Cilde İyi Gelen 7 Bitki ve Faydaları
Bitkiler, tüm dünyada binlerce yıldır kullanılan en etkili şifa kaynaklarıdır. Cilt sağlığını korumak ve deri problemlerini gidermek için cilde iyi gelen bitkiler vardır.
Bitkiler, tüm dünyada binlerce yıldır kullanılan en etkili şifa kaynaklarıdır. Cilt sağlığını korumak ve deri problemlerini gidermek için cilde iyi gelen bitkiler vardır. Günümüzde egzama, akne, mantar gibi birçok cilt problemi, bitkilerle kolaylıkla tedavi edilmektedir.
Günümüzde kozmetik ve cilt bakım ürünleri, raf ömrünü uzatabilmek için çeşitli katkı maddeleri içerirler. Bu katkı maddelerinin uzun vadede insan sağlığına etkileri bilinmemektedir. Cilt bakımında kimyasal maddeler içeren kozmetik ürünler yerine, cilde iyi gelen bitkiler kullanmak, hem sağlık açısından daha güvenli, hem de daha ekonomiktir.
Cilde iyi gelen bitkiler, içerdikleri doğal bitki özleriyle deri hücrelerini onarır, cilde sağlığını geri kazandırır ve cilde bakım yapar.
Cilde İyi Gelen Bitkiler
Aloe Vera
Aloe Vera, cilde iyi gelen bitkiler arasında ilk sırada yer alan ve birçok deri problemini tedavi edebilen bir bitkidir. Yapraklarının içindeki jel biçimindeki özü, A vitamini, B1, B2, B6, B12, folik asit, C ve E vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca Aloe Vera jeli, demir, kalsiyum, magnezyum gibi birçok mineral içerir.
Aloe Vera, cilde ihtiyacı olan tüm nemi geri kazandırarak aynı zamanda vitamin ve mineral desteği sunar. İçindeki besinler, cildin yenilenmesine ve cilt hücrelerinin onarılmasına yardım eder. Göz çevresindeki yorgunluğu ve gözaltı torbalarının görünümünü hafifletir.
Aloe Vera, yanıklarda, yaralanmalarda, cilt kesiklerinde, böcek ısırmalarında kullanılır. Doğal bir makyaj temizleyicisidir. Deriyi ölü hücrelerden ve zararlı organizmalardan arındırarak cildi temizler.
Lavanta
Cilde iyi gelen bitkilerden biri olan lavantanın, cilt üzerinde mükemmel derecede iyileştirici etkileri vardır. Doğal bir antiseptik olan lavanta, derideki zararlı bakterileri ve cildin üzerindeki siyah noktaları giderir. Cilt lekelerinden kurtulmanın etkili bir yoludur.
Lavanta, iltihap giderici ve cilt hücrelerini yenileyici özelliğe sahiptir. Tahriş olmuş ciltleri yumuşatır, yaraları ve yara izlerini tedavi eder. Aynı zamanda güçlü bir ağrı giderici olan bu bitki, kan dolaşımını hızlandırarak cilde sağlıklı bir görünüm kazandırır.
Düzenli olarak gece yatmadan önce cildi lavanta suyuyla silmek, cildi temiz tutar, yaşlanma etkilerini geciktirir, kırışıklıkların görünümünü hafifletir.
Aynısefa Bitkisi
Aynısefa bitkisi, yüksek oranda karotenoid ve A vitamini içerir. Bu maddeler, cilt çatlaklarını ve tahriş olmuş deriyi tedavi eder, deri iltihabını giderir. Deriyi hızla yenileyen aynısefa bitkisi, yaraları ve yanıkları kısa sürede iyileştirir. Özellikle deride meydana gelen yaralanmalar, kesikler ve ağrılar için etkili bir şifa kaynağıdır.
Aynısefa bitkisi, içindeki kimyasal bileşenler sayesinde cilde genç bir görünüm kazandırır. Özellikle aynısefa özü içeren kremler, cildi yaşlanma etkilerine karşı koruyarak cilde parlaklık ve canlılık verir.
Papatya
Birçok sağlık problemine iyi gelen papatya, alfa-bisobolol adı verilen bileşenler içerir. Bu bileşenler, deri hücrelerinin yenilenmesini hızlandırarak cilt üzerinde yaşlanmaya bağlı oluşan çizgileri ve kırışıklıkları giderir.
Yüzdeki kırışıklıkları gidermek için her sabah bir bardak kaynamış suya bir tatlı kaşığı papatya eklenerek, demlenir. Soğuduktan sonra süzülür ve yüz, bu suyla yıkanır. Papatya suyu düzenli kullanıldığında cilde tazelik ve canlılık verir. Gece yatmadan önce, papatya çayı demlenip tonik olarak kullanılırsa, cildi zararlı bakterilerden arındırarak temizler.
Papatya aynı zamanda, cilt yaralarını tedavi eden etkili bir bitkidir. Özellikle yaraların iltihaplanmaması için cilt yaraları ve kesikler, papatya suyuyla yıkanır.
Cilde iyi gelen bitkilerden biri olan papatya, cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur. Düzenli olarak kullanılırsa cildi beyazlatır ve cilt rengini doğal ve sağlıklı haline geri kazandırır. Özellikle yorgun görünümlü ciltler için bulunmaz bir şifa kaynağıdır.
Gül
Binlerce yıldır güzellik ve cilt bakımı için kullanılan gül, cilde iyi gelen bitkilerin başında gelir. Gül yaprakları, yüksek C vitamini oranıyla cildin nemlenmesine ve canlılık kazanmasına yardımcı olur.
Gül yapraklarından elde edilen gül suyu, cilt için çok faydalı bir toniktir. Gül suyu, cilt kızarıklıklarını ve siyah noktaları giderir, cilt tonunu eşitler, yaşlanma etkilerini hafifletir, cilde sağlıklı ve genç bir görünüm kazandırır.
Uzmanlar tarafından hassas ciltlerin temizliğinde gül suyu kullanılması önerilmektedir. Bunun nedeni, gül suyunun, her cilt tipine uygun olması ve herhangi bir yan etkisinin bulunmamasıdır. Gül suyu, cildi yatıştırır, nazikçe temizler ve cilde bakım yapar. İltihapları giderir ve ciltteki kaşıntıları azaltır. Özellikle egzama hastalığında cilt kuruluğunu ve kaşıntıyı gidermektedir.
Adaçayı
Cilde iyi gelen bitkilerden biri olan adaçayı, cildin sebum oranını dengeler, ciltteki yağlanma problemini giderir. Akneli ciltlerde yüksek etkiye sahip olan bu bitki, cildi etkili bir biçimde temizler. Cilde doğal ve taze bir görünüm verir.
Adaçayı, egzama, sedef ve mantar gibi deri hastalıklarında kullanılan etkili bir bitkidir. Hastalıklı bölgelere adaçayı yağı sürüldüğünde kaşıntıyı giderir. Antiseptik özelliğinden dolayı cildin mikrop kapmasını önler, aynı zamanda derideki zararlı organizmaları etkisiz hale getirerek cildi temiz tutar.
Adaçayı selülit tedavisinde de kullanılmaktadır. Adaçayı yağı ile selülitli bölgelere masaj yapıldığında kan dolaşımını arttırır ve selülit görünümünü hafifletir.
Çay Ağacı
Avustralya’da ordudaki askerlerin kullandığı ilk yardım bitkisi olan çay ağacı, cilt için doğal bir antibiyotiktir. Cilt mantarlarını, zararlı bakterileri, parazitleri yok ederek cildin sağlıklı kalmasını sağlar. Organik cilt bakım ürünlerinin etken maddesi olan bu bitki, akne probleminin doğal ve etkili bir ilacıdır. Birçok cilt sorununa iyi gelen çay ağacı bitkisi, düzenli olarak kullanıldığında cilde doğal dengesini geri kazandırır.