Doğru Bilinen Yanlışlar
"Doğru bilinen yanlışlar" yazımızda, günlük hayatta sıkça karşılaşılan yanılgıları keşfedin ve doğruları öğrenin! Şaşırtıcı gerçeklerle dolu bu rehberi kaçırmayın.
Hayatımız boyunca birçok bilgiyle karşılaşıyoruz, ancak her duyduğumuz doğru olmayabilir! “Doğru bilinen yanlışlar” konulu blog yazımızda, yanılgılarımızı keşfetmeye ne dersiniz?
Hem bilgilendirici hem de eğlenceli bir yolculuğa çıkıyoruz. Siz de seyahatinizde bu yanlışlardan kaçınmak için rehberimizi takip edin. Şaşırtıcı gerçeklerle dolu bu yazı, günlük hayatta karşılaşabileceğiniz hatalı bilgileri düzeltmenize yardımcı olacak!
Yıllarda okullarda bile Çin Seddi’nin uzaydan görünen tek yapı olduğu anlatılmıştır fakat meğer bizi kandırmışlar. 🙂 Bu ve bunun gibi bilgileri aşağıda bulacaksınız.
Çin Seddi Aydan Görülebilir Mi?
Richard Haliburton bir kitabında Çin Seddi’nin uzaydan görülebildiğini iddia etti. Fakat sonra araştırmalar gösterdi ki bırakın Ay’dan uydudan bile görülmesi neredeyse imkansız. Bunun sebebi ise çevresinde yer alan bitki örtüsü ve çevresinin dokusuyla aynı renkte olması.
Balıkla süt ürünü tüketilmez.
Toplumumuzda da yaygın olarak bilinen balık yerken yanında yoğurt tüketmek zehirler iddiası tamamen yanlıştır. Bu tür zehirlenmelerin sebebi süt ürünleri değil balıktaki bir proteindir. Bu protein yoğurtta da bulunduğu için vücutta aşırı derece histamin proteini birikiminden zehirlenme geçirirsiniz. Eğer balık taze ise bu tür olaylar yaşamazsınız. Bu durumun balık-süt ürünü ilişkisiyle alakası yoktur.
Pisa kulesi yamuk inşa edilmiştir.
Pisa kulesinin bilinenin aksine yamuk inşa edilmemiştir. Yapıldığı dönemde normal bir bina gibi dikilmiş fakat zemini yumuşak olduğu için kule bir tarafa doğru çökmüştür.
Kelebeğin ömrü 1 gündür.
Bu bilgi genel bilinen yanlış bir bilgidir. Bazı kelebekler 1-2 ay hatta bazıları da 2-3 mevsim yaşayabilmektedir.
Balıkların hafızası 3 saniyedir.
Yanlış bilgilerin en başında bu gelir dersek yeridir. Hatta bununla ilgili bir çok deyim vs. bile bulunmaktadır. Balık burcu bile bu yanlış bilgiden çok çekmiştir. Doğru olan ise mesela Japon balığı yaklaşık olarak 3 ay kadar bilgileri hafızalarında tutabilmektedir.
Bukalemunlar tehlikeye karşı renk değiştirir.
Bukalemunların renk değiştirmelerinin sebebi karşı cinsi etkilemektir. Ayrıca güneş ışınlarını parlak renkler sayesinde yansıtarak vücut sıcaklıklarını ayarlarlar. Çok az bir kısmı tehlikeye karşı renk değiştirir.
Sizinde bildiğiniz böyle bilgiler varsa yorumlarda paylaşabilirsiniz.
bunları öğrendiğim iyi oldu artık havamı basarım ortamlarda