Bakla Neye İyi Gelir?

Ülkemizde oldukça sevilen ve tüketilen bir gıda olan baklanın diğer ismi fuldür. Kazık köklü ve çoğunlukla yeşil renklerle bizi karşılayan bir bitkidir. Köklerinin toprağın bir metreden daha derinine indiği bilinmektedir. Kendine has bir kokusu olan çiçekleriyle oldukça güzel bir görünüm çizdiği bilinir.

Kuruduğu zaman vitamini ölür anlayışından farklı olarak baklaların vitaminlerini kuruykende muhafaza ettiklerini söyleyebiliriz. Ülkemiz gibi pek çok farklı ülkede de bakladan bahsederken çoğunlukla kurutulmuş olanının tavsiye edildiğini belirtebiliriz. Oldukça faydalı bir gıda olduğu için kendimizi şanslı sayabiliriz. Çünkü Akdeniz ve Ege bölgelerinde son derece sık bir yetiştirme alanı bulunmaktadır. Bunun dışında ülkemizin pek çok farklı alanında da baklanın yetiştirildiğini söylersek yanlış olmayacaktır.

Baklanın Faydaları Nelerdir?

Baklaları Unlu Suda Bekletin

Baklalar yıkanıp ayıklandıktan sonra çabuk kararırlar. Kararmaması için taze baklalarınızı unlu suda bekleterek önleyebilirsiniz.

Llimonlu suda bekletmek doğru değildir. Limonlu su baklanın tadını değiştirir ve kararma yapar.

Bakla Tüketiminde Bunlara Mutlaka Dikkat Edin!

Bakla ne kadar faydalı bir sebze olsa da tüketirken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Özellikle baklanın aşırı tüketilmesi zehirlenmenize yol açabilir, fazla tüketmekten kaçının. Kansızlığa yol açabilileceği gibi hayati risk taşımaktadır. Koyu renkli idrar, göz akında sarılık gibi bakla zehirlenmesi belirtileri olabilir ve acilen doktora gidilmesi gerekmektedir.

3-8 Yaş aralığındaki çocukların belirli aralıklarla bakla tüketmesi gerekmektedir. Kişiler tarafından bilinçli bir şekilde tüketilmelidir.

Pişirdiğiniz ve birkaç gün bekletmiş olduğunuz  bakla karaciğeri yorar. Günlük olarak pişirmeye özen gösterirseniz daha sağlıklı olmasında fayda var.

Exit mobile version