Dirsek Kararması Nedir? Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Zamanla can sıkıcı bir hale dönüşen dirsek kararmasını ortadan kaldırmak istiyorsanız doğal yöntemleri tercih edebilirsiniz.

Dirsek Kararması Nedir?

Dirseklerde meydana gelen kararma, esmer insanların haricinde beyaz tenli insanlarda da sıklıkla görülebilen bir durumdur. Özellikle masa başı çalışanlarında sıkça görülen dirsek kararması, güneşte fazla kalması ya da aşırı derecede sürtünerek zamanla ölü hücrelerin artmasıyla ve bu bölgedeki derinin pigmentasyonunu bozarak kararması ile oluşuyor. Zamanla can sıkıcı bir hale dönüşen dirsek kararmasını ortadan kaldırmak istiyorsanız doğal yöntemleri tercih edebilirsiniz. Vücudumuzda çok fazla önem verilmeyen ancak çok fazla yıpranan dirsekler zamanla kararma ve kabuklanma etkisi gösterebilir.

Dirsek Kararması Nedenleri

Vücudun birçok noktasında istenmeyen renk değişimleri olabilse de en sık kararan bölgeler, dirsekler, diz kapakları, ayak bilekleri, bikini bölgesi, koltuk altı ve boyun kısımlarıdır. Tıp dilinde “hiperpigmentasyon” olarak anılan bu durum genellikle bir hastalık belirtisi değildir. Oldukça rahatsız edici bir görüntüye neden olan bu kararmalara birçok faktör katkıda bulunabilir. Bunlar:

Bu faktörler, vücudun herhangi bir bölgesinde kararmaya neden olabilir. Cildimize uyguladığımız bakım yetersiz geldiğinde bu durum, özellikle dirsek ve diz gibi bölgelerin kararmasına zemin hazırlar. Diğer yandan, her ten renginde görülebilen bir durum olsa da koyu tenli insanlar, beyaz tenlilere nazaran diz ve dirsek kararması konusunda daha şanssızdır. Maalesef esmer kişilerde bu tür kararmalar daha sık görülür. Eğer sizde dirseklerinizde meydana gelen kararmadan şikayetçiyseniz;
işte size dirseklerdeki kararmayı geçirecek doğal yöntemler…

 

1. Süt ve Karbonat Yöntemi

Bir yemek kaşığı karbonat ile bir yemek kaşığı sütü karıştırın. Bu karışımı kararmış olan bölgelere sürün ve 5-10 dakika bekledikten sonra ılık su yardımıyla durulayın. Zamanla dirsek kısmındaki ölü derilerin pul pul döküldüğünü göreceksiniz. Süt ise çok iyi bir nemlendiricidir ve içindeki laktik asit dirseklerinizin pigmentasyonunu azaltmaya yardımcı olur. Hazırladığınız karışımı temiz bir pamuğa batırın ve dirseklerinize uygulayın. Dairesel hareketlerle 2 ila 3 dakika bu işlemi tekrarlayabilirsiniz. Her gün uygulamanızı tavsiye ederiz.

Dirsek kararması

2. Şekerli Limon Suyu

Karışımı hazırlamak için bir karıştırma kabına 4 çorba kaşığı şekeri ekleyin. 2 çorba kaşığı zeytinyağını da ilave edin. Zeytinyağı birçok alanda hele ki güzelliğimiz söz konusu olduğunda bizlere yardımcı oluyor. Bu noktada da dirseklerdeki sert ve buruşuk cildi nemlendirmek için mükemmel bir seçimdir. Kaba eklediğiniz şekeri ve zeytinyağını bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Bir limonu yarıya kesin ve suyunu sıkın. Taze sıkılmış limon suyundan 1 çorba kaşığı karıştırma kabındaki diğer malzemelere ekleyin. Limon doğal çamaşır suyu etkisi göstererek, dirseklerinizde meydana gelen kararmayı azaltacaktır. Son olarak hazırladığınız karışımla dirseklerinizi 5 dk boyunca ovun. Daha sonra karışımı dirseklerinizde 10 dk kadar bekletin. Dilerseniz sonrasında durulayabilirsiniz.

NOT: Limonun yarısını kesin ve dirseklerinize hafifçe masaj yaparak 15-20 dakika boyunca uygulayabilirsiniz.

 

3. Mısır unu yöntemi

Bir karıştırma kabına 2 yemek kaşığı mısır unu koyun. Karışımın içerisine 1 çorba kaşığı yoğurt ekleyin. Yoğurt içerisinde yer alan laktik asit sayesinde dirseklerinizin kısa süre içerisinde beyazlamasını sağlayacaktır. Daha sonra kaba 1 çay kaşığı beyaz sirkeyi de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Malzemeleri macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ellerinizi kullanarak karışımı 15 dk boyunca dirseklerinizi ovalayıp gerçekleştirebilirsiniz. Yaklaşık 15-20 dakika sonra hazırladığınız macun kurumuş olacaktır. Şimdi, ılık suya temiz pamuklu bir top dökün. Ve dirseklerinizi ovmaya devam edin. Dirsek kararması için birebir olan bu yöntemi haftada 3 kez uygulayabilirsiniz.

Dirsek Kararmaları için Etkili Diğer Yöntemler

Diz ve dirsek kararması sizin de korkulu rüyanız olmuşsa, zaten söylediğimiz yöntemleri uygulamaya başlamışsınızdır. Ancak size birkaç önerimiz daha olacak. Bu kararmaları ortadan kaldırmaya yarayacak diğer yöntemler ise şunlardır:

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Exit mobile version