeth Bowes-Lyon’un ilk çocuğudur. Kraliçe 21 Nisan 1926’da Londra’da babasının 17. Bruton-Street adresinde bulunan evinde dünyaya gözlerini açtı. 29 Mayıs tarihinde ise Buckingham Sarayı’ndaki şapelde Başpiskopos Kosmo Long tarafından vaftiz edildi. Kraliçe 2. Elizabeth’in 1930 yılında doğan Margaret adlı kız kardeşi de vardır. Babası VI. George, annesi Elizabeth Bowes-Lyon, kardeşi Snowdon Kontesi Prenses Margaret ve eşi Edinburgh Dükü Philip’tir. Kraliçe Elizabeth’in haç babaları, dedesi ve büyükannesi, ayrıca teyzesi, halası, amcası ve dayıları da olmuştur. Ayrıca çocukluk zamanlarında Elizabeth’i ‘Lilibet’ diye çağırırlardı. Ayrıca Kraliçe 2. Elizabeth, taç giyme töreni TV’den yayınlanan ilk hükümdar olmuştur. Kral ve kraliçeler arasında Büyük Britanya’nın en uzun ömürlü hükümdarı ve 68 yılla en fazla tahtta kalan kraliçe olarak tarihe geçmiştir. En uzun süre tahtta kalma ünvanını 2015’te 1.Victoria’dan aldı. 1.Victoria 64 yıl hükümdarlık yapmıştı.

Kraliçe 2. Elizabeth Kimdir? Neden Öldü?
Kraliçe 2. Elizabeth Çocukluğu

 

Kraliçe Elizabeth’in Eğitim Öğretim Hayatı

Elizabeth ve kardeşi Margaret, annesinin ve dadıları Marion Krouford’un sayesinde iyi bir aile eğitimi almışlardır. Kraliçe, çocukluğu boyunca evde eğitim gördü. 2. Elizabeth evde eğitim gören son kraliyet üyesi olmuştur. 1936 yılında ise babası tahta geçerek kral oldu. Böylelikle kraliçede Buckingham Sarayı’nda yaşamaya başladı. 1950 yılında dadıları olan Marion Krouford ‘Küçük Prensler’ adlı anılar kitabını yazarak kitapta küçük Elizabeth hakkında bizlere birçok bilgi verdi. Kitapta kraliçenin atlara ve köpeklere olan ilgisinden onun davranışlarına, hatta iş sorumluluğuna kadar bilgiler var. Fakat nedendir bilinmez ama kitabın yayımı kral ailesini pek memnun etmedi. 2. Dünya Savaşı sırasında Birleşik Krallık Başbakanı olarak Birleşik Krallık’ın başında olan Winston Churchill, Elizabeth için onu karakterli ve çevik bir çocuk olarak gördüğünü söylemiştir. Amcasının kızı olan Margaret Rods ise Kraliçe Elizabeth için, “Neşeli ve akıllı bir kız” derdi. Elizabeth kardeşiyle birlikte; Fransızca, çeşitli sanat dalları, matematik ve dans gibi birçok konuda eğitim almıştır. Bunların yanında II. Elizabeth, Eton College’nin Başkan rektörü Henry Marten tarafından anayasa tarihi hakkında eğitim bile almıştır. Sonraki yıllarda yaşıtlarıyla sosyalleşebilmesi için Eton College’a da eğitim hayatına devam etmiştir.

Kraliçe 2. Elizabeth Kimdir? Neden Öldü?
Kraliçe 2. Elizabeth 2. Dünya Savaşı Sırasında

2. Dünya Savaşı Sırasında Kraliçe Elizabeth

Buckhingam Sarayı’nda iyi bir eğitim gören Kraliçe 2. Elizabeth, henüz 16 yaşındayken II. Dünya Savaşı çıktı. Gelecekte Kraliçesi olacağı İngiltere ise Eylül 1939’dan 1945’e kadar sürecek olan İkinci Dünya Savaşı’na girdi. II. Elizabeth’in annesi olan Elizabeth Bowes Lyon, İkinci Dünya Savaşı sırasında Londra Alman uçakları tarafından bombalanırken bölgeyi terk etmedi ve bundan dolayı; halkıyla aynı kaderi paylaşmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Gösterdiği bu cesaret sebebiyle de İngiltere halkının kalbinde kendine yer buldu. Ayrıca savaş sırasında, Londra’daki çocukların birçoğu hava bombardımanlarından korunmaları için tahliye edildi. Tabii durumda da iki prensesin Kanada’ya gönderilmesi önerildi. Ancak Elizabeth Bowes-Lyon, bu öneriyi reddetti ve “Çocuklar ve ben, kral olmadan ülkeyi terk etmeyeceğiz. Ve Kral, ülkesini asla terk etmeyecektir” dedi. II. Elizabeth’in güçlü ve mücadeleci kişiliği 2. Dünya Savaşı sırasında ortaya çıktı. Prenses II. Elizabeth, şehirlerden tahliye edilen çocuklar için BBC’nin yayınladığı Çocuk Saati programında bir moral konuşması yaptı ve şunları söyledi, “Savaş tehlikesi ve üzüntüsü hepimizin. Cesur denizcilere, askerlere ve havacılara yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve yardım etmeye çalışıyoruz. Her birimiz biliyoruz ki sonunda her şey iyi olacak.” Savaş devam ederken daha sonraları prenses ve kardeşi koruma altına alınmak için İskoçya’ya gönderildiler. 1940 Şubat ve Mayıs ayları arasında ise Royal-Lodge’da, sonraki beş yılda da Windsor Sarayı’nda kaldılar.

Kraliçe Elizabeth’in Evlilik Hayatı ve Prens Philip

Kraliçe 2. Elizabeth, 1947’de genç bir deniz subayı olan Teğmen Philip Mountbatten ile çok gençken; henüz 13 yaşındayken tanıştı. Philip, 10 Haziran 1921’de Korfu Adası’nda dünyaya geldi. Doğumunda “Danimarka ve Yunanistan Prensi” unvanı verilmişti. Prens Philip, 2. Dünya Savaşı sırasında Akdeniz ve Pasifik filolarında görev alıyordu. Savaş bittikten sonraysa o dönemin prensesi olan Elizabeth ile evlenmesine izin verildi. Prens Philip, 1947’deki nişan töreni öncesi “Danimarka ve Yunanistan Prensi” unvanından feragat etti ve İngiliz vatandaşı oldu. Prens Philip’e Kral VI. George tarafından, yapılacak büyük düğünden önce Merioneth Kontu, Greenwich Baronu ve Edinburgh Dükü gibi ünvanlar verildi. Ayrıca İngiliz vatandaşı olan Philip, anne ve büyükbabasının soyadı olan Mountbatten’i aldı. Elizabeth ve Philip, 20 Kasım 1947’de Londra’nın en büyük kiliselerinden biri olan Westminster Abbey’de dünya evine girdi. Yılın gözde çifti, dünyanın dört bir yanından 3 bin 500’den fazla düğün hediyesi alırken 10 binden fazla da tebrik telgrafı aldı. Şaşmamak gerek… ? Ve nihayet Elizabeth 1952’de Kraliçe olurken, damat Philip “komutan” rütbesine ulaştığı ordudan ayrılarak 1957’de “İngiliz Prensi” unvanını aldı. Gözde çiftin ilk çocukları Prens Charles 1948’de dünyaya gözlerini açtı. İki yılın ardından ise Kız kardeşi Prenses Anne dünyaya geldi. Aile genişlemeye devam etti ve daha sonra 1960 ve 1964 yıllarında Andrew ve Edward’da aileye katıldı.

Kraliçe 2. Elizabeth’in Türkiye Ziyareti

Kraliçe Elizabeth, kraliyet görev süresi boyunca, 100’den fazla ülkeyi ziyaret etti. Hatta ‘’dünyanın en çok seyahat eden devlet başkanı” unvanına sahip oldu. Fakat şaşırtıcı olan şu ki İngiltere’de pasaportlar Kraliçe adına düzenlendiği için, Kraliçe Elizabeth’in herhangi bir pasaportu bulunmuyor. Hatta Kraliçe Elizabeth’in İngiltere’de ehliyetsiz araç kullanmasına izin veriliyor. Bunu yapabilen tek kişi de Kraliçe Elizabeth…  2. Elizabeth, Türkiye’ye birçok kez geldi. 1971 ve 2008’de Türkiye’ye resmi ziyaretler gerçekleştirdi; Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi şehirleri gezdi.

 

2. Elizabeth’in Vefatı

Kraliçe 2. Elizabeth, son yıllarda iş yükünü azaltsa da kraliyet görevlerinin büyük bir bölümünü sürdürmeye devam ediyordu. Hatta geçen yıl, internet sitesine göre, yaşlılar için “gençliğe ve ünlülere takıntılı bir basına tasasız bir alternatif olarak” yazılan aylık bir İngiliz dergisi olan “The Oldie” dergisi tarafından “Yılın Yaşlısı” seçildi. Ancak Kraliçe Elizabeth, bu ödülü kabul etmedi. Kraliyet ailesinin yaptığı açıklamaya göreyse, “Majesteleri, hissettiğiniz yaşta olduğunuzu düşünüyor. Bu nedenle Kraliçe, bu ödülü kabul edebilmek için ilgili kriterleri karşıladığını düşünmüyor” ifadesi kullanıldı. Kraliçe her ne kadar genç hissetse de maalesef ki her canlı gibi ölümden kaçamıyor. Kraliçe Elizabeth’in vefatı 8 Eylül 2022’de Buckingham Sarayı tarafından parolayla duyuruldu: ‘Londra Köprüsü Yıkıldı!’. Kraliyet ailesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada; “Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral’da huzur içinde yaşamını yitirdi.” ifadesi kullanıldı. 96 yaşına gelen Kraliçe 2. Elizabeth İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde hayata gözlerini kapatarak kraliçe hayatının 70 yılı boyunca görev başında oldu. Kraliçe Elizabeth’in hayatını kaybettiğinin açıklamasının ardından İngiltere’de Buckingham’da bayraklar yarıya indirildi. Bundan sonra merak edilen şey tahta kimin geçeceğiydi… Kraliçe II. Elizabeth’in varisi en büyük oğlu Galler Prensi Charles, 2. Elizabeth’in ölümünün ardından tahta çıkan kişi oldu. Kraliçenin naaşının ise İngiltere’nin başkenti olan Londra’ya götürüleceği belirtildi.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Kraliçe 2. Elizabeth Kimdir? Neden Öldü? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/kralice-2-elizabeth-kimdir-neden-oldu/feed/ 0
Sosyal Medya Fenomeni Khaby Lame Binance ‘nin Marka Elçisi Oldu! https://lafmacun.net/sosyal-medya-fenomeni-khaby-lame-binance-nin-marka-elcisi-oldu/ https://lafmacun.net/sosyal-medya-fenomeni-khaby-lame-binance-nin-marka-elcisi-oldu/?noamp=mobile#respond Fri, 01 Jul 2022 00:31:36 +0000 https://lafmacun.net/?p=37994 Sosyal Ağın En Çok Takip Edilen Birinci İsmiyle İş Birliği! Çektiği TikTok videoları ile popüler olan ve 145 milyon takipçiyle sosyal ağın en çok takip edilen birinci ismi olan sosyal medya fenomeni Khaby Lame Binance borsasının marka elçisi oldu. Fenomen ile özel bir iş birliği de yapan Binance, proje kapsamında Khaby Lame kripto para bilincini …

Bu yazı Sosyal Medya Fenomeni Khaby Lame Binance ‘nin Marka Elçisi Oldu! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Sosyal Ağın En Çok Takip Edilen Birinci İsmiyle İş Birliği!

Çektiği TikTok videoları ile popüler olan ve 145 milyon takipçiyle sosyal ağın en çok takip edilen birinci ismi olan sosyal medya fenomeni Khaby Lame Binance borsasının marka elçisi oldu. Fenomen ile özel bir iş birliği de yapan Binance, proje kapsamında Khaby Lame kripto para bilincini geliştirmek için farklı etkinliklere katılacak. Web3 ve kripto para ile ilgili bilgi kirliliğinin önüne geçilecek. Özel bir NFT koleksiyonu Binance NFT üzerinden satışa sunulacak ve elbette Binance ekosisteminin geliştirilmesi amaçlanacak. Binance, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada Lame’in kendine has içerik stiliyle Web3’e ilişkin yanlış anlaşılmaları ortadan kaldıracağını söyledi. Binance’in yöneticilerinden James Rothwell, Web3 yaygınlığı arttıkça Lame’in de güvenilirlik sağlayacağını belirtti.

İş Birliği, Web3 Farkındalığını Arttırmak İçin Yapıldı!

Khaby Lame ilk başlarda, yaklaşık 21 yıldır yaşadığı İtalya’da vatandaşlık alamaması ile gündeme gelmişti. Sonraları TikTok’ta işleri daha da karmaşık hale getiren DIY içerik üreticilerine seslenerek ünlenmiş ve 142 milyon takipçiye ulaşmıştı. Her şeyi daha da basit hale getiren hayatı kolaylaştırıcı komik ipuçları paylaşan Khaby Lame, imza hareketi olan avuçlar yukarıda olacak şekilde ellerini uzatma hareketine de tüm videolarında yer veriyor. Binance, Hugo Boss markasının tarihteki ilk fenomen reklam yüzü olan Lame ile Web3 farkındalığını artırmak için bu iş birliğini yaptığını söyledi. Khaby Lame Binance için borsanın küresel elçisi olarak görev alacağını açıkladı. Bunun kripto ve blockchain alanındaki doğru bilinen yanlışları düzeltmeye yardımcı olacağını belirtti.

Khaby Lame, ‘Takipçilerimi Her Zaman Ailem Olarak Gördüm.’

Ünlü TikToker Khaby Lame, Web3 alanına bir süredir ilgi duyduğunu açıkladı. Lame’e göre Binance iş birliği, normalde yaptığı karmaşık işleri daha basit ve eğlenceli hale getirme işine mükemmel bir şekilde uyuyor. Lame, “Takipçilerimi her zaman ailem olarak gördüm ve sürekli onlarla paylaşacak yeni zorluklar ve ilginç içerikler arıyorum.” Sözlerini kullandı. Binance’in sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, söz konusu iş birliğinin hangi alanlarda karşımıza çıkacağı açıklandı. Buna göre; Khaby Lame Binance ‘de kullanıcıların kripto paralarla ilgili eğitimler almasında teşvik edecek bir yere sahip olacak. Ayrıca Khaby Lame için özel bir NFT koleksiyonu da oluşturulacak.

 

Daha fazla Magazin haberleri için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Sosyal Medya Fenomeni Khaby Lame Binance ‘nin Marka Elçisi Oldu! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/sosyal-medya-fenomeni-khaby-lame-binance-nin-marka-elcisi-oldu/feed/ 0
Cem Karaca NFT ‘sine Oğlu Dava Açtı! https://lafmacun.net/cem-karaca-nft-sine-oglu-dava-acti/ https://lafmacun.net/cem-karaca-nft-sine-oglu-dava-acti/?noamp=mobile#respond Sat, 25 Jun 2022 14:24:21 +0000 https://lafmacun.net/?p=37961 Emrah Karaca, Babasının NFT’si için Dava Açtı! Anadolu rock müziğinin efsane isimlerinden biri olan merhum sanatçı Cem Karaca’nın klasikleşmiş bir fotoğrafı kullanılarak portresi hazırlandı ve NFT formatında satışa sunuldu. Bunun üzerine Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca, babasının satışa sunulan NFT’si için dava açtı. Emrah Karaca, Cem Karaca NFT ‘si olarak hazırlanan portrenin satışının durdurulmasını istedi. …

Bu yazı Cem Karaca NFT ‘sine Oğlu Dava Açtı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Emrah Karaca, Babasının NFT’si için Dava Açtı!

Anadolu rock müziğinin efsane isimlerinden biri olan merhum sanatçı Cem Karaca’nın klasikleşmiş bir fotoğrafı kullanılarak portresi hazırlandı ve NFT formatında satışa sunuldu. Bunun üzerine Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca, babasının satışa sunulan NFT’si için dava açtı. Emrah Karaca, Cem Karaca NFT ‘si olarak hazırlanan portrenin satışının durdurulmasını istedi. Bunu babasının kişilik ve fikri haklarına karşı gerçekleşen ihlaller olarak tanımladı. Bunun giderilmesi için de mahkemeye başvurdu.

Ressam Yiğit Mohaç Yücel Tarafından Satışa Sunulacaktı!

Emrah Karaca, Ressam Yiğit Mohaç Yücel’in Cem Karaca’nın bir portresini ünlü NFT (Non-fungible Token) satış platformu ‘OpenSea’ üzerinden satışa sunacağını öğrenmesinin ardından İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde dava açmıştı. Bunun üzerine NFT’nin satışı durduruldu. Bilirkişi, Cem Karaca’ya ait portrenin NFT olarak satılamayacağına hükmetti ve İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, NFT formatındaki portrenin satışının engellenmesi amacıyla ihtiyati tedbir kararı aldı.

Mahkeme Tarafından Portrenin Satışı Engellendi!

Dosya incelendikten sonra bilirkişi raporunda verilen bilgilere göre, Yücel’in NFT olarak satışa sunduğu portrenin Cem Karaca’nın bir fotoğrafından yola çıkılarak hazırlandığı ve Cem Karaca’nın dış görünüşünün ticarileştirildiği bu nedenle davalının fiillerinin Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nu ve kişilik haklarını ihlal eder nitelikte olduğu açıklandı. Ayrıca, Cem Karaca NFT ’si için, portresinin izinsiz olarak kullanıldığı internet sitelerine erişimin engellenmesine ve OpenSea isimli platformda yer alan ve NFT formatında satışa sunulan Cem Karaca portresinin satışının engellenmesine karar verdi.

Emrah Karaca’nın Avukatı Konuştu

Emrah Karaca’nın avukatı Görkem Gökçe alınan karar ile ilgili konuştu: “Bu karar, bildiğimiz kadarıyla Türkiye’de NFT ile ilgili verilen ilk ihtiyati tedbir kararı. Hatta karar, dünyada bir örnek olabilecek nitelikte. Çünkü NFT’ler hakkında henüz tüm dünyada hukuki olarak birtakım belirsizlikler bulunmasına ve bu konuda çok az örnek olmasına rağmen mahkemenin teknoloji çağına uygun hareket ederek olaydaki ihlali durdurmaya karar vermesi, yargının bu tür konularda güçlü bir refleksinin bulunduğunu gösteriyor” dedi. Gökçe sözlerine şu şekilde devam etti: “NFT’lerin hukuki niteliği oldukça tartışmalı olmakla birlikte mahkeme, bu kararı ile NFT’lerin icra hukukuna konu olabilecek bir mal varlığı değeri olduğunu kabul etmiş oldu. Karar lehimize olmakla birlikte henüz bir tedbir niteliğinde olup, yargılamanın devamını heyecanla takip ediyoruz”

 

Daha fazla Magazin haberleri için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Cem Karaca NFT ‘sine Oğlu Dava Açtı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/cem-karaca-nft-sine-oglu-dava-acti/feed/ 0
Cristiano Ronaldo Binance ile NFT Ortaklığı Kurdu! https://lafmacun.net/cristiano-ronaldo-binance-ile-nft-ortakligi-kurdu/ https://lafmacun.net/cristiano-ronaldo-binance-ile-nft-ortakligi-kurdu/?noamp=mobile#respond Fri, 24 Jun 2022 08:51:49 +0000 https://lafmacun.net/?p=37956 Cristiano Ronaldo Binance NFT Ortaklığı Duyuruldu! Kripto para dünyası son zamanlarda ünlü isimler ve dev şirketlerle ortaklıklarını sürdürmeye devam ediyor. Bu seferki hamle; kripto borsası deyince ilk akla gelen ve dünyanın en büyük kripto para platformu olan Binance’den geldi. Futbolun efsane ismi Cristiano Ronaldo Binance ile NFT ortaklığı kuruyor. Binance, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, …

Bu yazı Cristiano Ronaldo Binance ile NFT Ortaklığı Kurdu! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Cristiano Ronaldo Binance NFT Ortaklığı Duyuruldu!

Kripto para dünyası son zamanlarda ünlü isimler ve dev şirketlerle ortaklıklarını sürdürmeye devam ediyor. Bu seferki hamle; kripto borsası deyince ilk akla gelen ve dünyanın en büyük kripto para platformu olan Binance’den geldi. Futbolun efsane ismi Cristiano Ronaldo Binance ile NFT ortaklığı kuruyor. Binance, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Cristiano Ronaldo ile birden çok yılı kapsayan NFT ortaklığı kurduğunu duyurdu. Şirket ortaklığın detaylarını da paylaştı. Yeni iş birliği, küresel NFT kampanyaları yoluyla Web3 ekosistemine daha fazla futbol taraftarını getirmeyi amaçlıyor. Yapılan açıklamaya göre şirket, çok yıllı anlaşmanın bir parçası olarak satış için bir dizi NFT koleksiyonu oluşturacak. İlk koleksiyonun ise bu yıl içinde piyasaya çıkması bekleniyor. Binance, resmi Twitter hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Futbol efsanesi Cristiano Ronaldo ile çok yıllı özel bir NFT ortaklığı başlatıyoruz. Bu ortaklık, efsanevi bir spor tarihine sahip olma ve CR7’nin Web3 topluluğuna girmeniz için önemli bir fırsat.” ifadelerine yer verdi.

‘Özgünlüğü, Yeteneği ve Hayır İşleri Sayesinde…’

Ronaldo Binance ile yaptığı NFT ortaklığı Cointelegraph ile paylaşılan gönderiyle duyuruldu. Yapılan anlaşmanın Ronaldo ile bir dizi NFT koleksiyonu oluşturmayı içerdiğini açıkladı. Binance’in NFT platformunda özel olarak satışa sunulacak koleksiyonların ilkinin önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Binance Kurucu ve CEO’su Changpeng Zhao, Ronaldo’nun futboldaki başarılarını överek sporu bir üst düzeye taşıdığını ve birçok sektöre ikon haline geldiğini söyledi: “Özgünlüğü, yeteneği ve hayır işleri sayesinde dünyanın en adanmış hayran kitlelerinden birine sahip oldu.”

Ronaldo: ‘Ortaklığımı Duyurmaktan Mutluluk Duyuyorum’

Paylaşımda yer alan videoda Cristiano Ronaldo’dan da bir mesaja yer verildi. Ronaldo Binance ile yaptığı ortaklığının duyuru açıklamasını şu şekilde yaptı: ‘Binance ile ortaklığımı duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Birlikte NFT oyununu değiştireceğiz ve futbolu bir sonraki seviyeye taşıyacağız. Bu sadece başlangıç.” CEO Changpeng Zhao, Ronaldo hayranlarına “onunla etkileşime girmek için özel fırsatlar” vereceklerinden dolayı heyecanlı olduklarını söyledi. Ronaldo da yakında piyasaya sürülecek NFT koleksiyonlarını yorumladı ve hayranlarının bundan memnun olacaklarını söyledi: “Hayranlarımla ilişkim benim için epey önemli, bu nedenle onlara bu NFT platformu yoluyla daha önce görülmemiş deneyimler yaşatmak ve erişim sağlamak parçası olmak istediğim bir şeydi.”

 

Dha fazla Magazin haberleri için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Cristiano Ronaldo Binance ile NFT Ortaklığı Kurdu! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/cristiano-ronaldo-binance-ile-nft-ortakligi-kurdu/feed/ 0
Gökhan Türkmen NFT Dünyasına Adım Attı! https://lafmacun.net/gokhan-turkmen-nft-dunyasina-adim-atti/ https://lafmacun.net/gokhan-turkmen-nft-dunyasina-adim-atti/?noamp=mobile#respond Sun, 19 Jun 2022 11:57:02 +0000 https://lafmacun.net/?p=37904 Yeni Single Kapağı NFT Tasarımına Dönüştürüldü! Gökhan Türkmen, 1 Eylül 1983’te İstanbul’da doğmuştur. Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve yapımcıdır. 2005 yılında amatör olarak “Büyük İnsan” adlı parçasını bir video paylaşım sitesi olan Youtube’da paylaştı. Büyük ilgi gören video beş milyondan fazla dinlendi. Güzel bir çıkış yakalayan Gökhan Türkmen milyonlarca sevene sahip. Şimdiyse Mert Carim ve Gökhan …

Bu yazı Gökhan Türkmen NFT Dünyasına Adım Attı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Yeni Single Kapağı NFT Tasarımına Dönüştürüldü!

Gökhan Türkmen, 1 Eylül 1983’te İstanbul’da doğmuştur. Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve yapımcıdır. 2005 yılında amatör olarak “Büyük İnsan” adlı parçasını bir video paylaşım sitesi olan Youtube’da paylaştı. Büyük ilgi gören video beş milyondan fazla dinlendi. Güzel bir çıkış yakalayan Gökhan Türkmen milyonlarca sevene sahip. Şimdiyse Mert Carim ve Gökhan Türkmen ortaklığıyla 3 Haziran tarihinde çıkacak olan Herkes Yolunda düeti dört gözle bekleniyordu. Gökhan Türkmen NFT dünyasına yeni singlesinin kapağıyla girme kararı verdi. Single kapağı, başarılı sanatçı Haticenur Özer Fener ( HATİŞ ), Gökhan Türkmen ve Mert Carim tarafından NFT formatında tasarlandı. Şarkının kapağının NFT tasarımı, şarkıyla birlikte Blokchain sistemine yüklenmiş oldu. Sanatçılar daha sürdürülebilir bir sanat anlayışını benimseyerek kapak tasarımını ölümsüz bir sanat eserine çevirdi.

Sözleri Mert Carim’e, Besteleri Gökhan Türkmen’e Ait

Yeni singlenin NFT kapak tasarımı seriden oluşuyor. Merakla beklenen kapak ve single 3 Haziran’da sevenleriyle buluştu. Müzisyen, pop şarkıcısı ve oyuncu olan Mert Carim, 9 Kasım 1985 tarihinde İstanbul’da doğdu. Gökhan Türkmen ve Mert Carim sıkı dostlar; aynı zamanda müzikal birliktelikleri uzun yıllara dayanıyor. Bu kez yaptıkları düet ile sevenlerinin karşısına çıkan iki dost, yeni albümlerini çıkardı. Pandemide yayımlanan, sözleri Mert Carim’e besteleri Gökhan Türkmen’e ait olan ve oldukça ses getiren ‘7’ isimli albümde, ikili verimli üretimlerini sergilerken, pop müziğe kalıplarını zorlayan bir proje armağan ettiler. Birlikte yeni projeler üretmeye devam eden Türkmen ve Carim birbirleriyle çalışmanın konforlu olduğunu vurguluyorlar.

‘Herkes Yolunda’

Türkmen’in son teklisi, çıktığı günden bu yana listelerde başı çeken ‘MAHŞER’in üretiminde de birlikte çalışan, solo kariyerlerinde başarılı işlere imza atan Türkmen ve Carim dostları önümüzdeki bu günlerde #herkesyolunda diyor. Sözleri Mert Carim’e ve müziği Gökhan Türkmen’e ait olan ‘Herkes Yolunda’, insanlara bir farkındalık manifestosu olacağını umuyor. Gökhan Türkmen NFT dünyasına adım attığı singlenin sözleri ile kararlı ve vakur bir duruşu simgeliyor. Deep sound’un modernize edildiği, altyapısını elektroniğe dayandıran bir şarkı olan Herkes Yolunda, 3 Haziran’da dinleyicisiyle buluştu. Aynı zamanda adıyla da bir farkındalık manifestosu olacağının sinyalini veriyor.

 

Daha fazla Magazin haberleri için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Gökhan Türkmen NFT Dünyasına Adım Attı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/gokhan-turkmen-nft-dunyasina-adim-atti/feed/ 0
Johnny Depp ve Amber Heard Davasında Şaşırtan İddialar Gelmeye Devam Ediyor! https://lafmacun.net/johnny-depp-ve-amber-heard-davasinda-sasirtan-iddialar-gelmeye-devam-ediyor/ https://lafmacun.net/johnny-depp-ve-amber-heard-davasinda-sasirtan-iddialar-gelmeye-devam-ediyor/?noamp=mobile#respond Sat, 30 Apr 2022 20:19:50 +0000 https://lafmacun.net/?p=37378 Oyunculuk Kariyerinin Tehlikede Olduğu Gerekçesi! Ünlü aktör Johnny Depp (58) ve eski eşi Amber Heard (35) arasındaki dava hız kesmeden devam ediyor. Her geçen gün farklı iddiaların ortaya çıktığı davayı Depp, Heard’e 50 milyon dolarlık iftira gerekçesiyle, Heard’ün 2018 yılında yazdığı bir makalede kullandığı ifadeler nedeniyle açmıştı. Heardü yazdığı makalede kendisini ‘’ ev içi şiddet …

Bu yazı Johnny Depp ve Amber Heard Davasında Şaşırtan İddialar Gelmeye Devam Ediyor! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Oyunculuk Kariyerinin Tehlikede Olduğu Gerekçesi!

Ünlü aktör Johnny Depp (58) ve eski eşi Amber Heard (35) arasındaki dava hız kesmeden devam ediyor. Her geçen gün farklı iddiaların ortaya çıktığı davayı Depp, Heard’e 50 milyon dolarlık iftira gerekçesiyle, Heard’ün 2018 yılında yazdığı bir makalede kullandığı ifadeler nedeniyle açmıştı. Heardü yazdığı makalede kendisini ‘’ ev içi şiddet kurbanlarını temsil eden bir toplumsal figür” olarak tanımlıyordu. Depp, itibar kaybına uğradığını iddia ederken oyunculuk kariyerinin tehlikeye girdiğini savunuyor. Dava o kadar çok büyüdü ki herkesin gözü bu davaya çevrildi. Öyle ki dinlenilen tanıklar üzerinden kamuoyu araştırılmaları bile yapılıyor.

 

Çiftin Eski Menajeri Tanıklık Etti!

Çiftin eski menajeri olan Christian Carino’da davada tanıklık etti. Tanıklığında Heard’ün, Depp hakkında kendisine attığı bir mesajdan bahsederken bu mesaj yüksek sesle Depp’in avukatı tarafından okundu:”Bir sürü not yazdım, ona bir tanesini verir misin? Nereden başlayacağımı bilmiyorum. Bunun bir yolu yok. Sonunda bekârım, kalbim ve zihnim temiz. Sadece onu (Johnny Depp) sevdiğimi ve üzgün olduğumu bilmesini istiyorum.”. Carino, bu mesajda Heard’ün eski eşi Johnny Depp’i kastettiğinden emin olduğunu söyledi. Christian Carino’ya “Heard’ün bir şekilde Depp ile uzlaşmak isteyip istemediği” sorulduğundaysa “Öyle olduğuna inanıyorum” diye yanıt verdi.

 

Salon Kahkahalara Boğuldu!

Mahkemede Johnny Depp’in eski koruması Malcolm Connolly’de Zoom üzerinden ifade verdi. İlişkilerinde ilk başta oldukça mutlu olduklarını ifade eden Connolly, gün geçtikçe değişmeye başladıklarını ve daha sık tartışmaya başladıklarını söyledi. “Amber, gittikçe daha alıngan ve talepkar olmaya başladı. İlişkideki dominant taraf olmak istediğini anlayabiliyordum.” dedi. Sonrasında verdiği ifade nedeniyle salondakiler kahkahalarına engel olamadı. Heard tartışma sırasında Depp’in cinsel organını çıkararak salona tuvaletini yaptığını iddia etmişti. Malcolm Connolly, Depp ile Heard arasında 2015’te Avustralya’daki evlerinde gerçekleşen bu kavga ile ilgili soruya; “Eğer Bay Depp’in cinsel organını görsem hatırlardım.” şeklindeki cevap verince herkes kahkahalara boğdu. Connolly ile Heard’ün avukatı arasındaki efsane diyalog şu şekilde gerçekleşti;

Heard’ün Avukatı: “Eve girdiniz ve Depp’i antrede gördünüz. Doğru mu?”

Connolly: ‘’Evet’’

Heard’ün Avukatı: ‘’Depp, antreye işemeye çalışıyordu, öyle değil mi?’’

Connolly: ‘’Hayır’’

Heard’ün Avukatı: ‘’Depp penisini dışarı çıkarmıştı, öyle değil mi?’’

Connolly: “Depp’in penisini görmüş olsaydım bunu hatırlardım diye düşünüyorum”

Bu konuşmanın üzerine salondaki herkes, Johnny Depp bile gülerken, Amber Heard’ün ise kaskatı kesildiği anlar kameralara yansıdı.

Gizlice Çekilen Video Mahkemeye Sunuldu!

Duruşma sırasında, Amber Heard’ün avukatları, çiftin yıllar önce bir tartışma sırasında gizlice çekilen bir videosunu da mahkemeye sundular. Video sırasında Johnny Depp, küfür ederek mutfak duvarlarına vururken görüntüleniyor. O sırada Amber Heard “Ne oldu?” diye soruyor. Video kaydı Heard tarafından gizlice çekilirken o sırada “Yaptığım her şey için özür dilerim. Sana bir şey oldu mu?” dediği duyuluyor. Depp ise “Sanmıyorum” diye cevap veriyor. Videoyla ilgili Depp, Heard’ün avukatı Benjamin Rottenborn’un “Bu sizin Batı Hollywood’daki eviniz. Videodaki de sizsiniz. Şiddet mi uyguluyordunuz?” sorusuna “Açıkça görülüyor ki benim için kötü bir zamandı” diye cevap veren ünlü aktör, eşyaya şiddet uyguladığını kabul edip, Amber Heard’e vurmadığını savundu. Depp, bu görüntünün gizlice çekildiğini sonundaysa Heard’ün güldüğünü sözlerine ekledi. “Eğer Bayan Heard o sırada korktuysa neden kaçmadı, neden görüntüleri çekiyordu?” diye sordu. Heard’ün avukatından gelen “Sarhoş muydunuz?” sorusuna da “Bu bir olasılık” diye yanıt verdi.

 

’Heard’ün İki Ayrı Kişilik Bozukluğu Bulunuyor.’

Depp’in hukuk ekibinin tanığı olarak, klinik ve adli psikolog Dr. Shannon Curry de tanıklık etti. Curry, mahkeme heyetine, Heard’ün ruhsal durumunu değerlendirdiğini ve yıldızın iki ayrı kişilik bozukluğu olduğunu söyledi. Dr. Shannon Curry’nin ifadesine göre, Amber Heard’de hem Borderline Kişilik Bozukluğu hem de Histriyonik Kişilik bozukluğu bulunuyor. Curry’nin anlattığına göre bu ikisine sahip kişiler sık sık duygusal dalgalanmalar yaşarken dikkat çekmek için büyük çaba harcayabiliyorlar. Curry’ye göre, terk edilme korkusu yaşayan Amber Heard, buna engel olmak için, uç noktalarda davranışlar sergileyebilecek umutsuz girişimlerde bulunuyor. Ayrıca, Dr. Shannon Curry, Bipolar Kişilik Bozukluğu sorununun altında da terk edilme korkusunun yattığını söyledi. Mahkeme devam ederken, birçok sosyal medya kullanıcısı, Amber Heard’ün, eski eşi Johnny Depp’in duruşmaya geldiğindeki giyimini ve saçlarını taklit ettiğini iddia ederken Dr. Curry’den bununla ilgili dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Curry, Bipolar Kişilik Bozukluğu olan kişilerin, birlikte oldukları ve kaybetmek istemedikleri insanın “kişiliğini ve dış görünüşünü giyindiğini” söyledi. Bu ayrıntı, Curry’nin değerlendirmelerinden önce geçen hafta sosyal medyada da konuşulduğunu akıllara getirdi.

Bu yazı Johnny Depp ve Amber Heard Davasında Şaşırtan İddialar Gelmeye Devam Ediyor! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/johnny-depp-ve-amber-heard-davasinda-sasirtan-iddialar-gelmeye-devam-ediyor/feed/ 0