2022 FIFA Dünya Kupası Rehberi! Fikstür, Gruplar…

2022 FIFA Dünya Kupası’na sayılı günler kaldı. 32 ülke bu turnuvada uluslararası futbol dünyasındaki en büyük ödülün peşine düşüyor.

2022 FIFA Dünya Kupası için Geri Sayım!

2022 FIFA Dünya Kupası’na sayılı günler kaldı. 32 ülke bu turnuvada uluslararası futbol dünyasındaki en büyük ödülün peşine düşüyor. Dünya Kupası’nın 92 yıllık tarihinde, 79 ülke bu turnuvada mücadele etti. Ajans Press turnuvanın şimdiye kadarki mücadelelerine bakarak enleri seçti. Liderliği 237 puanla Brezilya alırken Almanya 221 puanla ikinci sıraya yerleşti. İtalya ise 156 puanla üçüncü sırada yer alıyor. 1930 yılından beri düzenlenen turnuvaya bu yıl Katar ev sahipliği yapacak. Dünyanın dört bir yanından katılım sağlayan oyuncular, antrenörler ve taraftarlar için geri sayım başladı. Bu büyük organizasyonda 8 farklı stadyumdan yararlanılacak. Katar’da zafer kazanmak isteyen 2018’de kupayı kaldırarak turnuvanın son şampiyonu Fransa’nın başarısını kopyalamak zorunda. Herkesin heyecanla beklediği büyük turnuva 21 Kasım’da başlayacak ve 18 Aralık’ta Lusail Iconic Stadyumu’nda final yapacak.

 

2022 FIFA Dünya Kupası Fikstürü

Dört gözle beklenen 2022 FIFA Dünya Kupası, 20 Kasım’da turnuvaya ev sahipliği yapacak Katar’ın açılış maçıyla birlikte başlamış olacak. Grup adımı, 16 ülkenin eleme turlarına çıkacağı 2 Aralık’a kadar sürecek. Son 16 turu maçları 3-6 Aralık tarihlerinde oynanacakken çeyrek finaller ise 9-10 Aralık tarihinde olacak. Turnuvanın yarı final karşılaşmaları 13 ve 14 Aralık’ta sevenleriyle buluşacak. Üçüncülük maçından bir gün sonra yani 18 Aralık’ta ise herkesi ekrana kilitleyecek olan final oynanacak.

KATAR FIFA Dünya Kupası

2022 FIFA Dünya Kupası Biletlerini Nereden Alabilirim?

2022 Dünya Kupası biletlerini turnuvanın sonuna kadar temin edebilirsiniz. Biletler ilk olarak 22 Ocak’ta fifa.com/tickets adresinden satışa çıktı. 29 Mart’a kadar süren ilk satışlardan sonra 1 Nisan’daki kura çekiminin ardından da ikinci satışları başlattılar. FIFA, ilk satış döneminde bile 800 binin üzerinde bilet satıldığını açıkladı. Biletlerin birçoğunu Katar, ABD, İngiltere, Meksika ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan futbolseverler satın aldı. Üçüncü ve son faz bazında olan ‘son dakika’ satışları ise 2022 FIFA Dünya Kupası turnuvasının sonuna kadar devam edecek. Biletleri FIFA’nın resmi sitesinden satın alabilirsiniz. Futbolseverlerin bilet alabilmesi için öncelikle FIFA bilet portalında üyelik oluşturması gerek.

2022 FIFA Dünya Kupası’nı Nereden İzleyebilirim?

Küresel anlamda bütün futbolseverleri ekranlara kilitleyecek en büyük turnuvalardan biri olan FIFA Dünya Kupası için biletlere yetişemeyen veya evinden izlemeyi tercih eden taraftarlar için Türkiye’de 2022 Dünya Kupası maçları TRT 1 ve TRT Spor’da yayınlanacak.

FIFA Dünya Kupası

2022 FIFA Dünya Kupası Grupları Belirlendi!

A Grubu: Katar, Ekvador, Senegal, Hollanda

B Grubu: İngiltere, İran, ABD, Galler / İskoçya / Ukrayna

C Grubu: Arjantin, Suudi Arabistan, Meksika, Polonya

D Grubu: Fransa, Peru / Avustralya / Birleşik Arap Emirlikleri, Danimarka, Tunus

E Grubu: İspanya, Kosta Rika /Yeni Zelanda, Almanya, Japonya

F Grubu: Belçika, Kanada, Fas, Hırvatistan

G Grubu: Brezilya, Sırbistan, İsviçre, Kamerun

H Grubu: Portekiz, Gana, Uruguay, Güney Kore

FIFA Dünya Kupası Statlar

FIFA Dünya Kupası’na Ev Sahipliği Yapacak 8 Stadyum

Al Bayt Stadyumu: Dünya Kupası’nın açılış maçına ev sahipliği yapacak Al Bayt Stadyumu 60 bin kişi kapasiteye sahip. A, B, E ve F gruplarındaki mücadelelerin bir bölümü de bu stadyumda oynanacak.

Al Thumama Stadyumu: A, B, E ve F gruplarında maçların bir bölümüne ev sahipliği yapacak Al Thumama Stadyumu 40 bin seyirci kapasitesine sahip.

Education City Stadyumu: Katar’da İngilizce isme sahip tek stat olan Education City Stadyumu, Türkçesiyle “Eğitim Şehri” Stadyumu 40 bin kişi kapasiteye sahip ve C, D ve H gruplarında maçların bir kısmına ev sahipliği yapacak.

Khalifa Stadyumu: A, B, E ve F gruplarının nefes kesici maçlarının bir bölümü 40 bin taraftar kapasiteli Khalifa Stadyumu’nda yapılacak.

974 Stadyumu: C, D, G ve H gruplarındaki maçlara ev sahipliği yapacak olan 974 Stadyumu’nun ismi 974 sökülmüş nakliye konteynırından yapılmasından geliyor. Kupa bittiğinde ise yerinden kaldırılacak olan bu stat Dünya Kupası tarihinin ilk geçici stadyumu özelliğine sahip ve 40 bin kişi kapasiteye sahip.

Ahmed Bin Ali Stadyumu: B, E ve F gruplarında maçların bir bölümü 40 bin taraftar ağırlama kapasitesine sahip bu statta yapılacak.

Al Janoub Stadyumu: D, G ve H gruplarında maçların bir bölümü 40 bin futbolsever ağırlayabilen Al Janoub Stadyumu’nda oynanacak.

Lusail Stadyumu: Dünya Kupası’nın en heyecan verici kısmına finaline ev sahipliği yapacak Lusail Stadyumu 80 bin kişi kapasiteye sahip. C, G ve H grupları müsabakalarının bir kısmına da ev sahipliği yapacak. Lusail Stadyumu Katar’daki statlar arasında en yüksek taraftar ağırlama kapasitesine sahip.

Turnuvanın İlk Şarkısı Belli Oldu!

2022 Dünya Kupası’nın ilk şarkısı ‘Hayya Hayya (Better Together)’ 2022 Dünya Kupası turnuvasının ilk şarkısı oldu. Şarkıda Katarlı sanatçı Aisha’nın, Davido, Trinidad Cardona da yer alıyor. Ayrıca turnuva ilk kez dünyanın dört bir yanında çeşitli müzik türlerini benimseyen uluslararası sanatçıların yer aldığı bir şarkı koleksiyonuna da sahip olacak.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Exit mobile version