Kırmızı Et Marinasyonu Nasıl Yapılır? Püf Noktaları…

Kırmızı et marinasyonuyla etinizi yerken daha fazla keyif almak için yapacağınız marinasyon işleminin nasıl yapıldığını gelin birlikte inceleyelim…

Kırmızı Et Marinasyonu Nedir?

Gerek Dünya mutfağında gerekse Türk mutfağında kırmızı etin yeri çok ayrıdır. Birçok yemek tarifinde leziz tadıyla tercih edilen kırmızı etin yapımında bazı püf noktalar vardır. Kırmızı et marinasyonu, kırmızı etin yapımında en önemli adımdır. Marinasyon (Islak Dinlendirme) denilen et dinlendirme yöntemi sayesinde kırmızı ete değişik aromalar bile katabilirsiniz. Etinizin çok daha lezzetli olması için etin marine sürecinde kullanılan soslar ve marinasyon sürecinde izlenen yöntemler çok etkilidir. Etinizi güzel bir kıvama getirmek amacıyla gerçekleştirilen marinasyon yönteminde öncelikle kaliteli ve iyi bir et seçmelisiniz. Bu noktada önemli olan etin yüksek mermerimsi bir yapıda olmasıdır. Kırmızı et marinasyonuyla etinizi yerken daha fazla keyif almak için yapacağınız marinasyon işleminin nasıl yapıldığını gelin birlikte inceleyelim…

 

Marinasyon İçin Et Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Et marinasyonu yapılmadan önce marine edeceğiniz et doğru seçmelisiniz. Her et marine edilemez. Marine edildiğinde mükemmel aromalı lokum gibi bir kıvama gelemez. Bu yüzden marinasyona geçmeden önce hangi eti marine edebileceğinizi bilmelisiniz. Ayrıca etinizi nereden aldığınızda önemli. Güvenilir, temiz ve kaliteli bir kasaptan etlerinizi temin etmelisiniz. İşte marinasyonla lokum kıvamına getirebileceğiniz en iyi et çeşitleri; pançeta, bonfile, biftek, gerdan, mermer şeklinde alabileceğiniz steak etler. Bazı kırmızı etler vardır ki bunlar da marinasyona gerek duymaz. Bu etler; kemiksiz pirzola, kontrafile biftek, T-bone, NY strips, fileminyon.

et marinasyonu

Et Nasıl Marine Edilir?

Marine edeceğiniz eti seçtiyseniz marinasyona başlayalım!

  1. Marinasyon için Aldığınız Kırmızı Eti Kesin: Yapacağınız marinasyon sosunun etin her yerine işlemesi için eti kesmelisiniz. Sosun içinde bulunan asidin etin kas yapısını rahatlatmasını sağlamak için bu adımı es geçmemelisiniz. Lokum gibi bir et için bir parmak kalınlığında dilimler kesin. Eğer kesmez ve kalın bir et kullanırsanız etin dışı marine olurken asit etkisi etin içine işlemeyecek ve yumuşamayacaktır.
  2. Sosunuzu Hazırlayın: Etinizi dilimledikten sonra marinasyon sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Seçtiğiniz marine sosunun malzemelerini karıştırın ve etinizin her tarafına gelecek şekilde bulayın. Ancak marinasyon sosunuz için çok yüksek oranda asidik malzeme kullanmamaya dikkat edin.
  3. Marinasyon Sosuna Buladığınız Eti Buzdolabına Koyun: Sosa buladığınız etleri bir kaba veya poşete koyun. Seçtiğiniz tarife göre değişse de etin marinasyon süreci en az 2 saat olmalıdır. 2 ile 24 saat arasında dinlendirdiğiniz etiniz pişirmeye hazır.
  4. Marinelediğiniz Etinizi Afiyetle Pişirin: Etinizi buzdolabında bir güzel dinlendirdikten sonra artık pişirmeye hazır. Marinelediğiniz eti, koyduğunuz poşet veya kaptan çıkarın. Daha sonra etin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Yapacağınız yemeğin tarifine göre etinizi dilediğiniz gibi kullanın. Afiyet Olsun! ?
kırmızı et marinasyonu

Marine Sosunda Kullanabileceğiniz Malzemeler

 

DİKKAT!: Şimdi size insanların tavsiye ettiği ve doğru bildiği bir malzemeden bahsedeceğim. Soda, eti yumuşattığı düşüncesiyle marinede kullanılsa da bu çok yanlıştır. Tam tersi etinizin bütün lezzetini kaybetmesine neden olur. Soda, asit içermez. Sodalar doğal mineralli maden sularıdır. Aman dikkat!

 

Kırmızı Et Marinasyonunda Püf Noktalar

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Exit mobile version