Kültür – Sanat – Lafmacun.Net – Sosyal İçerik Platformu https://lafmacun.net Kullanıcılarına güzel sözler, harika içerikler tamamen güncel ve özgün bilgiler sunan Harika sosyal içerik platformu. Tue, 23 Apr 2024 11:26:10 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://lafmacun.net/wp-content/uploads/2019/07/cropped-logo512-20220601-225252-32x32.png Kültür – Sanat – Lafmacun.Net – Sosyal İçerik Platformu https://lafmacun.net 32 32 Deadpool & Wolverine’den yeni fragman https://lafmacun.net/deadpool-wolverineden-yeni-fragman/ https://lafmacun.net/deadpool-wolverineden-yeni-fragman/?noamp=mobile#respond Tue, 23 Apr 2024 11:26:10 +0000 https://lafmacun.net/?p=43686 Dünyanın en aksi süper kahramanlarından biris olan ve ilk iki filmi seyirci tarafından oldukça beğenilen Deadpool serisinin yeni filmi Deadpool & Wolverine sinema severler tarafından en çok beklenen filmlerden birisi. Daha önce Super Bowl’da yanınlanan fragmanla izleyicide merak uyandıran filme ait yeni fragman yayınlandı. Yayınlanan fragmanda Deadpool ve Wolverine oldukça fazla yer verilirken, film hakkında …

Bu yazı Deadpool & Wolverine’den yeni fragman ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Dünyanın en aksi süper kahramanlarından biris olan ve ilk iki filmi seyirci tarafından oldukça beğenilen Deadpool serisinin yeni filmi Deadpool & Wolverine sinema severler tarafından en çok beklenen filmlerden birisi.

Daha önce Super Bowl’da yanınlanan fragmanla izleyicide merak uyandıran filme ait yeni fragman yayınlandı. Yayınlanan fragmanda Deadpool ve Wolverine oldukça fazla yer verilirken, film hakkında da küçük tüyolar vermekteler. Filmde Huhj Jackman’ın etkisiyle şimdiye kadarki en yüksek gişe elde eden Deadpool filmi olması bekleniyor.

26 Temmuz 2025 tarihinde vizyona girecek filmde yer alan karakterler hakkında çok fazla detay yok aslında.

Shawn Levy (Free Guy, The Adam Project) tarafından yönetilen filmin oyuncu kadrosunda ise Ryan Reynolds ve Hugh Jackman, Morena Baccarin, Emma Corrin, Matthew Macfadyen ve Brianna Hildebrand yer alıyor.

Bu yazı Deadpool & Wolverine’den yeni fragman ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/deadpool-wolverineden-yeni-fragman/feed/ 0 Deadpool & Wolverine | Trailer nonadult
Ramazan Ayının Anlamı Nedir? https://lafmacun.net/ramazan-ayinin-anlami-nedir/ https://lafmacun.net/ramazan-ayinin-anlami-nedir/?noamp=mobile#respond Thu, 21 Mar 2024 10:50:50 +0000 https://lafmacun.net/?p=36634 Ramazan Ayı’nın Anlamı Nedir? Onbir ayın sultanı Ramazan, Hicri takvimde 9.ay ve İslam inancına göre Hz. Muhammed(s.a.v.)’e Ku’ran-ı Kerim ayetlerinin inmeye başladığı aydır. Bu ayda Müslümanlar oruç tutmaya ve bu ay boyunca her gece olmak üzere bir nafile namazı olan Teravih namazı kılınmaya başlanır. İslam’a göre Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Bu ayda …

Bu yazı Ramazan Ayının Anlamı Nedir? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Ramazan Ayı’nın Anlamı Nedir?

Onbir ayın sultanı Ramazan, Hicri takvimde 9.ay ve İslam inancına göre Hz. Muhammed(s.a.v.)’e Ku’ran-ı Kerim ayetlerinin inmeye başladığı aydır. Bu ayda Müslümanlar oruç tutmaya ve bu ay boyunca her gece olmak üzere bir nafile namazı olan Teravih namazı kılınmaya başlanır. İslam’a göre Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Bu ayda İslam inanışına göre rahmet ve bağışlanma kapıları açılır ve içtenlikle yapılan ibadetler Allah katında daha değerli olur.

 

Ramazan’da Oruç Tutmak Zorunlu Mudur?

Müslümanlar için oruç tutmak zorunludur ve hicretin 2. yılında (miladi 624) farz kılınmıştır. Akut veya kronik bir hastalığı olan, seyahat halinde olan, aşırı yaşlılar, emziren veya hamile olan kadınlar, şeker hastası olanlar ve ergenliğe girmemiş olanlar dışında tüm Müslümanlarca tutulması zorunlu olarak görülür. Oruç tutmamak büyük bir günah olduğu gibi açıktan oruç yemekte bir o kadar günahtır. Açıktan oruç yiyen Ramazan ayına hürmet etmemiş olur.

 

Oruç Tutmanın Nedeni nedir?

Ramazan ayında oruç tutmak, diğer yapılan bütün ibadetler gibi bu ayda çok daha değerli görülür. Manevi mükafatlarının (sevaplarının) oruç tutarak katlanarak arttığına inanılır. İslam’ın beş temel şartından biri olan oruç tutmak İslam dininin çok önem verdiği bir farzdır. ) Allah, oruç benim rızam için yapılan bir ibadettir ve onun faziletini ve sevabını ben veririm demiştir. Vücudun sadakası olarak görülen ve kişinin cennet kapılarını açıp cehennem kapılarını kapattığına inanılan oruç, sadece yeme ve içmeden uzak durma anlamı taşımıyor. Empati kurma yeteneğini ve insanlar arasındaki dayanışmayı arttırıp insanları kötülüklerden uzak tuttuğuna inanılır. Bu ayda insanlar sadece yiyecek ve içecekten değil cinsel münasebetlerden, alkolden, tütün ürünlerinden ve İslam dinine göre günahkar olan davranışlardan da kaçınırlar.Bu ayda daha fazla namaz kılıp Kur’an okunur.

 

Oruç Nasıl Tutulur?

Oruç, imsak vaktinden başlayıp iftar vaktine kadar, oruç tutan kişinin bilinçli ve Allah’ın rızasını kazanmak için yiyip içme ve cinsel münasebetten uzak durması şeklinde tutulur.

  • SAHUR: Sabahın erken saatlerinde, imsak vaktinden önce genellikle daha hafif kahvaltı tarzı bir sahur sofrası hazırlanıp niyet edilerek sahur yapılır. Bu yemek imsak vaktinden önce tüketilmesi sünnet olan son yemektir. Hz. Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmuştur, ‘’ Sahur yemeği yiyin, zira sahurda bereket vardır.’’ Sahur yapmak, oruç tutan kişinin açlıktan ve susuzluktan dolayı huysuz, kızgın veya zayıf olmasını engeller. Ramazan ayında Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkelerde gece insanları sahura kaldırmak, uyandırmak için davul ve manilerle sokaklarda gezen ve Musaharati denen kişiler bulunur. Bu gelenek Endonezya, Bangladeş, Mısır, Suriye, Türkiye, Sudan, Pakistan, Suudi Arabistan, Ürdün ve Filistin gibi ülkelerde hala uygulanmaktadır.
  • İFTAR: Müslümanlar imsak vaktinden iftar vaktine kadar oruçlu geçirdikleri günün sonunda akşam ezanıyla birlikte oruçlarını açarlar. İftar sofraları genellikle gelenek olarak kalabalık bir şekilde toplanarak kurulur. Sahurun aksine genellikle ağır ve doyurucu yemekler yapılır. Genellikle Hz. Muhammed (s.a.v.)’e öykünerek oruçlar hurmayla açılır hurma yoksa su içerek açılır. Bazı insanlar Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Müslümanları orucunu açacak kimseleri iftar sofralarında bulundurmaya teşvik ettiğinden dolayı maddi olarak imkanı olanlar özellikle yoksul kişilere iftar yemeği yedirirler.

Ramazan Ayının Anlamı Nedir?

Oruç Tutmakla İlgili Bazı Hadis Ve Ayetler

Peygamber efendimiz Hz Muhammed (S.A.V) Ramazan ayında tutulan oruçlar hakkında şöyle buyuruyor;

 ” İslam toplamda beş temel bina üzerine inşa edilmiştir. Bu binalardan biri de Ramazan ayında oruç tutmaktır. “

 

 ” Rabbinizden korkun. 5 vakit farz olan namazınızı kılın. Ramazan ayı geldiğinde ise orucunuzu tutun. Malı olanlar zekatlarını versinler. Sizi yönetenlere itaat edin. Böylece cennete girebilesiniz. “

 

 ” Oruç mümin için bir kalkandır. Oruç tuttuğunuz zaman birbirinize kötü söz söylemeyin ve kavga etmeyin. Biri kendinize kötülük etmeye kalkarsa, üç defa “Ben oruçluyum” desin.

 

Hz Muhammed (s.a.v.) oruç tutanları şu hadisle müjdeliyor; ‘’Kim inanarak ve mükafatını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır. “(Buhari Savm,7)

 

Bakara Suresi 183. Ayette ise şöyle buyruldu;

 ” Ey iman edenler! Sizden öncekilerin üzerine yazıldığı gibi sakınasınız diye sizin üzerinize de sayılı günlerde oruç yazıldı. İçinizden hasta veya yolcu olan, başka günlerden sayısınca tutar. Orucu tutmakta zorlananlar için bir yoksulun (günlük) yiyeceği kadar fidye yeterlidir. Bir iyiliği mecbur olmadan yapan için bu (yaptığı) iyidir. Ama orucu tutmanız -bilirseniz- sizin için daha hayırlıdır.”

 

Ahzab Suresi 35. Ayette şöyle buyruldu;

‘’ Şüphesiz Müslüman erkeklerle Müslüman kadınlar, mü’min erkeklerle mü’min kadınlar, itaatkâr erkeklerle itaatkâr kadınlar, doğru erkeklerle doğru kadınlar, sabreden erkeklerle sabreden kadınlar, Allah’a derinden saygı duyan erkekler, Allah’a derinden saygı duyan kadınlar, sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkeklerle oruç tutan kadınlar, namuslarını koruyan erkeklerle namuslarını koruyan kadınlar, Allah’ı çokça anan erkeklerle çokça anan kadınlar var ya, işte onlar için Allah bağışlanma ve büyük bir mükâfat hazırlamıştır.’’

 

Bakara Suresi 187. Ayette şöyle buyruldu;

 ‘’ Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı. Onlar, sizin örtüleriniz, siz de onlara örtüsünüz. Allah, gerçekten sizin, nefislerinize ihanet etmekte olduğunuzu bildi, tevbenizi kabul etti ve sizi bağışladı. Artık onlara yaklaşın ve Allah’ın sizin için yazdıklarını dileyin. Fecir vakti, sizce beyaz iplik siyah iplikten ayırt edilinceye kadar yiyin, için, sonra geceye kadar orucu tamamlayın. Mescidlerde itikafta olduğunuz zamanlarda onlara (kadınlarınıza) yaklaşmayın. Bunlar, Allah’ın sınırlarıdır, (sakın) onlara yanaşmayın. İşte Allah, insanlara ayetlerini böylece açıklar; umulur ki sakınırlar.’’

 

Bu yazı Ramazan Ayının Anlamı Nedir? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/ramazan-ayinin-anlami-nedir/feed/ 0
Warner Bros, Yüzüklerin Efendisi Hayranlarını Sevindirdi! https://lafmacun.net/warner-brostan-yuzuklerin-efendisi-koleksiyonu/ https://lafmacun.net/warner-brostan-yuzuklerin-efendisi-koleksiyonu/?noamp=mobile#respond Thu, 20 Oct 2022 19:57:12 +0000 https://lafmacun.net/?p=39394 Warner Bros Nedir? Warner Bros. Entertainment, Warner Brothers kısaca Warner Bros merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Burbank kentindeki film yapım şirketlerinden biridir. Warner Bros, 1923 yılında Harry, Albert, Sam ve Jack Warner tarafından kurulmuştur. İsmi de sonradan Amerika’ya göç eden bu dört kardeşten gelmektedir. Dört kardeş, film ve tiyatro sektörünün yeni yeni ortaya …

Bu yazı Warner Bros, Yüzüklerin Efendisi Hayranlarını Sevindirdi! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Warner Bros Nedir?

Warner Bros. Entertainment, Warner Brothers kısaca Warner Bros merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Burbank kentindeki film yapım şirketlerinden biridir. Warner Bros, 1923 yılında Harry, Albert, Sam ve Jack Warner tarafından kurulmuştur. İsmi de sonradan Amerika’ya göç eden bu dört kardeşten gelmektedir. Dört kardeş, film ve tiyatro sektörünün yeni yeni ortaya çıktığı dönemden itibaren bu alanla ilgiliydi. Hatta ilk zamanlarda çektikleri birkaç sinema filmini kiraladıkları projektör ile Pennsylvania ve Ohio’da gösterimini gerçekleştirdiler. Pennsylvania’da ilk tiyatroyu açan kişiler olarak da isimlerini tarihe yazdırdılar. Amerikan film endüstrisinin önde gelen isimlerinden biri olan Warner Bros, Motion Picture Association of America (MPA) üyesidir. Warner Bros’un alt departmanlarıyla birlikte grubun toplamda 8000’e yakın çalışanı vardır.

 

Warner Bros, Yüzüklerin Efendisi’nin NFT Koleksiyonunu Çıkardı!

Son yıllarda hem en gözde hem de en tartışmalı olan yatırım araçlarından biri olan kripto para dünyasında trendlerin başında NFT (non-fungible token)’ler geliyordu. Blok zinciri teknolojisinden faydalanarak yapılan ve değiştirilemez token olarak adlandırılan NFT’ler teknolojisinin 2021 yılındaki trendlerinin başında NFT’ler geliyordu. “Değiştirilemez token” olarak da bilinen NFT’lerin, son yapılan araştırmalara göre; satışları tam yüzde 97 azalmış olarak görülse de bu sektörde yaşanan yeni gelişmeler NFT dünyasının hala canlı olduğunu bizlere gösteriyor. Şimdi de dünyanın en büyük yayıncı ve yapımcıları arasında yer alan Warner Bros, NFT dünyasında sürpriz yaptı. Şirket, Warner Bros’un sahip olduğu ve dünyanın en ünlü film serilerinden biri olan Yüzüklerin Efendisi ile ilgili önemli bir gelişmeyi paylaştı: Serinin ilk filminin özel bir NFT koleksiyonu haline getirildiğini açıkladılar.

Warner Bros, Yüzüklerin Efendisi Hayranlarını Sevindirdi!
Warner Bros Yüzüklerin Efendisi

 

4K Kopyasıyla Birlikte Yayınlanacak

Yüzüklerin Efendisi serisinin hayranlarını sevindirecek bir işe imza atan Warner Bros, yarın web sitesinde NFT’leri yayınlayacak. Ortaya konulan her NFT, Peter Jackson’ın 2001 yapımı Yüzüklerin Efendisi filminin 4K kopyasıyla birlikte daha birçok sahne arkası görüntüleri, çok sayıda fotoğraf ve filmden ilham alan özel eserleri de içeriyor. Şirketin çıkardığı bu yeni NFT projesinde yer alan Web3 film deneyimiyle, seri hayranlarının etkileşim kurması çok daha kolay bir hal alacakken aynı zamanda da bu konuda daha fazla heyecan yaratması bekleniyor. Bunun için de Web3 multimedya yönteminden faydalanılmış. Multimedya NFT ürünleri alanında türünün ilk çalışması olan bu NFT projesi, insanlar tarafından oldukça yoğun bir ilgi görmeye devam ediyor.

Web3 Alanında İlk Büyük Stüdyo Filmi!

Multimedya NFT olarak sunulan ilk ürün olan Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği ile birlikte bu film Web3 alanında sürülen ilk büyük stüdyo filmi ünvanını almış oldu. Ayrıca Yüzüklerin Efendisi dizisi Amazon Prime Video’nun en pahalı yapımı olmuştu. Yapılan açıklamaya göre, serinin Yüzük Kardeşliği filmi 4K kalitede piyasaya sürüldü ve birbirinden farklı özellikler içeriyor. NFT’de kullanıcılara sunulacak deneyimler arasında, özel etkinlikler, etkileşim temalı navigasyon, keşfedilebilir resim galerileri ve keşfedilebilir gizli AR koleksiyonları da yer alıyor.

Ortaklık Kurulan Eluvio’nun CEO’su Michelle Munson Konuştu!

Warner Bros, bu NFT koleksiyonunda Eluvio ile yaptığı ortaklıkla, Eluvio Content Blockchain projesine de yüksek performanslı bir altyapı oluşturmuş oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Eluvio CEO’su Michelle Munson ise şunları söyledi, “Yüzüklerin Efendisi hayranları artık onları şaşırtacak ve memnun edecek destansı bir canlı medya deneyimi edinebilir. Ayrıca, katılabilir ve takas edebilir.” Dedi. Ayrıca Yüzüklerin Efendisi IP komisyonu başkanı Thomas Dey, bu meşhur seri için; Yüzüklerin Efendisi’nin Marvel veya Star Wars kadar büyük bir seri haline gelebileceğini ve Embracer’ın özellikle oyun alanında büyük planları olduğunu da söyledi.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Warner Bros, Yüzüklerin Efendisi Hayranlarını Sevindirdi! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/warner-brostan-yuzuklerin-efendisi-koleksiyonu/feed/ 0
79. Venedik Film Festivali Sona Erdi! Ödüller Sahiplerini Buldu! https://lafmacun.net/79-venedik-film-festivali-sona-erdi-2022/ https://lafmacun.net/79-venedik-film-festivali-sona-erdi-2022/?noamp=mobile#respond Sun, 11 Sep 2022 20:45:00 +0000 https://lafmacun.net/?p=38938 79. Venedik Film Festivali Sona Erdi! Bu sene 31 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ve bu yıl 79. kez gerçekleştirilen  dünyanın en köklü film festivali 79. Venedik Film Festivali dün gece düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Prestijli “Altın Aslan” ödülü için yarışın kazananları sonunda belli oldu. Jüride Julianne Moore’un başkanlık yaptığı jüri üyeleri arasında Mariano Cohn, Leonardo di Costanzo, Audrey Diwan, …

Bu yazı 79. Venedik Film Festivali Sona Erdi! Ödüller Sahiplerini Buldu! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
79. Venedik Film Festivali Sona Erdi!

Bu sene 31 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ve bu yıl 79. kez gerçekleştirilen  dünyanın en köklü film festivali 79. Venedik Film Festivali dün gece düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Prestijli “Altın Aslan” ödülü için yarışın kazananları sonunda belli oldu. Jüride Julianne Moore’un başkanlık yaptığı jüri üyeleri arasında Mariano Cohn, Leonardo di Costanzo, Audrey Diwan, Leila Hatami, Kazuo Ishiguro ve Rodrigo Sorogoyen vardı.

79. Venedik Film Festivali Sona Erdi! Ödüller Sahiplerini Buldu!
79. Venedik Film Festivali 2022 Luca Guadagnino

‘En İyi Yönetmen’ Ödülü Yönetmen Luca Guadagnino’ya Gitti!

79. Venedik Film Festivali’nde Bones And All filmiyle ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü alan İtalyan yönetmen Luca Guadagnino, ödülü alırken 8 dakika boyunca alkışlandı. Ödül alan filmin başrollerinde Mark Rylance, Taylor Russel, Chloe Sevigny ve Timothee Chalamet yer alıyordu. Film, genç bir kadın olan Maren ile serseri biri olan Lee ile arasındaki aşkı anlatıyor. İki genç, toplumun sınırlarında hayatta nasıl kalacağını öğrenmeye çalışırken insan eti bile yiyor.

 

79. Venedik Film Festivali Sona Erdi! Ödüller Sahiplerini Buldu!
79. Venedik Film Festivali 2022 Cate Blanchett

Film Gösterim Sonrası 6 Dakika Boyunca Ayakta Alkışlandı!

79. Venedik Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünün sahibi, Avusturalyalı oyuncu Cate Blanchett oldu. Başrollerinde Nina Hoss, Noemie Merlant, Sophie Kauer ve Cate Blanchett’in yer aldığı Tar filmiyle ödülü kaptı. Todd Field’ın yönetmenliğini yaptığı Tar filmi, dünya çapında sanatının en iyilerinden biri olarak kabul edilen ayrıca büyük bir Alman müzik orkestrasının ilk kadın şefi olmayı başaran Lydia Tár’ın hayat hikayesini anlatıyor. Festival sırasında film gösterimi sonrası 6 dakika boyunca ayakta alkışlandı. İşte gecenin kazananları listesi…

 

79. Venedik Film Festivali Ana Yarışma Kazananları

En İyi Film Ödülü – Altın Aslan: All the Beauty and the Bloodshed (Yönetmen Laura Poitras)

Jüri Büyük Ödülü – Gümüş Aslan: Saint-Omer (Yönetmen Alice Diop)

En İyi Yönetmen Ödülü – Gümüş Aslan: Luca Guadagnino (Bones and Al Filmil)

Jüri Özel Ödülü: No Bears (Yönetmen Cafer Panahi)

En İyi Senaryo Ödülü: Martin McDonagh (The Banshees of Inisherin Filmi)

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Cate Blanchett (Tár Filmi)

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Colin Farrell (The Banshees of Inisherin Filmi)

En İyi Genç Oyuncu – Marcello Mastroianni Ödülü: Taylor Russell (Bones and All Filmi)

Horizons Kazananları

En İyi Film Ödülü: World War III (Yönetmen Houman Seyyedi)

En İyi Yönetmen Ödülü: Tizza Covi ve Rainer Frimmel (Vera Filmi)

Jüri Özel Ödülü: Bread and Salt (Yönetmen Damian Kocur)

En İyi Senaryo Ödülü: Fernando Guzzoni (Blanquita Filmi)

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Vera Gemma (Vera Filmi)

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Mohsen Tanabandeh (World War III Filmi)

En İyi Kısa Film Ödülü: Snow in September (Yönetmen Lkhagvadulam Purev-Ochir)

Orizzonti Extra – Seyirci Ödülü: Nezouh (Soudade Kaadan)

Geleceğin Aslanı – Luigi De Laurentiis Ödülü: Saint-Omer (Yönetmen Alice Diop)

Venedik Immersive Kazananları

En İyi Deneyim Ödülü: The Man Who Couldn’t Leave (Yönetmen Chen Singing)

Jüri Büyük Ödülü: From the Main Square (Yönetmen Pedro Harres)

Jüri Özel Ödülü: Eggscape (Yönetmen German Heller, Jorge Tereso, Federico Heller)

Venedik Classics Kazananları

En İyi Restore Edilmiş Film Ödülü: Branded to Kill (Yönetmen Seijun Suzuki)

Sinema Üzerine En İyi Belgesel Ödülü: Fragments of Paradise (Yönetmen K. D. Davison)

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı 79. Venedik Film Festivali Sona Erdi! Ödüller Sahiplerini Buldu! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/79-venedik-film-festivali-sona-erdi-2022/feed/ 0
Spor Devi Puma Metaverse için Kollarını Sıvadı! https://lafmacun.net/spor-devi-puma-metaverse-icin-kollarini-sivadi-2022/ https://lafmacun.net/spor-devi-puma-metaverse-icin-kollarini-sivadi-2022/?noamp=mobile#respond Sun, 11 Sep 2022 19:36:47 +0000 https://lafmacun.net/?p=38930 Spor Devi Puma Metaverse için Kollarını Sıvadı! Puma AG Rudolf Dassler Sport ya da kısa ismiyle Puma, bir Alman spor giyim markasıdır. 1924’te Adolf Adi Dassler’ın abisi Rudolf Dassler tarafından kurulmuştur ki bu kişi aynı zamanda ünlü spor markası Adidas’ın da kurucusudur. Spor giyim devi, birçok büyük markaya sponsordur ve günümüzde dünyanın en büyük spor …

Bu yazı Spor Devi Puma Metaverse için Kollarını Sıvadı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Spor Devi Puma Metaverse için Kollarını Sıvadı!

Puma AG Rudolf Dassler Sport ya da kısa ismiyle Puma, bir Alman spor giyim markasıdır. 1924’te Adolf Adi Dassler’ın abisi Rudolf Dassler tarafından kurulmuştur ki bu kişi aynı zamanda ünlü spor markası Adidas’ın da kurucusudur. Spor giyim devi, birçok büyük markaya sponsordur ve günümüzde dünyanın en büyük spor giyim markalarından biridir. 2022 itibariyle fabrikasında 13.000 işçi çalışmaktadır. Ayrıca ünlü şirket 120’nin üstünde ülkede satış yapmaktadır. Bu kadar büyük bir markanın, son dönemlerde oldukça popülerleşmiş olan metaverse dünyasına girmeyeceğini düşünmek saçmalık olurdu. Son dönemde giyimden tutun da dev gıda firmalarına, oyun şirketlerinden ünlü sanatçılara, birçok isim ve ünlü marka NFT ve metaverse alanında çalışmalar yaptı. Bu kez de Puma, New York Moda Haftası’nda sergilenecek olan Futrograde koleksiyonunun bir parçası olacak ve bu yeni NFT koleksiyonunu Metaverse platformunda kullanıcılarına sunacak. Spor giyim devi, yaptığı bu atılımla Web3’te de daha aktif olmayı planladığını dile getirdi. Ayrıca spor devi, koleksiyonunda yer alan ayakkabıları fiziksel bir biçimde de sunacağını açıkladı.

Spor Devi Puma Metaverse için Kollarını Sıvadı!
Puma The Black Station 2022

Metaverse Evreni olan ‘Black Station’ da Sunulacak

Spor giyim devi, spor ayakkabılarının NFT’lerini firmaya ait Metaverse evreni olan Black Station’da özel bir sunum ile sevenlerine sunacak. Koleksiyon için ilk gösterim tarihi 10 Eylül olarak açıklandı. Spor devinin çıkardığı Futrograde koleksiyonu “fijitaller” adı verilen dijital varlıklara bağlı fiziksel ürünler piyasaya süren giyim ve lüks markalar trendinin peşinden gidiyor. Yani yeni çıkarılan Futrograde NFT’leri New York Moda Haftası‘nda sergilenerek  spor ayakkabıların fiziksel versiyonları için kullanılabilmesine olanak tanınmış olacak. Hatta benzer bir şekilde lüks giyim markası olan Prada da bu trendi takip ediyor. Prada, geçtiğimiz günlerde fiziksel olarak kullanılabilecek NFT tasarımları piyasaya sürdü. Puma’nın baş marka sorumlusu Adam Petrick, yeni NFT koleksiyonuyla ilgili olarak açıklama yaptı: ‘’Black Station bundan 20 yıl önce PUMA’nın modadaki en yenilikçi tasarımlarına ev sahipliği yapıyordu. Ürün tasarımı ve dijital bakış açısından zorladığımız sınırlar göz önüne alındığında, Black Station ismini Metaverse evrenimiz için uygun bulduk. Moda, spor ve inovasyon arasında dijital keşif için yeni bir portal olarak merkezimi keşfedebilirsiniz.’’  Puma’nın İnovasyon Başkanı ve Global Yaratıcı Direktörü olan Heiko Desens, metaverse’ün sunduğu birçok avantajın olduğunu söyledi. Ve bu avantajlar sayesinde Puma’nın tasarımcı ekibinin gerçek ürünler ürettiği kadar aynı zamanda etkileyici özgün tasarımlar yaratmak için sınırsız çalışabilme fırsatına da sahip olduklarını ekledi.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Spor Devi Puma Metaverse için Kollarını Sıvadı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/spor-devi-puma-metaverse-icin-kollarini-sivadi-2022/feed/ 0
Tescilli Ulu Önder Atatürk NFT Eseri! Dünyada Bir İlk Gerçekleşti! https://lafmacun.net/tescilli-ulu-onder-ataturk-nftisi-dunyada-bir-ilk/ https://lafmacun.net/tescilli-ulu-onder-ataturk-nftisi-dunyada-bir-ilk/?noamp=mobile#respond Fri, 26 Aug 2022 18:02:29 +0000 https://lafmacun.net/?p=38750 ‘’Sanat Eseri’’ Tescili Alan İlk NFT: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk! Kültür ve Turizm Bakanlığından tescil belgesi alan; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, kendisiyle ilk röportajı yapan gazeteci Ruşen Eşref Ünaydın’a Çanakkale Savaşı’ndan iki ay sonra hediye ettiği imzalı fotoğrafı NFT haline getirildi. Bu durumda Atatürk NFT ‘si dünyada “sanat eseri” tescili …

Bu yazı Tescilli Ulu Önder Atatürk NFT Eseri! Dünyada Bir İlk Gerçekleşti! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
‘’Sanat Eseri’’ Tescili Alan İlk NFT: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk!

Kültür ve Turizm Bakanlığından tescil belgesi alan; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, kendisiyle ilk röportajı yapan gazeteci Ruşen Eşref Ünaydın’a Çanakkale Savaşı’ndan iki ay sonra hediye ettiği imzalı fotoğrafı NFT haline getirildi. Bu durumda Atatürk NFT ‘si dünyada “sanat eseri” tescili alan ilk NFT oldu. Etherscan’ın verilerine göre 17 Mayıs 2021’de oluşturulan ERC-721 standardında olan NFT, Atatürk’ün Çanakkale Savaşı sonrası röportaj verdiği ilk gazeteci olan Ruşen Eşref Ünaydın’a hediye ettiği imzalı fotoğrafını içeriyor. Fotoğraf 70 yıl önce Afyonkarahisar’daki gazetelerde basılmak için üretilen negatif kopyası, pozitif fotoğrafla birleştirilerek oluşturuldu. Dünyada bir devlet tarafından sanat eseri olarak tescil edilmiş ilk NFT olarak tarihe geçti. Ruşen Eşref Ünaydın, TBMM’de ikinci, üçüncü ve dördüncü dönem Afyonkarahisar milletvekilliği, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ve büyükelçilik görevlerinde de bulundu. Şair, yazar ve gazeteci olan Ruşen Eşref Ünaydın, kendisi gibi şair ve yazar olan Osman Atilla‘nın isteğiyle yaklaşık 70 yıl önce bu fotoğrafın bir kopya fotoğrafını çektirdi. Osman Atilla, Ünaydın’ın çektirdiği bu negatif kopyayı daha sonra milletvekili seçildiği Afyonkarahisar’da 1950’li ve 1960’lı yılların başında bazı yerel gazetelerde yayımlamıştı. Ölümünden hemen önce de gazeteci İbrahim Küçükkurta hediye etti.

 

Ulu Önder Atatürk NFT Eseri: Photo1918 (Atatürk ve Umudun Fotoğrafı)

NFT’si negatif ve pozitif kopyalarının birleştirilmesiyle oluşturulan ve Atatürk NFT ‘sine dönüştürülen fotoğraf, NFT pazar yeri OpenSea’ de sunuldu ve 1918’de Yeni Mecmua‘nın Çanakkale Özel sayısında yayımlandı. Daha sonra kurucusu olduğu Kocatepe Gazetesi’nde Atatürk imzalı fotoğrafı yayımlayan İbrahim Küçükkurt, büyük bir özenle sakladığı kopya olan negatif Atatürk imzalı fotoğrafını; 2007 yılında o dönem de Afyonkarahisar’da muhabirlik yapan Onur Bayram‘a ulaştırdı. Ulaşılan bilgilere göre fotoğrafın negatifini 14 yıl sakladıktan sonra COVID-19 pandemisi döneminde bilgisayara aktaran muhabir Onur Bayram, negatif ve pozitif kopyaları yan yana birleştirerek NFT eseri oluşturdu. Oluşturulan Ulu Önder Atatürk NFT eserine de Photo1918 (Atatürk ve Umudun Fotoğrafı) adını verdi.

Fotoğraf Özel Yapım Bir Kutuda 14 Yıl Saklandı!

Renkli fotoğraf negatiflerinin 30 yılda renklerini kaybedebildiğini vurgulayan Onur Bayram, “Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’nın hemen sonrasında imzaladığı fotoğraf, daha o dönem gençliğe olan güvenini gösteriyor. Negatifi dijitale dönüştürerek, yok olma riskini yok ettim. NFT haline getirerek de dijital olarak imzalamış oldum.” Dedi. Alınan bilgilere göre negatif fotoğrafın ışık, nem ve zamanın etkisinden zarar görmemesi adına fotoğrafın yıpranmayacağı özel yapım bir kutuda 14 yıl sakladı.  Ayrıca Onur Bayram, fotoğrafın tarihî hikâyesine de değindi. Türkçe, İngilizce ve Almanca bir site de hazırlandığını da aktardı. Onur Bayram, pandemi sürecinde uzun uğraşlar sonucu oluşturduğu dijital fotoğrafı NFT’ye dönüştürdü. Bayram, konu hakkında: “Pandemi döneminde NFT sanat eserleri popüler hale geldi. En basit anlatımla NFT, sanat eserlerinin dijital tapuları olarak açıklanabilir. Elimdeki bu tarihi fotoğrafı ‘Photo1918’ adıyla NFT’ye dönüştürdüm” sözlerini kullandı.

Atatürk NFT 2022
Atatürk NFT 2022

Dünyada Bir İlk! NFT Olarak Güzel Sanat Eserlerine İlişkin Kayıt-Tescil Belgesi Aldı!

Onur Bayram, Photo1918’in dünyada bir devlet tarafından sanat eseri tescili almış ilk NFT eseri olduğunu söyledi. Bayram, “Fotoğraf, video ve benzeri yüzbinlerce dijital görsel, her gün NFT’ye dönüştürülüyor. Ancak NFT Atatürk fotoğrafının, diğer milyonlarca NFT’den farkı olması gerekiyordu. Bu nedenle geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne tescil başvurusu yaparak, ‘Güzel Sanat Eserlerine İlişkin Kayıt Tescil Belgesi’ aldım. Böylece Atatürk fotoğrafı NFT’si, dünyanın sanat eseri olduğu belgeli ilk eseri oldu” dedi. Atatürk NFT için resmi internet sitesinde 15 Haziran 2021’de T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nden Güzel Sanat Eserlerine İlişkin Kayıt-Tescil Belgesi aldığı belirtildi.

Tescilli Ulu Önder Atatürk NFT Eseri! Dünyada Bir İlk Gerçekleşti!
Atatürk NFT

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Tescilli Ulu Önder Atatürk NFT Eseri! Dünyada Bir İlk Gerçekleşti! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/tescilli-ulu-onder-ataturk-nftisi-dunyada-bir-ilk/feed/ 0
Küçük Şairler Büyük Şiirler https://lafmacun.net/kucuk-sairler-buyuk-siirler/ https://lafmacun.net/kucuk-sairler-buyuk-siirler/?noamp=mobile#respond Fri, 10 Jun 2022 07:27:12 +0000 https://lafmacun.net/?p=37815 İstanbul Ataşehir’de bulunan Şehit Öğretmen Hasan Akan İlköğretim Okulu 4/E sınıfı öğrencileri ilk okulda 2. sınıfta öğretmenlerinin isteği üzerine şiir defteri alarak kendi şiirlerini yazmaya başladılar. Bu yıl artık mezun olmaya hak kazanan genç şairler kendi yazdıkları şiirlerden oluşan bir şiir kitabı yazdılar. 13.06.2022 tarihinde okullarında yapacakları imza gününde kitaplarını imzalayarak ailelerine ve sevdiklerine dağıtacak …

Bu yazı Küçük Şairler Büyük Şiirler ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
İstanbul Ataşehir’de bulunan Şehit Öğretmen Hasan Akan İlköğretim Okulu 4/E sınıfı öğrencileri ilk okulda 2. sınıfta öğretmenlerinin isteği üzerine şiir defteri alarak kendi şiirlerini yazmaya başladılar. Bu yıl artık mezun olmaya hak kazanan genç şairler kendi yazdıkları şiirlerden oluşan bir şiir kitabı yazdılar.

13.06.2022 tarihinde okullarında yapacakları imza gününde kitaplarını imzalayarak ailelerine ve sevdiklerine dağıtacak olan bu 34 küçük şairin kitabında neler yok ki. Bir dinozora yazılmış şiir, yemeklere yazılmış şiirler, sebze meyvelere yazılmış şiirler, oyuncaklar için de tabi ki şiir yazmışlar. Özel günler içinde şiir yazan küçük şairler 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos gibi günlerin yanında Atamız içinde bir çok şiire kitaplarında yer vermişler.

Eser Adı: Küçük Şairler Büyük Şiirler
Yazar Adı: 4-E Sınıfı
Proje Danışmanı: Müge Taşpınar
Türü: Şiir Kitabı
Çıkış tarihi: Haziran 2022
Kitap Tanıtım Yazısı: İstanbul Ataşehir’de bulunan Şehit Öğretmen Hasan Akan İlköğretim Okulu 4/E sınıfı öğrencilerinin yazmış olduğu şiir kitabı yayımlandı. “Küçük Şairler Büyük Şiirler” ismini alan kitap, 34 sınıf öğrencisinin imzasını taşımaktadır. Ata’ya özlem, kedilerden dinozorlara kadar uzanan hayvan sevgisi, arkadaşlık temalarının da işlendiği kitapta yöresel yemeklerin de vurgulandığı şiirler bulunmaktadır. Dijital baskı ile çıkartılan kitap, çocuklarda şiir sevgisini uyandırmak, yardımlaşarak bir eser meydana çıkarmak ve yıl sonunda herkeste kalabilecek bir anı amacı taşımaktadır. Satış kaygısı olmadan bir kitap çıkarmak hele de 10 yaşındaysan ne kıymetlidir.

Küçük Şairler Büyük Şiirler

Küçük Şairler Büyük Şiirler

Bu yazı Küçük Şairler Büyük Şiirler ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/kucuk-sairler-buyuk-siirler/feed/ 0
Dünya Miras Listesi’ndeki Göbeklitepe’de Metaverse ve Yapay Zeka Etkinliği! https://lafmacun.net/dunya-miras-listesindeki-gobeklitepede-metaverse-ve-yapay-zeka-etkinligi/ https://lafmacun.net/dunya-miras-listesindeki-gobeklitepede-metaverse-ve-yapay-zeka-etkinligi/?noamp=mobile#respond Thu, 09 Jun 2022 11:56:25 +0000 https://lafmacun.net/?p=37838 İnsanlığın Başlangıç Noktası Göbeklitepe’de Metaverse Etkinliği! Şanlıurfa’da UNESCO Dünya Miras Listesi‘nde bulunan Göbeklitepe’de metaverse ve yapay zeka etkinliği düzenlendi. İnsanlığın başlangıç noktası olarak da nitelendirilen Göbeklitepe, Şanlıurfa’nın 18 km kuzeydoğusunda yer almaktadır. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, “Tarihin Sıfır Noktasından, Tarihin Dönüm Noktasına” etkinliğinde yaptığı konuşmada, başta kamu olmak üzere tüm sektörlere …

Bu yazı Dünya Miras Listesi’ndeki Göbeklitepe’de Metaverse ve Yapay Zeka Etkinliği! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
İnsanlığın Başlangıç Noktası Göbeklitepe’de Metaverse Etkinliği!

Şanlıurfa’da UNESCO Dünya Miras Listesi‘nde bulunan Göbeklitepe’de metaverse ve yapay zeka etkinliği düzenlendi. İnsanlığın başlangıç noktası olarak da nitelendirilen Göbeklitepe, Şanlıurfa’nın 18 km kuzeydoğusunda yer almaktadır. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, “Tarihin Sıfır Noktasından, Tarihin Dönüm Noktasına” etkinliğinde yaptığı konuşmada, başta kamu olmak üzere tüm sektörlere dijital dönüşümde öncülük etmeye çalıştıklarını söyledi. Yapay zekanın öneminin her geçen gün daha da arttığını ifade eden Koç, milli teknoloji hamlesine uygun plan ve projeleri ciddi bir kararlılık ile uyguladıklarını dile getirdi. AIPA Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada: ‘’Göbeklitepe’de metaverse panelleri düzenleyeceğiz. İnsanlık tarihi adına sembolik öneme sahip Göbeklitepe’de böyle bir etkinlik düzenleyecek olmaktan dolayı heyecanlıyız.’’ Dedi.

‘Gübrelemeden Hasada Kadar Yapay Zeka Kullanılacak!’

Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu da Göbeklitepe’de metaverse konusunda düzenledikleri etkinliklerle toplumun konu hakkında bilgi birikiminin artırılmasına katkı sunduklarını dile getirdi. Tarımda yapay zekanın kullanımına özen gösterdiklerini vurgulayan Koç, şöyle devam etti: “Yapay zeka uygulamalarının tarımın geleceğinde büyük öneme sahip olacağını biliyoruz. Sulamadan ilaçlamaya, gübrelemeden hasada kadar birçok alanda yapay zeka kullanılacak. Tohumdan başlayıp soframıza gelene kadar her gıda, yapay zekayla izlenebilecek kontrol edilip analiz edilebilecek. Bu analizler sonucunda da doğal olarak tarımdaki verimliliğin artırılması hedefleniyor. Yapay zeka ile ayrılmaz bir bütün olan metaverse de herkesin özellikle de gençlerin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Metaverse şu anda hayal ettiğimiz kadar ileri bir noktaya henüz gelmedi, çok kısa sürede gelişme kat edecektir.”

Bitki Hastalıkları Çözümünde Yapay Zeka Kullanımı

Küçükşabanoğlu, dernek olarak üniversitelerle iş birliği yapmaya başladıklarını belirtirken; yapay zeka ve metaverse konularında büyük çaplı araştırmalar yaparak sonuçlarını toplumla paylaştıklarını ifade etti. Zafer Küçükşabanoğlu, Göbeklitepe’de metaverse etkinliğinin düzenlenmesi konusunda önemini vurguladı: “Çok önemli bir nokta olan Göbeklitepe’de çok önemli bir konuyu konuşuyoruz. Yapay zeka ve tarım, toplumda ve işletmelerde yapay zeka algısı ve metaverse konuşuyoruz. Yapay zeka her alanda olduğu gibi tarımda da etkisini göstermeye başladı. Yeşil büyüme kapsamında tarımda kimyasal kullanımını azaltıcı ilaçlama ve günümüzde bitki hastalıkları çözümünde yapay zeka kullanımı mevcut. Yapay zeka destekli verimlilik tahmini uygulamaları artmaya başladı. Otonom traktörle ilgili pazar gün geçtikçe büyüyor. Bu gelişmelerin daha fazlası metaverse de de oluyor. Tüm önemli markalar metaversede mağaza açmaya başladı.” diye konuştu.

‘Tarihin Sıfır Noktasından, Tarihin Dönüm Noktasına’ Teması!

Zafer Küçükşabanoğlu, ‘’Toplumda Yapay Zeka Algısı” ve “İşletmelerde Yapay Zeka Algısı” konulu araştırmalarının sonucunda bu konularda ciddi eksiklikler olduğunu belirtti: ‘’Yapay zeka ve metaverse kavramlarının 2030 yılına kadar dünya ekonomilerinde oluşturacağı pastanın yaklaşık 25 trilyon dolar olması bekleniyor. Ülke olarak bu pastadan payımızı almak için daha çok bilgilenmemiz gerekiyor. AIPA olarak ülkemizin hem bugünü hem de yarınları için başta ekonomi olmak üzere birçok konuda önemli dönüşümlere yol açacak yapay zeka ve metaverse konuları hakkında halkımızı daha fazla bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak istiyoruz.’’ Diyerek devam etti: ‘’Bu nedenle de ilk başta Türkiye’nin 7 bölgesinden birer ilde, daha sonra da 81 ilin tamamında faaliyetlerde bulunarak bu hedefimizi gerçekleştirme niyetindeyiz. Bu faaliyetlerimizin de ilkini, insanlık tarihi açısından sembolik öneme sahip olan Göbeklitepe’de gerçekleştirmek istedik. ‘Tarihin Sıfır Noktasından, Tarihin Dönüm Noktasına’ temasıyla düzenleyeceğimiz etkinliği, alanında uzman konuşmacılarla ‘Yapay Zeka ve Tarım 5.0’, ‘Toplumda ve İşletmelerde Yapay Zeka Algısı’ ve ‘Yeni Dünyaya Yolculuk: Metaverse’ panelleriyle gerçekleştireceğiz.’’

Göbeklitepe Maketi Hediye Edildi!

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise Göbeklitepe’de metaverse ve yapay zeka etkinliğinin, kentin anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Salih Ayhan, teknoloji ve yapay zeka anlamında büyük bir değişim ve dönüşümün yaşandığını aktarırken, tarım sektöründe kent olarak teknoloji takibini daha iyi yapmak için çeşitli tedbirler aldıklarını belirtti. Etkinlik kapsamında alanında uzman konuşmacılar ise “Yapay Zeka ve Tarım 5.0”, “Toplumda ve İşletmelerde Yapay Zeka Algısı” ve “Yeni Dünyaya Yolculuk: Metaverse” panelleri ile de katılımcılara detaylı bilgi verdi. Vali Ayhan, açılış konuşmalarının ardından organizasyona katkılarından dolayı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’a, Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu’na ve diğer panelistlere Göbeklitepe maketi hediye etti.

 

Daha fazla Kültür-Sanat haberleri için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayınız!

Bu yazı Dünya Miras Listesi’ndeki Göbeklitepe’de Metaverse ve Yapay Zeka Etkinliği! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/dunya-miras-listesindeki-gobeklitepede-metaverse-ve-yapay-zeka-etkinligi/feed/ 0
NFT Summit İstanbul İçin Sayılı Gün Kaldı! https://lafmacun.net/nft-summit-istanbul-icin-sayili-gun-kaldi/ https://lafmacun.net/nft-summit-istanbul-icin-sayili-gun-kaldi/?noamp=mobile#respond Tue, 24 May 2022 17:13:25 +0000 https://lafmacun.net/?p=37662 NFT Summit İstanbul İçin Sayılı Gün Kaldı! NFT dünyasının pazar hacmi 40 milyar dolardan fazla ve Türkiye’deki ilk büyük etkinliği NFT Summit İstanbul için sayılı gün kaldı. NFT alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı etkinlik 28-29 Mayıs’ta düzenlenecek. Dünyada birçok büyük ismi içine çekmeyi başaran NFT pazarı, Paris Hilton, Eminem gibi ünlü sanatçılarla işbirliği …

Bu yazı NFT Summit İstanbul İçin Sayılı Gün Kaldı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
NFT Summit İstanbul İçin Sayılı Gün Kaldı!

NFT dünyasının pazar hacmi 40 milyar dolardan fazla ve Türkiye’deki ilk büyük etkinliği NFT Summit İstanbul için sayılı gün kaldı. NFT alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı etkinlik 28-29 Mayıs’ta düzenlenecek. Dünyada birçok büyük ismi içine çekmeyi başaran NFT pazarı, Paris Hilton, Eminem gibi ünlü sanatçılarla işbirliği içinde. Türkiye’de ise Refik Anadol’un 19 milyon liraya satılan dijital eseriyle, Cem Yılmaz, Nurgül Yeşilçay, Can Bonomo, Mercan Dede’nin girişimleriyle NFT dğnyasında gündeme gelmeyi başardı. Dünyada NFT, metaverse ve blok zincir teknolojilerinden oluşan web3 pazarı ise 5 trilyon dolara koşuyor. Bu pazardan doğru düzenlemelerle Türkiye’nin en az yüzde 5 pay alabileceği belirtiliyor.

50 NFT Sanatçısı Özel Olarak Tasarladı

Dünyada büyük ses getiren NFT’ler, Türkiye’de de büyük ilgiyle karşılanıyor. NFT Summit İstanbul’da, en güncel çalışmalar mercek altına alınırken 50 NFT sanatçısı özel olarak tasarladıkları eserlerini katılımcıların ve ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Dünyanın her yerinden teknoloji alanında yüksek profilli uzmanları, şirketleri, girişimcileri, sanatçıları, akademisyenleri bulunacak. NFT projesi, 28– 29 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Yüksek profilli teknoloji uzmanları ve şirketlerinin gündemindeki en önemli konular, çeşitli oturum ve panel etkinliklerinde uzman isimler tarafından ele alınacak. Etkinliğin temel odak noktaları; Dijital Sanatlar ve NFT, WEB 3.0, Metaverse ve Tasarım, Blockchain, DEFI–CEX/DEX, Akıllı Kontratlar, işin ekonomisi, yasal haklar ve yatırımlar olacak.

Ünlü Türk İsimlerin Paylaşımları da Sergilenecek

Dünyanın dört bir yanından 50 NFT sanatçısı, Türk sanatçılarla birlikte NFT Summit İstanbul için Todays Art ve Decol ve iş birliğinde özel bir küratörlükle bir araya gelerek eserlerini sergileyecek. Katılımcılar, iki gün boyunca sanatçıların etkinlik için özel tasarladıkları eserleri görebilecek. Bu süreç boyunca sanatçılarla tanışabilecek ve beğendikleri eserleri satın alabilecekler. NFT Summit İstanbul kapsamında düzenlenen atölye çalışmaları, buluşmalar ve sosyal aktivitelerle katılımcılar ve ziyaretçiler bir araya gelerek networklerini genişletme fırsatı da yakalıyor. Uluslararası NFT sanatçılarının da konuşmacı olacağı ve tecrübelerini paylaşacağı NFT Summit İstanbul’da, Decol New Media Studio Kurucu Ortağı Nebi Cihan Çankaya, Ünsal Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı Av. Burçak Ünsal ve Aerospace Kurucu Ortağı Erim Varış gibi Türkiye’nin bu konuda önde gelen isimleri de paylaşım yapacak

Konuşma Yapacak İsimlerden Bazıları

Ünlü Türk isimler dışında, Humbl CEO’su Brian Foote, BoomHits CEO’su Jon Hook, Antenna NFT Kurucusu Katya Vinnikova’da NFT Summit İstanbul’un uluslararası isimlerinden bazıları. Etkinlikte, Cross-chain ve blockchain’den bağımsız olarak kurulan ilk NFT platformu NFTrade’in CEO’su Ori Levi, ConsenSys Software Üst Strateji Yöneticisi (Chief Strategy Officer) Simon Morris, Istanbul Blockchain Women Başkanı Ebru Güven’de konuşacaklar arasında.

‘Türkiye Bu Pazardan Yüzde 5-7 Aralığında Bir Pay Alabilir!’

NFT Summit İstanbul hakkında bilgi veren etkinliğin düzenleyicisi New York merkezli Meta Venture Fund’ın Kurucu Ortağı Tolga Yücel, bu dünyanın 2032 yılında 5 trilyon dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi: “Türkiye bu pazardan yüzde 5-7 aralığında bir paya talip olabilir. Türkiye’de sektör yeni yeni oluşuyor, henüz 20-30 milyon dolarlık bir hacmi var. Sürekli yüksek fiyata satılan NFT sanat eserleri gündeme geliyor ama bu sadece bir sanat ticareti alanı değil. NFT mantıken bir akıllı kontrattır. O kontratla dijital ortamda her şeyi alabilir, devredebilir ve satabilirsiniz. Bugün dünyada bazı üniversiteler diplomayı NFT olarak veriyorlar çünkü kişiye özel bir cüzdan numarasıyla dijital ortamda haklarınızın korunduğu bir enstrüman bu. Yakın gelecekte tapudan, kimlik belgelerine kadar her şey bu akıllı dijital kontratlarla blok zincire taşınacak.” “Can Bonomo’nun bir NFT projesi var, kendisi katılıp bu devrimi konuşacak. Nurgül Yeşilçay’ın bir dijiromanı var mesela, o sinemada ve dizi sektöründe NFT’yi konuşacak. Mercan Dede ilk defa kendi projesini orada anlatacak.’’ Sözleriyle noktaladı.

 

Daha fazla Kültür-Sanat haberi için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı NFT Summit İstanbul İçin Sayılı Gün Kaldı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/nft-summit-istanbul-icin-sayili-gun-kaldi/feed/ 0
11 Yaşındaki Selim Şamil, NFT Dünyasına Giriş Yaptı! https://lafmacun.net/11-yasindaki-selim-samil-nft-dunyasina-giris-yapti/ https://lafmacun.net/11-yasindaki-selim-samil-nft-dunyasina-giris-yapti/?noamp=mobile#respond Tue, 24 May 2022 11:25:43 +0000 https://lafmacun.net/?p=37653 ‘Dijital Mecra Oldukça Kapsamlı Bir Dünya’ NFT dünyasına giriş küçük yaşlara kadar düştü. Bu yeni nesil teknoloji çılgınlığı herkesi içine çekmeye başladı. Bu dünyada çalışmalar yapıp tanıtan yaş grubu 18’in altına indi. Daha önce birçok NFT çalışmasını global bir NFT sitesinde tanıtan 11 yaşındaki Selim Şamil , bu alanda yeteneklerini geliştirip ünlenmek istiyor. Selim Şamil, …

Bu yazı 11 Yaşındaki Selim Şamil, NFT Dünyasına Giriş Yaptı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
‘Dijital Mecra Oldukça Kapsamlı Bir Dünya’

NFT dünyasına giriş küçük yaşlara kadar düştü. Bu yeni nesil teknoloji çılgınlığı herkesi içine çekmeye başladı. Bu dünyada çalışmalar yapıp tanıtan yaş grubu 18’in altına indi. Daha önce birçok NFT çalışmasını global bir NFT sitesinde tanıtan 11 yaşındaki Selim Şamil , bu alanda yeteneklerini geliştirip ünlenmek istiyor. Selim Şamil, NFT dünyası için: “Dijital mecra, oldukça kapsamlı ve herkesi içine alan bir dünya. Yeteneklerinin farkında olan ve interneti yeteneğini geliştirmek için kullanan kişiler için bir fırsat olarak da düşünülebilen dijital dünya, bana ve hayallerime oldukça fazla katkıda bulundu” dedi.

‘Resim Yapmak Beni Özgürleştiriyor ve Geliştiriyor!’

Bu yeni nesil dijital dünyadaki çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Selim Şamil, 3 yaşından beri yaptığı resimleri toplayıp babasının desteğiyle dijitale çevirmek istediğini belirtti: “Şu anda 11 yaşındayım ve bugüne kadar birçok resim yaptım. Resim yapmanın beni geliştirdiğine ve özgürleştirdiğine inanıyorum. Bu nedenle resim yaptığım her an kendimi çok huzurlu hissediyorum. Biliyorsunuz son dönemlerde teknoloji oldukça fazla gelişti. NFT de gelişen teknolojinin bir ürünü. Birçok kişi, benzersiz ve özgün çalışmalarını dijitale çevirerek sanat eserlerinin tanıtılmasını sağlıyor. Biz de babamla birlikte bu konuda çalışmalarda bulunduk. Resimlerimi dijitale taşıyarak aslında bu alana bir giriş yaptık” dedi.

‘Yetkili İsimler Yaşıma İnanamamış’

Resim çizmenin kendisi için önemine değinen Selim Şamil, “Ne görürsem ne hayal edersem yapıyordum. Bu, benim için bulunmaz bir nimetti. Çünkü hayal etmek ve hayal ettiklerini kağıda aktarmak, insanın kendisini çok daha keyifli hissetmesini sağlıyor” dedi. Aynı zamanda ebeveynlerinin bu süreçte kendisine destek verdiğini de söyleyen Şamil: “Babam 7 yaşımdayken, çizdiğim bir resmi, bir araba firması tarafından liselerarası düzenlenen yarışmaya yollamış. Yetkili isimler yaşıma inanmadıkları için şaşırmışlar ve gerçekten resmi benim yapıp yapmadığımı teyit etmek istemiş” ifadelerini kullandı.

‘İlk Zamanlar Herhangi Bir Hareketlilik Olmasa da…’

Yaptığı resimleri dijitale çeviren Şamil, ilk zamanlarını da anlattı: “Global bir NFT sitesine ‘GetaNFT’ markamız ile giriş yaparak resimlerimizi buraya aktardık. İlk zamanlarda herhangi bir hareketlilik olmasa da zamanla sosyal mecrada resimlerim tanınmaya başladı. Bu durum beni gerçekten çok mutlu etti. ‘MonsterFamily’ adlı bir koleksiyonumuz çok beğeni topladı. GetaNFT markamızın satış hacmi 250 bin dolara kadar çıktı. Başarımın takdir görmesi benim için her şeyden çok daha önemliydi. Yaptığım çalışmalarla kimsesiz çocukların hayatlarına dokunmak istiyorum. Herkesin bir hayali olsun diye hayallerimi resimleştiriyorum” sözleriyle açıklamalarını bitirdi.

Daha fazla Kültür-Sanat haberi için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı 11 Yaşındaki Selim Şamil, NFT Dünyasına Giriş Yaptı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/11-yasindaki-selim-samil-nft-dunyasina-giris-yapti/feed/ 0