Otomotiv – Lafmacun.Net – Sosyal İçerik Platformu https://lafmacun.net Kullanıcılarına güzel sözler, harika içerikler tamamen güncel ve özgün bilgiler sunan Harika sosyal içerik platformu. Fri, 27 Jan 2023 20:15:09 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://lafmacun.net/wp-content/uploads/2019/07/cropped-logo512-20220601-225252-32x32.png Otomotiv – Lafmacun.Net – Sosyal İçerik Platformu https://lafmacun.net 32 32 MERCEDES-BENZ Kamyon Bakımı Nasıl Yapılır? https://lafmacun.net/mercedes-benz-kamyon-bakimi-nasil-yapilir/ https://lafmacun.net/mercedes-benz-kamyon-bakimi-nasil-yapilir/?noamp=mobile#respond Fri, 27 Jan 2023 20:15:09 +0000 https://lafmacun.net/?p=40518 Mercedes-Benz kamyonlar, yük taşıma amacı için tasarlanmış olan kaliteli ve güvenilir araçlardır. Ancak, herhangi bir araç gibi Mercedes-Benz kamyonlar da düzenli bakım yapılması gerekir. Aşağıda, Mercedes-Benz kamyonların bakımı nasıl yapılır hakkında bilgi verilmektedir. Bakım ile ilgili maddeler şu şekildedir; Motor bakımı: Mercedes-Benz kamyonların motorları dizel motorlardır ve bu nedenle düzenli olarak yağ değişimi, filtre değişimi …

Bu yazı MERCEDES-BENZ Kamyon Bakımı Nasıl Yapılır? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Mercedes-Benz kamyonlar, yük taşıma amacı için tasarlanmış olan kaliteli ve güvenilir araçlardır. Ancak, herhangi bir araç gibi Mercedes-Benz kamyonlar da düzenli bakım yapılması gerekir. Aşağıda, Mercedes-Benz kamyonların bakımı nasıl yapılır hakkında bilgi verilmektedir. Bakım ile ilgili maddeler şu şekildedir;

Mercedes-Benz kamyon

  • Motor bakımı: Mercedes-Benz kamyonların motorları dizel motorlardır ve bu nedenle düzenli olarak yağ değişimi, filtre değişimi ve soğutma sistemi bakımı gerekir. Bu bakımlar arasında yağ değişimi en önemlisi ve en sık yapılması gereken bakımdır.
  • Fren bakımı: Mercedes-Benz kamyonların fren sistemi, yük taşıma amacıyla tasarlanmış olduğu için önemlidir. Fren bakımı arasında fren balataları ve disklerin değişimi, fren hidroliği sistemi kontrolü ve fren hortumlarının kontrolü gibi işlemler yer alır.
  • Akü bakımı: Mercedes-Benz kamyonların aküleri, motorun çalışması için gereklidir. Bu nedenle, akülerin düzenli olarak kontrol edilmesi ve şarj edilmesi gerekir.
  • Lastik bakımı: Mercedes-Benz kamyonlarının lastikleri yük taşımak amacıyla tasarlandığı için çok önemlidir. Lastik basınçlarının ve lastiklerin yüzeylerinin düzenli olarak kontrol edilmesi bununla birlikte ihtiyaç olursa lastiklerin değiştirilmesi gerekir.

Mercedes-Benz kamyonların birçok özelliklere sahip olduğu söylenebilir. bunlardan bazıları şu şekildedir;

  • Yük taşıma kapasitesi: Mercedes-Benz kamyonlarının yük taşıma kapasitesi oldukça yüksektir. Fakat bazı kamyonların yük taşıma kapasiteleri farklı olabilir ve bu sayede yükler daha büyük miktarlarda ve daha uzun mesafelerde taşınabilir.
  • Motor Performansı: Mercedes-Benz kamyonları, güçlü ve performanslı motorlarla üretilmektedir. Mercedes-Benz kamyonlarının motorları benzinli ve dizel olacak şekilde üretildiği için avantaj sağlar.
  • Manevra kabiliyeti: Mercedes-Benz kamyonlarının manevra kabiliyeti oldukça yüksektir. bu özelliği sayesinde rahat manevra yapabilme avantajı sağlayarak sürüşleri kolaylaştırır.
  • Güvenlik: Mercedes-Benz kamyonları, güvenli bir şekilde sürüş deneyimi sunar.

Satılık Mercedes-Benz kamyon modelleri için Autoline web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazı MERCEDES-BENZ Kamyon Bakımı Nasıl Yapılır? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/mercedes-benz-kamyon-bakimi-nasil-yapilir/feed/ 0
Tesla Türkiye Planı 2023’te Faaliyete Geçiyor! https://lafmacun.net/tesla-turkiye-plani-2023te-faaliyete-geciyor/ https://lafmacun.net/tesla-turkiye-plani-2023te-faaliyete-geciyor/?noamp=mobile#respond Thu, 22 Dec 2022 16:55:13 +0000 https://lafmacun.net/?p=40276 Tesla Türkiye’ye Giriş Yapıyor! Elektrikli araç tasarlayan, üreten ve satan Austin, Teksas merkezli bir Amerikan şirketi Tesla, resmi olarak Türkiye’de var olmamasına rağmen, ülkemizde Tesla’nın elektrikli araçlarını kullanan birçok Tesla sahibi var. Bir zamanlar dünyanın en zengini unvanına sahip olan Jeff Bezos‘u geçerek yaşayan en zengin kişi olan Tesla CEO’su Elon Musk, 2018 yılının Mayıs …

Bu yazı Tesla Türkiye Planı 2023’te Faaliyete Geçiyor! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Tesla Türkiye’ye Giriş Yapıyor!

Elektrikli araç tasarlayan, üreten ve satan Austin, Teksas merkezli bir Amerikan şirketi Tesla, resmi olarak Türkiye’de var olmamasına rağmen, ülkemizde Tesla’nın elektrikli araçlarını kullanan birçok Tesla sahibi var. Bir zamanlar dünyanın en zengini unvanına sahip olan Jeff Bezos‘u geçerek yaşayan en zengin kişi olan Tesla CEO’su Elon Musk, 2018 yılının Mayıs ayında Tesla Türkiye planını piyasaya sürmeyi planladığını söylemişti. Ancak bu plan bazı nedenlerden dolayı iptal edilmişti. Yeni haberlere bakacak olursak sonunda Tesla ‘nın 4 yıl sonra Türkiye’ye geldiğini müjdeleyebiliriz. Dev şirket geçtiğimiz günlerde Türkiye’de faaliyete geçecekleri için yeni iş ilanları açtı. İşte ayrıntılar…

 

Tesla için Hızlı Şarj İstasyonları Kurulacak!

Tesla Türkiye projesinin başında Kemal Geçer yer alıyor. Dev şirket, satışta olan “Model” serisi birçok otomobil için Türkiye’de hızlı şarj istasyonları da kuracağını açıklamıştı. Şimdiyse Tesla son açtığı işe alım ilanlarında merkezi Beşiktaş olan firma için çeşitli görev dallarında iş ilanı verdi. Bunlar: parça danışmanları, servis danışmanı, satış danışmanı ve otomotiv mekanikerleri teknisyenleri oldu. Dev şirket tarafından verilen ilanlardan birinde şu bilgiler yer alıyor: “Tesla’nın İstanbul Servis Merkezi için yetenekli Otomobil Teknisyenleri arıyoruz. Tesla’da mekanikerlerimiz, servis operasyonunun omurgasını oluşturur ve dünyanın sürdürülebilir enerjiye geçişini hızlandırma misyonumuzu desteklerler. Bugüne kadar yapılmış en yenilikçi otomobili ortaya çıkardık ve Servis Teknisyeni olarak müşterilerimize aynı seviyede hizmeti sağlamamıza yardım etmeni bekliyoruz.”

 

Tesla Türkiye Planı 2023'te Faaliyete Geçiyor!
Tesla Türkiye 2023

Tesla, Çalışanlarına Neler Sunduğunu Açıkladı!

Emir Tunçyürek Tesla Türkiye’nin Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü olurken bugün de farklı alanlarda yeni iş ilanları paylaşıldı. Paylaşılan bir diğer ilanda ise şu bilgiler verildi: “Dünya’nın sürdürülebilir enerjiye geçişini hızlandırmaya yardım etmek ister misin?  Tesla’da misyonumuz tam da budur. Servis danışmanlarımız müşterilerimiz için pürüzsüz bir servis deneyimi dizayn eder. Onlar, Tesla misyonumuzu destekleyen ön cephemiz ve marka elçilerimizdir. Bugüne kadar yapılmış en yenilikçi otomobili ortaya çıkardık ve müşterilerimize aynı seviyede hizmeti sağlamamıza yardım etmeni bekliyoruz.

Neler sunuyoruz:

Katılımcılık, öğrenme ve iş birliğinin başarının anahtarı olduğu, dinamik ve hızlı çalışma ortamı.

İleri seviyede teknoloji, yazılım ve takımlarla çalışma fırsatı.

Becerilerini ve kariyerini ileriye taşımak için sürekli eğitim ve gelişim olanağı.

Tesla hisselerini de içeren rekabetçi maaş ve fayda paketi.”

Tesla Türkiye İş İlanlarına Nereden Başvurabilirim?

Gerekli nitelik ve yeteneklere sahip olan kişiler için Tesla ilanlarına “https://www.tesla.com/careers/search/job/servis-danman-istanbul-167068” bağlantısından ulaşabilirsiniz.

 

Tesla Türkiye Planı 2023'te Faaliyete Geçiyor!
Tesla Hızlı Şarj İstasyonları

Tesla Hızlı Şarj İstasyonları Nerede Kurulacak?

Tesla’nın hızlı şarj istasyonu kuracağı bölgeler ise şu şekilde belirtildi:

Antalya
Aydin
Balıkesir
Bursa
Osmangazi
Edirne
İstanbul
Kocaeli Şekerpınar
İzmir
Ödemiş Birgi Mahallesi
Konya
Selçuklu

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Tesla Türkiye Planı 2023’te Faaliyete Geçiyor! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/tesla-turkiye-plani-2023te-faaliyete-geciyor/feed/ 0
Aytemiz Metaverse’de Dünyanın İlk Akaryakıt İstasyonunu Açtı! https://lafmacun.net/aytemiz-metaversede-akaryakit-istasyonu-acti/ https://lafmacun.net/aytemiz-metaversede-akaryakit-istasyonu-acti/?noamp=mobile#respond Tue, 11 Oct 2022 14:44:27 +0000 https://lafmacun.net/?p=39303 Aytemiz, Dünyada Bir İlki Gerçekleştirdi! 2009 yılında kurulan Doğan Holding Aytemiz Grubu’nun sahibi olduğu yerli akaryakıt şirketi Aytemiz, 6 Ekim 2022 tarihinde Metaverse dünyasına giriş yaptığını duyurdu. Aytemiz, Metaversede açtığı istasyon için, Metaverse’ün en popüler evrenlerinden biri olan Decentraland’i seçti. Aytemiz, yaptığı bu hamleyle dünyada bir ilki gerçekleştirmiş oldu ve Metaverse evrenine giren ilk akaryakıt …

Bu yazı Aytemiz Metaverse’de Dünyanın İlk Akaryakıt İstasyonunu Açtı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Aytemiz, Dünyada Bir İlki Gerçekleştirdi!

2009 yılında kurulan Doğan Holding Aytemiz Grubu’nun sahibi olduğu yerli akaryakıt şirketi Aytemiz, 6 Ekim 2022 tarihinde Metaverse dünyasına giriş yaptığını duyurdu. Aytemiz, Metaversede açtığı istasyon için, Metaverse’ün en popüler evrenlerinden biri olan Decentraland’i seçti. Aytemiz, yaptığı bu hamleyle dünyada bir ilki gerçekleştirmiş oldu ve Metaverse evrenine giren ilk akaryakıt şirketi oldu. Dev şirket bu haberi resmi internet sitesi üzerinden duyurdu.

 

Gerçek Dünyada Yüzde 50 İndirim Kazanacaklar

Basına yapılan açıklamalara göre, akaryakıt sektörünün öncülerinden biri olan yerli marka Aytemiz, bu istasyonu 139-72 koordinatlarında ziyaretçilerine açtı. Decentraland ziyaretçileri, bu sayede dünyada bir ilki yaşadı ve bu evrende akaryakıt istasyonu deneyimini yaşadı. Hatta Metaverse istasyonundaki uygulama ekranları sayesinde buradan aldıkları özel bir kod ile, gerçek dünyaya döndüklerinde yıl sonuna kadar ‘ Aytemiz Vaay’ uygulamasındaki indirime ek, yüzde 50 indirim ile akaryakıt satın alabileceklerinin müjdesini de aldılar.

Aytemiz
Aytemiz

‘Geleceğe Kendimizi Bugünden Hazırlıyoruz’

Yeni nesil teknolojiye ayak uydurarak ve geleceğe yönelik yatırımlar yaparak yoluna devam eden Aytemiz, Aytemiz Genel Müdürü Çağdaş Demirağ’a konuyla ilgili söz verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çağdaş Demirağ, Metaverse’ün kullanıcıların sanal ve gerçek dünyayı aynı anda deneyimleyebildiği bir deneyim olduğunu belirtti: ‘’Metarverse’ün ilk akaryakıt istasyonunu Decentraland içerisindeki popüler alanlardan biri olan ve şu anda aylık 280 bin kişi tarafından ziyaret edilen Decentraland Dragon City isimli tema parkın yanına kurduk. Özellikle erişimi kolay ve eğlenceli olan bu yeni sanal deneyimin herkesin çok fazla ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Bu yeni sanal dünyanın, e-ticaret de dahil olmak üzere tüm ticareti yeniden değiştireceğini öngörüyoruz. Önümüzdeki dönemde market ve akaryakıt alışverişlerimizi çok daha kişiselleştirilmiş deneyimlerle gerçekleştirmek mümkün olabilecek. Metaverse evreninde yer alan dünyanın ilk akaryakıt markası olarak geleceğe kendimizi bugünden hazırlıyor ve sunacağımız deneyimlerle rekabette ön plana çıkmak istiyoruz. Özellikle bu tür teknoloji odaklı projelerin gençlerin daha fazla ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Geleceği sahiplenen farklı projelerle sektörümüze öncülük etmeyi hedefliyoruz.’’

 

‘MetaFuel’ İsimli Yakıt Konsepti Bile Oluşturdular!

Genel müdür Çağdaş Demirağ, açıklamalarında metaverse’e özel “MetaFuel” adlı bir yakıt konsepti de oluşturulduğunun bilgisine yer verdi. Aytemiz‘in Metaverse için özel olarak konumlandırdığı yeni yakıt konsepti ‘MetaFuel’ yakıtının dünyada sektör için bir ilk olduğuna dikkati çekti. Decentraland kullanıcılarının, metaverse’te bu yakıtın verildiği pompa adalarını AR teknolojisi sayesinde gerçek dünyada deneyimleyebilecekleri söyleniyor. Demirağ konu hakkında: “Geleceğin yakıtı konseptiyle ‘MetaFuel’ yakıtına ilk kez bu istasyonumuzda bir pompa adasında yer verdik. Teknoloji meraklıları AR teknolojisi sayesinde MetaFuel pompa adalarını, akıllı cihazları sayesinde deneyimleme ve görme fırsatını yakalayabilecekler. Dünyada ticaret yapma şeklinin tamamen değişeceği yakın gelecekte Metaverse için geliştirilen ürünleri bu evrendeki alanları ziyaret ederek kendi özel para birimleriyle satın almak mümkün olabilecek. Hatta dönüşen bu dünyada şirketler, toplam cirolarının ve kârlarının büyük oranını bu sanal evrenlerdeki faaliyetlerinden elde edecekler.” Dedi.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Aytemiz Metaverse’de Dünyanın İlk Akaryakıt İstasyonunu Açtı! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/aytemiz-metaversede-akaryakit-istasyonu-acti/feed/ 0
Kimler Çakar lamba kullanabilir? https://lafmacun.net/kimler-cakar-lamba-kullanabilir/ https://lafmacun.net/kimler-cakar-lamba-kullanabilir/?noamp=mobile#respond Fri, 16 Sep 2022 17:44:13 +0000 https://lafmacun.net/?p=39003 1 Kasım 2019 tarihinde yürürlüğe giren düzenleme ile birlikte çalar lamba takılı araç kullanımına kısıtlamalar getirildi.  Daha önceden çakarlı araç kullanan kamu veya mahalli idarelerde, üniversiteler ve meslek kuruluşlarındaki üst düzey yöneticiler, genel müdürler ve daire başkanları artık çakarlı araç kullanamayacak. Konuyla ilgili daha İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada trafikte geçiş üstünlüğü hakkının, Karayolları Trafik …

Bu yazı Kimler Çakar lamba kullanabilir? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
1 Kasım 2019 tarihinde yürürlüğe giren düzenleme ile birlikte çalar lamba takılı araç kullanımına kısıtlamalar getirildi.  Daha önceden çakarlı araç kullanan kamu veya mahalli idarelerde, üniversiteler ve meslek kuruluşlarındaki üst düzey yöneticiler, genel müdürler ve daire başkanları artık çakarlı araç kullanamayacak.

Konuyla ilgili daha İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada trafikte geçiş üstünlüğü hakkının, Karayolları Trafik Kanunu’nun 71’inci ve Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 141’inci maddesinde belirtilen araçlar tarafından kullanılarak suiistimallerin önlenmesi amacıyla “Geçiş Üstünlüğüne Sahip Araçların Sürülmesi Sırasında Uyulacak Kurallar ile Bu Hakka Sahip Araçlarda Bulundurulacak Işıklı ve Sesli Uyarı İşaretleriyle Bunların Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar” yayımlandı. Buna göre, çakar lamba kullanımına da kısıtlama getirildi dedi.

Kimler Çakar lamba kullanabilir?

Kimler “çakar lamba” kullanabilecek?

Boyası veya üzerlerinde yer alan işaretlerle geçiş üstünlüğü belli olduğu görülebilen itfaiye, ambulans, kolluk kuvvetleri ve devletin en üst protokolünde yer alan 29 makam ile bunların emirlerine ve kendilerine verilen araçlar ve makamı korumakla görevli olan koruma araçları ışıklı uyarı sistemi  diye adlandırılan çakar lamba kullanabilecekler.

İlgili makamların koruması olan araçlar yalnızca makam sahibi arabada olduğu zamanlarda kullanabilecekler. Kolluk görevlilerinin kullanımındaki resmi araçlarda ışıklı/sesli uyarı işaretleri, görevle ilişkili olmak kaydıyla usul ve esaslarda belirtilen şartlara uygun olarak kullanabilecekler.

  • TBMM Başkanı
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı
  • TBMM de en çok üyeye sahip birinci siyasi parti grubu başkanı
  • TBMM de en çok üyeye sahip ikinci siyasi parti grubu başkanı
  • Eski Cumhurbaşkanları
  • Anayasa Mahkemesi Başkanı
  • Yargıtay Birinci Başkanı
  • Danıştay Başkanı
  • Sayıştay Başkanı
  • Bakanlar(Kabine Üyeleri)
  • TBMM Başkan Vekilleri
  • TBMM de grubu bulunan Siyasi Partilerin Genel Başkanları
  • TBMM Üyeleri(TBMM Kurumsal Protokol Listesi esas alınır)
  • YÖK Başkanı
  • Genelkurmay Başkanı
  • Diyanet İşleri Başkanı
  • Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı
  • Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı
  • TBMM Genel Sekreteri
  • Cumhurbaşkanına doğrudan bağlı Kurum Yöneticileri(Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı, Savunma Sanayi Başkanı, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı, MGK Genel Sekreteri, Strateji ve Bütçe Başkanı, İletişim Başkanı, CB Özel Kalem Müdürü, Devlet Arşivleri Başkanı, Milli Saraylar Başkanı)
  • Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı
  • Danıştay Başsavcısı
  • Yüksek Seçim Kurulu Başkanı
  • Anayasa Mahkemesi Üyeleri
  • Bakan Yardımcıları
  • İl Valileri
  • Kuvvet Komutanları
  • Jandarma Genel Komutanı, Emniyet Genel Müdürü, Sahil Güvenlik Komutanı
  • Hakim ve Savcılar Kurulu Başkan Vekili

Çakar lamba nereden alınır?

Çakar lamba sistemini kullanmak isteyen kişiler oto aksesuar satışı yapan firmalardan bu lambaları temin edip, montajını yaptırabilirler. Çakar lamba kullanımı yukarıda belirttiğimiz şartlar haricinde kullanımı yasak olduğu için montaj yaptırsanız bile ceza yiyebilirsiniz.

Çakar lamba alırken dikkat edilmesi gerekenler

Polis çakar lamba araştırırken, öncelikle aldığınız ürün dışarıda kullanılacağı için sıvı, toz vb şartlara dayanıklı olmalıdır. Kullanım şekline göre lambanın vereceği ışık rengi, bu ışıkların canlılığı ve uzun ömürlü olması da önemli kriterlerdendir.

Çeşitli fiyatlarda ve markalarda ürün bulabiliriniz fakat bunlar kalite kalite olduğu için alırken iyice araştırmak gerekiyor.

Not: Çakar lamba kullanımı izne tabidir fakat oto aksesuarcılardan almak için izin gerekmiyor bu sebeple alıp montaj yaptıktan sonra ceza yeme ihtimaliniz çok yüksek.

Çakar lamba cezası ne kadar?

Eğer aracınızda usule uygun olmayan çakar lamba yakalanırsa  Araç eğer sürücüye aitse usulsüz çakar takmanın cezası 1339 TL’dir, ancak sürücü aracın sahibi değilse kesilecek para cezası 2678 TL olarak belirlenmiştir. Öte yandan bu ceza 15 gün içinde ödendiği takdirde sürücüler %25 indirim hakkından faydalanabilirler.

Bu yazı Kimler Çakar lamba kullanabilir? ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/kimler-cakar-lamba-kullanabilir/feed/ 0 12 LED Cam İçi Çakar Lamba Profesyonel nonadult
2022 Yılında Türkiye’de En Çok Satılan Arabalar Belli Oldu https://lafmacun.net/2022de-turkiyede-en-cok-satilan-arabalar-belli-oldu/ https://lafmacun.net/2022de-turkiyede-en-cok-satilan-arabalar-belli-oldu/?noamp=mobile#respond Sun, 04 Sep 2022 20:26:16 +0000 https://lafmacun.net/?p=38837 2022 Yılında Türkiye’de En Çok Satılan Arabalar Belli Oldu Ne yazık ki son zamanlarda yaşadığımız yüksek enflasyon ve yüksek Ötv koşullarından dolayı araba pazarı oldukça daraldı. ODD’nin (Otomotiv Distribütörleri Derneği) paylaşmış olduğu veriye göre Ağustos ayında otomobil satışlarında %21,3 azalma gerçekleşti. Daha geniş bir döneme, Ocak-Ağustos arası döneme baktığımı zamanda ise %9,4 oranında azalma meydana …

Bu yazı 2022 Yılında Türkiye’de En Çok Satılan Arabalar Belli Oldu ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Araba satışı
Türkiye’de 2022 yılının en çok satılan araçları

2022 Yılında Türkiye’de En Çok Satılan Arabalar Belli Oldu

Ne yazık ki son zamanlarda yaşadığımız yüksek enflasyon ve yüksek Ötv koşullarından dolayı araba pazarı oldukça daraldı. ODD’nin (Otomotiv Distribütörleri Derneği) paylaşmış olduğu veriye göre Ağustos ayında otomobil satışlarında %21,3 azalma gerçekleşti. Daha geniş bir döneme, Ocak-Ağustos arası döneme baktığımı zamanda ise %9,4 oranında azalma meydana geldi. Yıl başından bu yana olan dönem için yapılan “en çok satılan arabalar” listesine bir göz attığımızda zirvede 39.197 adet satış ile Fiat Egea Sedan’ı görmekteyiz. Egea’yı 25.357 adet satış ile Renault Clio takip ediyor. Üçüncü sırada Toyata Corolla’yı, dörüncü sırada Dacia Duster’ı, beşinci sırada ise yine bir Fiat Egea modeli olan Cross’u görmekteyiz.

2022 Yılı Ocak-Ağustos Arası Satış Sıralaması:

  1. Fiat Egea Sedan – 39.197 adet
  2. Renault Clio – 25.357 adet
  3. Toyota Corolla – 21.160 adet
  4. Dacia Duster – 16.936 adet
  5. Fiat Egea Cross – 15.590 adet
  6. Renault Megane Sedan – 13.740 adet
  7. Hyundai i20 – 9.941 adet
  8. Renault Taliant – 9.268 adet
  9. Hyundai Bayon – 8.232 adet
  10. Volkswagen Passat – 7.392 adet
2022 Ağustos Ayı HangiArabalar Daha Çok Satıldı?
2022 Ağustos Ayı Arabalar Satış Listesi

2022 Yılı Yalnızca Ağustos Ayı Satış Sıralaması:

  1. Fiat Egea Sedan – 3.095 adet
  2. Toyota Corolla – 2.199 adet
  3. Renault Megane Sedan – 1.886 adet
  4. Dacia Duster – 1.808 adet
  5. Fiat Egea Cross – 1.456 adet
  6. Volkswagen Passat – 1.396 adet
  7. Hyundai Tucson – 1.190 adet
  8. Volkswagen T-Roc – 1.023 adet
  9. Hyundai i20 – 994 adet
  10. Renault Clio – 980 adet

Listenin en ilginç yanı ise, Türkiye piyasasında oldukça popüler olan Honda’nın özellikle Honda Civic modelinin listelerde kendine yer bulamaması. Tabiki bu durumda fiyatlarında etkili olduğunu belli etmek gerek. Zaten listeye baktığımız zaman en üst sıraların en uygun fiyatlı araçlardan oluştuğunu görmekteyiz.

 

Lafmacun’u takipte kalınız.

Bu yazı 2022 Yılında Türkiye’de En Çok Satılan Arabalar Belli Oldu ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/2022de-turkiyede-en-cok-satilan-arabalar-belli-oldu/feed/ 0
Ducati Ripple İş Birliğiyle NFT Koleksiyonu Geliyor! https://lafmacun.net/ducati-ripple-is-birligiyle-nft-koleksiyonu-geliyor/ https://lafmacun.net/ducati-ripple-is-birligiyle-nft-koleksiyonu-geliyor/?noamp=mobile#respond Thu, 14 Jul 2022 12:22:44 +0000 https://lafmacun.net/?p=38056 İtalyan Motosiklet Üreticisi Ducati, Ripple İş Birliğiyle Geliyor! Gün geçtikçe yeni şirketlerin NFT dünyasına girmesi hızlanıyor. Artık şirketlerin gelecek vizyonlarının bir parçası hâline gelen NFT ve metaverse sektörü, oldukça güçlü isimleri bünyesine katarak büyümeye devam ediyor. NFT sektörünün hızlı bir şekilde gelişmesiyle beraber bu alandaki iş birlikleri de artış göstermesi şaşırtıcı değil. Son olarak elde …

Bu yazı Ducati Ripple İş Birliğiyle NFT Koleksiyonu Geliyor! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
İtalyan Motosiklet Üreticisi Ducati, Ripple İş Birliğiyle Geliyor!

Gün geçtikçe yeni şirketlerin NFT dünyasına girmesi hızlanıyor. Artık şirketlerin gelecek vizyonlarının bir parçası hâline gelen NFT ve metaverse sektörü, oldukça güçlü isimleri bünyesine katarak büyümeye devam ediyor. NFT sektörünün hızlı bir şekilde gelişmesiyle beraber bu alandaki iş birlikleri de artış göstermesi şaşırtıcı değil. Son olarak elde edilen bilgilere göre; İtalyan motosiklet üreticisi Ducati Ripple ve NFT Pro ile ortaklaşa ilk NFT koleksiyonunu piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu. Bu adımla birlikte Ducati, Web3 vizyonuna göz kırpıyor. Ripple’ın Blockchain ağı olan XRP Ledger ile çalışacak olan Ducati, NFT projelerini bu Blockchain ağı üzerinden yürütecek.

Öncelik Kendi Topluluğu Ducatist ile Teması Arttırmak!

Popüler Blockchain ağlarından biri olan Ripple, Ducati’nin yeni NFT projesi için iş birliği yaptığını resmi Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Ducati Ripple iş birliği, Ducati’nin öncelikle kendi topluluğu Ducatisti ile teması artırmayı ve marka bilinirliğini artırmayı amaçlayan bu tür ilk girişimi olacak. Bu noktada XRP Ledger ilk defa tercih edilmiyor. Ayrıca hatırlatmak gerekirse NFT oluşturma ve geliştirme için popüler bir platform haline gelmeye başlayan XRP Ledger, geçtiğimiz ay bir otomobil şirketi olan Lotus ile NFT koleksiyonu için ortaklık kurduğunu duyurmuştu.

‘Benzersiz Ducati Tarzı Deneyimler Yaşama Fırsatı…’

Ducati CEO’su Claudio Domenicali yapılan iş birliği hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “WEB 3.0’a girmek, onlara sunulan hizmetlerin sayısını daha da artırarak Ducatisti topluluğuna yaklaşmanın başka bir yoludur. Aynı zamanda, NFT meraklılarından oluşan yeni bir toplulukla tanışmak ve kendimizi tanıtmak için bir fırsatı temsil ediyor, onlara benzersiz Ducati tarzı deneyimler yaşama ve markanın bu yeni boyutu için özel olarak geliştireceğimiz dijital varlıkları toplama fırsatı veriyor”

 

Daha fazla Teknoloji haberi için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Ducati Ripple İş Birliğiyle NFT Koleksiyonu Geliyor! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/ducati-ripple-is-birligiyle-nft-koleksiyonu-geliyor/feed/ 0
Togg’a Teşvik Çalışmaları Başladı. Ötv Düzenlemesi Kapıda. https://lafmacun.net/togga-tesvik-calismalari-basladi-otv-duzenlemesi-kapida/ https://lafmacun.net/togga-tesvik-calismalari-basladi-otv-duzenlemesi-kapida/?noamp=mobile#respond Sat, 02 Jul 2022 01:08:10 +0000 https://lafmacun.net/?p=37998 TOGG NEDİR? Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), kasım 2017’de Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, Türkiye’nin yerli otomobilini üretmek amacıyla farklı şirketler ve kuruluşların ( Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB) bir araya geldiği bir otomobil firmasıdır.   SON DURUM Firmanın Bursa’da ki Gemlik fabrikası hemen hemen tamamlandı denebilir. Önümüzdeki süreçte yapılacak testlerden alacağı onaydan sonra …

Bu yazı Togg’a Teşvik Çalışmaları Başladı. Ötv Düzenlemesi Kapıda. ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Togg'a Teşvik Çalışmaları Başladı. Ötv Düzenlemesi Kapıda.

TOGG NEDİR?

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), kasım 2017’de Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, Türkiye’nin yerli otomobilini üretmek amacıyla farklı şirketler ve kuruluşların ( Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, TurkcellZorlu Holding ve TOBB) bir araya geldiği bir otomobil firmasıdır.

 

SON DURUM

Firmanın Bursa’da ki Gemlik fabrikası hemen hemen tamamlandı denebilir. Önümüzdeki süreçte yapılacak testlerden alacağı onaydan sonra 2023’ün ilk çeyreğinde C-Suv modelinin piyasaya sunulması bekleniyor. Araç hakkında en çok merak edilen şey ise normal olarak fiyatı. Günümüz Türkiye şartlarında araç fiyatları oldukça yüksek durumda. En uygun fiyatlı elektrikli otomobil olan Renault Zoe dahi 700 bin lira bandında. Bundan hareketle Togg’un fiyatının daha yukarı seviyelerde olması bekleniyordu. Ancak yaşanan sürpriz gelişme ile ÖTV düzenlemesi teklifi sunularak Togg’a teşvik çalışması başlatıldı.

 

Nedir Bu ÖTV Düzenlemesi?

Ak Parti cephesinden gelen bir önerge ile Togg’un teşvik edilmesi için elektrikli araçlarda ÖTV düzenlemesi gündeme getirildi. Mevcut ÖTV koşullarında motor gücü 85 KW’yi geçmeyenlerden %10, 85-120 KW arasında olanlardan %25, 120 KW üzerinde olanlardan ise %60 alınıyordu. Yeni düzenleme önergesinde ile bu oranların motor gücü 160 kW’ı geçmeyen ve ÖTV matrahı 700 bin lirayı aşmayanlar için %10, diğerleri için %40; motor gücü 160 KW’yi geçenlerden ise ÖTV matrahı 750 bin lirayı aşmayanlar için %50, diğerleri için %60 olarak uygulanması teklif edildi.

 

Düzenleme Sonrası Fiyat

Togg’a teşvik için yapılan bu önergedeki limitlerden anlaşılıyor ki aracın en azından tek motorlu (150KW) versiyonu için ÖTV matrahı 700.000 lirayı aşmayacak. Hal böyle olunca yeni %10 vergi + %18 KDV ile de beraber aracın çıkabileceği maksimum fiyat 908.600 lira gibi gözüküyor. Eğer vergi değişikliği olmaz ise yine ÖTV matrahını (yani ham fiyatını) 700.000 lira olarak ele alırsak aracın vergiler ile beraber fiyatı 1.321.600 lira çıkıyor. Yani bu düzenleme 400.000 lira üzerinde bir indirim sağlayacağı anlamına geliyor. Tabii ÖTV matrahının tavan fiyatın ne kadar altında olacağı, piyasaya çıkacağı günkü döviz gibi durumlar fiyatta değişikliğe sebep olabileceğini unutmamak gerekiyor.

 

 

 

Bu yazı Togg’a Teşvik Çalışmaları Başladı. Ötv Düzenlemesi Kapıda. ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/togga-tesvik-calismalari-basladi-otv-duzenlemesi-kapida/feed/ 0
Türkiye’nin İlk Dijital Stüdyosu: Ford Dijital Stüdyo! https://lafmacun.net/turkiyenin-ilk-dijital-studyosu-ford-dijital-studyo/ https://lafmacun.net/turkiyenin-ilk-dijital-studyosu-ford-dijital-studyo/?noamp=mobile#respond Fri, 17 Jun 2022 09:22:29 +0000 https://lafmacun.net/?p=37891 Metaverse’de Otomotiv Sektörü Metaverse sektörü son dönemde birçok farklı alandan şirketlerin ilgi odağı haline geldi. Küresel olarak dev giyim şirketlerinden gıda devlerine birçok şirket bu alanda ticari marka başvuruları ve yatırımlarını arttırdı. Artırılmış ve sanal gerçeklik gibi teknolojilerle dijital platformlarda yeni bir evren haline gelen metaverse için farklı kapılar açılırken; yeni bir adım da popüler …

Bu yazı Türkiye’nin İlk Dijital Stüdyosu: Ford Dijital Stüdyo! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Metaverse’de Otomotiv Sektörü

Metaverse sektörü son dönemde birçok farklı alandan şirketlerin ilgi odağı haline geldi. Küresel olarak dev giyim şirketlerinden gıda devlerine birçok şirket bu alanda ticari marka başvuruları ve yatırımlarını arttırdı. Artırılmış ve sanal gerçeklik gibi teknolojilerle dijital platformlarda yeni bir evren haline gelen metaverse için farklı kapılar açılırken; yeni bir adım da popüler otomobil üreticisi Ford’dan geldi. Metaverse, daha önce otomotiv sektöründe İstanbul Autoshow ve Lexus lansmanı ile adını duyurmuştu. Şimdiyse, Ford modellerini bulundukları yerde inceleme imkanı sunan Ford Dijital Stüdyo ile karşımıza geliyor. Ford Türkiye, bu yenilikçi uygulama ile Metaverse evreninde Türkiye’nin ilk dijital stüdyosunu kurdu.

Ford Dijital Stüdyo, Müşteri Deneyiminde Çıtayı Tepeye Çıkardı

Metaverse’teki Ford Dijital Stüdyo’nun giriş katında ilk olarak Avrupa’nın en güçlü elektrikli ticari aracı, E-Transit ile ikonik Ford Mustang’den ilham alan elektrikli SUV Mustang Mach E var. 2020 yılında yenilikçi teknolojik uygulaması “Ford Dijital Stüdyo”yu hayata geçirerek müşteri deneyiminde çıtayı oldukça yukarıya koyan Ford Türkiye, “Geleceği bugünden yaşa” söylemi kapsamında Türkiye otomotiv sektöründe bir ilke imza attı. Ford Metaverse, Ford’un otomotiv dünyasıyla ilgili olarak müşterilerine çizdiği gelecek resminde ve bu resmin ardından yatan hikayede önemli bir yeri dolduruyor. Ziyaretçiler, Ford Dijital Stüdyo’da bulunan araçların üzerine tıklayarak detaylı bilgilerin yer aldığı web sitesine ulaşabiliyorlar. Ayrıca araç yanındaki QR Kodları telefonlarına taratarak araçların AR versiyonlarını da inceleyebiliyor. Ford Dijital Stüdyo’yu ziyaret edenler ise ayrıcalıklı olarak Ford Tourneo Courier, Ford Kuga ve Ford Puma modellerini detaylı olarak inceleme imkanına sahip oluyor. Aynı alanda Ford Türkiye’nin sosyal medya ve web sitesi linkleri aracılığıyla da dileyenler şirket hakkında daha ayrıntılı bilgiye ve son gelişmelere ulaşabiliyor.

Decentraland’de 6 Parsellik Bir Alanda Yer Alıyor!

Decentraland’de yer alan Ford Dijital Stüdyo Metaverse, Decentraland’de 6 parsellik bir alan kaplıyor. Decentraland’e giriş yapan ziyaretçilerin Ford Metaverse’e  gitmek için “goto 33.140” yazmaları yeterli oluyor. Stüdyonun olduğu alanda Ford Türkiye’nin sosyal medya ve web sitesi linkleri aracılığıyla da; dileyenler şirket hakkında daha ayrıntılı bilgiye ve son gelişmelere ulaşabiliyor. Ayrıca karşılama standında her gün saat 12:00-22:00 saatleri arasında çevrimiçi olarak hazır bulunan müşteri temsilcileri ile doğrudan görüşme de yapabiliyor. Ford Dijital Stüdyo’nun birinci katında ise çeşitli konsept alanları yer alıyor. Ford araçların performanslarını deneyimleme imkanı sunan “Ford Performans Köşesi”, E-Transit ve Ford şarj istasyonunun bulunduğu hologramlı etkileşim alanı “Ford E Köşesi” bunlardan bazıları. En üst katında ise etkinlikler için özel bir alan bulunuyor.

 

Daha fazla Otomotiv sektöründen haberler için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bu yazı Türkiye’nin İlk Dijital Stüdyosu: Ford Dijital Stüdyo! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/turkiyenin-ilk-dijital-studyosu-ford-dijital-studyo/feed/ 0
İzmir Oto Ekspertiz https://lafmacun.net/izmir-oto-ekspertiz/ https://lafmacun.net/izmir-oto-ekspertiz/?noamp=mobile#respond Sun, 22 May 2022 18:01:06 +0000 https://lafmacun.net/?p=37645 İzmir oto ekspertiz günümüzde tercih edilen popüler hizmetlerden birisidir. Araç sahibi olanların ve araç alacakların ilk aşamada yöneldiği durumlardandır. Var olan otomobillerin hasar geçmişi, parça değişimi, boya-çizik gibi çeşitli unsurları incelenir. Böylece araç satın alacak kişilerin nasıl bir araç ile karşılaşacağı da belirtilmiş olur. İzmir Oto Ekspertiz Firmaları Nasıl Çalışır? Var olan tüm oto ekspertiz …

Bu yazı İzmir Oto Ekspertiz ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
İzmir oto ekspertiz günümüzde tercih edilen popüler hizmetlerden birisidir. Araç sahibi olanların ve araç alacakların ilk aşamada yöneldiği durumlardandır. Var olan otomobillerin hasar geçmişi, parça değişimi, boya-çizik gibi çeşitli unsurları incelenir. Böylece araç satın alacak kişilerin nasıl bir araç ile karşılaşacağı da belirtilmiş olur.

İzmir Oto Ekspertiz Firmaları Nasıl Çalışır?

Var olan tüm oto ekspertiz firmalarında olduğu gibi öncelikle kişi ya da kişiler tarafından araç teslimatı yapılır. Daha sonra firmada bulunan ekspertiz ustaları ve çalışanları ile birlikte araç incelenmeye başlar. Sadece aracın dış kısmı değil aynı zamanda iç parçalarında da inceleme yapılır.

İzmir oto ekspertiz firması inceleme sırasında aracın yılına ve modeline göre orijinal parçaları ile kıyaslama yapar. Böylece araçta parça değişimi olup olmadığı ortaya çıkmaktadır. Parça değişiminin yanı sıra aracın kilometre başına sahip olduğu parçalara göre ne kadar güç gösterebileceği de ortaya çıkar.

İzmir Oto Ekspertiz Firmaları

İzmir Oto Ekspertiz Firması Tavsiye

Eğer ilk defa oto ekspertiz firmasına ihtiyaç duyduysanız, İzmir’de OtoUstam önerilerin başında yer almaktadır. Oto Ustam, sahip olduğu teknik kadronun yanı sıra profesyonel çalışma disiplini ile takdir toplamaya devam etmektedir. Aracınızın modeli ne olduğu fark etmeksizin incelemeler kısa sürede yapılır. Öğrenmek istediğiniz tüm bilgiler ekspertiz raporu ile tarafınıza sunulmaktadır.

Uygun fiyatlı oto ekspertiz raporu ve inceleme için firma ile iletişime geçebilir, işlemlerinizi kısa sürede yaptırabilirsiniz.

Kaynak : https://www.okuhaber.com/izmir-oto-ekspertiz-hizmeti-alirken-nelere-dikkat/

Bu yazı İzmir Oto Ekspertiz ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/izmir-oto-ekspertiz/feed/ 0
McLaren, Metaverse Dünyası’na Giriş Yapıyor! https://lafmacun.net/mclaren-metaverse-dunyasina-giris-yapiyor/ https://lafmacun.net/mclaren-metaverse-dunyasina-giris-yapiyor/?noamp=mobile#respond Mon, 02 May 2022 19:59:01 +0000 https://lafmacun.net/?p=37387 Metaverse kavramının yaygınlaşmasıyla birlikte birçok farklı sektörde bu alanda çalışmalar yapmaya başladı. Oyun, spor, moda gibi birçok alan NFT ve metaverse rüzgarına kapılmış durumda. Her geçen gün farklı marka devleri bu dünyaya giriş yaparken bugün bir haber de otomobil devinden geldi. İngiliz lüks otomobil üreticisi McLaren Automotive, metaverse ve NFT dünyasına giriş yapacağını duyurdu. Otomobil …

Bu yazı McLaren, Metaverse Dünyası’na Giriş Yapıyor! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
Metaverse kavramının yaygınlaşmasıyla birlikte birçok farklı sektörde bu alanda çalışmalar yapmaya başladı. Oyun, spor, moda gibi birçok alan NFT ve metaverse rüzgarına kapılmış durumda. Her geçen gün farklı marka devleri bu dünyaya giriş yaparken bugün bir haber de otomobil devinden geldi. İngiliz lüks otomobil üreticisi McLaren Automotive, metaverse ve NFT dünyasına giriş yapacağını duyurdu. Otomobil devi, metaverse stratejisindeki bir sonraki bölümü simgeleyen özel yeni bir dijital topluluğu tanıtan McLaren Özel Operasyonlar (MSO) LAB’nin tanıtımını duyurdu. Bu kapsamda oluşturduğu ve bir Web3 platformu olan MSO LAB’in yanı sıra bir NFT koleksiyonu çıkaracağını da açıkladı.

 

Dev Otomobil Şirketi, MSO LAB ile İşbirliği Yaptı!

Dünyanın dört bir yanından farklı otomobil devleri de bu dünyaya dahil olmaya başlarken geçtiğimiz günlerde Lamborghini ve Ferrari’de bu dünyaya adım atmıştı. McLaren için şirket, Twitter hesabı üzerinden bir açıklama da bulunarak açıklamada bulundu. McLaren’in tasarım ekibi, yakın gelecekte piyasaya sürülmesi planlanan NFT (non-fungible token)’lerin ilk sınırlı sayıda piyasaya sürülmesiyle, ayırt edici, sınırlı sayıda McLaren mantarı olmayan jetonlar (NFT’ler) oluşturmak için MSO LAB ile işbirliği yaptı. Tasarımcıların ve mühendislerin birlikte çalıştığı bir atölye olan MSO, dijital Web3 platformuna genişletilerek, benzer düşünen bir topluluğun yaratılmasına olanak sağlarken performans, olasılık ve tasarımın sınırlarını zorlama potansiyeli de oluşturur. İşte MSO LAB ile işbirliği yapan dev şirket, özel yol haritalarının yer aldığı web sitesinde müşterilerine sınırlı sayıda olan McLaren NFT’lerine özel erişim sağlayacağını açıkladı.

 

‘Müşteriler ve Hayranlarla İletişim Kurmanın Yeni Bir Yolunu Yarattık!’

McLaren Automotive Pazarlama Direktörü Gareth Dunsmore, konuyla ilgili; “Web3 evrenindeki müşteriler ve hayranlarla etkileşim kurmanın yeni bir yolunu yarattık. McLaren Özel Operasyonlar, McLaren Automotive’in şirket içi ısmarlama bölümüdür, bu nedenle MSO LAB’ın meta veri tabanında işbirliği yaptığımız ve fiziksel kısıtlamalardan bağımsız olarak olasılık ve tasarımın sınırlarını zorladığımız evimiz olması tamamen uygun.”  Açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamalara göre MSO LAB ismiyle çıkarılan platformda insanların etkileşime geçebileceği ve çeşitli NFT’lere erken ulaşım sağlayabileceği, ayrıca ilk üyelere McLaren Teknoloji Merkezi’nde özel bir sanal tur hediye edilecekken bazı etkinliklere katılma şansı tanınacağı da ifade edildi.

 

Şimdilik, McLaren Marka Bir Araca Sahip Olmanız Gerekiyor!

Şikretin yaptığı açıklamaya göre MSO LAB’in ilk NFT (non-fungible token)’leri Genesis Collection ismi verilen sınırlı sayıda bir koleksiyon olacak. Bu NFT’lere yalnızca davetli kişiler tarafından erişilebilecek. Bu NFT’lere sahip şanslı kişiler, şirketin tasarım ekibi tarafından oluşturulan ve daha önce hiç görülmemiş dijital çizimlere de erişim sağlayabilecekler. Ayrıca McLaren, MSO LAB’in üyeliği için kendi müşterilerine öncelik tanıyacağını da ifade etti. Yani şirketin metaverse dünyasına dahil olmak için bir McLaren otomobile sahip olmanız gerekiyor. Tabii, gelen haberlere göre bu durum sürekli bu şekilde devam etmeyecek. Şu an için konu hakkında çok fazla detay verilmemiş olsa da dev otomobil şirketi McLaren, yakın bir zamanda fiyatlandırma ve NFT’lerin detayları hakkında yeni bilgilerin paylaşılacağını da sözlerine ekledi. McLaren, özel üyelere erişim sağlarken, müşterilerine MSO Lab teknoloji merkezinde sanal tur ve MSO Lab ekipleriyle özel etkinliklere davet gibi özel avantajlar ve ödüller de vereceğini duyurdu.

 

Bu yazı McLaren, Metaverse Dünyası’na Giriş Yapıyor! ilk olarak bu sitede yayınlanmıştır. Lafmacun.Net - Sosyal İçerik Platformu. Yazının kaynağı bu sitedir.

]]>
https://lafmacun.net/mclaren-metaverse-dunyasina-giris-yapiyor/feed/ 0