Diğer – Lafmacun.Net – Sosyal İçerik Platformu https://lafmacun.net Kullanıcılarına güzel sözler, harika içerikler tamamen güncel ve özgün bilgiler sunan Harika sosyal içerik platformu. Sun, 31 Dec 2023 10:08:05 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://lafmacun.net/wp-content/uploads/2019/07/cropped-logo512-20220601-225252-32x32.png Diğer – Lafmacun.Net – Sosyal İçerik Platformu https://lafmacun.net 32 32 Kaliteli Logo ve İsim Baskılı Islak Mendil Hizmetleri https://lafmacun.net/kaliteli-logo-ve-isim-baskili-islak-mendil-hizmetleri/ https://lafmacun.net/kaliteli-logo-ve-isim-baskili-islak-mendil-hizmetleri/?noamp=mobile#respond Sun, 31 Dec 2023 10:08:05 +0000 https://lafmacun.net/?p=42983 İşletmelerin kurumsal bir kimlik kazanması ve reklamlarını promosyon ürünler ile yapmaları iletme başarısının da artırılmasında ciddi bir katkı sağlamaktadır. Baskılı ıslak mendil çeşitleri özellikle restoran veya kafe işletmelerinin marka bilinirliğinin artmasından müşterilerine kaliteli hizmetler sunmasına kadar birçok avantaj sunar. Kaliteli logo ve isim baskılı ıslak mendil hizmetlerimizle markanızı ön plana çıkarın. Firmanızın kimliğini yansıtan özel …

Bu yazı Kaliteli Logo ve İsim Baskılı Islak Mendil Hizmetleri ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
İşletmelerin kurumsal bir kimlik kazanması ve reklamlarını promosyon ürünler ile yapmaları iletme başarısının da artırılmasında ciddi bir katkı sağlamaktadır. Baskılı ıslak mendil çeşitleri özellikle restoran veya kafe işletmelerinin marka bilinirliğinin artmasından müşterilerine kaliteli hizmetler sunmasına kadar birçok avantaj sunar.

Kaliteli logo ve isim baskılı ıslak mendil hizmetlerimizle markanızı ön plana çıkarın. Firmanızın kimliğini yansıtan özel tasarımlar ve yüksek kaliteli baskılar ile müşterilerinizi etkileyebilirsiniz. Tüm ebatlarda sağladığımız baskılı ıslak mendiller, hijyenin ve marka bilinirliğinin önemli bir parçası olacak. Sıradışı ve özgün bir tanıtım aracı olarak firmamızın profesyonel hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Faypack kalitesi ve güvencesi ile en iyi kalitede paket ve ambalaj işlerinizi yaptırabilirsiniz.

Tüm Ebatlarda Baskılı Islak Mendil

Tüm ebatlarında ihtiyaçlarınıza ve taleplerinize göre baskılı ıslak mendiller tasarlanmasını sağlayabilirsiniz. İster kendi adınıza ister işletmeniz adına özel tasarım ıslak mendil seçenekleri ile işletmenizin daha kurumsal bir görünüm kazanmasını sağlamanız mümkündür.

Markanızı ön plana çıkarmak için en uygun çözümleri sunan firmamız, tüm ebatlarda özel baskılı ıslak mendil ürünleri ile hedeflerinize daha kısa sürede ulaşmanıza katkı sağlar. Hijyenin yanı sıra marka bilinirliğinizi artırmak için ideal bir seçenek olan ürünlerimiz, kalite ve estetiği bir araya getirerek müşterilerinizin beklentilerini karşılamak için tasarlandı.

Bursa Baskılı Peçete Hizmetleri

Bursa’da ambalaj ve paketleme konularında uzmanlaşan kurumsal firmamız, tüm baskı hizmetlerinde profesyonel destek saplamaktadır. Baskılı ıslak mendil seçeneklerinden yararlanarak işletmenizin adını duyurabileceğiniz gibi müşteri memnuniyetini de sağlayabilirsiniz. Faypack uzmanlığı ve güvenilirliği ile ayrıca Bursa baskılı peçete çözümlerinden de yararlanarak restoran ya da kafelerinizde şıklık ve kurumsallığı bir arda sunabilirsiniz.

Bursa Özel Tasarım Baskılı Stick Şeker Üretimi

Lezzet ve estetiği bir araya getiren Bursa özel tasarım baskılı stick şekerlerimizle tatlı anlarınıza özel bir dokunuş katın. Özel tasarım ve baskı seçenekleri ile markanızı şekerlerinizde de öne çıkarın. Bursa stick şeker tasarımlarında da uzman çözümlerimiz sayesinde müşterilerinizin stick şekerler ile pratik şekilde tüm içecek lezzetlerini tatmalarına imkan verebilirsiniz.

Bu yazı Kaliteli Logo ve İsim Baskılı Islak Mendil Hizmetleri ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/kaliteli-logo-ve-isim-baskili-islak-mendil-hizmetleri/feed/ 0
NASA, 26 Eylül’de Gerçekleştirilen DART Projesinin Başarıyla Sonuçlandığını Açıkladı! https://lafmacun.net/dart-projesi-basariyla-sonuclandi/ https://lafmacun.net/dart-projesi-basariyla-sonuclandi/?noamp=mobile#respond Thu, 13 Oct 2022 22:00:19 +0000 https://lafmacun.net/?p=39329 NASA Astroid’in Yönünü Değiştirmek İçin Dart Uzay Aracını Göndermişti. NASA (Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi), Dünya’ya karşı olası bir asteroid tehlikesine karşı o asteroidin yörüngesi değiştirmeyi denemek için projeyi başlatmış ve bu projeye Dart (Çift Asteroid Yönlendirme Testi) adını vermişti. Bu kapsamda Kasım 2021’de fırlatmış olduğu Dart Uzay Aracı’nı 26 Eylül tarihinde Dünya’dan 11 milyon …

Bu yazı NASA, 26 Eylül’de Gerçekleştirilen DART Projesinin Başarıyla Sonuçlandığını Açıkladı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
NASA Astroid’in Yönünü Değiştirmek İçin Dart Uzay Aracını Göndermişti.

NASA (Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi), Dünya’ya karşı olası bir asteroid tehlikesine karşı o asteroidin yörüngesi değiştirmeyi denemek için projeyi başlatmış ve bu projeye Dart (Çift Asteroid Yönlendirme Testi) adını vermişti. Bu kapsamda Kasım 2021’de fırlatmış olduğu Dart Uzay Aracı’nı 26 Eylül tarihinde Dünya’dan 11 milyon kilometre uzaklığındaki “Dimorphos” isimli asteroid’ bilerek çarptırarak yörüngesini değiştirmeyi denemişti. Dimorphos’un Dünya için bir tehlike arz etmediği ve bu denemenin Dünya’ya adına bir tehlikeye yol açmayacağı belirtilmişti.

NASA, 26 Eylül'de Gerçekleştirilen DART Projesinin Başarıyla Sonuçlandığını Açıkladı!
Dart tarafından çarpılacak olan Dimorphos asteroidi

Çarpışma Öncesi Diğer Detaylar, Beklentiler ve Yorumlar

Dart, 160 metre çapına sahip Dimorphos asteroidine saatte 20 bin kilometre hız ile çarpacak. Bu çarpışma ile asteroidin yörüngesinde değişme meydana gelmesi bekleniyordu. Konu hakkında Dart operasyonunu yöneten John Hopkins Üniversitesi’nin Uygulamalı Fizik Laboratuvarında görev yapan Dr. Nancy Chabot şu sözleri söyledi;

Dart, bir asteroide çarparak yapılacak ilk gezegen savunma deneyi olacak. Eğer gerçekte bu tarz bir işlem yapılacak olsaydı asteroidin tehlike yaratmaya başladığından uzun bir süre önce yapılabilir ve yörüngesinde ufak değişiklikler elde edilebilir

Bir başka yorumda Dart Programı’nda görev yapan bilim insanı Dr. Tom Statler’den geldi;

Aradaki mesafeyi ve ışık hızını düşünecek olursak bu işlemin çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor.  Örnek vermek gerekirse bir pilotun uzay aracını kontrol edecek kadar vakti olmaz bu yüzden uzay aracının yakalayacağı fotoğrafları yorumlayabilen ve bunun sonucunda hedef belirleyebilen bir yazılım geliştirdik.

Dart, asteroid ile çarpışmaya doğru ilerlerken, dünyaya saniye başına bir fotoğraf gönderecek. Çarpma anından hemen önce asteroid görüntünün tamamını kaplayacak. Bununla beraber uzaya Dart ile beraber çıkmış 14 kilogram ağırlığında İtalyan yapımı LiciaCube isimli nano uydu birkaç gün önce uzaya bırakıldı ve bu uydu çarpışmanın sonrasında oluşan krateri fotoğraflayacak. Bu konu hakkında İtalya Uzay Ajansı’ndan Simone Pirrotta şu ifadeleri kullandı;

LiciaCube, Dart’ın çarpışmasından hemen üç dakika sonra Dimorphos’un yanından geçecek ve çarpmanın etkisiyle yüzeyden dağılan parçacıkları takip edecek. Bu sayede asteroidin yörüngesinin ne miktarda değiştiğini hesaplayacak.

Dimorphos asteroidinin Didymos’un etrafındaki yörüngesini tamamlaması 11 saat 55 dakika sürmekte. Çarpışma sonrasında ise bu sürenin 10 dakika kadar azalarak 11 saat 45 dakika sürmesi bekleniyordu.

 

Peki Sonuç Ne Oldu?

NASA, tarihte ilk defa bir uzay aracının büyük bir gök cisminin yörüngesini başarılı bir şekilde değiştirdiğini duyurdu. 26 Eylül tarihinde gerçekleştirilen kasıtlı çarpışma operasyonunda asteroid, Didymos’un etrafından öncekine göre daha küçük bir yörüngeye sokuldu. Çarpışmanın sonucundan asteroid Dimorph’un yörünge süresi 10 dakika olan planlamanın daha da fazlasını başararak tam 32 dakika azaldı. NASA, yapılan bu operasyonun, asteroit saptırma teknolojisinin ilk defa tam ölçekli gösterimi olduğunu ifade etti.

Çarpışma ve Etkileri Üzerine Analizler Sürüyor

NASA’nın araştırma ekibi, oluşturulan yeni yörünge tahmininin doğruluğundan emin olmak adına dünyanın birçok farklı yerinde bulunan gözlemevleri ve radarları kullanarak veri toplamaya ve analiz yapmaya devam ediyor.

 

NASA’nın bir diğer projesi olan, insanlı ay seyahati “Artemis” hakkında makaleye göz atmak için lütfen TIKLAYINIZ.

Bu yazı NASA, 26 Eylül’de Gerçekleştirilen DART Projesinin Başarıyla Sonuçlandığını Açıkladı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/dart-projesi-basariyla-sonuclandi/feed/ 0
NASA, Artemis 3 Görevinin Keşif Bölgelerini Açıkladı! https://lafmacun.net/nasa-artemis-3-gorevinin-kesif-bolgelerini-acikladi/ https://lafmacun.net/nasa-artemis-3-gorevinin-kesif-bolgelerini-acikladi/?noamp=mobile#respond Mon, 22 Aug 2022 03:05:35 +0000 https://lafmacun.net/?p=38626 Yarım Asırdan Sonra Tekrardan Ay’a Dönüyoruz Ay’a son insanlı uçuşumuzu yaptığımız 1972’den tam 50 yıl sonra 29 Ağustos 2022’de Artemis 1 ile tekrardan aya gidişimizin ilk görevi başlıyor. Artemis 1, Florida’da bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılışını gerçekleştirecek. Mürettebat olmadan yapılacak bu uçuşta bu zamana kadarki en güçlü roket olan SLS ve mürettebatın içerisinde bulunacağı kapsül’ün …

Bu yazı NASA, Artemis 3 Görevinin Keşif Bölgelerini Açıkladı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
NASA, Artemis 3 Görevinin Keşif Bölgelerini Açıkladı!
Ay Yolculuğu

Yarım Asırdan Sonra Tekrardan Ay’a Dönüyoruz

Ay’a son insanlı uçuşumuzu yaptığımız 1972’den tam 50 yıl sonra 29 Ağustos 2022’de Artemis 1 ile tekrardan aya gidişimizin ilk görevi başlıyor. Artemis 1, Florida’da bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılışını gerçekleştirecek. Mürettebat olmadan yapılacak bu uçuşta bu zamana kadarki en güçlü roket olan SLS ve mürettebatın içerisinde bulunacağı kapsül’ün testleri yapılacak. Bir problem olmaması durumunda 2024 yılında Artemis 2 ile Ay’ın yörüngesine astronotlar gönderilecek. 2.görevinde sıkıntısız geçmesi halinde 2025-2026 gibi Artemis 3 görevi ile Ay’a insanlı iniş gerçekleştirilecek.

 

Potansiyel İniş Bölgeleri Belirlendi

NASA, Artemis 3 görevi için toplam 13 adet potansiyel iniş bölgesi belirledi. Ay’ın daha güney kutbuna yakın bu bölgelerden bilimsel veriler toplanacak. NASA’da Gezegen Bilimi bölümünde çalışan Sarah Noble, bölgelerin heyecan verici olduğunu ve bu bölgelerin yıllardan beri bilim camiasında konuşulan yerler olduğunu ifade etti.

 

Görevde Starship kullanılacak

NASA, uzun süre sonra ilk insanlı ay görevi için SpaceX’e ait olan Starship Human Landing System aracını kullanacak. NASA’da çalışan Kirasch, “Bu, Ay’ın güney kutbuna insanlı ilk inişimiz olacak. Aynı zamanda Starship’in de ilk inişi olacak. Bu yüzden görevin, mühendislik ve güvenlik sınırlamalarına çok dikkat etmemiz gerekiyor” İfadelerini kullandı.

 

Artemis 3 Ay’da Su Arayacak

Ay’ın daha önce keşfedilmemiş bölgelerini hedefleyen NASA, Artemis 3 göreviyle su arayacak. Gözlemlerde elde edilen verilere göre Ay’da donmuş şekilde su bulunabilir. Eğer donmuş bu bulunabilirse gelecek zamanlarda Ay’ın istasyonlarında buzu bir roket yakıtı olarak kullanıma fikri var.

 

Bunun gibi daha fazla makale okumak isterseniz Lafmacun’u takipte kalınız.

 

Bu yazı NASA, Artemis 3 Görevinin Keşif Bölgelerini Açıkladı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/nasa-artemis-3-gorevinin-kesif-bolgelerini-acikladi/feed/ 0
Sarımsak Yetiştiriciliği ile Para Kazanmak https://lafmacun.net/sarimsak-yetistiriciligi-ile-para-kazanmak/ https://lafmacun.net/sarimsak-yetistiriciligi-ile-para-kazanmak/?noamp=mobile#respond Sat, 09 Apr 2022 09:49:00 +0000 https://lafmacun.net/?p=36992 Sarımsak, tadı ve kokusundan dolayı herkes tarafından çok beğenilmese de faydalarını düşündüğümüzde yetiştirmek için çok fazla sebep bulunmaktadır. Sarımsak yetiştiriciliği nasıl yapılır ? Sarımsağı dikmek için sarımsağın dişlerini çıkarmak gerekir. Daha sonra ise tek veya çift sıra dikim şekilleriyle ekilir Tek sıralı dikim biçiminde 25 cm sıraların arası,10 cm de sıranın üst mesafesi korunmaktadır. 5 …

Bu yazı Sarımsak Yetiştiriciliği ile Para Kazanmak ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Sarımsak, tadı ve kokusundan dolayı herkes tarafından çok beğenilmese de faydalarını düşündüğümüzde yetiştirmek için çok fazla sebep bulunmaktadır.

Sarımsak Yetiştiriciliği ile Para Kazanmak

Sarımsak yetiştiriciliği nasıl yapılır ?

Sarımsağı dikmek için sarımsağın dişlerini çıkarmak gerekir. Daha sonra ise tek veya çift sıra dikim şekilleriyle ekilir

Tek sıralı dikim biçiminde 25 cm sıraların arası,10 cm de sıranın üst mesafesi korunmaktadır. 5 dekar dikim için orta irilikte sarımsak dişlerinden 300 kg yetmektedir. Çok sıralı dikimlerdeyse 500 kg sarımsak dişine gereksinim vardır. Sarımsak dişleri toprağa teker teker dikilirken dikkat edilmesi gereken en önemli şeyler sarımsak dişinin sivri kısmı üst tarafa yassı olan bölümü de aşağıya yani toprağa yerleştirilir. Ekim derinliği 6 cm derinlikte olmalıdır.

Daha çok ılıman iklimi seven sarımsak diğer iklimlerde de yetişme imkanı bulmaktadır. Sarımsak yetiştiriciliğinde ideal toprak kumlu ve tınlı topraklardır.

Sarımsak genellikle gelişim aşamalarında azotlu gübre isterken olgunluk döneminde kesinlikle azotlu gübre istememektedir ve verilmemelidir.

Sarımsakların düşmanı olan bazı hastalıkları da vardır bunlardan en önemlisi aşırı sulamadan kaynaklanan mantar hastalığıdır.. Mantar hastalığını yenmenin yolu da zirai mantar ilaçlarını sarımsaklara kullanmaktır.

Doğal bir antibiyotik görevi gören sarımsağın birçok faydası vardır.

Sarımsağın faydaları nelerdir?

  • Zehirlenmelere karşı sarımsak yutmak faydalı olarak bilinmektedir.
  • Sarımsak yemek saç dökülmesine karşı faydalıdır
  • Saçkıran hastalığı olan yere sarımsak sürülürse kısa zamanda bu hastalıktan kurtarır.
  • Cinsel gücü arttırır
  • Kireçlenmeye karşı bir iksirdir.
  • Kolesterolü düşürücü etkisi vardır.
  • Hazmı kolaylaştırır.
  • Yatmadan önce bir diş sarımsağın yutulması kabızlığı önler.
  • Dikkat: Fazla miktarda sarımsak tüketmek mide rahatsızlıklarına yol açabilmektedir. Bu yüzden her şeyde olduğu gibi sarımsağı da kararında tüketmek gerekir. Sarımsak yetiştiriciliği üreticisine hatırı sayılır biçimde para kazandırmaktadır. Sarımsak ekimi yapılarak para kazanmak mümkündür. 2022 yılı itibariyle sarımsağın kilo fiyatı genel olarak 22 Tl’dir.  Sarımsak yetiştirip satmak ve gelir elde etmek isteyenler için bu fiyat gayet makuldür.

Bu yazı Sarımsak Yetiştiriciliği ile Para Kazanmak ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/sarimsak-yetistiriciligi-ile-para-kazanmak/feed/ 0
Kuzey Marmara Otoyolu’nun kar nedeniyle trafiğe kapalı kalması nedeniyle işletmeci firmaya 6,8 milyon lira ceza kesildi https://lafmacun.net/kuzey-marmara-otoyolunun-kar-nedeniyle-trafige-kapali-kalmasi-nedeniyle-isletmeci-firmaya-68-milyon-lira-ceza-kesildi/ https://lafmacun.net/kuzey-marmara-otoyolunun-kar-nedeniyle-trafige-kapali-kalmasi-nedeniyle-isletmeci-firmaya-68-milyon-lira-ceza-kesildi/?noamp=mobile#respond Mon, 31 Jan 2022 09:16:44 +0000 https://lafmacun.net/?p=35089 Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 24 Ocak’taki kar yağışıyla Kuzey Marmara Otoyolu’nun birtakım kısımlarının trafiğe kapalı kalması nedeniyle işletmeci firmaya 6,8 milyon lira ceza kesti. Firma ise kar yağışı nedeniyle kapanan kesimlerde beklemek mecburiyetinde kalan ve mağduriyet yaşam sürdüren sürücülerin otoyol geçiş ücretlerini de iade etti. Geçtiğimiz hafta kar yağışının tesiri altına giren İstanbul’da …

Bu yazı Kuzey Marmara Otoyolu’nun kar nedeniyle trafiğe kapalı kalması nedeniyle işletmeci firmaya 6,8 milyon lira ceza kesildi ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 24 Ocak’taki kar yağışıyla Kuzey Marmara Otoyolu’nun birtakım kısımlarının trafiğe kapalı kalması nedeniyle işletmeci firmaya 6,8 milyon lira ceza kesti. Firma ise kar yağışı nedeniyle kapanan kesimlerde beklemek mecburiyetinde kalan ve mağduriyet yaşam sürdüren sürücülerin otoyol geçiş ücretlerini de iade etti.
Geçtiğimiz hafta kar yağışının tesiri altına giren İstanbul’da yaşam felç oldu. Vatandaşlar yollarda kaldı, uçuş seferleri iptal edildi, Kuzey Marmara Otoyolu’nun ise birtakım kesimleri ulaşıma kapandı. Kuzey Marmara Otoyolu’nun birtakım kesimlerinde trafik kazaları yaşanırken, yoğun trafik şehirde ulaşımı da olumsuz etkilemişti.

Binlerce vatandaş mağdur olurken akıllara mağdur olan vatandaşlara tazminat ödenip ödenmeyeceği sorusu gelmişken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan mevzuya dair bir açıklama geldi.

MAĞDUR SÜRÜCÜLERE GEÇİŞ ÜCRETLERİ İADE EDİLDİ

Bakanlık, 24 Ocak Ayındaki kar yağışıyla Kuzey Marmara Otoyolu’nun birtakım kısımlarının trafiğe kapalı kalması nedeniyle işletmeci firmaya 6,8 milyon lira ceza kesti. Hem de Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesi, 24 Ocak Ayıda kar yağışı nedeniyle kapanan kesimlerde beklemek mecburiyetinde kalan ve mağduriyet yaşam sürdüren sürücülerin otoyol geçiş ücretlerini de iade etti.

İŞLETMECİ FİRMADAN AÇIKLAMA: ÖNLEMLER EN ÜST DÜZEYDE ALINMIŞTI

Kuzey Marmara Otoyolu'nun kar nedeniyle trafiğe kapalı kalması nedeniyle işletmeci firmaya 6,8 milyon lira ceza kesildi

Öte yandan KMO İşletmesi de yaşanan mağduriyete dair bildirimde bulundu. Son senesinin en kuvvetli kar yağışının gördüğünüz ve yer yer çok güçlü tipinin yaşandığı Kuzey Marmara Otoyolu Kesim-1, Kesim-2 ve Kesim-7’yi amacıyla alan otoyol ağı boyunca, ulaşımın aksamaması ve yurttaşların rastgele bir mağduriyet yaşamaması amacıyla yoğun araya girmek gerçekleştirildiğini bildiren şirket, “Ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle, lüzum tuz serpme lüzum solüsyon dökme önlemleri de en üst düzeyde alınmasına karşın afet boyutuna ulaşan kar yağışı sebebiyle ulaşımda hiç istemeyeceğimiz kesintiler ortaya gelmiş, vatandaşlarımız yol üstünde beklemek mecburiyetinde kalmışlardır.” ifadesini kullandı.

KMO İşletmesi, otoyolda mahsur kalan yurttaşların yaşadığı mağduriyetin bir nebze de olsa giderilmesi adına Kuzey Marmara Otoyolu’nun “Kesim-1: Kınalı-Yassı ören “, “Kesim-2: Yassı ören-Oda yeri” ve “Kesim-7: Habipler-Hasdal” mevkilerini amacıyla alan yolları kullanan ve mağduriyet yaşam sürdüren bütün sürücülerden alınan otoyol geçiş ücretlerini iade ettiğini bildirdi. Böyle bir mağduriyetin yine yaşanmaması amacıyla KMO İşletmesi olarak hazırlıklarını yine gözden geçireceklerini altını çizen şirket, alınabilecek yeni tedbirleri titizlikle uygulayacaklarını dile getirdi.

“MAĞDURİYETİ TELAFİ ETMEK ADINA GEÇİŞ BEDELLERİNİ İADE ETTİK”

Açıklamada, yaşanan bütün olumsuz hava şartlarına karşın Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nda işletme kaynaklı trafik akışında bir kesilme, durma ya da kazanın olmadığını bildiren ICA, şunları kaydetti:

“Aralıksız süren kar yağışı nedeniyle şirketimizin işletme sorumluluğu dışındaki yollarda yaşanan kazalardan ötürü vasıta trafiği Hasdal ve Mall of İstanbul istikametine yönlendirilmiştir. Bahse mevzu güzergah üstündeki İstoç, İkitelli, Başak şehir ve Mahmutbey bağlantı yolları ile Basın Ekspres yolu bağlantı noktalarındaki yoğunluk trafiği durma noktasına getirmiştir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nda işletmemiz kaynaklı, trafik akışında bir kesilme ve durma olmamasına karşın yukarıda belirtiler nedenlerden ötürü mağduriyet yaşam sürdüren sürücülerimize üzüntülerimizi ve işlemiş olsun dileklerimizi ilettiğimizi kamuoyu önünde beyan etmek isteriz. 24-25 Ocak Ayı 2022 tarihlerinde, Kuzey Çevre Otoyolu’nun işletmemiz sorumluluğundaki bahse mevzu olan Oda yeri Mall of İstanbul istikameti güzergahımızı kullanan vasıta sahiplerinin mağduriyetini bir nebze olsun telafi edebilmek adına geçiş bedellerini ödeme sistemlerine iade etmiş bulunmaktayız.”

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ İŞLETMECİSİNE DE CEZA KESİLMİŞTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca mağduriyet yaşanan otoyol işletmecilerine kesilen ilk ceza bu değil. Daha evvelce de Osmangazi Köprüsü gişelerinde 31 Aralık 2021 gecesi 23.50-00.30 saatlerinde yaşanan teknik tekleme nedeniyle gişelerde beklemek ve yeni senenin ücretlerini ödemek halinde kalan yurttaşların mağduriyetlerini gidermek adına Otoyol Yatırım AŞ’ye 1 milyon 242 bin lira para cezası verilmişti.

Bununla beraber Osmangazi Köprüsü’nden 31 Aralık gecesi 23.50 ila 00.30 saatleri arasında geçiş yapmaya çalışan 623 aracın sahiplerine ücretleri de iade edilmişti.

Bu yazı Kuzey Marmara Otoyolu’nun kar nedeniyle trafiğe kapalı kalması nedeniyle işletmeci firmaya 6,8 milyon lira ceza kesildi ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/kuzey-marmara-otoyolunun-kar-nedeniyle-trafige-kapali-kalmasi-nedeniyle-isletmeci-firmaya-68-milyon-lira-ceza-kesildi/feed/ 0
RTÜRK Sezen Aksu Tehditi https://lafmacun.net/rturk-sezen-aksu-tehditi/ https://lafmacun.net/rturk-sezen-aksu-tehditi/?noamp=mobile#respond Sun, 30 Jan 2022 12:29:35 +0000 https://lafmacun.net/?p=35059 RTÜK yönetimi, müzik yayını yapan kanalları tek tek arayarak Sanatçı Sezen Aksu’nun ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ isimli şarkısını yayınlamaları halinde ağır yaptırımlarla karşılaşabilecekleri tehdidinde bulundu. “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısında geride bıraktığımız “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözleri nedeniyle amaç gösterilen Sezen Aksu amacıyla RTÜK döneme girdi. Bir Gün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, …

Bu yazı RTÜRK Sezen Aksu Tehditi ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
RTÜK yönetimi, müzik yayını yapan kanalları tek tek arayarak Sanatçı Sezen Aksu’nun ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ isimli şarkısını yayınlamaları halinde ağır yaptırımlarla karşılaşabilecekleri tehdidinde bulundu.

“Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısında geride bıraktığımız “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözleri nedeniyle amaç gösterilen Sezen Aksu amacıyla RTÜK döneme girdi.

Bir Gün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu’nun müzik yayını yapan kanalları arayarak uyarılarda olduğu öğrenildi. Uslu’nun, kanal yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, Aksu’nun şarkısını yayınlamaları halinde ağır yaptırımlarla karşılaşabileceklerini ifade ettiği bildirildi. Uslu’nun tek uyarısı, Sezen Aksu’nun şarkısı ile alakalı da olmadı. Uslu’nun, “Milli ve manevi değerlere aykırı bütün şarkılar amacıyla” aynı talepte olduğu kaydedildi.

“Mağdur olmasınlar diye uyardık”

Müzik yayıncılarına yönelik uyarı telefonu ile alakalı BirGün’e konuşan RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, görüşmelerin “kanallar zarar görmesin diye” yapıldığını öne sürdü.

“Sezen Aksu’nun kamuoyunun gündemine gelen şarkısı ile alakalı bir uyarıda bulunduk” diyen Uslu, açıklamasında şunları söyledi:

“Katiyen ‘Sezen Aksu yayınlamayın’ diye bir talimatımız olmadı esasen hukuken bu tür bir yetkimiz de yok. Şarkı araştırmaya alındı, takdiri kuruluşların kendilerine ait olmak üzere mağdur olmamaları amacıyla tedbirli davranmaları konusu ile alakalı uyarı ettik. Çünkü bu defa bir problem belirlenmesi varsa ve prosedür yapmamız gerekecek, durup dururken kuruluşlar idari para cezaları ile muhatap olacaklar. Bu arada yalnızca bu şarkı ile de alakalı değil milli manevi değerler konusu ile alakalı lüzumlu hassasiyeti korumayan bütün müzik parçalarının çalınmaması konusu ile alakalı da genel bir uyarıda da bulunduk. Biz yayın kuruluşlarını genellikle önden uyarırız. Mağdur olmamaları amacıyla. Ama hiçbir yayının da yayınlanıp yayınlanmamasında karar bize ait değildir. Biz uyarı ettik, takdir medya kuruluşlarımızındır.”

Bu yazı RTÜRK Sezen Aksu Tehditi ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/rturk-sezen-aksu-tehditi/feed/ 0
Kredi kartı işlemlerinde çok önemli değişiklik! Yeni azami faiz oranı belirlendi https://lafmacun.net/kredi-karti-islemlerinde-cok-onemli-degisiklik-yeni-azami-faiz-orani-belirlendi/ https://lafmacun.net/kredi-karti-islemlerinde-cok-onemli-degisiklik-yeni-azami-faiz-orani-belirlendi/?noamp=mobile#respond Sun, 30 Jan 2022 08:23:00 +0000 https://lafmacun.net/?p=35054 Son dönemde tüketimi ciddi ölçüde çoğalan kredi kartlarıyla alakalı mühim bir farklılığa imza atıldı. Resmi Gazete de yayınlanan Merkez Bankası tebliği ile Şubat ayından geçerli olmak üzere kredi kartı azami faiz seviyesi yüzde 1,80 olarak belirlendi. Resmi Gazete de yayınlanan Merkez Bankası tebliği ile kredi kartı işlemlerinde mühim değişimler yaşandı. Şubat ayında geçerli olmak üzere, …

Bu yazı Kredi kartı işlemlerinde çok önemli değişiklik! Yeni azami faiz oranı belirlendi ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Son dönemde tüketimi ciddi ölçüde çoğalan kredi kartlarıyla alakalı mühim bir farklılığa imza atıldı. Resmi Gazete de yayınlanan Merkez Bankası tebliği ile Şubat ayından geçerli olmak üzere kredi kartı azami faiz seviyesi yüzde 1,80 olarak belirlendi.

Resmi Gazete de yayınlanan Merkez Bankası tebliği ile kredi kartı işlemlerinde mühim değişimler yaşandı. Şubat ayında geçerli olmak üzere, bu tarife bağlı olmaksızın bankaların kredi kartlarına uygulayabilecekleri azami faiz seviyesi de yüzde 1,80 olarak sabitlendi. Bu miktar (azami faiz seviyesi), Merkez Bankası doğrulusunda ilan edilen referans seviyesin 55 baz puan üstünde belirleniyor. Tebliğde şubat ayı amacıyla referans faiz seviyesi yüzde 1,25 olarak açıklandı.

GÖSTERGE OLARAK KULLANILIYOR

Referans faiz bankalar doğrulusunda kredi kartı işlemlerine uygulanacak azami faizin hesaplanmasında gösterge olarak kullanılıyor. Tebliğin eski durumunda referans miktar, bankaların 32-45 gün vadeli TL hesaplarında uyguladıkları faizin çoğunluklu ortalaması olarak belirleniyordu.

Kredi kartı işlemlerinde çok önemli değişiklik! Yeni azami faiz oranı belirlendi

YÜZDE 5’TEN FAZLA FAİZ DEĞİŞTİĞİNDE GÜNCELLENİYOR

Yeni durumunda ise ayın ortalama faiz ile Merkez Bankası siyaset faiz seviyesinin yüzde 10 artırılmasıyla bulunacak miktardan düşük olanının öneme alınacağı hükme bağlanıyor. Bu miktarlar aşağı ya da yukarıya yönlü yüzde 5’ten çok değişmesi durumunda ise güncelleniyor.

Bu yazı Kredi kartı işlemlerinde çok önemli değişiklik! Yeni azami faiz oranı belirlendi ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/kredi-karti-islemlerinde-cok-onemli-degisiklik-yeni-azami-faiz-orani-belirlendi/feed/ 0
Borsa’da Yukarı Adım Kuralı Bugün de Devam Ediyor!!! https://lafmacun.net/borsada-yukari-adim-kurali-bugun-de-devam-ediyor/ https://lafmacun.net/borsada-yukari-adim-kurali-bugun-de-devam-ediyor/?noamp=mobile#respond Thu, 27 Jan 2022 06:28:50 +0000 https://lafmacun.net/?p=34946 Borsa İstanbul AŞ, BIST 50 endeksinde yer alan paylara, önceki iki gün getirilen açığa satış prosedürlerinde yukarıya adım kuralının bugün de uygulanacağını duyurdu. AÇIKLAMA KAP’TA YAYINLANDI Borsa İstanbul’un Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlanan açıklamasında, Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca BIST 50 endeksinde yer alan paylarda açığa satış prosedürünün yapılabildiği anımsatıldı.   AÇIĞA SATIŞ BİR ÖNCEKİ …

Bu yazı Borsa’da Yukarı Adım Kuralı Bugün de Devam Ediyor!!! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Borsa İstanbul AŞ, BIST 50 endeksinde yer alan paylara, önceki iki gün getirilen açığa satış prosedürlerinde yukarıya adım kuralının bugün de uygulanacağını duyurdu.

AÇIKLAMA KAP’TA YAYINLANDI

Borsa İstanbul’un Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlanan açıklamasında, Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca BIST 50 endeksinde yer alan paylarda açığa satış prosedürünün yapılabildiği anımsatıldı.

Borsa'da Yukarı Adım Kuralı Bugün de Devam Ediyor!!!

 

AÇIĞA SATIŞ BİR ÖNCEKİ RAKAM DÜZEYİNDE YAPILABİLECEK

Söz hususu paylara yönelik 25-26 Ocak’ta getirilen açığa satış prosedürlerinde yukarıya adım kuralının, günümüz seansta da uygulanmasına karar verildiği bildirilen açıklamada, bunlar kaydedildi:

“Açığa satış prosedürü yapılabilen paylarda açığa satış prosedürü, açığa satışa mevzu olacak sermaye pazarı aracının en son gerçekleşen prosedür fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecektir. Ancak, açığa satışa mevzu olan sermaye pazarı aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması durumunda açığa satış prosedürü en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecektir.

AÇIĞA SATIŞ SEÇENEĞİNE DİKKAT

Gün içerisinde sahip olunmadan oluşturulan ve daha sonra aynı gün içerisinde oluşturulan alımlarla kapatılan satışlar da açığa satış kapsamında olmasından yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız doğrulusunda bu nitelikteki satışlara dair emirlerin de açığa satış alternatifi işaretlenmek amacıyla iletilmesi hususunda lüzumlu ilgi ve özenin gösterilmesi ehemmiyet arz etmektedir.”

Bu yazı Borsa’da Yukarı Adım Kuralı Bugün de Devam Ediyor!!! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/borsada-yukari-adim-kurali-bugun-de-devam-ediyor/feed/ 0
Bilim İnsanlarının Mars’ta Su Bulma Hayali Suya Düştü https://lafmacun.net/bilim-insanlarinin-marsta-su-bulma-hayali-suya-dustu/ https://lafmacun.net/bilim-insanlarinin-marsta-su-bulma-hayali-suya-dustu/?noamp=mobile#respond Wed, 26 Jan 2022 19:36:36 +0000 https://lafmacun.net/?p=34941 Bilim insanlarının daha evvelce Mars yüzeyinin altında sıvı durumda teşhis ettiği su, büyük olasılıkla bir yanılsama. Bilim insanlarının Mars’ta su bulma hayali suya düştü… Son dönemlerde ABD ve Çin gibi ülkeler, Mars’ı daha yakından gözlemlemek amacıyla vasıta gönderiyor. Bu çalışmaların hedefi ise çok çok sır barındıran kızıl gezegen ile ilgili bilinmeyenleri teşhis etmek. Güneş düzeneğinin …

Bu yazı Bilim İnsanlarının Mars’ta Su Bulma Hayali Suya Düştü ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Bilim insanlarının daha evvelce Mars yüzeyinin altında sıvı durumda teşhis ettiği su, büyük olasılıkla bir yanılsama.

Bilim insanlarının Mars’ta su bulma hayali suya düştü…

Son dönemlerde ABD ve Çin gibi ülkeler, Mars’ı daha yakından gözlemlemek amacıyla vasıta gönderiyor. Bu çalışmaların hedefi ise çok çok sır barındıran kızıl gezegen ile ilgili bilinmeyenleri teşhis etmek.

Güneş düzeneğinin kızıl gezegeni olarak adlandırılan Mars’ta halen su bulunduğu fikir yaygın. Yaklaşık 1 milyar sene evvelce sıcak ve nemli olan gezegen, bugün hayata elverişli değil.

Gök bilimciler 2018’de gezegenin güney kutbunda parlak radar yansımaları gözlemlemişti. O dönemde bu yansımaların yüzey altındaki sıvı suya işaret ettiği düşünülmüştü.

“SU DEĞİL KAYA”

ABD’deki Teksas Üniversitesi’nde oluşturulan yeni bir araştırma, bu radar yansımalarının büyük olasılıkla bir “serap” bulunduğunu meydana koydu.

Araştırma ekibi, gözlemlenen yansımaların gerçekte buzun altında gömülü, volkanik kayalar bulunduğunu savunuyor.

Bilim İnsanlarının Mars'ta Su Bulma Hayali Suya Düştü

Ekip, su bulunduğu fikir edinilen yansımaların oluştuğu noktaların volkanik ovaların konumlarıyla eşleştiğini fark etti. Bu da demir yönünden varlıklı lav akıntılarının su zannedilebilecek, benzer yansımalara sahip kayaçlar meydana getirdiği manasına gelebilir.

Araştırmanın belirtileri hayal kırıklığı yaratmış gibi görünse de gerçekte bilim insanları hâlâ Mars’taki suyun varlığından umutlu.

Bu yazı Bilim İnsanlarının Mars’ta Su Bulma Hayali Suya Düştü ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/bilim-insanlarinin-marsta-su-bulma-hayali-suya-dustu/feed/ 0
Ordu’da Kar Kalınlığı İki Metreye Yaklaştı. Karda Fotoğraf Çekinen Vatandaşın Fotoğrafı Gündem oldu https://lafmacun.net/orduda-kar-kalinligi-iki-metreye-yaklasti-karda-fotograf-cekinen-vatandasin-gundem-oldu/ https://lafmacun.net/orduda-kar-kalinligi-iki-metreye-yaklasti-karda-fotograf-cekinen-vatandasin-gundem-oldu/?noamp=mobile#respond Wed, 26 Jan 2022 13:14:02 +0000 https://lafmacun.net/?p=34911 Ordu’da etkili olan kar yağışı ardından renkli görüntüler meydana çıktı. Akkuş eyaletinde bir vatandaş kalınlığı 2 metreyi geride bıraktığımız karın içerisine girerek boy verdi. Sadece elleri gözüken vatandaşın o fotoğrafı, sosyal medyada ilgi gördü. Yurdun çoğu noktasında devam eden kar yağışları Ordu’da da tesirini sürdürüyor. İl çapında ortalama kar kalınlığı 79 santim olarak ölçülürken, birtakım …

Bu yazı Ordu’da Kar Kalınlığı İki Metreye Yaklaştı. Karda Fotoğraf Çekinen Vatandaşın Fotoğrafı Gündem oldu ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Ordu’da etkili olan kar yağışı ardından renkli görüntüler meydana çıktı. Akkuş eyaletinde bir vatandaş kalınlığı 2 metreyi geride bıraktığımız karın içerisine girerek boy verdi. Sadece elleri gözüken vatandaşın o fotoğrafı, sosyal medyada ilgi gördü.
Yurdun çoğu noktasında devam eden kar yağışları Ordu’da da tesirini sürdürüyor. İl çapında ortalama kar kalınlığı 79 santim olarak ölçülürken, birtakım içlerde kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı.

10 MAHALLEYLE İLETİŞİM KESİLDİ!!!

464 vasıta ve işmakinesi 533 personelle karla mücadele çalışmaları başlatan Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma kapanan 140 mahalle ve küme yolunun tamamını ulaşıma açtı. 15 mahallede elektrik arızasının meydana geldiği kentte, 10 mahalleyle de etkileşim kesildi.

TUZLAMA ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİLDİ

Ekiplerin yoğun kar yağışı ve tarzı nedeniyle kapanan yollara müdahalesi sürerken hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasıyla beraber oluşması muhtemel buzlanmalara karşı da tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi.

BİR VATANDAŞ KARDA BOY VERDİ

Ordu'da Kar Kalınlığı İki Metreye Yaklaştı. Karda Fotoğraf Çekinen Vatandaşın Fotoğrafı Gündem oldu
Ordu’yu tesiri altına alan kar yağışı, yüksek kesimlerde de şiddetini artırdı. Akkuş ilçesine bağlı Kertil bölgesinde kar kalınlığı insan boyunu geçti. Beyaz örtüyle kaplanan bölümde karın içerisine giren bir kişi, boy verdi.

FOTOĞRAF SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Ordu'da Kar Kalınlığı İki Metreye Yaklaştı. Karda Fotoğraf Çekinen Vatandaşın Fotoğrafı Gündem oldu

Kafasının üzerine kadar kara gömülen ve yalnızca elleri gözüken vatandaş, o anı gösterir fotoğraf karesini sosyal medyada paylaştı. Fotoğrafı gören sosyal medya kullanıcısı şaşkınlıklarını ifade ederken, kimileri ise fotoğrafı paylaştı.

Bu yazı Ordu’da Kar Kalınlığı İki Metreye Yaklaştı. Karda Fotoğraf Çekinen Vatandaşın Fotoğrafı Gündem oldu ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/orduda-kar-kalinligi-iki-metreye-yaklasti-karda-fotograf-cekinen-vatandasin-gundem-oldu/feed/ 0