Alerjik Rinit Nedir? Mevsimsel Geçişlere Dikkat!

Sizde bu mevsimlerde alerjik rinit olup olmadığınızdan şüpheleniyorsanız gelin birlikte saman nezlesinin belirtilerine bakalım…

Alerjik Rinit Nedir?

Alerjik rinit, saman nezlesi veya diğer adıyla alerjik nezle olarak da bilinir. Vücudumuz bazı maddelere karşı rahatsızlık duyar ve tepki vermek ister. Bu durum en çok mevsim geçişlerinde karşımıza çıkıyor. Sonbahara girdiğimiz şu günlerde, alerjenlere sebep olabilecek ağaç, çimen, yabani ot veya polen gibi etrafa yayılan maddeler bolca bulunur. Bu da alerjik nezle olmamıza sebep olabilir. Sizde bu mevsimlerde alerjik rinit olup olmadığınızdan şüpheleniyorsanız gelin birlikte saman nezlesinin belirtilerine bakalım…

Alerjik Rinit Belirtileri Nelerdir?

Saman nezlesi veya alerjik rinit, alerjen maddelere verdiğiniz tepkilerdir. Belirtileri ise şu şekildedir:

Alerjik rinit

Alerjik Rinit Tipleri ve Farkları Nelerdir?

Alerjik nezle iki farklı türde olabilir: Mevsimsel veya kalıcı. Gelin birlikte bu iki tip nezlenin farklarını inceleyelim…

Alerjik rinit, hangi türden olursa olsun hafif seyredebilecekken ağır seyirli de olabilir. Hafif seyreden nezle de günlük hayatınız etkilenmez. Ancak daha ağır seyreden nezle de günlük hayatınız etkilenir. Hatta uyku düzensizliği, odaklanma güçlüğü ve devamlı yorgunluk hissi gibi sorunlarla baş etmek zorunda kalabilirsiniz.

 

Alerjik Rinit Olanlar Dikkat! Bunlardan Uzak Durun…

Alerjik rinite sahip olduğunuza karar verdiyseniz bu dış faktörlerden uzak durmalısınız:

Alerjik Rinit Tedavisi için Yapılabilecekler

Öncelikle alerjik nezleye iyi gelen ilaçlardan bahsedelim: Kortizonlu spreyler, antihistaminler veya tuzlu su kullanmanız gerek. Burun tıkanıklığı varsa kısa süreli de olsa dekonjestanlar veya akıntı oluyorsa da ipratropium adı verilen burun spreylerini kullanılabilirsiniz. Bunun dışında günlük hayatınızda uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntemi sizlere anlatacağız:

Yukarıda yazılanları doktorunuza danışmadan uygulamayınız!

Evde Uygulayabileceğiniz Doğal Tedavi Yöntemleri

 

Isırganın Mucizesi

Isırgan otu, doğanın bize verdiği doğal bir antihistaminiktir. Bu sayede vücudumuzun alerjik rinite yol açtığı histaminik salgısına engel olur. Isırgan yaprağı, alerjenlerin neden olduğu burun tıkanıklarını, iltihabı, kaşıntıyı ve hapşırma gibi semptomların ortadan kalkmasını sağlar. Isırgan otunu şu şekilde tüketebilirsiniz: Aktardan alabileceğiniz 2 tatlı kaşığı kurutulmuş veya taze olan ısırgan otunu 2 bardak kaynar suyla birlikte 3-5 dk demleyin. Her gün düzenli olarak 1-2 bardak içmeyi ihmal etmeyin.

Alerjik rinit – ısırgan otu

Elma Sirkesinden Faydalanın

Elma sirkesi doğanın mucizelerinden bir diğeridir. Doğal antibiyotik ve doğal antihistaminik içeriğe sahiptir. Bu sayede bağışıklığı güçlendirip alerjik nezlenin neden olduğu bütün semptomları doğanın verdiği iyileştirici etkiyle tedavi eder. Bir bardak sıcağa yakın ılık suyun içerisine 2 tatlı kaşığı kadar elma sirkesi katarak karıştırın. Hatta içerisine bal ve limonda ekleyebilirsiniz. Bu enerji ve şifa deposunu günde en az 2-3 kez içebilirsiniz.

 

Soğan Püresi Hazırlayın

Soğan, içerisinde pek çok iyileştirici özelliği bir arada barındırır. Antialerjik, antihistaminik, antiinflamatuar ve antioksidan özellikleri sayesinde doğal olarak alerjik nezlenizi tedavi edebileceğiniz; aynı zamanda da bağışıklığınızı güçlendirebileceğiniz muhteşem bir kaynaktır. Şimdi söyleyeceğimiz karışımı cildinize sürseniz bile, bununla birlikte gün içerisinde yemeklerinizde de soğana yer vermenizi tavsiye ederiz. Dilediğiniz kadar soğanı soyduktan sonra rende veya blenderdan geçirin. Püre haline gelen soğanları 5-6 dk dinlendirdikten sonra temiz bir tülbente sararak boynunuza dolayın. Soğan, keskin kokusu ve mucize temasıyla alerjik nezlenize çok iyi gelecektir.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Exit mobile version