1 Aylık Bebek Gelişimi Yenidoğan

Gerçekleşen mucize artık kucağında! Yeni doğan 1 aylık bebek gelişimi makalemizde 1 aylık bebek kilo ve gelişimine dair aradın her detayı bulabilirsin!

9 aylık bir hamilelik serüveni sonrasında bebeğinizi kucağınıza aldınız. Hamileyken de bebek ay ay gelişimini araştırdığınız takip ettiğiniz gibi doğum sonrasını da takip ediyorsunuz elbette. 1 aylık bebek gelişimi bakımı, ilk muayenesi, gaz problemi, nasıl banyo yaptırmalı, bebek göbek bağı bakımı nasıl olmalı gibi konulara değinelim.

1 Aylık Bebek Muayenesi

1 aylık yeni doğan bebeklerde ilk doktor kontrolünde nerelere bakılır bebek muayenesi nasıl yapılır listeledik.

1 Aylık Bebek Neler Yapabilir

Yeni doğan bebeklerde gelişim takibi önemlidir. 1 aylık bebek gelişimini ebeveynler takip etmeli ve olması gerekenlerle karşılaştırmalıdır.

1 Aylık Bebek Kilo ve Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Bebeğiniz için en önemli besin anne sütüdür. İlk 6 ay anne sütü önerilir. Anne sütünün içerdiği besin hiç bir hazır gıdada yoktur. Bu yüzden sütünüz az ise bile sütünüzü artıracak besinler tüketmeli, sağlıklı beslenmeli, stresten uzak durmalısınız. Bebeğiniz emdikçe sütünüz artacaktır. Bebeğinizin ilk aylarında sık sık emzirmeniz sarılık olmasını önleyecektir. 1 aylık bebek kilosu ve boy ölçülerini aşağıda erkek bebek boy kilo tablosu, kız bebek boy kilo tablosu olarak ayrı ayrı listeden görebilirsiniz.

1 aylık bebek kilo gelişim tablosu

1 Aylık Bebek Kakası Nasıl Olmalı

Bebeğiniz bu dönemde sık sık kaka yapabilir. Sürekli altını değiştirmek zorunda kalabilirsiniz bu normaldir. Sindirim sistemi güçlendikçe bu sayı azalacaktır. Bebek kakaları yeni doğandan itibaren sıvıdan katı hale doğru gider. Eğer bebeğiniz anne sütü ile besleniyorsa sıvı, mama kullanıyorsa daha katı olacaktır.

1 Aylık Bebek Gaz Problemi

Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı görülebilir. Her emzirme sonrası bebeğinizin gazını almalı hatta emzirirken meme değişiminde ağzına hava kaçmasını önlemek için gazını almalısınız. Omzunuza yatırarak sırtını sıvazlayıp gazını çıkarabilirsiniz. Daha detaylı öğrenmek isterseniz bebek gazı nasıl çıkarılır adlı konumuza göz atmalısınız.
Burada Anlattık : Bebek Gaz Masajı Nasıl Yapılır

1 Aylık Bebek Göbek Bağı Bakımı

Bebeğinizin doğumundan sonra göbek bağı bakımı nasıl olmalı? Göbek bağı düşmemiş olan bebeğinizi banyo yaptırdıktan sonra temiz bir havlu yada pamuk ile etrafını iyice kurulamalısınız ki enfeksiyon kapmasını önlemelisiniz. Göbek bağı düştükten sonra zaten doktorunuz muayene ederken kontrol edecektir. Yeni doğan bebeklerde göbek bağı 5 ile 15 gün arasında kendiliğinden düşmektedir.

Yeni doğan Bebek Banyosu Ne Zaman Yapılır

Bebeğin doğar doğmaz yıkaması önerilmez. Bebeğiniz verniks tabakası ile doğar ve bu kremsi yapıyı vücudunun emmesi bebeğinizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. (Verniks nedir? Ne işe yarar? Yazımızı okuyabilir bilgi edinebilirsiniz).
Burada Anlattık : Verniks Nedir? Verniksin Bebeğe Faydaları
Bebeğinizin doğumundan 24 saat sonra bebeğinizi yıkayabilirsiniz. Bebeğinizi yıkarken seçeceğiniz şampuan bebeğin cildine uygun olmalı kimyasal maddeler içermemelidir. Bitkisel ürünler tercih etmelisiniz.

1 Aylık Bebek Hangi Aşıları Olur

Yeni doğan bebekler için Sağlık Bakanlığı tarafından zorunlu 2 çeşit aşı vardır. Bunlar;

1 Aylık Bebek Hangi Aşıları Olur

Yeni doğan Bebek Emzirme Teknikleri

1 aylık bebek gelişimi konusunda en önemli nokta, anne ile bebeğin en kuvvetli olduğu an emzirmedir. Doğru emzirme taktiği ile bu bağı güçlendirmelisiniz.

Exit mobile version