Eğitim – Lafmacun.Net – Sosyal İçerik Platformu https://lafmacun.net Kullanıcılarına güzel sözler, harika içerikler tamamen güncel ve özgün bilgiler sunan Harika sosyal içerik platformu. Thu, 18 Apr 2024 00:09:16 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://lafmacun.net/wp-content/uploads/2019/07/cropped-logo512-20220601-225252-32x32.png Eğitim – Lafmacun.Net – Sosyal İçerik Platformu https://lafmacun.net 32 32 1.Sınıf 1 Dakikada Kaç Kelime Okumalı? https://lafmacun.net/1-sinif-1-dakikada-kac-kelime-okumali/ https://lafmacun.net/1-sinif-1-dakikada-kac-kelime-okumali/?noamp=mobile#respond Thu, 18 Apr 2024 00:09:16 +0000 https://lafmacun.net/?p=43610 1. Sınıf 1 dakikada Kaç Kelime okumalı? 1.sınıf  öğrencileri 1 dakikada kaç kelime okumalı sorusunun cevabını hem öğrenci hem veli hem de öğretmen açısından önem arz eden ve aynı zamanda hassas davranılması gereken bir konu olarak görüyorum. Nedenlerini detaylarıyla birlikte inceleyelim. Bu yazıyı ilkokul birinci sınıfların okuma hızları özelinde ele almış olsam bile, diğer sınıflar için …

Bu yazı 1.Sınıf 1 Dakikada Kaç Kelime Okumalı? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
1. Sınıf 1 dakikada Kaç Kelime okumalı?

1.sınıf  öğrencileri 1 dakikada kaç kelime okumalı sorusunun cevabını hem öğrenci hem veli hem de öğretmen açısından önem arz eden ve aynı zamanda hassas davranılması gereken bir konu olarak görüyorum. Nedenlerini detaylarıyla birlikte inceleyelim.

Bu yazıyı ilkokul birinci sınıfların okuma hızları özelinde ele almış olsam bile, diğer sınıflar için de aynı şeyler hemen hemen geçerlidir. O yüzden burada ele alınan hususlar 2. 3. 4. 5. sınıflar ve üzeri için de geçerlidir diyebiliriz.

Öncelikle 1. sınıf öğrencilerinin 1 dakikada kaç kelime okuduklarının nihai değerlendirilmesi yılsonunda yapılmalıdır. Fakat dönem içerisinde de zaman zaman küçük ölçümler yaparak test edilmelidir ve ona göre adımlar atılmalıdır.

Genel olarak 1. Sınıftan 5. Sınıfa kadar öğrencilerin ortalama olarak 1 dakikada kaç kelime okumaları gerektiği aşağıdaki gibi olmalıdır diyebiliriz:

  1. Sınıfın Sonunda: 45 – 70 kelime aralığında
  2. Sınıfın Sonunda: 60 – 80 kelime aralığında
  3. Sınıfın Sonunda: 80 – 95 kelime aralığında
  4. Sınıfın Sonunda: 90 – 100 kelime aralığında
  5. Sınıfın Sonunda: 100 – 120 kelime aralığında

Bu listede verilen değerler ortalama değerlerdir. Yani sağlıklı bir öğrenciden yılsonunda, karne aldığı zaman 1 dakikada okuması beklenen kelime değerleridir. Fakat yine de öğrencilerin bireysel farklılıkları göz önüne alınarak bir değerlendirme yapılmalıdır. Ona göre hareket edilmelidir.

kitap-okumak

1. Sınıf Öğrencilerinin Okuma Hızı Nasıl Ölçülür?

Okumaya yeni başlayan birinci sınıf öğrencisi için velisi ya da öğretmeni süre tutup ölçmelidir. Öğretmen birden fazla öğrenciyle muhatap olduğu için sonuçları takip etmekte zorlanabilir. Burada velinin devreye girerek çaba göstermesi daha iyi olacaktır.

Okuma hızının hesaplanması için “1 dakikada kaç kelime okunur” başlıklı diğer yazıdan da faydalanabilirsiniz.

Fakat burada kısaca bahsetmek gerekirse çocuğun yaşına uygun olan bir metin verilir ve 2 dakika boyunca okuması istenir. 2 dakika sonunda çocuğun okuduğu tüm kelimeler sayılır ve çıkan sonuç ikiye bölünür. Çıkacak olan sayı çocuğun bir dakikada kaç kelime okuduğunu gösteren sonuçtur.

Burada çocuğa stres yaptırılmamalıdır. Yani bir yarış şeklinde değil de normal bir seyir içerisinde okumasını sağlayacak şekilde rahat olması sağlanmalıdır.

Bu ilk okumada ortaya çıkan sonuç önemlidir ama tam belirleyici değildir. Sadece bir yere not edilip beklenmelidir. Aradan geçen 1-2 ayın sonunda bu şekilde bir ölçüm daha yapılmalıdır ve ilk ölçümle arasındaki fark kıyaslanmalıdır.

Eğer ilk okuyuşa göre bir artış söz konusu ise öğrenci teşvik edilip okuması desteklenmelidir. Fakat okumada bir ilerleme söz konusu değilse telaşa kapılmadan gerek veli ile gerekse öğretmen ile görüşülüp ortak hareket edilmelidir.

Öğrencinin takıldığı ve sorun yaşadığı noktalar belirlenerek çözüm aranmalıdır. Okuma hızının artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmalıdır.

Yılsonunda, yani 1. Sınıfın sonuna gelindiğinde yukarıdaki gibi bir ölçüm daha yapılmalıdır. Eğer öğrenci kendi yaşına uygun olan bir metinde 40-70 kelime aralığında okuyorsa normal bir gelişim gösterdiği kabul edilmelidir.

1. Sınıflarda Okuma Hızı Nasıl Artırılır?

Normal bir okuyucu olarak bizler bir kelimedeki heceleri teker teker okumayız. Bir bütün olarak görüp algılarız ve öyle okuruz. Örneğin “kalemlik” kelimesini tek bakışta okuyup algılarız ve anlarız. “Ka-lem-lik” şeklinde heceleyerek okumayız.

Fakat okumayı yeni öğrenen bir öğrenci önce harfleri ve sesleri öğrenir sonra harfleri birleştirerek heceler oluşturmaya başlar, sonra yukarıdaki gibi heceleyerek okur. Sonrasında ise kelimeleri bütün olarak algılar ve öyle okumaya başlar.

Okumayı yeni öğrenen çocuğun gelişim aşaması aşağıdaki gibidir;

Harflere karşılık gelen sesleri öğrenme > sesleri birleştirme > hece oluşturma > heceleri birleştirme > kelime oluşturma > kelimeyi bir bütün olarak görebilme

Okumayı öğrenmiş her birey “kelimeyi bir bütün olarak görebilme” yetisine sahiptir. Yani birinci sınıf öğrencilerinden de “kelimeyi bir bütün olarak görebilmeleri” beklenir.

Bunu başarabilmenin en önemli yöntemi çocuğun bolca metin okumasıdır. Heceleyerek okuyan birinci sınıf öğrencisi bir süre sonra okumaya devam ettikçe bazı kelimeleri kalıp olarak öğrenecektir. Bir zaman sonra da benzer kelimeleri sürekli okuduğu için artık o kelimeleri gördüğünde hecelemeden tek seferde okuyacaktır.

Çocuklar ne kadar çok metin okurlarsa kelime hazineleri de o kadar çok gelişecektir ve en nihayetinde kelimeleri harf olarak değil, bir bütün olarak algılayacaklardır.

Bugün herhangi bir “hızlı okuma” kursunda, hızlı okumanın temeli olarak da bu yukarıda bahsettiğim “bütüncül bakış” öğretilir. Yani okurken teker teker kelimeler değil, bir bütün olarak kelime gruplarının hatta paragrafın tek seferde okunması öğretilir. Bu seviye okumanın üst seviyedir ve geliştikçe okuma hızı da artar.

Bireysel Farklılıklara Dikkat Edilmelidir

İnsan olmanın bir gereği olarak her birimizin bireysel farklılıkları vardır. Bu durum 1. Sınıf çocukları için de geçerlidir. O yüzden 1. Sınıf öğrencilerinin dakikada kaç kelime okuduğu ölçülürken bu farklılıklar göz önünde bulundurulmalıdır.

Bazı öğrenciler daha kolay ve çabuk algılayıp, daha hızlı okuyabiliyorken bazı öğrenciler biraz daha yavaş algılayıp daha yavaş okuyor olabilirler. Böyle bir durumda çocuklar asla  kıyaslanıp yarıştırılmamalıdır. Onun yerine çocuğun anlayarak okuması ve aynı zamanda biraz hız kazanması için çeşitli etkinlikler yapılmalıdır.

Unutulmamalıdır ki her çocuk özeldir ve kendince bir öğrenme metodu vardır. Kimisinin sözel zekası gelişmeye müsaitken kimisinin de sayısal zekası gelişmeye müsaittir. O yüzden zamana bırakılmalı ve öğrenmesi için destek olunmalıdır.

Özellikle velililer, “çocuğum az yavaş okuyor” diye bir telaş içerisinde olmamalıdırlar. Çünkü okuma hızı çalışma ile zaman içerisinde gelişen bir durumdur.

Çocuğu sıkmadan, zorlamadan, sevdiği konulardaki metinler getirerek ekstra okumalar yaptırmak suretiyle bu okuma hızı artırılmaya çalışılmalıdır.

 Hızlı Okumak mı? Anlayarak Okumak mı?

1. sınıf öğrencileri için bir dakika içinde çok fazla kelime okumaları bir ölçüt değildir. Aynı zamanda çok yavaş okumaları da istenen bir durum değildir. Bu ikisinin ortasında olmalıdır.

Bu öğrenciler için olması gereken şey ortalama bir hızda okuyup, aynı zamanda okuduğunu anlamalarıdır. Yani önemli olan “aşırı hız” değil ortalama bir hızda “anlayarak okuma” olmalıdır.

Diğer yandan çok yavaş ve heceleyerek okumak da anlamayı zorlaştıran durumlardan birisidir. O yüzden orta bir hız bulunmaya çalışılmalıdır.

En nihayetinde birinci sınıf bittiği zaman olması beklenen durum hem ortalama bir hızda okumak hem de okuduğunu anlamaktır. Zira okuduğunu anlamadıktan sonra 1 dakikada yüzlerce kelime okumasının hiçbir önemi olmayacaktır.

“Servet ister misiniz? Gidin bir kitap okuyun.”

Okumayı Sevdirmek Esas Olmalıdır

Burada birinci sınıflar için dakikada kaç kelime okumaları gerektiği üzerinde açıklama yapıyoruz fakat bence esas olan çocuğa “okuma sevgisini” bu yaşlardan itibaren kazandırmak olmalıdır.

Eğer küçük yaşlardan itibaren okumayı severse, ister yavaş okusun ister hızlı okusun hiç fark etmeksizin, çocuk için en büyük iyilik yapılmış olur.

Zira okumayı seven birisi okuduğu kitaplar sayesinde kendi benliğini geliştirmede, doğru ile yanlışı ayırt etmede, farklı dünyaları, farklı fikirleri, farklı insanları tanımada çok büyük ilerlemeler kaydetmiş olacaktır.

Okumayı sevmek pek çok kapıyı açan sihirli bir anahtar gibidir. Nitekim günümüzde ve tarihte önemli başarılar elde etmiş insanların hayatlarına baktığımız zaman okumanın onların hayatlarında önemli bir yer tuttuğunu görürüz.

Diğer yandan okumak, sadece maddi başarılar elde etmekten de öte kişinin hakiki anlamda “insan” olmasında çok etkilidir. İyi bir insan olma noktasında okumak tek başına yeterli olmasa bile oldukça önemlidir.

İster veli, ister öğretmen olsun bu noktada çocuğu hem anlayarak hızlı okuma noktasında desteklemeli hem de ona okuma sevgisini ve kitap sevgisini kazandırma noktasında elinden geleni yapmalıdır.

“Okuma ihtiyacı bir barut gibidir. Bir kez tutuşunca artık sönmez.”

1. Sınıflarda Hızlı Okuma Yarışması Yapmak Doğru mu?

Bizler küçükken öğretmenimiz sınıfta zaman zaman hızlı okuma yarışmaları düzenlerdi. Süre tutar ve bu sürede okumamızı isterdi. Daha sonrasında herkes okuduğu kelimeyi sayar ve ona göre bir birinci belirlenirdi.

Böyle bir yarışma elbette iyi niyetli olarak yapılmaktaydı. Şuan bazı okullarda da bu tür etkinliklerin yapıldığını duymaktayız. Elbette öğretmenlerimiz bunu iyi niyetli olarak yapıyorlar. Çocukları okuma konusunda teşvik etmek için yapıyorlar.

Fakat böyle bir yarışma yapılırken dikkatli olunmalıdır. Zira iyi okuyan öğrenciler için bu durum olumlu etki yaparken, okuması zayıf olan öğrencilerin hevesi kırılabilir, okumaktan uzaklaşabilirler.

Herkesin içinde böyle bir yarışma yapmak yerine, yazının en başında belirttiğim gibi, her öğrenciyi bireysel olarak ölçüp – değerlendirmek, süreci kontrol etmek daha doğru olacaktır.

Sonuç Olarak

Öğrenciler kaçıncı sınıfta olursa olsunlar okuma noktasında gelişmeleri için gereken çaba gösterilmelidir. Özellikle 1. Sınıftan itibaren dakikada kaç kelime okuduğu takip edilip çocuk desteklenirse ilerleyen yıllarda bunun faydasını daha çok görecektir.

“Kitapsız yaşamak; kör, sağır ve dilsiz yaşamaktır.” K. Atatürk

Bu yazı 1.Sınıf 1 Dakikada Kaç Kelime Okumalı? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/1-sinif-1-dakikada-kac-kelime-okumali/feed/ 0
0-10 Yaş Arası Çocuklarla Evde Oynayabileceğiniz Eğitici ve Eğlenceli Oyunlar https://lafmacun.net/evde-cocuk-oyunlari/ https://lafmacun.net/evde-cocuk-oyunlari/?noamp=mobile#comments Sat, 03 Feb 2024 00:08:42 +0000 http://lafmacun.net/Liste/0-10-yas-arasi-cocuklarla-evde-oynayabileceginiz-egitici-ve-eglenceli-oyunlar Evde çocuklarla kaliteli zaman geçirebilmek adına oyunlar oynayabilirsiniz. Onlarla oyun oynamanız onlar için kötü bir şey değil tam tersi çok faydalıdır. Oyun oynamak; çocuklar için yemek yemek ve uyumak gibi doğal bir ihtiyaçtır ve aynı zamanda çocuğun psikolojik, sosyal ve zihinsel gelişimini de desteklemeye yaramaktadır. Çocukların hayal dünyasının, kişisel gelişiminin ve eğlenceli zaman geçirmesi içinde önemi bir etmendir. Oyun aynı zamanda çok iyi bir eğitim ve öğretim metodu olarak da kullanılmaktadır. Çünkü oyun oynayan çocuklarda burada ki davranış şekilleri gerçek hayatlarında da kalıcılık sağlarken sağlıklı bir şekilde gelişmelerine de imkan sağlar. Anne ve babalar çocuklarıyla etkileşimin ve öğretinin içerinde olduğu yeni oyunları çocuklarıyla oynamalı ve onlara öğretmelidir. Çeşitli yaşta çocuklara göre onlarla oynayabileceğiniz bir birinden eğlenceli ve öğreti oyunların listesini aşağıda yayınladık. Listede bulunan yaş aralıkları ortalama yaşlardır yani o yaşta yazan oyunu illa oynatacaksınız diye bir şey yok. Çocuğunuza uygun oyunu seçip onunda mutlu olacağı bir şekilde birlikte oynamalısınız.

Bu yazı 0-10 Yaş Arası Çocuklarla Evde Oynayabileceğiniz Eğitici ve Eğlenceli Oyunlar ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Evde çocuklarla kaliteli zaman geçirebilmek adına oyunlar oynayabilirsiniz. Onlarla oyun oynamanız onlar için kötü bir şey değil tam tersi çok faydalıdır. Oyun oynamak; çocuklar için yemek yemek ve uyumak gibi doğal bir ihtiyaçtır ve aynı zamanda çocuğun psikolojik, sosyal ve zihinsel gelişimini de desteklemeye yaramaktadır.

Çocukların hayal dünyasının, kişisel gelişiminin ve eğlenceli zaman geçirmesi içinde önemi bir etmendir. Oyun aynı zamanda çok iyi bir eğitim ve öğretim metodu olarak da kullanılmaktadır.

Çünkü oyun oynayan çocuklarda burada ki davranış şekilleri gerçek hayatlarında da kalıcılık sağlarken sağlıklı bir şekilde gelişmelerine de imkan sağlar. Anne ve babalar çocuklarıyla etkileşimin ve öğretinin içerinde olduğu yeni oyunları çocuklarıyla oynamalı ve onlara öğretmelidir. Çeşitli yaşta çocuklara göre onlarla oynayabileceğiniz bir birinden eğlenceli ve öğreti oyunların listesini aşağıda yayınladık.

Listede bulunan yaş aralıkları ortalama yaşlardır yani o yaşta yazan oyunu illa oynatacaksınız diye bir şey yok. Çocuğunuza uygun oyunu seçip onunda mutlu olacağı bir şekilde birlikte oynamalısınız.

0-10 yaş arası çocuklarla evde oyun oynamak, onların genel gelişimine birçok olumlu etki sağlar. İşte bu etkilerden bazıları:

  1. Sosyal Becerilerin Gelişimi: Oyunlar, çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Grup içinde oynamak, paylaşmak, işbirliği yapmak gibi beceriler kazandırır.
  2. Duygusal Gelişim: Oyunlar, çocukların duygusal gelişimine katkıda bulunur. Arkadaşlarıyla etkileşimde bulunarak, duygusal zekalarını artırırlar. Kazanma ve kaybetme gibi durumlarla başa çıkma becerilerini geliştirirler.
  3. Motor Becerilerin Gelişimi: Oyunlar, çocukların el-göz koordinasyonu, denge, güç ve çeviklik gibi motor becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Bu, fiziksel sağlık ve koordinasyonlarını artırır.
  4. Yaratıcılık ve Hayal Gücü: Oyunlar, çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirmelerine olanak tanır. Kendi hikayelerini oluşturarak, yeni fikirler bulma ve problem çözme yeteneklerini artırırlar.
  5. Dil Gelişimi: Oyunlar, çocukların dil becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunur. İsimleri öğrenmek, kelimeleri doğru kullanmak ve iletişim kurmak için oyunlar önemli bir rol oynar.
  6. Öz-Düzenleme Becerileri: Oyunlar, çocuklara kurallara uyma, sıra bekleyebilme, kazanma ve kaybetme durumlarına adapte olma gibi öz-düzenleme becerileri kazandırır.
  7. Aile Bağlarını Güçlendirme: Aile üyeleri arasında oyun oynamak, birlikte geçirilen kaliteli zamanı artırarak aile bağlarını güçlendirir. Bu, çocukların aileleriyle daha güçlü bir bağ kurmalarına olanak tanır.
  8. Eğlence ve Stres Azaltma: Oyunlar, çocuklar için eğlenceli bir etkinlik sunar ve stresle başa çıkmalarına yardımcı olabilir. Oyunlar, çocukların rahatlamasına ve mutlu olmalarına katkıda bulunabilir.
  9. Ahlaki Değerlerin Kazanılması: Oyunlar aracılığıyla çocuklara, paylaşma, adalet, saygı gibi ahlaki değerleri öğretebilir ve bu değerlerin önemini kavramalarına yardımcı olabilirsiniz.
  10. Problem Çözme Yetenekleri: Oyunlar, çocukların problem çözme becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunur. Oyunlar sırasında karşılaştıkları zorlukları aşmak için çözüm yolları bulma alışkanlığı kazanırlar.

Bu nedenlerle, çocuklarınızla evde oyun oynamak sadece eğlenceli değil, aynı zamanda onların genel gelişimine olumlu bir katkıda bulunabilir.

Evde oynanan oyunlar 2 kişilik

evde oynanan oyunlar 2 kişilik

0-1 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

0-1 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

evde oynanan çoçuk oyunları

evde oynanan çoçuk oyunlar

çocuklar için eğitici oyunlar

çocuklar için eğitici oyunlar

1-2 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

1-2 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

2-3 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

2-3 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

eğitici çocuk oyunları

eğitici çocuk oyunları

evde oynanacak çocuk oyunları

evde oynanacak çocuk oyunları

evde oynanabilen çocuk oyunları

evde oynanabilen çocuk oyunları

3-4 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

3-4 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

evde oynanan çoçuk oyunlar

 evde oynanan çoçuk oyunlar

evde oynanan çoçuk oyunları

 evde oynanan çoçuk oyunları

4-5 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

4-5 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları<

5-6 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

5-6 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

7 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

7 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

8 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

8 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

10 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

10 yaş çoçuklarla evde oynanacak oyunlar

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları

Evde çocuk oyunları<

Bu yazı 0-10 Yaş Arası Çocuklarla Evde Oynayabileceğiniz Eğitici ve Eğlenceli Oyunlar ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/evde-cocuk-oyunlari/feed/ 4
Çocuklarda Mahremiyet Bilincini Kazandırmaya Yarayacak 9 Yöntem https://lafmacun.net/cocuklarda-mahremiyet-egitimi/ https://lafmacun.net/cocuklarda-mahremiyet-egitimi/?noamp=mobile#respond Thu, 01 Jun 2023 01:39:54 +0000 http://lafmacun.net/Liste/cocuklarda-mahremiyet-bilincini-kazandirmaya-yarayacak-9-yontem Çocuklarımıza kendilerini korumaları için mahremiyet kavramını anlatmalı ve bunun ne kadar önemli bir şey olduğunu anlatmanız gerekmektedir. Çocuklarımıza mahremiyet bilinci kazandırmak için uygulayabileceğimiz 9 yöntemi sizlere sunuyoruz. Mahremiyet Eğitimi Videosu

Bu yazı Çocuklarda Mahremiyet Bilincini Kazandırmaya Yarayacak 9 Yöntem ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Çocuklarımıza kendilerini korumaları için mahremiyet kavramını anlatmalı ve bunun ne kadar önemli bir şey olduğunu anlatmanız gerekmektedir. Çocuklarımıza mahremiyet bilinci kazandırmak için uygulayabileceğimiz 9 yöntemi sizlere sunuyoruz.

Mahremiyet Eğitimi Videosu

1. Çocuklarda Mahremiyet Bilinci

Çocuklarda Mahremiyet Bilinci

2. mahremiyet eğitimi adem güneş

mahremiyet eğitimi adem güneş

3. mahremiyet eğitimi nedir

mahremiyet eğitimi nedir

4. mahremiyet eğitimi sunusu

mahremiyet eğitimi sunusu

5. mahremiyet eğitimi slayt

mahremiyet eğitimi slayt

6. Çocuklarda Mahremiyet Bilinci

Çocuklarda Mahremiyet Bilinci

7. Çocuklarda Mahremiyet Bilinci Eğitimi

Çocuklarda Mahremiyet Bilinci Eğitimi

8. Çocuklarda Mahremiyet Bilinci nasıl artırılır

Çocuklarda Mahremiyet Bilinci nasıl artırılır

9. ALO 185 hattı

ALO 185 hattı

Bu yazı Çocuklarda Mahremiyet Bilincini Kazandırmaya Yarayacak 9 Yöntem ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/cocuklarda-mahremiyet-egitimi/feed/ 0
İngiltere Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? https://lafmacun.net/ingiltere-ogrenci-vizesi-nasil-alinir/ https://lafmacun.net/ingiltere-ogrenci-vizesi-nasil-alinir/?noamp=mobile#respond Mon, 12 Dec 2022 16:55:50 +0000 https://lafmacun.net/?p=40167 İngiltere’ye dil, lisans ve yüksek lisans eğitimi için seyahat edecek olan Türk öğrencilerin İngiltere öğrenci vizesi almaları zorunludur. Bu vize için başvuru yapmadan önce bilmeniz gereken bazı ön bilgiler mevcuttur. İngiltere öğrenci vizesi, iki ana başlık altında incelenmektedir: Student Visitor Visa: İngiltere’ye dil kursu için gitmek isteyen öğrencilerin alması gereken vize türüdür. General Student Visa: …

Bu yazı İngiltere Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
İngiltere’ye dil, lisans ve yüksek lisans eğitimi için seyahat edecek olan Türk öğrencilerin İngiltere öğrenci vizesi almaları zorunludur. Bu vize için başvuru yapmadan önce bilmeniz gereken bazı ön bilgiler mevcuttur.

İngiltere öğrenci vizesi, iki ana başlık altında incelenmektedir:

  • Student Visitor Visa: İngiltere’ye dil kursu için gitmek isteyen öğrencilerin alması gereken vize türüdür.
  • General Student Visa: İngiltere’de bir süre boyunca eğitim alacak olan öğrenciler için çıkartılan vize türüdür.

Birinci tür İngiltere öğrenci vizesi, dil öğrenmek için giden öğrencilere yönelik olduğu için herhangi bir dil zorunluluğu aranmaz. İkinci türde ise orta düzey İngilizce zorunluluğu vardır. İngiltere öğrenci vizesi almak için önce hangi türde vize alındığı tespit edilir. Daha sonra ise bu vizelerin gerektirdiği belgeleri toplayarak ilgili yerlere başvurular yapılır.

Öğrenci Pasaportu Nasıl Alınır?

İngiltere Öğrenci Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

İngiltere öğrenci vizesi için başvurular, konsolosluk tarafından uygun görülen temsilciler aracılığıyla yapılmaktadır. Yani direkt olarak İngiltere Konsolosluğu’ndan başvuru yapılmaz. Sadece gerek görüldüğü takdirde konsolosluklara çağrılırsınız. Bu konuda size yardımcı olması için Advice Yurtdışı Eğitim firmasına başvurabilirsiniz.

İngiltere Dil Okulu Vizesi için Gerekli Evraklar Nedir?

İki farklı İngiltere öğrenci vizesi olduğunu söylemiştik. Bu iki farklı tür için farklı evraklar gerekebilir. Bu nedenle yapmanız gereken ilk şey hangi vizeye başvuracağınızı bilmektir. Konu dil okulu vizesi olduğu zaman vize başvuru formu, pasaport, okul kabul mektubu, askerlik tecil belgesi gibi birçok farklı evrak gerekli olabilir.

Dilerseniz Advice firmasına başvurarak dil okulu için gerekli olan belgelerin tamamını öğrenebilir, buna göre hazırlık yapabilirsiniz.

İngiltere Öğrenci Vizesi Harç Bedelleri

İngiltere öğrenci vizesi ücreti, farklı faktörlere bağımlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin İngiltere’de kalacağınız zaman ve öğrenci vizesi türünüz, bu ücreti ciddi şekilde etkileyebilir. İngiltere öğrenci vizesi ücreti, genellikle konsolosluk tarafından belirlenir.

Yukarıda belirttiğimiz nedenlerden ötürü başvurduğunuz temsilciliğe eksiksiz bilgi vermeniz ve güncel fiyatları takip etmeniz, başvuru esnasında herhangi bir sıkıntı yaşamamanız için son derece önemlidir.

İngiltere Öğrenci Vizesi Başvuruları Kaç Günde Sonuçlanır?

İngiltere öğrenci vizesi ne kadar sürece çıkar sorusunun cevabı, elbette ki süreçten sürece farklılık gösterebilir. Eğer başvuru süreciniz sorunsuz ilerlerse üç hafta içerisinde İngiltere öğrenci vizesi işlemleriniz sona erecektir. Yoğunluk, eksik evrak, yanlış evrak gibi işlemlerde elbette ki bu süreç uzayabilmektedir.

Başvurduğunuz temsilcilik, size vizenizin ne kadar sürede çıkacağıyla ilgili daha detaylı bilgi verebilir. Eksiksiz bilgilendirilmek için Advice gibi tecrübeli bir firmaya başvurarak bu sürecin sorunsuz geçmesini sağlayabilirsiniz.

Bu yazı İngiltere Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/ingiltere-ogrenci-vizesi-nasil-alinir/feed/ 0
Anadolu Üniversitesi AÖF Sınavları Yaklaşıyor! 2022 https://lafmacun.net/anadolu-universitesi-aof-sinavlari-yaklasiyor-2022/ https://lafmacun.net/anadolu-universitesi-aof-sinavlari-yaklasiyor-2022/?noamp=mobile#respond Thu, 08 Dec 2022 18:04:52 +0000 https://lafmacun.net/?p=40111 Anadolu Üniversitesi Sınava Giriş Yerlerini Açıkladı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri sınavlara girmek için geri sayıma başladı. AÖF sınav tarihi, saati ve sınava giriş için gerekli belgeler vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ederken Anadolu Üniversitesi 2022-2023 yılları sınav takvimini yayınladı: Güz dönemi ara sınavları ve dönem sonu sınavlarının tarihleri belli oldu. Sınavlara çok kısa bir …

Bu yazı Anadolu Üniversitesi AÖF Sınavları Yaklaşıyor! 2022 ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Anadolu Üniversitesi Sınava Giriş Yerlerini Açıkladı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri sınavlara girmek için geri sayıma başladı. AÖF sınav tarihi, saati ve sınava giriş için gerekli belgeler vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ederken Anadolu Üniversitesi 2022-2023 yılları sınav takvimini yayınladı: Güz dönemi ara sınavları ve dönem sonu sınavlarının tarihleri belli oldu. Sınavlara çok kısa bir zaman kaldığı şu günlerde AÖF sınav giriş yerlerini de açıkladı. Peki, AÖF güz dönemi ara sınavları ne zaman, hangi gün, saat kaçta yapılacak? Sınavlara girmek için gerekli olan belgeler neler?

 

Açık Öğretim Fakültesi Güz Dönemi Sınavları Ne Zaman?

2022-2023 dönemi Anadolu Üniversitesi AÖF sınav tarihleri akademik takvimle birlikte yayınlandı. Yayınlanan takvime göre; güz dönemi ara sınavları bu hafta sonu yani 10-11 Aralık 2022 tarihinde Cumartesi ve Pazar günü yapılacak. AÖF dönem sonu sınavlarının oturumları ise 21-22 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Anadolu Üniversitesi AÖF Sınavları Yaklaşıyor! 2022
Anadolu Üniversitesi

Açık Öğretim Fakültesi Sınav Giriş Yerleri Açıklandı! Nereden Sorgulanır?

 Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan duyuru sonrasında AÖF sınav giriş belgeleri yayımlandı. AÖF öğrencilerinin merakla beklediği güz dönemi sınavlarının tarihlerinden sonra yayımlanan hafta sonu yapılacak oturumlar için gerekli olan sınava giriş belgelerini https://aosogrenci.anadolu.edu.tr/ adresi üzerinden sorgulayabilirsiniz.

 

Açık Öğretim Fakültesi Sınav Süresi Ne Kadar?

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, öğrencilerine sınava gireceği her ders için 20 soru soracak. Sınav içinse 30’ar dakika süre verilecek.

Anadolu Üniversitesi AÖF Sınavları Yaklaşıyor! 2022
Anadolu Üniversitesi AÖF Sınava Giriş Belgeleri

AÖF Sınav Oturumlarına Girerken Gerekli Belgeler

AÖF sınavına giriş için gerekli belgeler:

  • Fotoğraflı sınava giriş belgesi
  • Fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi

 

NOT: Eğer fotoğraflı ve onaylı kimlik belgeniz yanınızda değilse; fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge kimliğin yerine kullanılabilir.

 

Açık Öğretim Fakültesi Bahar Dönemi Sınavları Ne Zaman?

AÖF 2022-2023 bahar dönemi ara sınavları 15-16 Nisan 2023 tarihinde yapılacakken dönem sonu sınavları ise 27-28 Mayıs 2023 tarihinde olacak. AÖF yaz okulu sınavları ise 19 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Anadolu Üniversitesi AÖF Sınavları Yaklaşıyor! 2022 ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/anadolu-universitesi-aof-sinavlari-yaklasiyor-2022/feed/ 0
RUR ‘a Göre Dünyada Okunabilecek En İyi Üniversitelerin Listesi! https://lafmacun.net/rur-a-gore-dunyada-okunabilecek-en-iyi-universitelerin-listesi/ https://lafmacun.net/rur-a-gore-dunyada-okunabilecek-en-iyi-universitelerin-listesi/?noamp=mobile#respond Fri, 29 Jul 2022 21:22:09 +0000 https://lafmacun.net/?p=38157 RUR Nedir? Round University Ranking, kısaca RUR , 4 temel boyut alanına dağıtılan 20 göstergeye dayalı olarak önde gelen 700 dünya üniversitesinin etkinliğini değerlendiren bir dünya üniversitesi sıralamasıdır: öğretim, araştırma, uluslararası çeşitlilik, finansal sürdürülebilirlik temellidir. RUR , şimdi de dört gözle beklenen ve her yıl yayımladığı Dünya Üniversiteler Sıralaması’nın 2022 versiyonunu paylaştı. Liste, dünyanın en …

Bu yazı RUR ‘a Göre Dünyada Okunabilecek En İyi Üniversitelerin Listesi! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
RUR Nedir?

Round University Ranking, kısaca RUR , 4 temel boyut alanına dağıtılan 20 göstergeye dayalı olarak önde gelen 700 dünya üniversitesinin etkinliğini değerlendiren bir dünya üniversitesi sıralamasıdır: öğretim, araştırma, uluslararası çeşitlilik, finansal sürdürülebilirlik temellidir. RUR , şimdi de dört gözle beklenen ve her yıl yayımladığı Dünya Üniversiteler Sıralaması’nın 2022 versiyonunu paylaştı. Liste, dünyanın en iyi üniversitelerini ortaya koyarken Türkiye’deki üniversitelerin dünya sıralamasındaki durumunu da göstermiş oldu. Bu yıl toplam 1032 üniversitenin listelendiği listede hem dünyadaki üniversitelerin sıralaması hem de Türkiye’deki üniversitelerin içinde bulunduğu durumu gösterilmiş oldu.

RUR, Üniversiteleri neye Göre Sıralıyor?

RUR , üniversiteleri %40 eğitim, %40 araştırma, %10 uluslararası çeşitlilik ve %10 finansal sürdürülebilirlik olarak dört ana başlıkta değerlendirerek listeyi hazırlıyor. Her bir ana başlık altında toplam 20 indikatör değerlendiriliyor. Ayrıca bu üniversiteler, genel sıralamanın yanı sıra beşeri bilimler, yaşam bilimleri, tıp bilimleri, doğa bilimleri, sosyal bilimler ve mühendislik başlıkları altında da ayrı bir şekilde sıralamaya tabi tutuluyor.

RUR’a Göre Dünyanın En İyi 10 Üniversitesi

  1. Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (Caltech) – ABD
  2. Harvard Üniversitesi – ABD
  3. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü – ABD
  4. Stanford Üniversitesi – ABD
  5. Karolinska Enstitüsü – İsveç
  6. İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü – İsviçre
  7. Kolombiya Üniversitesi – ABD
  8. Imperial College London – Birleşik Krallık
  9. Chicago Üniversitesi – ABD
  10. Johns Hopkins Üniversitesi – ABD

RUR’a Göre Türkiye’nin En İyi 10 Üniversitesi

RUR ‘un bu yıl yayınladığı listeye göre Türkiye’de en ön plana çıkan isim, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) oldu. Geçtiğimiz yıl listede 425. olan ODTÜ, bu yıl 89 sıra birden yükselmeyi başardı. Ancak bazı üniversitelerimiz; Boğaziçi Üniversitesi 50, Bilkent Üniversitesi 132, Hacettepe Üniversitesi 161 ve İstanbul Teknik Üniversitesi 72 sıra birden geriledi..

  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi – 336.
  • Koç Üniversitesi – 362.
  • İstanbul Teknik Üniversitesi – 384.
  • Sabancı Üniversitesi – 434.
  • Boğaziçi Üniversitesi – 437.
  • Bilkent Üniversitesi – 485.
  • Ankara Üniversitesi – 527.
  • Hacettepe Üniversitesi – 549.
  • İstanbul Üniversitesi – 555.
  • Gazi Üniversitesi – 653

Türkiye’de Öne Çıkan Diğer Üniversiteler

  • Ege Üniversitesi – 741.
  • Yıldız Teknik Üniversitesi – 742.
  • Dokuz Eylül Üniversitesi – 779.
  • Erciyes Üniversitesi – 808.
  • Marmara Üniversitesi – 877.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı RUR ‘a Göre Dünyada Okunabilecek En İyi Üniversitelerin Listesi! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/rur-a-gore-dunyada-okunabilecek-en-iyi-universitelerin-listesi/feed/ 0
URAP ‘ın Listesine Göre 2021-2022 Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri https://lafmacun.net/urap-in-listesine-gore-2021-2022-turkiyenin-en-iyi-universiteleri/ https://lafmacun.net/urap-in-listesine-gore-2021-2022-turkiyenin-en-iyi-universiteleri/?noamp=mobile#respond Fri, 29 Jul 2022 21:09:14 +0000 https://lafmacun.net/?p=38154 URAP ’a Göre Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri 2021-2022 yılında açıklanan URAP Laboratuvarı tarafından yayınlanan listeye göz atalım. URAP, 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulmuş bir araştırma laboratuvarıdır. URAP ‘ın amacı yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktır. URAP Laboratuvarı tarafından yayınlanan …

Bu yazı URAP ‘ın Listesine Göre 2021-2022 Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
URAP ’a Göre Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri

2021-2022 yılında açıklanan URAP Laboratuvarı tarafından yayınlanan listeye göz atalım. URAP, 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulmuş bir araştırma laboratuvarıdır. URAP ‘ın amacı yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktır. URAP Laboratuvarı tarafından yayınlanan listeye göre; İşte 2021-2022 URAP ilk 50 üniversitenin sıralaması şehirleriyle birlikte şu şekilde:

1 Hacettepe Üniversitesi Ankara
2 Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ankara
3 Koç Üniversitesi İstanbul
4 İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İstanbul
5 İstanbul Üniversitesi İstanbul
6 Ankara Üniversitesi Ankara
7 Gazi Üniversitesi Ankara
8 Ege Üniversitesi İzmir
9 Sabancı Üniversitesi İstanbul
10 İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Ankara
11 İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa İstanbul
12 Yıldız Teknik Üniversitesi İstanbul
13 Boğaziçi Üniversitesi İstanbul
14 Gebze Teknik Üniversitesi Kocaeli
15 Marmara Üniversitesi İstanbul
16 Atatürk Üniversitesi Erzurum
17 Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir
18 Erciyes Üniversitesi Kayseri
19 Selçuk Üniversitesi Konya
20 Çukurova Üniversitesi Adana
21 Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon
22 Fırat Üniversitesi Elazığ
23 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü İzmir
24 Çankaya Üniversitesi Ankara
25 Akdeniz Üniversitesi Antalya
26 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eskişehir
27 Bursa Uludağ Üniversitesi Bursa
28 19 Mayıs Üniversitesi Isparta
29 Süleyman Demirel Üniversitesi İstanbul
30 Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi İstanbul
31 İnönü Üniversitesi Malatya
32 Anadolu Üniversitesi Eskişehir
33 Sakarya Üniversitesi Sakarya
34 Acıbadem Mehmet ali Aydınlar Üniversitesi İstanbul
35 Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Ankara
36 Kocaeli Üniversitesi Kocaeli
37 Van 100. Yıl Üniversitesi Van
38 Gaziantep Üniversitesi Gaziantep
39 İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İzmir
40 Abdullah Gül Üniversitesi Kayseri
41 Pamukkale Üniversitesi Denizli
42 Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul
43 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Manisa
44 İstanbul Medeniyet Üniversitesi İstanbul
45 Mersin Üniversitesi Mersin
46 Başkent Üniversitesi Ankara
47 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sivas
48 Necmettin Erbakan Üniversitesi Konya
49 Düzce Üniversitesi Düzce
50 TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Ankara
56 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize
57 Atılım Üniversitesi Ankara
58 Harran Üniversitesi Şanlıurfa
59 Yeditepe Üniversitesi İstanbul
60 Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Aydın
61 Karabük Üniversitesi Karabük
62 Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat
63 Özyeğin Üniversitesi İstanbul
64 Bingöl Üniversitesi Bingöl
65 İstanbul Medipol Üniversitesi İstanbul
66 Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde
67 Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Çanakkale
68 Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon
69 Balıkesir Üniversitesi Balıkesir
70 Bahçeşehir Üniversitesi İstanbul
71 Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Adana
72 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kahramanmaraş
73 Trakya Üniversitesi Edirne
74 Bursa Teknik Üniversitesi Bursa
75 İskenderun Teknik Üniversitesi İskenderun
76 Kastamonu Üniversitesi Kastamonu
77 Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak
78 Yozgat Bozok Üniversitesi Yozgat
79 Aksaray Üniversitesi Aksaray
80 İstanbul Arel Üniversitesi İstanbul
81 Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hatay
82 Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Erzincan
83 Ordu Üniversitesi Ordu
84 Adıyaman Üniversitesi Adıyaman
85 Giresun Üniversitesi Giresun
86 Konya teknik Üniversitesi Konya
87 Eskişehir teknik Üniversitesi Eskişehir
88 Munzur Üniversitesi Tunceli
89 Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Karaman
90 Bartın Üniversitesi Bartın
91 Erzurum teknik Üniversitesi Erzurum
92 Galatasaray Üniversitesi İstanbul
93 Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir
94 Yalova Üniversitesi Yalova
95 Yaşar Üniversitesi İzmir
96 Çankırı Karatekin Üniversitesi Çankırı
97 Kafkas Üniversitesi Kars
98 Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütahya
99 Sinop Üniversitesi Sinop
100 Tekirdağ Namık kemal Üniversitesi Tekirdağ
101 İstanbul Bilgi Üniversitesi İstanbul
102 Siirt Üniversitesi Siirt
103 Kadir Has Üniversitesi İstanbul
104 İzmir Ekonomi Üniversitesi İzmir
105 Üsküdar Üniversitesi İstanbul
106 Ardahan Üniversitesi Ardahan
107 Demiroğlu Bilim Üniversitesi İstanbul
108 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Nevşehir
109 Uşak Üniversitesi Uşak
110 Hasan Kalyoncu Üniversitesi Gaziantep
111 Piri Reis Üniversitesi İstanbul
112 Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane
113 Iğdır Üniversitesi Iğdır
114 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilecik
115 Bayburt Üniversitesi Bayburt
116 Çağ Üniversitesi Mersin
117 Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Isparta
118 Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Osmaniye
119 Bitlis Eren Üniversitesi Bitlis
120 Altınbaş Üniversitesi İstanbul
121 Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Konya
122 Türk Hava Kurumu Üniversitesi Ankara
123 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul
124 İstanbul Okan Üniversitesi İstanbul
125 Batman Üniversitesi Batman
126 İstanbul Aydın Üniversitesi İstanbul
127 Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ağrı
128 Amasya Üniversitesi Amasya
129 Doğuş Üniversitesi İstanbul
130 Muş Alparslan Üniversitesi Muş
131 Antalya Bilim Üniversitesi Antalya
132 Maltepe Üniversitesi İstanbul
133 TED Üniversitesi Ankara
134 Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Burdur
135 Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kilis
136 Biruni Üniversitesi İstanbul
137 Artvin Çoruh Üniversitesi Artvin
138 İstanbul Gelişim Üniversitesi İstanbul
139 Tarsus Üniversitesi Mersin
140 Yüksek İhtisas Üniversitesi Ankara
141 Hakkâri Üniversitesi Hakkari
142 KTO Karatay Üniversitesi Konya
143 Işık Üniversitesi İstanbul
144 Beykent Üniversitesi İstanbul
145 İstanbul Ticaret Üniversitesi İstanbul
146 İstinye Üniversitesi İstanbul
147 Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sakarya
148 İbn-i Haldun Üniversitesi İstanbul
149 Türk-Alman Üniversitesi İstanbul
150 Sanko Üniversitesi Gaziantep
151 İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İstanbul
152 Kırklareli Üniversitesi Kırklareli
153 Şırnak Üniversitesi Şırnak
154 İstanbul Kültür Üniversitesi İstanbul
155 Malatya Turgut Özal Üniversitesi Malatya
156 İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İstanbul
157 MEF Üniversitesi İstanbul
158 Ufuk Üniversitesi Ankara
159 Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Ankara
160 Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Ankara
161 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Antalya
162 İstanbul Gedik Üniversitesi İstanbul
163 Afyonkarahisar Sağlık bilimleri Üniversitesi Afyon
164 Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İstanbul
165 Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Bandırma
166 Mardin Artuklu Üniversitesi Mardin
167 Kütahya Sağlık bilimleri Üniversitesi Kütahya
168 Toros Üniversitesi Mersin
169 Haliç Üniversitesi İstanbul
170 Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Kayseri
171 Avrasya Üniversitesi Trabzon
172 Alanya Hamdullah Emin Paşa Alanya
173 Nişantaşı Üniversitesi İstanbul
174 Trabzon Üniversitesi Trabzon
175 İstanbul Rumeli Üniversitesi İstanbul
176 İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi İstanbul
177 İstanbul Esenyurt Üniversitesi İstanbul
178 Samsun Üniversitesi Samsun
179 Beykoz Üniversitesi İstanbul

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı URAP ‘ın Listesine Göre 2021-2022 Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/urap-in-listesine-gore-2021-2022-turkiyenin-en-iyi-universiteleri/feed/ 0
Amerika’da Nasıl Okurum? En İyi Üniversiteler Hangileri? https://lafmacun.net/amerikada-nasil-okurum-en-iyi-universiteler-hangileri/ https://lafmacun.net/amerikada-nasil-okurum-en-iyi-universiteler-hangileri/?noamp=mobile#respond Tue, 26 Jul 2022 13:18:47 +0000 https://lafmacun.net/?p=38116 Amerika’da eğitim almak, bir nevi uluslararası tanınırlık sağlamaktır. Ülkedeki üniversitelerin büyük kısmı ise dünya çapında eğitim verir. Bu sayede mezun olduğunuzda iş imkanlarınız belirli bir ülkeyle sınırlı kalmaz. Birçok avantajı olmasına ek olarak, Amerika’da okumak sanıldığı kadar da zor değildir. Peki, Amerika’da nasıl üniversite okunur? En iyi üniversiteler hangileri? Amerika’da Nasıl Okurum? Eğitim sürecinizi planlarken …

Bu yazı Amerika’da Nasıl Okurum? En İyi Üniversiteler Hangileri? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Amerika’da eğitim almak, bir nevi uluslararası tanınırlık sağlamaktır. Ülkedeki üniversitelerin büyük kısmı ise dünya çapında eğitim verir. Bu sayede mezun olduğunuzda iş imkanlarınız belirli bir ülkeyle sınırlı kalmaz. Birçok avantajı olmasına ek olarak, Amerika’da okumak sanıldığı kadar da zor değildir. Peki, Amerika’da nasıl üniversite okunur? En iyi üniversiteler hangileri?

Amerika’da Nasıl Okurum?

Eğitim sürecinizi planlarken lise, üniversite veya yüksek lisans programlarında Amerika’yı tercih etmeniz de mümkündür. Ancak bu süreçte birçok detaya dikkat edildiği için eğitim programlarından yararlanmanız gerekir. Başta Endless Broad olmak üzere yurt dışı eğitim programı veren pek çok firma vardır.

Endless Broad, yurt dışı eğitim programlarında oldukça başarılı olmasının yanı sıra sektörde en önde gelen isimlerden biridir. Firmanın eğitim programlarına katıldığınızda, izlemeniz gereken adımlarla ilgili kapsamlı bilgilere sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda firma tarafından öğrencilerle birebir ilgilenilir ve gerekli şartların sağlanması için danışmanlık hizmetleri sunulur.  Amerika’da üniversite okumak için gereken başlıca şartlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Lise not ortalamasının 5’lik sistemde en az 3.00 olması gerekir.
  • Eğitim dili İngilizce olduğu için başvurularda dil yeterliliği belgesi talep edilir.
  • TOEFL sınavı her üniversitede geçerli, IELTS sınavı ise birçok üniversitede geçerlidir.
  • Akademik kariyer planlayanların SAT veya ACT sınavlarına girmesi gerekir.
  • Şartlı kabul, doğrudan yerleştirme ve transfer yoluyla başvuru yapılabilir.
  • Son olarak başvuru yollarına göre evrakların hazırlanması ve üniversiteye iletilmesi yeterlidir.

Amerika’da Okumak Kaç Para?

Amerika’da üniversite okumak için gerekenler, üniversitelerin eyalet üniversitesi ve özel üniversite olmasına göre değişiklik gösterir. Okul masrafları da her iki üniversite için oldukça farklıdır. Eğer eyalet üniversitelerinde kabul görürseniz, aylık ortalama 25.000$ ödemeniz gerekir. Özel üniversiteler ise 35.000$ civarında ücret talep eder.

Konaklama, yeme-içme masrafları göz önünde bulundurulduğunda, aylık 40.000$ bütçeniz olmalıdır. Bununla birlikte Amerika’da üniversite fiyatları bilinenden daha düşük olabilmektedir. Endless Broad, öğrencilerin bütçelerine göre üniversite listeleri hazırlamakta ve tercih sürecinde en doğru yönlendirmeleri yapmaktadır.

Amerika’da Okurken Çalışmak Mümkün mü?

Amerika’da üniversite eğitimi alındığı süre içerisinde çalışmak mümkündür. Öğrenciler, kampüs içerisinde sunulan iş imkanlarından yararlanabilir. Ancak çalışma süresi, haftalık 20 saatle sınırlıdır.

Türkiye’dekine Kıyasla Amerika’da Daha Fazla Çalışma Olanağı mı Sunuluyor?

Amerika, dünya çapında eğitimlerin alınabildiği bir ülkedir. Amerika’da üniversite eğitimleri tamamlandığında ise uluslararası geçerliliği olan diplomalarla mezun olursunuz.

Öte yandan Amerika’da eğitim almak size pek çok avantaj sunar. Örneğin, Amerika üniversiteleri bünyesinde verilen eğitimin kapsamlı olması, dünya dilinde eğitim almak, size daha çok iş olanağı sunmaktadır.

Türkiye’de aldığınız diplomaların büyük kısmı ise Amerika ve Avrupa ülkelerinde geçersizdir. Bununla birlikte mesleğinizi idame etmek için çalışma vizesi alma süreci de zordur. Amerika’dan mezun olan öğrencilerin ise okulu devam ederken staj görme ve ülkeye dönmeden işe başlama gibi avantajları vardır.

Bu yazı Amerika’da Nasıl Okurum? En İyi Üniversiteler Hangileri? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/amerikada-nasil-okurum-en-iyi-universiteler-hangileri/feed/ 0
2022 KPSS Ne Zaman? Ön Lisans ve Ortaöğretim Sınavı Konuları… https://lafmacun.net/2022-kpss-ne-zaman-on-lisans-ve-ortaogretim-sinavi-konulari/ https://lafmacun.net/2022-kpss-ne-zaman-on-lisans-ve-ortaogretim-sinavi-konulari/?noamp=mobile#respond Sun, 17 Jul 2022 12:48:48 +0000 https://lafmacun.net/?p=38066 KPSS Nedir? KPSS, genel kültür ve genel yetenek olmak üzere iki ana kısımdan oluşur. Genel kültürde öğrencilerin daha çok bilgisi ölçülürken genel yetenekte ise okuduğunu anlama ve problem çözme yetenekleri ölçülmektedir. KPSS, üniversite, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarının devlet kurumlarında memurluk görevine getirilebilmesi için yapılır. Sınavın açılımı, Kamu Personeli Seçme Sınavı’dır. KPSS kendi içinde farklı …

Bu yazı 2022 KPSS Ne Zaman? Ön Lisans ve Ortaöğretim Sınavı Konuları… ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
KPSS Nedir?

KPSS, genel kültür ve genel yetenek olmak üzere iki ana kısımdan oluşur. Genel kültürde öğrencilerin daha çok bilgisi ölçülürken genel yetenekte ise okuduğunu anlama ve problem çözme yetenekleri ölçülmektedir. KPSS, üniversite, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarının devlet kurumlarında memurluk görevine getirilebilmesi için yapılır. Sınavın açılımı, Kamu Personeli Seçme Sınavı’dır. KPSS kendi içinde farklı türlere ayrılır. Bunlar, KPSS A, KPSS B, KPSS Eğitim Bilimleri, KPSS Öğretmen Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT) ve KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi’dir (DHBT). Bunlar arasında KPSS B Grubu, adayların en çok girdiği sınavlardır. Çünkü genel olarak pek çok mesleği kapsar. Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarının girmesi gereken KPSS türüdür. Şimdi gelelim 2022 KPSS ‘ye…

2022 KPSS Ön Lisans ve Ortaöğretim Sınav Takvimi! Başvurular Ne Zaman?

Günümüzde üniversiteden mezun olan öğrencilerin birçoğu, KPSS’ye girip devlet memuru olmayı hedefliyor. Bunun en büyük sebeplerinden biri de devletteki çalışma koşullarının ve maaş durumunun özel sektöre göre daha iyi olması. 2022 KPSS içinse aylar sayılı. KPSS Önlisans başvuruları 3 Ağustos’ta başlayıp 15 Ağustos’ta bitecek. Sınav ise 2 Ekim’de gerçekleşecek. KPSS Ortaöğretim başvuruları ise 1 Eylül’de başlayıp 13 Eylül’de bitecek. Sınav 6 Kasım’da yapılacak. 

2022 KPSS Ortaöğretim Sınav Süresi ve Soru Sayısı

Lise mezunu adaylar bu sınavda toplamda 120 soru ile karşılaşırlar. 60 soru Genel Yetenek, 60 soru Genel Kültür alanındandır. Adaylara 120 soru için verilen süre ise 130 dakikadır. Genel Yetenek alanı kendi içinde Türkçe ve matematik-geometri olarak ayrılır. Genel Kültür alanı ise kendi içinde tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel bilgiler olmak üzere 4’e ayrılır.

2022 KPSS Ortaöğretim Türkçe Konu Başlıkları

2022 KPSS ortaöğretim Türkçe alanında toplamda 30 soru sorulmaktadır. İşte konu başlıkları:

  • Sözcükte Anlam
  • Deyimler – Atasözleri
  • Cümlede Anlam
  • Paragrafta Yapı
  • Paragrafta Anlam
  • Paragrafta Anlatım
  • Ses Bilgisi
  • Yapı Bilgisi
  • İsim (Ad)
  • Sıfat (Ön Ad)
  • Zamir (Adıl)
  • Zarf (Belirteç)
  • Edat (İlgeç)
  • Bağlaç
  • Fiil (Eylem)
  • Fiilde Çatı
  • Fiilimsiler (Eylemsiler)
  • Ek Fiil
  • Cümle Türleri
  • Cümlenin Ögeleri
  • Söz Öbekleri
  • Yazım Kuralları
  • Noktalama İşaretleri
  • Anlatım Bozuklukları
  • Sözel Mantık

2022 KPSS Ortaöğretim Matematik Konu Başlıkları

KPSS ortaöğretim Matematik-Geometri alanında toplamda 30 soru sorulmaktadır. İşte konu başlıkları:

  • Temel Kavramlar
  • Sayılar
  • Bölme-Bölünebilme
  • EBOB-EKOK
  • Rasyonel Sayılar
  • Ondalık Sayılar
  • Birinci Dereceden Denklemler
  • Basit Eşitsizlikler
  • Mutlak değer
  • Üslü Sayılar
  • Köklü Sayılar
  • Çarpanlara Ayırma
  • Oran-Orantı
  • Problemler
  • Kümeler
  • İşlem
  • Modüler Aritmetik
  • Kartezyen Çarpım
  • Bağıntı
  • Fonksiyonlar
  • Permütasyon
  • Kombinasyon
  • Olasılık
  • Sayısal Mantık
  • Tablo-Grafik Okuma
  • Daire-Sütun Grafiği

KPSS 2022 Ortaöğretim Geometri Konu Başlıkları

KPSS ortaöğretim Matematik-Geometri alanında toplamda 30 soru sorulmaktadır. İşte konu başlıkları:

  • Geometrik Kavramlar
  • Doğruda Açılar
  • Üçgende Açılar
  • Üçgende Alan
  • Üçgende Benzerlik
  • Açı-Kenar Bağıntıları
  • Özel Üçgenler
  • Açıortay
  • Kenarortay
  • Çokgenler
  • Dörtgenler
  • Çember ve Daire
  • Analitik Geometri
  • Katı Cisimler

KPSS 2022 Ortaöğretim Tarih Konu Başlıkları

KPSS ortaöğretim Tarih alanında toplamda 27 soru sorulmaktadır. İşte konu başlıkları:

  • İslamiyet Öncesi Türk Tarihi
  • Türk-İslam Tarihi
  • İlk Türk İslam Devletleri
  • Anadolu Selçuklu Devleti Siyasi Tarihi
  • Osmanlı Devleti Kültür ve Medeniyeti
  • Osmanlı Devleti Kuruluş ve Yükselme Dönemleri
  • Osmanlı Devleti Duraklama, Gerileme ve Dağılma Dönemleri
  • Trablusgarp Savaşı
  • 2. Balkan Savaşları
  • Dünya Savaşı
  • Kurtuluş Savaşı Hazırlık Dönemi
  • Kurtuluş Savaşı Muharebeler ve Antlaşmalar Dönemi
  • Atatürk İlke ve İnkılapları
  • Atatürk Dönemi İç ve Dış Politikalar
  • Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi

KPSS 2022 Ortaöğretim Coğrafya Konu Başlıkları

KPSS ortaöğretim coğrafya alanında toplamda 18 soru sorulmaktadır. İşte konu başlıkları:

  • Türkiye’nin Coğrafi Konumu
  • Türkiye’nin İklimi ve Bitki Örtüsü
  • Türkiye’nin Fiziki Özellikleri
  • Türkiye’de Nüfus ve Yerleşme
  • Türkiye’de Tarım ve Hayvancılık
  • Türkiye’de Madenler ve Enerji Kaynakları
  • Türkiye’de Sanayi ve Endüstri
  • Türkiye’de Ulaşım, Ticaret ve Turizm
  • Bölgeler Coğrafyası

KPSS 2022 Ortaöğretim Vatandaşlık Konu Başlıkları

KPSS ortaöğretim Vatandaşlık alanında toplamda 9 soru sorulmaktadır. İşte konu başlıkları:

  • Temel Hukuk Kavramları
  • Anayasal Kavramlar
  • Türk Anayasa Tarihi
  • Temel Hak ve Ödevler
  • Yasama
  • Yürütme
  • Yargı
  • İdare Hukuku
  • Uluslararası Örgütler

KPSS 2022 Ortaöğretim Güncel Bilgiler

KPSS ortaöğretim Güncel Bilgiler alanında toplamda 6 soru sorulmaktadır. Bu alanda adaylara Türkiye ve Dünya’da gelişen olaylar hakkında sorular yöneltilir.

 

KPSS Ön Lisans Sınav Süresi ve Soru Sayısı

Toplam soru sayısı 2022 KPSS önlisans sınavı için 60 Genel Yetenek ve 60 Genel Kültür sorusu olmak üzere toplam 120 soru sorulmaktadır. Süre ise 130 dakika (2 saat 10 dakika) verilmektedir. Bu sınav tek oturum şeklinde gerçekleştirilmektedir. Genel Yetenek alanı kendi içinde Türkçe ve matematik-geometri olarak ayrılır. Genel Kültür alanı ise kendi içinde tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel bilgiler olmak üzere 4’e ayrılır.

KPSS 2022 Ön Lisans Türkçe Konu Başlıkları

KPSS Ön Lisans Türkçe alanında toplamda 30 soru sorulmaktadır. İşte konu başlıkları:

  • Sözcükte Anlam
  • Cümlede Anlam
  • Paragrafta Anlam
  • Sözcükte Yapı
  • Sözcük Türleri
  • Sözcük Grupları
  • Cümlenin Ögeleri
  • Cümle Türleri
  • Ses Bilgisi
  • Yazım Kuralları
  • Noktalama İşaretleri
  • Anlatım Bozuklukları
  • Sözel Mantık

KPSS 2022 Ön Lisans Matematik Konu Başlıkları

KPSS Ön Lisans Matematik-Geometri alanında toplamda 30 soru sorulmaktadır. İşte konu başlıkları:

  • Temel Kavramlar
  • Sayılar
  • Faktöriyel
  • Sayı Basamakları
  • Bölme ve Bölünebilme
  • Asal Çarpanlara Ayırma
  • EBOB-EKOK
  • Rasyonel Sayılar
  • Üslü Sayılar
  • Köklü Sayılar
  • Basit Eşitsizlikler
  • Mutlak Değer
  • Çarpanlara Ayırma
  • 1. Dereceden Denklemler
  • Oran – Orantı
  • Sayı Problemleri
  • Kesir Problemleri
  • Yaş Problemleri
  • İşçi-Havuz Problemleri
  • Hareket Problemleri
  • Yüzde Kar-Zarar Problemleri
  • Karışım Problemleri
  • Grafik Problemleri
  • Kümeler
  • İşlem
  • Modüler Aritmetik
  • Permütasyon – Kombinasyon – Olasılık
  • Fonksiyonlar
  • Sayısal Mantık

KPSS 2022 Ön Lisans Geometri Konu Başlıkları

KPSS Ön Lisans Matematik-Geometri alanında toplamda 30 soru sorulmaktadır. İşte konu başlıkları:

  • Geometrik Kavramlar
  • Doğruda Açılar
  • Üçgende Açılar
  • Özel Üçgenler
  • Dik Üçgen
  • İkizkenar Üçgen
  • Eşkenar Üçgen
  • Açıortay
  • Kenarortay
  • Üçgende Alan
  • Üçgende Benzerlik
  • Açı Kenar Bağıntıları
  • Çokgenler
  • Dörtgenler
  • Çember ve Daire
  • Analitik Geometri
  • Katı Cisimler

KPSS 2022 Ön Lisans Tarih Konu Başlıkları

KPSS Ön Lisans Tarih alanında toplamda 27 soru sorulmaktadır. İşte konu başlıkları:

  • İslamiyet Öncesi Türk Tarihi
  • Türk-İslam Tarihi
  • İlk Müslüman Türk Devletleri
  • Anadolu Selçuklu Devleti Siyasi Tarihi
  • Osmanlı Devleti Kültür ve Medeniyeti
  • Osmanlı Devleti Kuruluş, Yükselme, Duraklama Dönemleri
  • Osmanlı Devleti Gerileme ve Dağılma Dönemleri
  • Trablusgarp Savaşı (1911-1912)
  • ve II. Balkan Savaşları
  • Dünya Savaşı
  • Kurtuluş Savaşına Hazırlık Dönemi
  • Kurtuluş Savaşı Muharebeler ve Antlaşmalar Dönemi
  • Atatürk İlke ve İnkılapları
  • Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası
  • Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi

KPSS 2022 Ön Lisans Coğrafya Konu Başlıkları

KPSS Ön Lisans coğrafya alanında toplamda 18 soru sorulmaktadır. İşte konu başlıkları:

  • Türkiye’nin Coğrafi Konumu
  • Türkiye’nin İklimi ve Bitki Örtüsü
  • Türkiye’nin Fiziki Özellikleri
  • Türkiye’de Nüfus ve Yerleşme
  • Türkiye’nin Ekonomik Coğrafyası
  • Tarım
  • Hayvancılık
  • Madenler ve Enerji Kaynakları
  • Sanayi ve Endüstri
  • Ulaşım
  • Ticaret
  • Turizm
  • Bölgeler Coğrafyası

KPSS 2022 Ön Lisans Vatandaşlık Konu Başlıkları

KPSS Ön Lisans Vatandaşlık alanında toplamda 9 soru sorulmaktadır. İşte konu başlıkları:

  • Temel Hukuk
  • Anayasa ve Devlet Yapıları
  • Hükümet Sistemleri ve Demokrasi
  • Türk Anayasa Tarihi
  • 1982 Anayasası’nın Temel İlkeleri
  • Temel Hak ve Hürriyetler
  • Yasama
  • Yürütme
  • Yargı
  • İdare Hukuku
  • Güncel Bilgiler

KPSS 2022 Ön Lisans Güncel Bilgiler

2022 KPSS Ön Lisans sınavında Güncel Bilgiler alanında toplamda 6 soru sorulmaktadır. Bu alanda adaylara Türkiye ve Dünya’da gelişen olaylar hakkında sorular yöneltilir.

 

Sınava girecek olan herkese başarılar diliyoruz…

Daha fazla Eğitim-Öğretim haberleri için tıklayarak sitemizi ziyaret edebilirsiniz…

Bu yazı 2022 KPSS Ne Zaman? Ön Lisans ve Ortaöğretim Sınavı Konuları… ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/2022-kpss-ne-zaman-on-lisans-ve-ortaogretim-sinavi-konulari/feed/ 0
Fransa’da Metaverse Akademisi Açılıyor! https://lafmacun.net/fransada-metaverse-akademisi-aciliyor/ https://lafmacun.net/fransada-metaverse-akademisi-aciliyor/?noamp=mobile#respond Mon, 13 Jun 2022 11:34:56 +0000 https://lafmacun.net/?p=37867 Fransız Firması ile Birlikte Müjdeyi Verdiler! Metaverse’ün çıkmasından bir süre sonra Facebook, ismini Meta olarak değiştirmişti. Oldukça önem verdiği metaversenin yaygınlaşması için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Meta, Facebook’un bir üst kuruluşu ve de metaverse deyince aklımıza gelen ilk şirket. Meta bu kez, Fransa’da Metaverse Akademisi açacağını söyledi. Meta ve Meta ile çalışan Fransız dijital eğitim …

Bu yazı Fransa’da Metaverse Akademisi Açılıyor! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Fransız Firması ile Birlikte Müjdeyi Verdiler!

Metaverse’ün çıkmasından bir süre sonra Facebook, ismini Meta olarak değiştirmişti. Oldukça önem verdiği metaversenin yaygınlaşması için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Meta, Facebook’un bir üst kuruluşu ve de metaverse deyince aklımıza gelen ilk şirket. Meta bu kez, Fransa’da Metaverse Akademisi açacağını söyledi. Meta ve Meta ile çalışan Fransız dijital eğitim firması Simplon, yeni akademik yıl için Fransa’da bir “metaverse akademisi” kuracağını duyurdu. Metaverse akademisi, sevenlerine Paris, Lyon, Marsilya ve Nice gibi şehirlerde, her yıl şehir başına 20 öğrenciye eğitim verecekleri bilgisini verdi.

100 Öğrenci Ücretsiz Olarak Eğitilecek!

Meta ile çalışan Fransız firması Simplon‘un kurucu ortağı ve patronu Frederic Bardea use, Fransa’da Metaverse Akademisi nin açılmasıyla ilgili; burada gerçekleşecek eğitimin yüz yüze olacağını ve ek olarak 3 boyutlu dünyaya ve sanal evrenlerdeki etkileşimlere odaklanan projeler etrafında döneceğini söyledi. Ayrıca Meta‘nın güney Avrupa’dan sorumlu başkan yardımcısı Laurent Solly metaverse eğitimiyle ilgili yaptığı açıklamada, müjdeyi de verdi. Akademinin ilk yılındaki hedefinin uzman teknoloji geliştiricileri, destek ve yardım teknisyenleri olmak üzere yaklaşık 100 öğrenciyi ücretsiz olarak eğitmek olacağını da söyledi. Laurent Solly, çeşitliliğe özellikle dikkat edileceğini söyleyerek; ilk grubun yüzde 30’unun kadın olacağının da altını çizdi.

Metaverse Sektörü Kısa Vadecileri Üzebilir

Metaverse, giyim sektöründen gıda sektörü devlerine kadar ulaşmış durumda. Bu sektör gün geçtikçe hız kesmeden genişlemeye devam ediyor. Metaverse, yapılan yatırımlar ve desteklerle son dönemde oldukça önemli bir noktaya yükseldi. Oldukça büyük bir büyüme kat eden metaverse sektörü, artan bu popülarite ile birlikte büyümeye de devam edecek gibi görünüyor. Fransa’da Metaverse Akademisi nin açılacak olmasını da örnek olarak gösterebiliriz. Ancak Meta’nın CEO’Su Mark Zuckerberg, bu sektörden kısa sürede kazanç sağlamayı düşünenleri üzecek bir açıklamada bulunmuştu. Yakın zamanda metaverse’ün oldukça yeni bir sektör olduğunu ve kısa vadede kazanç getirmeyeceğini, uzun vadede çok etkili bir sektör olduğunu söylemişti.

 

Daha fazla Teknoloji haberleri için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Fransa’da Metaverse Akademisi Açılıyor! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/fransada-metaverse-akademisi-aciliyor/feed/ 0