İş Hayatı – Lafmacun.Net – Sosyal İçerik Platformu https://lafmacun.net Kullanıcılarına güzel sözler, harika içerikler tamamen güncel ve özgün bilgiler sunan Harika sosyal içerik platformu. Sat, 03 Feb 2024 03:09:47 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://lafmacun.net/wp-content/uploads/2019/07/cropped-logo512-20220601-225252-32x32.png İş Hayatı – Lafmacun.Net – Sosyal İçerik Platformu https://lafmacun.net 32 32 Kadınların İş Yerlerinde Yaşadığı Zorluklar https://lafmacun.net/kadinlarin-is-yerlerinde-yasadigi-zorluklar/ https://lafmacun.net/kadinlarin-is-yerlerinde-yasadigi-zorluklar/?noamp=mobile#respond Fri, 02 Feb 2024 15:34:08 +0000 https://lafmacun.net/?p=10060 Kadınlar hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da önemli bir yere sahiptir. Çünkü kadınlar bazı durumlarda erkek meslektaşlarına kıyasla güçlü, akıllı, teknik olarak yetkin ve duygusal açıdan cesaretliler. Ancak bu kadar büyük başarılara imza atmasına rağmen, kadınlar işyerlerinde hala birçok engelle karşı karşıya kalabiliyor. Bayanların iş yerlerinde yaşadığı zorluklar genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilir: 1- Cinsiyet …

Bu yazı Kadınların İş Yerlerinde Yaşadığı Zorluklar ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Kadınlar hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da önemli bir yere sahiptir. Çünkü kadınlar bazı durumlarda erkek meslektaşlarına kıyasla güçlü, akıllı, teknik olarak yetkin ve duygusal açıdan cesaretliler. Ancak bu kadar büyük başarılara imza atmasına rağmen, kadınlar işyerlerinde hala birçok engelle karşı karşıya kalabiliyor. Bayanların iş yerlerinde yaşadığı zorluklar genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1- Cinsiyet Ayrımcılığı

 Cinsiyet ayrımcılığı, birçok kadının işlerinde yaşadığı zorlukların başında gelir. Bazı kurum ve iş yerlerinin cinsiyet ayrımcılığına son verdiğini söylesek de bu konu birçok işyerinde bayanlar için hala önemli bir sorun teşkil ediyor. Örneğin, birçok şirket kadın çalışanları işe alırken, evlilik veya hamilelik planları olup olmadığını açıkça soruyor. 

2- Cinsel Taciz

Cinsel taciz kadınların çalışma ortamında karşılaştıkları en utanç verici ve üzücü güçlüklerden biridir. Ne yazık ki birçok bayan işlerinde patronu, yöneticisi veya diğer iş arkadaşları tarafından tacize maruz kalıyor. 

[irp]

3- İş ve Yaşam Dengesizliği

Günümüzde kadınların işyerinde karşılaştıkları diğer bir zorluk ise iş ve yaşam dengesizliğidir. Kişisel hayatı ve mesleki kariyeri arasında kalmak bayanlar için oldukça zorlayıcı bir durumdur. Çalışan kadınların birçoğu ailesini ihmal ediyor olma düşüncesi ve işyerinde başarılı olamama endişesi arasında sürekli bir bocalama halindedir. 

Kadınların İş Yerlerinde Yaşadığı Zorluklar

4- Doğum Nedeniyle İşe Ara Vermek

Bir bayan için hamile kalmak ve anne olmak çok önemlidir. Ancak çalışan bayanlar için hamilelik ve doğum nedeniyle işyerinden ayrı kalmak büyük zorluklar getirir. Günümüzde bazı şirketler ve kamu kurumları doğum ve süt izni vererek kadının çalışmayı tamamen bırakmasını engelliyor. Ancak herhangi bir esneklik göstermek yerine doğum, süt izni ve bebeğin bakımı için işyerinden erken ayrılmaları gerekçe gösterip bayan çalışanları işten çıkartan işyeri sayısı da oldukça fazladır. 

5- Rol Model Eksikliği

 İşyerlerinde üst yönetim genelde erkek çalışanlardan oluşur. Önemli konumlarda bayan çalışanların sayısının az olması diğer bayanların çoğu zaman cesaretini kırar. Bayan rol model eksikliği onların kariyer yapmasını ve yüksek mevkilere ulaşma isteğini azaltır. Ancak bu zorluk giderek azalıyor. Günümüzde yöneticilik ve idarecilik konumlarında görev alan bayan sayısı bir hayli fazladır. 

6- Mobbing ve Ego Çatışmaları

 Mobbing, işyerinde yönetici veya çalışanların bir kişi ya da gruba yönelik psikolojik baskı oluşturması, taviz edip rahatsızlık vermesidir. Mobbingin altında yatan en önemli neden ego çatışmasıdır. Mobbinge en çok maruz kalanlar ise bayan çalışanlardır. Bayanların daha zayıf ve savunmasız olduğu düşüncesi onların erkekler tarafından mobbing ve tacize maruz kalmasına neden olabilir. Erkek egemen toplumlarda kadınlardan üstün olduğuna inanma erkekler ve kadınlar arasında ego çatışmaları meydana getirir. İşte, bu çatışmalar çoğu zaman iş yaşamında da görülür ve bu durumda bayanlar aşağılama ve alay edilme gibi durumlarla sıkça karşılaşabilir. 

7- Dedikodu

 Bir kadın işyerinde saygın bir konuma ulaştığında, o pozisyona nasıl geldiği ile ilgili her zaman bol miktarda dedikodu ortaya çıkar. Bir kadının, bu psikolojik durumla mücadele etmesi genellikle çok zordur. Çünkü insanın doğası gereği bu tarz dedikoduların her zaman ortaya çıkma ihtimali vardır. 

Sonuç olarak, bayanların işyerinde yaşadığı zorlukların tamamen ortadan kaldırılması mümkün olmayabilir. Ancak toplum veya birey olarak sorunların farkında olmak, destekleyici davranışlarda bulunmak bayanların iş hayatında yaşadığı zorluklar için çözümün başlangıcı olacaktır. Bayanlara düşen görev ise daha cesur ve kararlı olmaları, hedeflerinden asla vazgeçmeden iş hayatlarına devam etmeleridir. 

Bu yazı Kadınların İş Yerlerinde Yaşadığı Zorluklar ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/kadinlarin-is-yerlerinde-yasadigi-zorluklar/feed/ 0
Estonya Girişimci Vizesiyle Çalışma ve Yaşam İmkanları https://lafmacun.net/estonya-girisimci-vizesiyle-calisma-ve-yasam-imkanlari/ https://lafmacun.net/estonya-girisimci-vizesiyle-calisma-ve-yasam-imkanlari/?noamp=mobile#respond Wed, 22 Nov 2023 22:01:52 +0000 https://lafmacun.net/?p=42882 Baltık Denizi kıyısında güzelliklerle dolu bir ülkede, işinizi ve yaşam kalitenizi üst seviyeye taşımaya hazır olun! Estonya, girişimciler için oluşturduğu özel vize programıyla benzersiz fırsatlar sunuyor. İşinizi kolaylaştıran uygulamalar, hızlı bürokratik süreç ve yaşam kalitesi yeni iş kuranlar için tercih nedenleri arasındadır. Girişiminize yön verirken, en doğru rotalardan biri bu ülke olacaktır. Estonya’da Çalışma Hayatı ve …

Bu yazı Estonya Girişimci Vizesiyle Çalışma ve Yaşam İmkanları ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Baltık Denizi kıyısında güzelliklerle dolu bir ülkede, işinizi ve yaşam kalitenizi üst seviyeye taşımaya hazır olun!

Estonya, girişimciler için oluşturduğu özel vize programıyla benzersiz fırsatlar sunuyor. İşinizi kolaylaştıran uygulamalar, hızlı bürokratik süreç ve yaşam kalitesi yeni iş kuranlar için tercih nedenleri arasındadır. Girişiminize yön verirken, en doğru rotalardan biri bu ülke olacaktır.

Estonya’da Çalışma Hayatı ve Avantajlar

Estonya'da Çalışma Hayatı ve Avantajlar

Teknolojiye odaklanan, büyüme potansiyelli girişim fikirlerine kucak açan Estonya birçok avantaja sahip.

Uzaktan Çalışma İmkanı

Şirketlere esnek çalışma imkanı sunan bu ülke, uzaktan çalışabilme fırsatı sağlıyor. Zaman ve mekandan bağımsız olarak, girişiminizi hayatınıza adapte etmeniz çok kolay olacak.

E-Vatandaşlık Hizmetleri

AB merkezli bir girişim hayaliniz, e-residency/e-vatandaşlık imkanıyla gerçeğe dönüşecek. Bu dijital kimlikle dilediğiniz coğrafyada yaşamınızı sürdürürken, Estonya’da şirketinizi çevrimiçi bir biçimde kurabilirsiniz. Bürokratik süreç açısından en hızlı şekilde işlemlerinizi hallledersiniz.

İş Olanakları ve Yatırım Fırsatları

Estonya’nın dinamik iş ortamı sayesinde iş ağınızı genişletebilir, sonsuz iş olanakları yaratabilirsiniz. Yatırım fırsatlarıyla ün salmış bu ülkede, girişiminize yatırımcı ve destekçi bulmanız da çok kolay olacak.

Vergi ve Ödeme Kolaylıkları

Sağladıkları ekonomik avantajlarla, Avrupa’nın yıldızı haline geldi. Ödüllü bir vergi sistemine sahipler ve üst üste bu başarılarını kanıtladılar. Liberal vergi sistemleriyle ve dijital vergi beyanı imkanıyla girişimciler tarafından tercih ediliyor.

Startup Vizesi ile Estonya’da Yaşam

Startup Vizesi ile Estonya'da Yaşam

Gereksiz masraflara girmeden, ücretsiz bir şekilde Estonya Girişimci Vizesi başvurunuzu yapabilirsiniz. Bürokratik süreç kolay olduğu için hızlı bir şekilde yanıt alırsınız.

Aile ve Çalışma Hayatı

Uzaktan çalışma biçiminin desteklendiği bu ülkede iş ve yaşam dengenizi kolayca yakalayacaksınız. Startup vizesiyle eşiniz ve çocuklarınız da yanınızda olacak. Size sağlanan tüm sosyal imkanlar ailenizi de kapsıyor.

Kolay Bürokratik Süreç

E-devlet sistemiyle hayatınız kolaylaşacak.Yerleşim ve yaşam sürecinizdeki bürokrasiyi hızlıca aşacaksınız. Geriye sadece işiniz ve yaşamınızla ilgilenmek kalacak!

Oturum ve Çalışma İzni Fırsatları

Estonya Girişimci Vizesi sayesinde 5 yılın ardından, kalıcı oturum izni alma şansınız oldukça yüksek!

Farklı kültürlere kucak açan, teknoloji dünyasının gözdesi Estonya; sizlere bir yaşam deneyimi sunuyor. Siz iş planınız üzerine düşerken, hangivize.com süreçlerinizi sancısız bir şekilde halledecek! Ücretsiz ilk görüşmeyle yol haritanızı belirleyin. Estonya’nın sıcak ve yenilikçi havasını çok seveceksiniz.

 

Bu yazı Estonya Girişimci Vizesiyle Çalışma ve Yaşam İmkanları ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/estonya-girisimci-vizesiyle-calisma-ve-yasam-imkanlari/feed/ 0
Getir, Dev Rakibi Gorillas’ı 1,2 Milyar Dolara Satın Aldı! 2022 https://lafmacun.net/getir-rakibi-gorillasi-12-milyar-dolara-satin-aldi/ https://lafmacun.net/getir-rakibi-gorillasi-12-milyar-dolara-satin-aldi/?noamp=mobile#respond Sat, 10 Dec 2022 20:00:45 +0000 https://lafmacun.net/?p=40159 Getir, Dev Rakibi Gorillas ‘ı Satın Aldı! Bir yanda 2022 yılının Mart ayında 11.8 milyar dolar değerlenme ile decacorn unvanı kazanan Getir, diğer yanda en büyük rakibi 2020’nin Mayıs ayında kurulan ve geçtiğimiz yılın Eylül ayında 3 milyar dolar değerlenmeye ulaşan Gorillas! Türkiye’nin en hızlı teslimat hizmeti sunan firması Getir, Almanya/Berlin merkezli rakibi Gorillas‘ı 1.2 …

Bu yazı Getir, Dev Rakibi Gorillas’ı 1,2 Milyar Dolara Satın Aldı! 2022 ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Getir, Dev Rakibi Gorillas ‘ı Satın Aldı!

Bir yanda 2022 yılının Mart ayında 11.8 milyar dolar değerlenme ile decacorn unvanı kazanan Getir, diğer yanda en büyük rakibi 2020’nin Mayıs ayında kurulan ve geçtiğimiz yılın Eylül ayında 3 milyar dolar değerlenmeye ulaşan Gorillas! Türkiye’nin en hızlı teslimat hizmeti sunan firması Getir, Almanya/Berlin merkezli rakibi Gorillas‘ı 1.2 milyar dolara satın aldı! Eylül ayında 3 milyar dolarlık değere ulaşan Gorillas’ı satın alan Getir bu satın alma sözleşmesinden sonra kendi değerini dörtte bir civarında düşürdü. Getir’in değeri Mart ayında bünyesine aldığı 800 milyon dolar yatırım sayesinde 11,8 milyar dolara kadar çıksa da satın alma işleminden sonra 10 milyar dolar civarına geriledi. Yapılan bu anlaşma sonrasında 2020 yılında rakip şirketin kurucularından biri olan Kağan Sümer’in şirketten ayrılması da bekleniyor. İşte detaylar…

Getir, Dev Rakibi Gorillas'ı 1,2 Milyar Dolara Satın Aldı! 2022
Getir

Start-up Şirketlerinden Getir, Gopuff ve Flink…

Uluslararası İngiliz iş gazetesi Financial Times‘ın aktardığına göre pandemi döneminde start-up finansmanında gerçekleşen patlama Getir ve Gorillas‘ı bir araya getirdi. Dev iki şirketin 2020 yılından beri girişim sermayesi fonlarından 3 milyar dolardan fazla yatırım aldığı söylenenler arasında. Bir pazar ihtiyacını giderme amacı taşıyan yenilikçi bir ürün veya servis sunan, genellikle yeni kurulmuş ve hızlı büyüme gösteren bir müessese anlamına gelen start-up şirketleri, pandeminin de etkisiyle günümüzde çok fazla arttı. Ancak kurulan pek çok start-up şirketi kapanırken Getir ile birlikte ABD merkezli Gopuff ve Almanya merkezli Flink sektörün büyükleri olarak isimlerini duyurmayı başardı.

Getir, Dev Rakibi Gorillas'ı 1,2 Milyar Dolara Satın Aldı! 2022
Gorillas

Gorillas Yatırımının Çok Büyük Bir Kısmını Harcadı!

Satın alma işleminden sonraki süreç için söylenenlere göre, Gorillas aldığı 1.3 milyar dolarlık yatırımın çok büyük bir kısmını harcamak zorunda kaldı. Teslimat hizmeti sunan dev şirket, net gelir olarak kazandığı her 1 euro başına yaklaşık olarak 1.50 euro kaybettiği belirtilenler arasında. Bu açıdan şirketin ayda on milyonlarca euro kaybettiği söyleniyor. Getir ise bu konu hakkında yaptığı açıklamada; şirketin Gorillas‘ı satın alma hamlesiyle hızlı market teslimatı sektöründeki konsolidasyona öncülük ettiği söyledi. Getir, tam 9 ülkede faaliyet gösterdiğinin altı çizilirken, şirketin bu yıl Avrupa’da hızlı market ürünleri teslimat sektörünün ilk decacornu olduğu da açıklamada yer aldı.

Getir, Dev Rakibi Gorillas'ı 1,2 Milyar Dolara Satın Aldı! 2022
Getir Kurucusu Nazım Salur

‘Getir Bu Sektörde Öncülük Etmeye Devam Edecek!’

Dev rakibi Gorillas’ı satın alan Getir’den açıklama gecikmedi. Konuyla ilişkin açıklama yapan Getir Kurucusu Nazım Salur, “Piyasalar inip çıkabilir, ama önemli olan kullanıcılarımızın hizmetimizi seviyor olması ve sunduğumuz kolaylığın herkes tarafından kabul görmesi. Hızlı market teslimatı sektörü önümüzdeki uzun yıllar boyunca istikrarlı biçimde büyümesini sürdürürken, Getir de 7 yıl önce icat ettiği bu sektöre liderlik etmeye devam edecek” dedi.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Getir, Dev Rakibi Gorillas’ı 1,2 Milyar Dolara Satın Aldı! 2022 ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/getir-rakibi-gorillasi-12-milyar-dolara-satin-aldi/feed/ 0
Elon Musk ‘Dünyanın En Zengini’ Unvanını Kaptırdı! https://lafmacun.net/elon-musk-dunyanin-en-zengini-unvanini-kaptirdi/ https://lafmacun.net/elon-musk-dunyanin-en-zengini-unvanini-kaptirdi/?noamp=mobile#respond Thu, 08 Dec 2022 21:38:29 +0000 https://lafmacun.net/?p=40118 Elon Musk ‘Dünyanın En Zengini’ Unvanını Kaybetti! Integrated Whale Media Investments’in sahibi olduğu bir Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, Tesla ve Space X gibi dev şirketlerin sahibi olan ABD’li milyarder Elon Musk’ın kısa süreliğine de olsa dünyanın en zengin insanı unvanını kısa süreliğine kaybettiğini duyurdu. Eylül 2021 yılının Eylül ayından beri Forbes listesinde ilk sırayı …

Bu yazı Elon Musk ‘Dünyanın En Zengini’ Unvanını Kaptırdı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Elon Musk ‘Dünyanın En Zengini’ Unvanını Kaybetti!

Integrated Whale Media Investments’in sahibi olduğu bir Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, Tesla ve Space X gibi dev şirketlerin sahibi olan ABD’li milyarder Elon Musk’ın kısa süreliğine de olsa dünyanın en zengin insanı unvanını kısa süreliğine kaybettiğini duyurdu. Eylül 2021 yılının Eylül ayından beri Forbes listesinde ilk sırayı elinde tutan iş adamı Musk’ın net serveti 185,7 milyar dolar. Elon Musk, Amazon.com’un kurucusu Jeff Bezos’tan devraldığı bu unvanı kısa süreliğine de olsa kaptırmış oldu. Elon Musk’ın bu yılın başlarında Twitter’ı satın almayı teklif etmesinden ve satın alırken 44 milyar dolar ödemesinden sonra Tesla hisseleri düşüşe geçmişti ve o yandan bu yana yüzde 47’den fazla değer kaybetti.

 

Zirveye Sadece 20 Dakika Sahip Çıkabildi!

İş adamı Elon Musk‘ın ardından zirveye Bernard Arnault yerleşti. Lüks tüketim markası Louis Vuitton’ın çatı şirketi LVMH’nin CEO’su olan Bernard Arnault ve ailesi 185,3 milyar dolarlık servete sahip. Net serveti 185,3 milyar dolar olan Bernard Arnault dünyanın en zengini unvanına sadece 20 dakika sahip olabildi. 20 dakika sonra yeniden listenin zirvesine net serveti 185,7 milyar dolar olan Elon Musk oturdu. Forbes’ten yapılan değerlendirme sonucunda, “İki milyarderin serveti neredeyse aynı. Sadece birkaç yüz milyon dolar fark var. Bu yüzden Forbes’un dünyanın en zenginleri sıralamasında yer değiştirmeye devam etmeleri şaşırtıcı olmayacak” dedi.

Elon Musk 'Dünyanın En Zengini' Unvanını Kaptırdı!
Elon Musk

Bernard Arnault Kimdir?

20 dakika da olsa dünyanın en zengini unvanını alan Bernard Arnault, 1949 yılının 5 Mart günü Fransa’da doğdu. Arnault, Bir zamanlar François Hollande’ın Fransa başkanı seçilen Arnault, daha sonra 2012 yılının Ağustos ayında Belçika vatandaşlığına başvurdu. Ülkedeki vergi oranlarında yaşanan atışın gündeme gelmesi üzerine yaşanan bu gelişmeden sonra Arnault’nun Belçika’daki daha avantajlı vergi mevzuatından yararlanmak için grup şirketlerine ait 4,1 milyar Euro aktifi bu ülkeye aktardığı duyuruldu. Arnault’un kızı Delphine Arnault LVMH başkan yardımcısıdır. Arnault, kendi ürünlerinin taklitlerini sattığı için eBay şirketine 2008 yılında dava açtı. 2008 yılının haziran ayında ise 61 milyon dolarlık bir tazminat kazanmış oldu.

Elon Musk 'Dünyanın En Zengini' Unvanını Kaptırdı!
Bernard Arnault

Bernard Arnault’un Sahip Olduğu Lüks Markalar

Bernard Arnault, aralarında lüks marka devleri Christian Dior, Louis Vuitton, Sephora, Hennessy, Dom Perignon, Fendi, Donna Karan, Givenchy, Zenith, Moet et Chandon, Guerlain ve TAG Heuer gibi markaların olduğu 60’a yakın markanın sahibidir. Arnault ayrıca sanat açık artırma şirketi olan Phillips de Pury & Company’nin de sahibidir. Arnault, 1989’da LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton)’nin CEO’su ve yönetim kurulu başkanı oldu. Hatta aynı dönemde ünlü Fransız perakende şirketi Carrefour’un da hissedarı oldu.

Listede Jeff Bezos Dördüncü Sırada Yer Aldı

Forbes’in yayınladığı dünyanın en zenginleri listesinde üçüncü sırada ise 135,6 milyar dolarlık servetiyle Hint milyarder Gautam Adani yer aldı. Dördüncü sırada Amazon’un kurucusu Jeff Bezos vardı. Bezos, 111,8 milyar dolarlık servete sahip.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Elon Musk ‘Dünyanın En Zengini’ Unvanını Kaptırdı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/elon-musk-dunyanin-en-zengini-unvanini-kaptirdi/feed/ 0
Karadağ’da Şirket Kurmak https://lafmacun.net/karadagda-sirket-kurmak/ https://lafmacun.net/karadagda-sirket-kurmak/?noamp=mobile#respond Mon, 28 Nov 2022 11:20:09 +0000 https://lafmacun.net/?p=39876 Karadağ’da bir hafta tatil yaptıktan sonra kendimi o kadar iyi hissetmeye başladım ki anlatamam. Ama anlatmaya çalışacağım 🙂 Yazın nerede tatil yapayım diye düşünürken araştırma içerisine girdim. Her sene farklı bir ülke de tatil yapmaya çalışıyorum. Tabi ki imkanlar doğrultusun da ekonomik olarak beni çok zorlamayacak ülkeleri seçmeye özen gösteriyorum. Bu sene yapmış olduğum araştırmalar …

Bu yazı Karadağ’da Şirket Kurmak ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Karadağ’da bir hafta tatil yaptıktan sonra kendimi o kadar iyi hissetmeye başladım ki anlatamam. Ama anlatmaya çalışacağım 🙂

Yazın nerede tatil yapayım diye düşünürken araştırma içerisine girdim. Her sene farklı bir ülke de tatil yapmaya çalışıyorum. Tabi ki imkanlar doğrultusun da ekonomik olarak beni çok zorlamayacak ülkeleri seçmeye özen gösteriyorum. Bu sene yapmış olduğum araştırmalar ve aldığım tavsiyeler sonrasın da Karadağ’da tatil yapma kararı aldım. Bu kararı alırken Karadağ hakkında youtube videoları etken oldu. Bir kaç arkadaşımın önerileri de etki edince bir an da kendimi Türk Hava Yolları sitesin de buldum. Gidiş dönüşlü 1 haftalık tatil için biletlerimi aldıktan sonra booking sitesin den uygun fiyatlara apart ayarlamaya çalıştım ve günlük 55 EURO ödeyerek 7 günlük bir yer ayırttım. Ve sonrasın da tatile çıkacağım tarihleri bekledim.

Karadağ Şirket

Tatil zamanı geldi ve Karadağ’ın başkenti olan Podgorica şehrine indik. Buradan Budva şehrine otobüse binerek gittim. Her şey yolun da ve hızlı ilerliyordu. Kalacağım Aparta geldikten sonra yerleştim ve hemen ardın dan havanın çok güzel olmasını fırsat bilip sahile indim. Hemen bu muhteşem sahilde güneşlenmem gerekiyordu. Çok kabalık olmasına rağmen deniz bir harika gözüküyordu. Zaman çok güzel geçiyor ve neredeyse her yarım saatte bir Türk ile karşılaşıyordum. Çok fazla Türk olması beni düşüncelere itmedi değil. Bu düşünceler tanıştığım Türklere burada tatil için mi yoksa ticaret için mi bulunuyorsunuz sorularına döndü.

Tanıştığım ve kısa kısa sohbetler ettiğim Türklerin neredeyse tamamı Karadağ da Şirket Kurmak hakkında bilgiler verdi. Karadağ da oturum almak için şirket kurulması gerekiyormuş.

Karadağ da Oturum Nasıl Alınır ?

Edindiğim bir kaç bilgiyi de bu arada sizler ile paylaşmak istedim. BU ülkede şirket kurup oturum almak hiç de zor değilmiş. Diğer ülkelere nazaran daha kolay olan oturum almanın 1 maddi olarak da karşılığı 1200 ila 1500 Euro arasında değişkenlik gösteriyormuş. Önce şirketiniz açılıyor ve ardından oturum kartınız yanı oturum izniniz alınıyormuş. Bu arada açılan şirketinizin aktif olmasına gerek de yokmuş. Yani fatura kesmenize alım satım yapmanız için de bir mecburiyetin bulunmadığı bu ülke de sadece şirketiniz üzerin de her ay muhasebe ve sigorta piriminizi ödemeniz yetiyormuş.

Karadağ da Şirket Kurmak Kaç Para ?

Yukarı da belirtiğimiz gibi youtube de izlediğim videolar da sık sık bahsedildiği gibi 2500-3000 Euro civarların da değilmiş. 1200-1500 Euro civarları arasında bu ülkede şirket kurabilir ve bu ödemeler içinde olmakla beraber oturma izni de alabilirsiniz. Her yıl oturum kartınızı yenilemek zorundasınız. 5 yıl boyunca oturum kartınızı yenilerek 5 yıl sonun da 5 yıllık oturum kartına sahip olabilirsiniz. Sonraki 5 yıl için her yıl yenilemenize gerek kalmadığı gibi kurmuş olduğunuz şirketi de kapatabilirsiniz.

Karadağ da iş bulabilir miyim ?

Bu imkansız bir durum değil ama Karadağ dilini bilmiyorsanız sadece Türk şirketler de çalışabilirsiniz. Fakat bu ülke de çalışarak alacağınız maaş size ucu ucuna yetebilir yada yetmeyebilir. Bu ülkede ortalama bir işçinin maaşı 600 Euro iken ev kiraları 1+1 300 Eurodan başlıyor. Karadağ çalışmak için değil ama Ticaret yapmak için uygun bir ülke olabilir

Karadağ da Otel ücretleri

Sezonun tam ortasın da tatil için gelmeyi düşünüyorsanız masraflarınız 2 katına kadar artacaktır. Uçak biletlerinizden market masraflarınıza , ulaşım dan konklamaya tüm giderleriniz sezon ortasın da daha fazla olacaktır. Bu ülkede sezon 4 ay değil 2 ay ful sürüyor. Bunun pandemi ile alakalı olduğu söyleniyor ama tam olarak detaylandıramadığım için bu konuda sizlerle pek bilgi paylaşamayacağım.

Bu yazı Karadağ’da Şirket Kurmak ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/karadagda-sirket-kurmak/feed/ 0
Elon Musk Twitter’a NFT Özelliği Getirdi! https://lafmacun.net/elon-musk-twittera-nft-ozelligi-getirdi/ https://lafmacun.net/elon-musk-twittera-nft-ozelligi-getirdi/?noamp=mobile#respond Sat, 29 Oct 2022 18:44:50 +0000 https://lafmacun.net/?p=39500 Elon Musk Twitter’ı Satın Aldı Bir lafıyla kripto dünyasını alt üst eden ve kripto dünyasında yaptığı açıklamalarla ismini sıklıkla duyuran dünyanın en zengin insanı Elon Musk, popüler sosyal medya plaformu Twitter’ı satın aldığını resmi olarak duyurdu.  Aylar süren satın alma sürecinin ardından Twitter, Elon Musk tarafından 44 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alındı. Musk, şirketin …

Bu yazı Elon Musk Twitter’a NFT Özelliği Getirdi! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Elon Musk Twitter’ı Satın Aldı

Bir lafıyla kripto dünyasını alt üst eden ve kripto dünyasında yaptığı açıklamalarla ismini sıklıkla duyuran dünyanın en zengin insanı Elon Musk, popüler sosyal medya plaformu Twitter’ı satın aldığını resmi olarak duyurdu.  Aylar süren satın alma sürecinin ardından Twitter, Elon Musk tarafından 44 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alındı. Musk, şirketin başına geçtiği gibi üç önemli yöneticiyi işten çıkardı. Daha birçok yenilik getiren Elon Musk şimdi de ilk deneysel özelliğini kullanıcılarının erişimine açtı. 4 farklı NFT alım-satım platformu ile iş birliği yaptığını duyuran şirket, kullanıcılarına bazı özellikler sundu. Twitter’ın iş birliği yaptığı 4 platform şunlar; Magic Eden, Rarible, Jump.trade ve Dapper Labs.

 

Birçok Yöneticiyi İşten Çıkarmıştı!

Elon Musk’ın Twitter ile ismi sıkça duyulmaya başlandığı günlerde ABD merkezli meşhur medya kuruluşu Bloomberg’in Musk’ın Twitter CEO koltuğuna oturmaya hazırlandığı ile ilgili yaptığı haberiyle de iyice kesinleşmişti. Dünyanın en zengini Musk, CEO koltuğuyla kalmayıp Twitter’ı satın aldıktan sonra ilk gün içlerinde Twitter Üst Yöneticisi (CEO)’nin de içinde bulunduğu birçok kişiyi işten çıkardı. Elon Msuk’ın bu konudaki açıklamasıysa bu kişilerin sosyal medya platformundaki sahte hesapların sayısı konusunda kendisini ve Twitter yatırımcılarını yanıltmak olduğuydu. İlk gün işten çıkarılanlar; Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ve genel danışman Sean Edgett oldu.

Elon Musk Twitter'a NFT Özelliği Getirdi!
Elon Musk

Twitter’da NFT Sektörüne Adım Attı

Herkesin bildiği üzere NFT’lerin isimleri son zamanlarda çok fazla konuşulmaya başlandı. Kimisinin desteklediği kimisinin köstek olduğu NFT sektörünün geleceği hakkında eleştiriler sürse de Twitter gibi bazı sosyal medya platformlarından NFT hamleleri görmeye devam ediyoruz. Daha önce Facebook, Instagram ve Reddit’e gelen NFT entegrasyonundan sonra Twitter’da NFT içeren tweetleri sergilemeye başlayacak. Twitter, yaptığı iş birlikleri sayesinde kullanıcılarına; doğrudan Twitter paylaşımları üzerinden NFT satın alma, satma ve görüntüleyebilme fırsatı tanıdığını açıkladı. Bu sayede Twitter, herhangi bir pazar yerindeki NFT’yi paylaşmayı çok daha kolay bir hale getirmiş oldu.

 

‘NFT Tweet Tile’ Özelliği Test Edilmeye Başlandı

Twitter, kullanıcılarına NFT entegrasyonunu sunmadan önce resmi hesaplarından birinden dün bir gönderi paylaşarak NFT özelliğinin test edildiğini duyurdu. Test edilen ve Twitter için yeni olan bu entegrasyon sayesinde Twitter kullanıcıları NFT’leri uygulama üzerinden sergileyebilecek. Uygulama üzerinden NFT’lerin büyük bir görsel olarak hem kendi ismi hem de yaratan kişinin ismiyle paylaşılmasına izin veren bu özellik ‘NFT Tweet Tile’ olarak adlandırılıyor.  Yapılan bu tarz bir paylaşımda ‘Pazar Yerinde Gör’ yazan bir seçenek yer alıyor. Bu özellik şimdilik sınırlı sayıda kullanıcıya aktarılsa da şu işe yarıyor: Test dahilinde olan sınırlı sayıda kullanıcının iş birliği yapılan 4 adet NFT Pazar yerlerinden birine ait linkleri içeren tweet’leri görebilmesi. Uygulama kullanıcıları bir bağlantı yoluyla bu pazar yerlerinden birine giderek NFT’leri satın alabiliyor veya satabiliyor.

Elon Musk Twitter'a NFT Özelliği Getirdi!
Twitter

Kullanıcı Sayısı Sınırlandırıldı

Twitter’ın getirdiği yeni özelliklerin müjdesi gelirken ek olarak yeni NFT entegrasyonu özelliğinin güncel olan iOS işletim sistemindeki ve web sürümündeki bazı Twitter kullanıcıları ile test edildiği açıklandı. Bu test grubunda olan seçili kullanıcılar, an itibariyle platformda “NFT Tweet Tiles” entegrasyonunu görebiliyorlar. Bu yeni özelliğin geniş çapta ne zaman kullanıma sunulacağı ise merak konusu olmuş durumda.

 

Twitter Blue Aboneliği Gerekmiyor

Bütün bunlardan önce Twitter, daha önce 2022 yılının başlarında NFT profil resmi özelliğini kullanıcılarına sunmuştu. Tabii belirtmekte fayda var: Bu özellik yalnızca Ethereum tabanlı NFT’leri destekliyor. Bunun dışında bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcılar ücretli olan Twitter Blue aboneliğine sahip olmak zorunda. Yalnızca Twitter Blue abonelerine özel olan bu özellik sayesinde Twitter kullanıcıları kripto para cüzdanlarını kendi hesaplarına bağlayabiliyor ve o NFT’nin kendilerine ait olduğunu gösteren bir simgenin de yer aldığı NFT’lerini profil fotoğrafı yapabiliyorlardı. Ancak test edilen yeni NFT entegrasyonu kullanıcı açısından sınırlandırılmış olsa da bu özelliği kullanmaları için Twitter Blue abonesi olmaları zorunlu değil.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Elon Musk Twitter’a NFT Özelliği Getirdi! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/elon-musk-twittera-nft-ozelligi-getirdi/feed/ 0
Brand Finance En Değerli Markaları Seçti! https://lafmacun.net/brand-finance-en-degerli-markalari-secti-2022/ https://lafmacun.net/brand-finance-en-degerli-markalari-secti-2022/?noamp=mobile#respond Fri, 28 Oct 2022 17:09:41 +0000 https://lafmacun.net/?p=39485 Brand Finance En Değerli Markalar Listesini Yayınladı! Her yıl Dünyanın En Değerli Markaları raporunu ve Türkiye’nin En Değerli Markaları raporunu çıkaran Brand Finance, 2022 yılı için de araştırma ve çalışmalarına göre Global 500-200 ve Türkiye’nin En Değerli 100 Markası raporunu çıkardı. Uluslararası bir marka değerlendirme kuruluşu olan Brand Finance, dünya genelindeki listenin başına teknoloji devi …

Bu yazı Brand Finance En Değerli Markaları Seçti! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Brand Finance En Değerli Markalar Listesini Yayınladı!

Her yıl Dünyanın En Değerli Markaları raporunu ve Türkiye’nin En Değerli Markaları raporunu çıkaran Brand Finance, 2022 yılı için de araştırma ve çalışmalarına göre Global 500-200 ve Türkiye’nin En Değerli 100 Markası raporunu çıkardı. Uluslararası bir marka değerlendirme kuruluşu olan Brand Finance, dünya genelindeki listenin başına teknoloji devi Apple’ı koydu. Brand Finance’ın Türkiye için bu yıl 15. kez hazırladığı raporda ise ilk sırayı Türk Hava Yolları – THY aldı. Global olarak yayınlanan listede maalesef ki hiçbir Türk markası yer almadı. Gelin global ve Türkiye için hazırlanan en değerli markalar listesine birlikte göz atalım!

Brand Finance En Değerli Markaları Seçti!
Brand Finance

Brand Finance Global 500-2022 Yayınlandı

Brand Finance tarafından yayınlanan Brand Finance Global 500 2022 raporuna göre dünyanın marka değeri olarak en değerli markası Apple oldu. Geçtiğimiz yıl çok hızlı ve büyük bir yükseliş yaşayan Apple, 2021 yılından değerini 355,1 milyar dolara çıkardı. Apple’dan sonra gelen isim ise Amazon oldu. 350,3 milyar dolarlık marka değerine sahip olan Amazon’un adını hepimiz sık sık duymaya başladık. Listenin üçüncü sırasına ise Google oturdu. 263,4 milyar dolarlık marka değerine sahip Google’ı Microsoft takip etti. Yapılan bu listenin en sonunda yer alan markanın bile değerinin 4.6 milyar dolar olduğu görüldü. İşte o listede yer alan ilk 10 isim…

  1. Apple: 355,1 milyar dolar
  2. 350,3 milyar dolar
  3. Google: 263,4 milyar dolar
  4. Microsoft: 184,2 milyar dolar
  5. Walmart: 111,9 milyar dolar
  6. Samsung: 107,3 milyar dolar
  7. Facebook: 101,2 milyar dolar
  8. ICBC: 75,1 milyar dolar
  9. HUAWEI: 71,2 milyar dolar
  10. Verizon: 69,6 milyar dolar

 

Yayınlanan listeden sonra Brand Finance Başkanı ve aynı zamanda CEO’su olan David Haigh ilk sırada yer alan Apple için:

Apple, büyük ölçüde kalite ve yenilik konusundaki itibarı sayesinde inanılmaz bir marka sadakati düzeyine sahip. Markayı mükemmelleştirmek için onlarca yıl süren sıkı çalışma, Apple’ın sadece rekabet etmesine değil, aynı zamanda çok sayıda pazarda gelişmesine izin veren kültürel bir fenomen haline geldiğini gördü. Elektrikli araçlara ve sanal gerçekliğe yaptığı baskınla ilgili söylentilerle, yeni bir sıçramaya hazır görünüyor.

dedi.

 

2021 Yılında En Çok Değer Kazanan Global Markalar

Akımlarından ismini sıkça duymanıza sebep olan TikTok, listenin ilk sırasında yer aldı. %215 değer kazanan TikTok platformunu, %184 büyüme oranıyla Snapchat takip etti. Listenin devamıysa şu şekilde:

  1. %215 büyümeyle TikTok
  2. %184 büyümeyle Snapchat
  3. %161 büyümeyle Kakao
  4. %122 büyümeyle AMD
  5. %100 büyümeyle BYD
  6. %100 büyümeyle NVIDIA
  7. %85 büyümeyle Twitter
  8. %77 büyümeyle AstraZeneca
  9. %72 büyümeyle Coupang
  10. %71 büyümeyle CDW
Brand Finance En Değerli Markaları Seçti!
Brand Finance Liste Lideri THY

2022 için Türkiye’nin En Değerli 10 Markası Belli Oldu!

2019, 2020 ve 2021 yıllarında olduğu gibi birinciliği başkasına kaptırmayan Türk Hava Yolları -THY ile birlikte Türkiye’nin En Değerli 10 Markası listesindeki Türk markalarının toplam değeri ise geçtiğimiz yıla oranla yüzde 25 azaldı. 21,45 milyar dolardan 16 milyar dolara bir düşüş yaşanmış olduğu görüldü. Bu değer 2020-2021 yıllarında ise yüzde 12.7 idi. Brand Finance Türkiye Direktörü olan Muhterem İlgüner, yaşanan bu düşüşle ilgili konuştu. Salgın ve küresel ekonomik daralmaya dikkat çeken İlgüner şunları dedi:

2021 yılı verileri esas alınarak gerçekleştirilen çalışmaya göre 2021 yılının salgın ve küresel ekonomik daralmanın da etkisiyle markalar için pek de iyi bir yıl olmadı. En değerli 100 markanın toplam değerin bir önceki yıla kıyasla (21,4 milyar dolar) yüzde 25 azalarak 16 milyar dolara düştü.’

 

Türkiye’nin En Değerli 10 Markası

Brand Finance tarafından Turkey 100- 2022 ismiyle bu yıl 15. Kez hazırlanan raporda ilk sırada yer alan Türk Hava Yolları’nın marka değeri geçtiğimiz yıla göre bir tık geriledi. Marka değeri geçtiğimiz yıl 1 Milyar 605 Milyon Dolar olan Türk Hava Yolları’nın bu yılki marka değeri 1 milyar 604 milyon dolar olarak hesaplandı. Listenin liderini 1 milyar 452 milyon dolarla Arçelik takip ederken üçüncü sırayı Ford Otosan kaptı. Listeye geçtiğimiz yıl giremeyen bazı markalar da bu listede yerini aldı. Bu markalar LC Waikiki, Petrol Ofisi, İGA, Yayla, Kervan, Türkiye Sigorta, Sabiha Gökçen, Aktif Bank, Ege Seramik oldu. 2022 yılı için yayınlanan listede ilk 100’de yer alan markaların değerlerinde en yüksek artışı Medikal Park markası yaptı. Yüzde 67,2 artışla lider olan Medikal Park’ı yüzde 48,1 ile Odeabank izledi. Marka değerinde en yüksek düşüşü yaşayan marka ise yüzde 69,5 ile Do&Co oldu. Düşüş yaşayan markaların ikinci sırasını yüzde 67,2 ile Tat alırken üçüncü sıraya yüzde 65,8 ile Anadolu Isuzu yerleşti. İşte Türkiye’nin en değerli 10 markası…

  1. Türk Hava Yolları: 1 milyar 604 Milyon Dolar
  2. Arçelik: 1 milyar 452 Milyon Dolar
  3. Ford Otosan: 819 Milyon Dolar
  4. Vestel: 720 Milyon Dolar
  5. Turkcell: 705 Milyon Dolar
  6. LC Waikiki: 688 Milyon Dolar
  7. Garanti BBVA: 532 Milyon Dolar
  8. BİM: 524 Milyon Dolar
  9. İş Bankası: 507 Milyon Dolar
  10. Türk Telekom – 500 Milyon Dolar

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Brand Finance En Değerli Markaları Seçti! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/brand-finance-en-degerli-markalari-secti-2022/feed/ 0
İnternetten Para Kazanma Yöntemleri https://lafmacun.net/internetten-para-kazanma-yontemleri/ https://lafmacun.net/internetten-para-kazanma-yontemleri/?noamp=mobile#respond Sat, 25 Jun 2022 18:43:10 +0000 https://lafmacun.net/?p=37966 İnternetten para kazanma yöntemleri denildiğinde akla daha çok YouTube kanalı açmak geliyor. Oysaki internet üzerinden farklı mecraları kullanarak ve farklı işler yaparak gelir elde edebilirsiniz. Günümüzde birçok insanın aktif olarak kullandığı para kazanma yöntemleri, doğru uygulandığında asgari ücretin üzerinde gelir sağlayabilir. İnternetten para kazanma yolları hakkında bilgiler verirken, daha çok kesin kazanç elde edebileceğiniz yöntemlerin …

Bu yazı İnternetten Para Kazanma Yöntemleri ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
İnternetten para kazanma yöntemleri denildiğinde akla daha çok YouTube kanalı açmak geliyor. Oysaki internet üzerinden farklı mecraları kullanarak ve farklı işler yaparak gelir elde edebilirsiniz. Günümüzde birçok insanın aktif olarak kullandığı para kazanma yöntemleri, doğru uygulandığında asgari ücretin üzerinde gelir sağlayabilir.

İnternetten para kazanma yolları hakkında bilgiler verirken, daha çok kesin kazanç elde edebileceğiniz yöntemlerin neler olduğundan bahsettik. İnternetten yapabileceğiniz işlerin bir kısmı sosyal medya sitelerine dayanıyor. Bazıları da doğrudan hizmet verilebilecek yöntemleri içermektedir.

İnternetten Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

Bu yöntemlerin neler olduğuna önce maddeler halinde daha sonra açıklamaları ile bakalım. Doğru uygulanarak web sitesi, içerik yazarlığı, YouTube ve sosyal medya üzerinden para kazanmak oldukça mümkündür. Bu yöntemler size para kazandırabilir;

  • Web sitesi sahibi olmak
  • SEO uyumlu makale yazarlığı yapmak
  • Sosyal medya yöneticiliği
  • Sosyal medya reklam danışmanlığı
  • YouTube kanalı açmak
  • Stoklu veya stoksuz satış yapmak

Bu sayılanların dışında size internetten para kazandırabilecek farklı yöntemler de bulunuyor. Ancak bizim bahsedeceğimiz bu yöntemlerin hem daha fazla gelir sağladığını hem de kesin kazanç yöntemleri olduğunu belirtelim.

Yukarıdaki internet işlerinin tam zamanlı ve doğru şekilde yapılması halinde, ay sonunda hesabınızda 5.000 liranın üzerinde bir tutar görmeniz oldukça mümkündür. Bu işlerin önemli bazıları, paranızı anlık olarak alabileceğiniz yöntemlerdir. Şimdi internetten para kazanmak için yapabileceğiniz bu işlerin açıklamasına yer verelim.

Metaverse'de Nasıl Para Kazanılır: En İyi 10 Fikir

 

Web Sitesi Sahibi Olmak

İnternet sitesi sahibi olarak para kazanmak zannedildiği kadar zor bir iş değildir. Esasen internet sitesi sahibi olmak zor değildir. Günümüzde birçok insan site kurulumu hakkında bilgi sahibi olmasa da site sahibi olmayı başarmıştır.

Genel içerikli web sitelerinden farklı yöntemlerle para kazanabilirsiniz. Site kurmayı bilmiyorsanız sitenizin ismi ve hosting gibi diğer ürünleri satın aldıktan sonra, ücretli site kuran kişilerden yardım alabilirsiniz.

Tüm masraflar dahil genel içerikli bir sitenin kurulumu anahtar teslim olarak, yaklaşık 1.500 TL tutmaktadır. Daha düşük fiyatlarla da internet sitesinin kurulması mümkündür. Ancak ziyaretçilerinizin hoşuna gidecek ve Google ile uyumlu bir web sitesi ortalama bu fiyatlara kurulur.

Web sitenizden para kazanmak için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Öncelikle bunlara değindikten sonra, internetten para kazanma yolları arasındaki web sitelerinin hangi yöntemlerle gelir sağladığına bakalım.

İnternet sitesinden daha fazla para kazanmak için şunları mutlaka yapın;

Düzenli Özgün İçerikler Girin

Bir web sitesinin daha fazla para kazanması için düzenli olarak özgün içerikler girilmesi önemlidir. Bir sağlık sitesi veya yemek tarifleri sitesi sahibi olabilirsiniz. Sahibi olduğunuz sitenin kategorisi neyse ona yönelik düzenli içerikler girmek, gelirlerinizin her geçen gün artmasını sağlar.

Günde en az bir tane içerik girilmesi tavsiye edilse de, çok daha fazlasını yapmak para kazanma sürecini hızlandırır ve kazanacağınız miktarı arttırır.

Örneğin günde en az 5 tane 400 kelimelik ya da daha üzeri içerik girmeniz, internet sitenizin hızlı bir şekilde gelirlerinin artmasını sağlar.

Özgünlük

Sitenizde kullanacağınız tüm detayların kopya olmadığına emin olun. Gerek içerikler, gerek görseller ve ziyaretçilerinize sunduğunuz diğer ayrıntıların özgün olması üst sıralarda çıkmak için önemlidir.

Arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almak sitenizi daha fazla insanın ziyaret etmesini sağlar. Yüksek ziyaretçiye sahip internet siteleri ise dolayısıyla daha fazla gelir elde ederler.

Sık Güncellik

Web sitenizi sıklıkla güncellemeniz Google gözünde değerli bir site olmasını sağlar. Bununla birlikte sitenizin kategorisi ile alakalı güncel konulara değinmek yine önemlidir.

Örneğin sağlık siteniz varsa hastalıklar ve diyetler hakkında yazı yazarken, bir yandan da korona virüs gibi güncel konulara yer vermeye özen gösterin.

İnternet Sitesinden Hangi Yöntemler İle Para Kazanılır?

Web sitesi sahibi olmayı düşünen veya yeni web sitesi sahibi olmuş kişilerin dolayısıyla en fazla merak ettiği konulardan biri bu sorunun cevabıdır. İnternet sitenizden farklı birkaç yöntem ile gelir elde edebilirsiniz. Bunlara da kısaca değinecek olursak web sitenizden gelir elde edebileceğiniz yöntemler şunlardır;

Arama Motoru Reklamları

Google gibi arama motorlarının reklamlarını web sitenizde yayınlayabilirsiniz. Sitenizin çeşitli yerlerinde yayınlayacağınız reklamların insanlar tarafından görülmesi ve tıklanması durumunda para kazanabilirsiniz.

Örneğin Google reklamlarına tıklandığında reklam verenin ödediği ücrete göre, Google hesabınıza tıklama başı tutarlar yansıtır. Tıklamayla alacağınız tutar 0,20 kuruş olabileceği gibi, 2 TL gibi bir rakam da olabilir. Burada reklam verenin ilgili reklam için ödemeyi kabul ettiği tutar belirleyici rol oynamaktadır.

Her ay kazandığınız tutarın 200 TL üzeri olması halinde, kazancınızı banka hesabınıza çekebilirsiniz. 200 TL altında kalan bakiyeler ise bir sonraki aya devreder.

Tanıtım Yazısı Satışları

İnternetten gelir elde etmek için tanıtım yazısı satışları da yapabilirsiniz. Tanıtım yazıları web sitenizin başka bir web sitesinin adresini paylaşmaya dayalı bir gelir kaynağıdır.

Şu an okuduğunuz yazılara benzer konuların içerisinden farklı bir web sitesine link paylaşımı yaparak bunun için para alabilirsiniz. Kazanacağınız tutar sitenizin gücüne ve karşı taraf ile anlaşmanıza bağlı olarak değişir.

Normal sayılabilecek internet sitelerindeki tanıtım yazısı fiyatları ortalama 50 TL civarındadır. Yüksek ziyaretçisi olan popüler web sitelerinden alınacak tanıtım yazısı fiyatları ise bunun çok üzerindedir.

Günümüzdeki popüler memur ya da haber sitelerinin tanıtım yazısı fiyatları 2.500 TL ile 6.000 TL arasında değişmektedir.

Footer Link Satışları

Web sitesinden para kazanabileceğiniz bir başka yöntem ise, tıpkı tanıtım yazısı gibi benzer özelliklere sahip footer link satışlarıdır. Burada ise başka bir internet sitesinin adresini sitenizin en alt kısmında yayınlamanız gerekir.

Yine sizin belirleyeceğiniz fiyat üzerinden anlaşmanıza bağlı olarak kazanacağınız tutar da farklılık gösterir. Footer link satışları aylık 70 TL ile 200 TL arasında değişmektedir. Kaliteli ve yüksek ziyaretçisi olan internet sitelerinden bu şekilde link çıkmak ise aylık 600 liranın üzerindedir.

Satış Ortaklığı Yöntemleri

Çeşitli E-ticaret sitelerinin ürünlerini sitenizde reklam olarak paylaşıp bunların satışından gelir elde edebilirsiniz. Bunun için ziyaretçinin paylaştığınız adrese tıklayıp E-ticaret sitesine giriş yaparak satın alma işlemi gerçekleştirmesi gerekir.

Özel Reklamlar Almak

Sitenize alacağınız özel reklamlar, sitenizin gücüne göre yüksek rakamlar kazandırabilir. Örneğin bir kadın sitesine sahipseniz ve ziyaretçi sayınız fazla ise, kozmetik firmalarından özel reklam alabilirsiniz.

Alacağınız reklamı sitenizin her yerinden görülebilecek bir yere ekleyerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Özel reklam gelirleri ziyaretçi sayısı ve sitenin gücüne göre farklılık gösteririz. Bunun için aylık 300 TL talep edebileceğiniz gibi, 1000 TL gibi bir rakamı da rahatlıkla talep edebilirsiniz.

SEO Uyumlu İçerik Yazarlığı Yaparak İnternetten Para Kazanmak

Makale yazarlığı olarak da bilinen bu iş, anlaşacağınız kişilerin internet sitesine özgün ve SEO uyumlu yazılar hazırlamaktır. İçerik yazarlığı yaparken bazı kurallara dikkat edilmesi gerekir. Bunların başında ise yazacağınız yazının hiçbir şekilde kopya olmaması gelir. Ayrıca anahtar kelimelerin makalenin birkaç yerinde geçmesi de önem taşır.

İmla kuralları, paragraf düzeni, yazım kuralları ve özgünlük makale yazarlığı yaparak internetten para kazanmak için en temel kurallardır. Bu iş hakkında daha detaylı bilgi almak için arama motorlarına “SEO uyumlu makale nasıl yazılır?” şeklinde aratabilirsiniz.

Makara yazarak aylık kazanabileceğiniz tutar sizin çalışma performansınıza ve işinizin kalitesine göre değişiklik gösteririz.

Günümüzde 100 kelime için ortalama 3 TL verilmektedir. Dolayısıyla 500 kelimelik bir yazı için alacağınız miktar 15 TL’dir. Günlük 20 tane 500 kelimelik yazı yazabilirseniz, kazancınız yaklaşık 300 TL olacaktır. Ay sonuna kadar ise pazar günlerini çıktığımızda elinize geçecek para, 7.800 TL gibi bir rakamdır. Ancak hemen belirtelim ki günlük 20 tane 500 kelimelik içerik hazırlamak için, 10 parmak klavye bilmeniz ya da çok hızlı klavye kullanmanız gerekir. Ayrıca bu kadar yazıyı yazabilmek için sabahtan akşama kadar mesai harcamanız gerekiyor.

Makale yazmak için müşterilerinize webmaster forumlarına üye olarak ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya Danışmanlığı Hizmeti

Her ne kadar hizmet, hizmetin adı sosyal medya danışmanlığı olarak geçse de, burada daha çok başkalarının sosyal medya hesaplarının yönetimi yapılmaktadır. Yani firmaya da şahıslara ait sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak veya gelen mesajlara kısa cevaplar ile bilgiler vererek hesap yönetimi sağlamaktır.

Sadece 1 veya 2 tane sosyal medya hesabının yönetimini yaparak büyük kazançlar sağlayamazsınız. Bu nedenle ay içerisinde birçok sosyal medya hesabının yönetimini yapmanız geçim sağlayabileceğiniz kadar gelir elde etmenize neden olabilir.

Sosyal Medya Reklam Yönetimi

Sosyal medya reklam yönetimindeyse, sosyal medya siteleri üzerinden sponsorlu reklam vermesini bilmeyen kişi ya da firmaların reklamlarını maliyetleri düşürecek şekilde yaparak para kazanabilirsiniz.

İnternetten para kazanmak için uygulayabileceğiniz bu yöntem, yine sosyal medya danışmanlığı gibi fazla getirisi olmayan yöntemlerden biridir. Bu sebeple ay boyunca ondan fazla sosyal medya reklam danışmanlığı hizmeti sunarak sizi tatmin edecek seviyede para kazanabilirsiniz.

Stoklu ve Stoksuz Satış Yöntemleri

İnternetten farklı şekillerde satış yapabilirsiniz. Stoklu satış yöntemi, satacağınız ürünlerin daha önce tedarik edilerek satışa sunulması yöntemidir. Yani bunun için öncelikle satacağınız ürünleri elinizde bulundurmanız gerekir. Bu ürün stokunun gerekli olması nedeniyle maliyetleri yükseltecek bir durumdur. Aynı zamanda toptan mal alımı yapacağınız için kar payını arttırır.

E-ticaret sitesi kurarak hem stoku hem de stoksuz satış yapabilirsiniz. Günümüzde kaliteli sayılabilecek E-ticaret sitesi yazılımları yaklaşık olarak 5000 TL’den başlamaktadır. Diğer taraftan internet üzerinden reklam verme masrafları gibi çeşitli masraflarınız olabilir.

Stoksuz satış yöntemini ise herhangi bir ürün stoku yapmadan satış yapabilirsiniz. Bu işi yaparak internetten para kazanabilmek için satmak istediğiniz ürünlerin satışını yapan mağaza ya da fabrikalar ile anlaşmanız gerekir.

Anlaşma yaptıktan sonra ürünlerin görsellerini E-ticaret sitenizde ya da sosyal medya sitelerinde paylaşarak satışa sunabilirsiniz. Satış olduğunda anlaşmalı olduğunuz mağazayı arayıp müşteri bilgilerini vererek, kargonun gönderilmesini sağlamanız gerekir. Sunduğunuz ödeme seçeneğine göre para mağazaya ulaştıktan sonra haftalık ya da aylık olarak kazancınızı alabilirsiniz.

Bu yazı İnternetten Para Kazanma Yöntemleri ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/internetten-para-kazanma-yontemleri/feed/ 0
eBay Açıklama yaptı: GittiGidiyor kapanıyor https://lafmacun.net/ebay-aciklama-yapti-gittigidiyor-kapaniyor/ https://lafmacun.net/ebay-aciklama-yapti-gittigidiyor-kapaniyor/?noamp=mobile#respond Mon, 20 Jun 2022 12:10:55 +0000 https://lafmacun.net/?p=37907 2001 yılında kurulduğunda Türkiye’nin ilk alışveriş sitelerinden birisi olan GittiGidiyor, 2011 yılında eBay’a satılmıştı. eBay yaptığı açıklama ile ticari faaliyetini durduracağını ve GittiGidiyor’un kapatılacağını açıkladı. GittiGidiyor ne zaman kapatılacak? GittiGidiyor’un çatı firması eBay tarafındadn yapılan açıklamada bugün itibariyle GittiGidiyor’a yeni ürün listelemesi yapılamayacak ve 18 Temmuz 2022 itibariyle de artık bütün satışlar durdurulmuş olacak. Satıcılar …

Bu yazı eBay Açıklama yaptı: GittiGidiyor kapanıyor ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
2001 yılında kurulduğunda Türkiye’nin ilk alışveriş sitelerinden birisi olan GittiGidiyor, 2011 yılında eBay’a satılmıştı. eBay yaptığı açıklama ile ticari faaliyetini durduracağını ve GittiGidiyor’un kapatılacağını açıkladı.

GittiGidiyor ne zaman kapatılacak?

GittiGidiyor’un çatı firması eBay tarafındadn yapılan açıklamada bugün itibariyle GittiGidiyor’a yeni ürün listelemesi yapılamayacak ve 18 Temmuz 2022 itibariyle de artık bütün satışlar durdurulmuş olacak. Satıcılar ve alıcılar ise 5 Eylül 2022 tarihine kadar hesaplarına erişim sağlayacak bilecekler. Müşteri hizmetleri ise 30 Eylül 2022 tarihine kadar destek vermeye devam edecek.

GittiGidiyor neden kapatılıyor?

GittiGidiyor neden kapatılıyor?

Konuyla ilgili olarak GittiGidiyor’un web sitesinden paylaşılan duyuruda şu şekilde:

“GittiGidiyor olarak 21 yıl önce ülkemizi online pazar yeri formatıyla tanıştırdık ve e-ticaretin gelişimine öncülük ettik. İş ortaklarımızla birlikte büyüyüp milyonlarca kişiye internetten güvenli alışveriş hizmeti sağladık. Sektördeki köklü geçmişimizin son 11 yılını küresel e-ticaret liderlerinden eBay’in çatısı altında geçirdik.

Ve bugün veda zamanı…

eBay’in Türkiye’de süregelen rekabet dinamikleri doğrultusunda aldığı kararla, GittiGidiyor olarak faaliyetlerimizi durdurarak platformumuzu kapatacağımızı üzülerek bildiriyoruz.

Bu zor kararın tüm süreçlerinde önceliğimiz her zaman çalışma arkadaşlarımız, satıcılarımız ve alıcılarımız için güvenilir bir süreç yönetimi gerçekleştirmek olacak.

18 Temmuz 2022 tarihine kadar alışverişe açık olacak platformumuz, bugünden (20 Haziran 2022) itibaren yeni ürün listelemeye kapatıldı. Site üzerindeki “Hesabım” bölümü, tüm alıcı ve satıcılarımızın tamamlanmamış işlemleri için 5 Eylül 2022 tarihine kadar açık kalacak. Müşteri hizmetlerimiz ise 30 Eylül 2022 tarihine kadar kullanıcılarımıza destek vermeye devam edecek.

Bu yolculukta bizimle olan tüm paydaşlarımıza, alıcı ve satıcılarımıza bağlılıkları ve GittiGidiyor’a olan katkıları için teşekkür ederiz.”

Bu yazı eBay Açıklama yaptı: GittiGidiyor kapanıyor ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/ebay-aciklama-yapti-gittigidiyor-kapaniyor/feed/ 0
RYN Okul Kıyafetleri depolama alanını 3 katına çıkardı https://lafmacun.net/ryn-okul-kiyafetleri-depolama-alanini-3-katina-cikardi/ https://lafmacun.net/ryn-okul-kiyafetleri-depolama-alanini-3-katina-cikardi/?noamp=mobile#respond Thu, 16 Jun 2022 15:08:48 +0000 https://lafmacun.net/?p=37876 Okul kıyafetleri imalatı ve şatışı yapan , merkezi Sakarya’da bulunan okul kıyafetleri ve iş elbiseleri firması RYN OKUL KIYAFETLERİ firması yetkilileri, özellikle pandemi döneminden sonra oluşan yoğun talepler karşısında , üretim ve depolama alanlarını arttırarak 3 katına çıkardıklarını söyledi. Sektördeki hareketliliği değerlendiren firma yetkilisi Erzat İnce, ‘’ Türkiye genelinde 42 ilde 200’den fazla özel okula …

Bu yazı RYN Okul Kıyafetleri depolama alanını 3 katına çıkardı ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Okul kıyafetleri imalatı ve şatışı yapan , merkezi Sakarya’da bulunan okul kıyafetleri ve iş elbiseleri firması RYN OKUL KIYAFETLERİ firması yetkilileri, özellikle pandemi döneminden sonra oluşan yoğun talepler karşısında , üretim ve depolama alanlarını arttırarak 3 katına çıkardıklarını söyledi.

Sektördeki hareketliliği değerlendiren firma yetkilisi Erzat İnce, ‘’ Türkiye genelinde 42 ilde 200’den fazla özel okula “ okul kıyafeti ” , okul eşortman takımları, Polo yaka okul tişörtleri ve bir çok okul kıyafeti imalatları yaptıklarını , kaliteden ve profesyonel hizmetlerden ödün vermediklerini, bu sayede okulların birbirlerine referans olarak firmalarını tavsiye etmeleri üzerine okul kıyafetleri konusunda büyük bir talep yaşadıklarını belirtti. Ürettikleri okul kıyafetlerini, üretim sürecinde karşılaşabilecekleri satış ve satış sonrası karşılaşılacak her türlü problem ile ilgili planlı ve hızlı çözümler ile öne geçtiklerinden bahseden ince, üretim kapasitelerini ve depolama alanlarını 3 katına çıkararak müşterileri memnuniyet oranlarını %100 e çıkardıklarını söyledi.

Türkiye’de 42 ilde 200’den fazla özel okula “okul kıyafeti” üreten RYN Tekstil Okul Kıyafetleri firması, 2019 yılında “Eğitim Çözümleri Tedarikçisi” ödülünü alarak başarı geçmişine bir yenisini daha ekledi.

RYN Okul Kıyafetleri

Okul Üniforması Nasıl Temizlenir?

Okul forması çeşitli kumaşlara sahip olabilir. Bu nedenle yıkamak istediğiniz gömleği çamaşır makinesine atmadan önce mutlaka ürün etiketini incelemelisiniz. Okul formasının deforme olmaması ve rengini koruması için çamaşır makinesinde uygun sıcaklıkta yıkamaya özen göstermelisiniz. Küçük ve hafif lekeleri nemli sabunlu bir bezle çıkarabilirsiniz, bu durumda yerel temizlik daha kolay olacaktır. Ancak bunun için bezin alanı temizlemeye uygun olduğundan emin olmanız gerekir.

Okul Üniformalarına Ek Çantaların Özellikleri

Okul kıyafetleri sadece üniforma ile sınırlı değildir. Üniformaların kalitesi gibi nefes alan ve kaliteli kumaşlardan çantalarda üretilebiliyor. Çocukların en sevdiği karakterlerin baskılı olduğu sırt çantaları, uzay temalı tasarımlar veya kürk detaylı tasarımlar alternatiflerinizi artırıyor. Çocuğunuz sadelikten hoşlanıyorsa aynı renk çanta tasarımlarına bakabilirsiniz. Mutlu giyinmeyi seven minikler için canlı renk ve dokulara sahip sırt çantalarla bütünlük oluşturabilirsiniz. Çocuklar çanta askılarını kolaylıkla kendi zevklerine göre ayarlayabilirler. Sırt çantası omuz askısına ek olarak, kulp taşıma sırasında da esneklik sağlar. Bu sayede çocuğunuz çantayı sırtında veya kollarında taşıyabilir. Okul forması fiyatları çocuğunuzun okulunun uygun bulduğu formaya göre değişmektedir.

Bu yazı RYN Okul Kıyafetleri depolama alanını 3 katına çıkardı ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/ryn-okul-kiyafetleri-depolama-alanini-3-katina-cikardi/feed/ 0