Instagram takipçi satın al
Sağlık

Akne Tedavisinin Püf Noktaları Nelerdir?

istanbul temizlik şirketi

Akne ve sivilceler ergen ve orta yaşlarda ortaya çıkan kadınlı erkekli herkesi estetik açıdan sıkıntıya sokan cilt lekeleridir. Akne tedavisi için bazı püf noktalarına değindiğimiz bu makalemizde akne giderici basit yöntemleri sıralamak istedik. Aknelerden kurtulmak için ve iyileşme sürecini hızlandırmak için, ameliyat sonrasında akne ile tedavi edilen alanları günde 4 kez tuzlu veya seyreltilmiş sirke ile temizlemek çok yararlıdır. Kabukların o bölgede oluşmasını engellemenin en güzel yolu da vazelin uygulamaktır. Akne özellikle ergenler arasında yaygın bir cilt rahatsızlığı olduğu için en çok gençler bu sıkıntıyı çekerler. Akne genellikle cildin yağlanması sonucunda ortaya çıkar. Bu da aşırı testosteron üretimi ile uyarılır. Bezlerin ürettiği bu aşırı yağ hücreleri, cilt gözeneklerinde birikerek akne ve sivilcelerin gelişmesine yol açıyor. Sonuçta iltihaplanma ve ağrı ortaya çıkıyor. Günümüzde bu sorunu çözmek için başvurulan yol lazer tedavisi olmaktadır. Lazer kısaca uyarılmış radyasyon emisyonu ile ışık amplifikasyonunun bir kısaltmasıdır. Bu nedenle, lazer ameliyatının asıl amacı, tıkanmış gözenekleri temizlemek akne çekirdeğini kazımak için lazer ışınlarını kullanmaktır. Böylece lazer yöntemi, aşırı yağ salgılayan bakterileri ve spesifik bezleri hemen yok edebilir. Bununla birlikte, bu sürecin etkinliği, büyük ölçüde, cerrahın veya dermatoloğun yeteneği ile paralel gider. Bazen 1 değil birden çok seans gerekebilir. Akne tedavisinde baş vurulan yöntemlerden biri olan lazer tedavisi ya da yüzey yenileme, bu izlerden kurtulmanın en etkili yollarından biri olarak kabul edilir.

Ablatif lazer Nedir

ablatif-lazer-nedir

Ablatif lazer yüzey yenileme, yaralı alanı düzgün ve eşit bir hale getirmek için cildin dış tabakasını kaldırmaya odaklı bir operasyon metodudur. Genel olarak karbondioksit veya erbiyum katkılı itriyum alüminyum granat lazerleri ile bu işlem yapılmaktadır. Lazer deride bulunan su moleküllerine doğru çekilen bir dalga boyunda çalışır. Akne izleri için yapılan bu ameliyat sadece cildin tabakasını kaldırmaz, aynı zamanda süreçte üretilen kollajen üretimini uyararak cildin iç katmanlarını sıkılaştırmaya zorlar. Bu prosedür ciltte kırışıklıkların, güneş yanıklarının, cilt anormalliklerinin, ciltte oluşan çizgilerin, izlerin giderilmesinde yardımcı olur. Bu yöntemde cildin dış katmanlarının çıkarılması ve skar dokusunun yakılması gibi bir yöntem olduğu için ablatif bir yöntem ve lazerler kullanılır.

Non ablatif lazer Yöntemi Nedir

Nonablatif-lazer-Yontemi-Nedir

  • Darbeli boya lazeri
  • Potasyum titanilfosfat lazer
  • Yoğun darbeli ışık cihazları
  • Diyot lazerler
  • Neodimyum katkılı itriyum alüminyum granat lazer

Bu yöntem kolajeni ısıtmak suretiyle deri içindeki değişiklikleri tetiklemeye dayanır. Bu da, cildi sıkılaştırır ve yara izlerini daha az görünür hale getirir. Bu işlem ablatif lazer yönteminden farklı olarak, deride epidermis veya dış tabakada herhangi bir hasara neden olmaz. Bununla birlikte, işlem başlatılmadan önce topikal anestezik krem ​​uygulanması gereklidir.

Akne tedavisi Nasıl Yapılır

Akne için kalıcı bir tedavi metodu yoktur diyebiliriz ve bu nedenle tedavi seçeneklerinin çoğu şişlik, kızarıklık ve ağrı gibi semptomların hafifletilmesine yöneliktir. Hafif ila orta derecede oluşan akne için, en sık kullanılan reçetesiz satılan ilaç, antibakteriyel bir madde olan benzoil peroksittir.

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu