Panik Atak Tanımı, Belirtileri ve Tedavisi

Panik Atak Tanımı

Genellikle yaşantısında kötü olaylar barından ve hala o olayın etkisinde kalan kişilerde panik atak hastalığı gözlenmektedir. Panik atak hastalığında erken teşhis çok önemlidir. Bu yüzdenden hastalığın belirtilerini en erken şekilde fark etmek ve tedavi için en yakın psikiyatriye başvurulmalıdır. 

Panik atak hastalığının belirtileri

Panik atak hastalığının belirtileri dışarıdan kolaylıkla anlaşılabilir ancak panik atak hastası kişiler genellikle bu durumu kabullenmezler. Ancak bu hastalığın belirtilerini bilmek kişiyi hastalıkta erken tanıya götürebilmektedir. Panik atak hastalığı ani çarpmalar, kalp atışlarının hızlanması, baş ağrısı, dizlerin hissedilmemesi ve halsizlik gibi olumsuz etkenlerin beraberinde, korku ve titreme gibi belirtiler gösterebilir. 

Panik atak hastalığının tedavisi

Panik atak hastalığının tedavisi ruhsal bir problem olduğundan tedavisi psikiyatri yardımı ile yapılabilir. Panik atak hastalığı süresince çeşitli seanslar ile hasta korkularıyla yüzleştirilir ve dertlerine çare aranır. Hastanın tedavisinde çeşitli sakinleştirici ilaçlar kullanılır. Hastalığı sebebiyle uyumaktan korkan kişiler için ise ek olarak uyku ilacı da tedarik edilebilmektedir. Panik atak hastalığı ruhsal olduğundan tedavi süresince panik atak hastası olan kişinin ailesine de birçok görev düşer. Ailenin panik atak hastası olan kişiye sürekli iyimser olarak yaklaşması ve onunla ilgilenmesi hastalığın iyileşme sürecini hızlandırır. Aynı zamanda hastanın kendine olan özgüveni arttırır. Bunun yanı sıra kişinin stresten uzak tutulmalısı gereklidir. 

Exit mobile version