2022 Katar Dünya Kupası Çeyrek Finalistleri Belli Oldu!

Şimdi herkesin aklında tek bir soru var. 2022 Katar Dünya Kupası çeyrek final maçları ne zaman oynanacak?

2022 Katar Dünya Kupası Hız Kesmeden Devam Ediyor!

2022 Katar Dünya Kupası bütün heyecanıyla devam ediyor! Artık çeyrek finale gelindi ve son 16 turu mücadeleleri geçtiğimiz gün oynanan maçlarla tamamlandı. Geriye sadece 8 maç kaldı! Çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. Şimdi herkesin aklında tek bir soru var. 2022 Katar Dünya Kupası çeyrek final maçları ne zaman oynanacak? Son 16 turu müsabakalarında toplam 28 gol atılan turnuvada rakiplerine üstünlük kurmayı başaran Hollanda, Arjantin, Fransa, İngiltere, Hırvatistan, Brezilya, Fas ve Portekiz, çeyrek finale yükseldi. Şimdiye kadar oynanan karşılaşmalarda 6 takım normal süre sonucunda, 2 takım ise penaltı atışları sonucunda çeyrek final biletini kazanmış oldu. İşte futbolun milli takımlar düzeyindeki bir numaralı organizasyonu olan Dünya Kupası turnuvasında çeyrek final eşleşmeleri ve müsabakaların programı…

Turnuvanın İlk Çeyrek Finalistleri Hollanda ve Arjantin Oldu

2022 Katar Dünya Kupası mücadeleleri 3 Aralık akşamı tüm futbolseverleri ekranlara kilitledi. Son 16 turunda müthiş bir mücadele veren Hollanda, zorlu ABD takımını 3-1 yenerek galibiyet aldı. Arjantin ise Avustralya karşısında zorlansa da heyecan verici mücadeleyi 2-1 kazanmayı başardı. Turnuvanın ilk çeyrek finalistleri böylelikle Hollanda ve Arjantin olmuş oldu. İki takım 9 Aralık’ta karşı karşıya gelecek. 4 Aralık akşamıysa Fransa takımı, Polonya’nın karşısında ter dökmüştü. Fransa mücadeleyi 3-1 kazanmayı başararak çeyrek final biletini aldı. Herkesin sonucunu merakla beklediği 2022 Katar Dünya Kupası turnuvasında çeyrek finale yükselen bir diğer ekip ise İngiliz ekip oldu. Futbol severlerin bildiği gibi yıldızlarla dolu bir kadroya sahip olan İngiltere, Senagal karşısında ortaya koyduğu mücadele ile karşılaşmayı 3-0 kazandı.

2022 Katar Dünya Kupası Hollanda

 

Son 16 Turun Son Mücadelesinde 6-1’lik Galibiyet!


Turnuvanın maçları son hız devam ederken tarihler 5 Aralık’ı gösterdi. 5 Aralık’ta oynanan son 16 turu mücadelelerinde Japonya ve Hırvatistan takımı karşı karşıya geldi. Hırvatistan- Japonya mücadelesinde normal süre 1-1 skorla bitti. Penaltılara giden maçta Hırvatistan penaltılarla maçı kazanarak adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. 5 Aralık’ta oynanan bir diğer maç ise Brezilya ile Güney Kore mücadelesiydi. Brezilya, Güney Kore’yi 4-1 skorla yenerek çeyrek finale yükselerek Hırvatistan’ın rakibi oldu. 6 Aralık günü geldiğinde oynanan son 16 turu mücadelelerinde Faslı ekip ve İspanyol ekip karşı karşıya geldi. Maçın normal süresi golsüz bitti ve penaltılara gidilen mücadelede Fas İspanya’yı turnuvadan eleyerek çeyrek finale yükseldi. Ve son 16 turunun son mücadelesi olan Portekiz ve İsviçre maçına geldik. Müthiş bir mücadele ortaya konulan maçta Portekiz, İsviçre’yi 6-1 yenerek adını çeyrek finale büyük harflerle yazdırdı.

2022 Katar Dünya Kupası Brezilya

2022 Katar Dünya Kupası Çeyrek Final Mücadeleleri Ne Zaman?

 

9 ARALIK CUMA

18.00 Hırvatistan-Brezilya (Education City)

22.00 Hollanda-Arjantin (Lusail)

 

10 ARALIK CUMARTESİ

18.00 Fas-Portekiz (Al Thumama)

22.00 İngiltere-Fransa (Al Bayt)

 

2022 Katar Dünya Kupası Yarı Final Tarihleri: 13-14 Aralık

2022 Katar Dünya Kupası Final Tarihi: 18 Aralık

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Exit mobile version