Güneş Kremi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Herkes hangi güneş kremini seçmeliyim almalıyım sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. Bu soruyu cevaplamadan önce neden güneş kremi kullanmalıyız.

Herkes hangi güneş kremini seçmeliyim almalıyım sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. Bu soruyu cevaplamadan önce neden güneş kremi kullanmalıyız. Kısaca bunu cevaplayıp güneş kremi seçerken nelere dikkat edilmelidir ve hangi güneş kremi sorularına cevap verelim.

NEDEN GÜNEŞ KREMİ KULLANMALIYIM

Cildinizin uzun yıllar canlı ve genç kalabilmesinin yolu; onu en doğal ve en etkili yollarla korumaktan geçiyor.

Cildinize yıllar içinde yaptığınız her yatırım size muhteşem bir cilt olarak geri dönüyor. Cildinizin bakımına ne kadar erken başlarsanız, size uzun süreler eşlik eden o kadar sağlıklı bir cilde sahip olursunuz.

Cildinizi havanın ve güneşin zararlı etkilerinden korumanın en etkili yolu ise güneş kremi kullanmanızdır. Burada en önemli nokta da tercih ettiğiniz güneş kreminin, cilt dostu olan yüzde 100 doğal koruyucu güneş kremi özelliği taşımasıdır.

Erken Yaşlanmaya Karşı Güneş Koruyucu

Tamamen doğal yağlarla hazırlanan güneş kremleri cilt yüzeyinde etkili bir koruyucu kalkan oluşturarak güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarından korunmamıza destek olur.

Güneş müthiş bir D vitamini kaynağı olmakla birlikte filtresiz maruz kaldığınızda faydalarından çok zararlı etkilerini cildinizde gözlemlemeniz mümkün. Güneşin içerdiği UVA ve UVB radyoaktif ışınlar cildin alt tabakasına kadar işler ve zaman içerisinde tenin bozulmasına yol açar.

Güneşin yaydığı ultraviyole ışınlar güneş kremi kullanmazsanız cildinizde erken yaşlanmaya sebep olur. Aynı zamanda UV ışınlarına maruz kalma sonucunda foto yaşlanma belirtileri ortaya çıkararak yüzünüzde ve vücudunuzda cilt lekeleri ve kırışıklıklar oluşmaya başlar.

Doğal içeriklerle hazırlanan güneş kremleri, ultraviyole ışınlardan cildinizi koruyarak yaşlanmanın etkilerini en aza indirir. En iyi anti aging, leke ve kırışıklık karşıtı önleyicisi güneş koruyucu kremleridir.

Her Mevsimde Kullanılmalı

Yalnızca güneşli havalarda değil bulutlu ve soğuk havalarda da UV ışınlarına maruz kalırsınız. Evinizde veya çalışma alanınızda, direkt güneşe maruz kalmasanız bile foto yaşlanmanın etkilerini cildinizde yaşayabilirsiniz. Foto yaşlanmayı önlemek için en ideal yöntem ise her mevsimde güneş kremi kullanmayı bir alışkanlık haline getirmektir.

Ayrıca doğal içeriklere sahip güneş koruyucu kremler içinde bulunan organik ve bitkisel yağlar ile cildinizi derinlemesine besler. Sabuncu Efendi güneş kremleri cildinizi hem UVA hem UVB ışınlarına karşı korurken aynı zamanda da cildinizin nem kaybını önler. Bununla birlikte cilt hassasiyetinizi yatıştırır ve hasar gören hücreleri yenilemeye yardımcı olur.

Nedir Bu SPF Dediğimiz

İngilizce “Sun Protection Factor”ün kısaltmasıdır. Güneş Koruma Faktörü anlamına gelir. Değişik SPF değerleri vardır. Güneş kremlerinin üzerinde yazan SPF, güneşin zararlı ışınlarından ne kadar süre ve hangi oranda korunduğunuzu gösterir. Güneşe maruz kalma sonrası cildinizde oluşan kızarıklık süresini ne kadar uzattığını ifade eder. SPF değerinin artması, ürünün cildi koruma süresini büyük oranda arttırır ve koruma seviyesinde bazı farklar sağlar.

UVB ve UVA Işınlarının Etkisi

UVB: Cilt yüzeyinde tahriş, yanık, kızarıklık ve leke oluşmasına yol açan bir ışın türüdür. Güneş ışınlarının yüzde 10’unu oluşturmakla birlikte bu ışından korunmak oldukça mühimdir.

UVA: Dünyaya ulaşan ultraviyole ışınlarının büyük bir kısmı UVA’dan oluşmaktadır. Ciltte dermiş tabakasına kadar etki ederek, cildi büyük hasarlar verebilir.

Erken yaşlanma, DNA hasarına yol açma, hücre yapısını bozma, kansere alt yapı hazırlama, zararlı serbest radikallerin oluşumu gibi oldukça ciddi etkileri bulunur. Güneş ışınlarının yüzde 90-99’unu oluşturan bu ışınlar pencereden ve sudan bile etki edebilir. Coğrafi koşullar fark etmeksizin her mevsim ve saat diliminde benzer sonuçları gösterir.

Cildinizin uzun yıllar canlı ve pürüzsüz olarak size eşlik etmesi için her daim yanında taşıyacağınız, en yakın arkadaşınız yüzde 100 doğal bir güneş kremidir.

HANGİ GÜNEŞ KREMİNİ SEÇMELEYİM ALMALIYIM

Güneşten Koruyucu Kremin Filtresi Ne Olmalıdır?

Güneş kremlerinde kullanılan çeşitli kimyasallar, güneş koruyucu kremleri sağlıklı mı sorusunu da beraberinde getirmektedir.

Güneş koruyucu kremlerde Benzophenone-8, Octinoxate, 4-Methylbenzylidene camphor, parabenzoik asit (PABA), 3-Benzylidene camphor, OD-PABA, nano-Titanium dioxide, nano-Zinc oxide, Octocrylene, oksibenzon, EDTA gibi kimyasallar bulunmakta ve bu maddelerin günümüzde insan sağlığını tehdit ettiği gösterilmiştir. Güneş koruyucu kremleri güneşin zararlı ışınlarından korunmak için kullanırken, farklı hastalıklara davetiye çıkarmak çok da hoş olmasa gerek. Bundan dolayı doğal ve sağlıklı olanını seçmek bizim için faydalı olacaktır.

Doğal güneş koruyucu seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de, çinko oksit mineralinin nanotize (35 nanometreden küçük) olup olmadığıdır. Doğal güneş kremi, non-nano (nano olmayan 150 nanometreden büyük) çinko oksit içermesidir.

Nedir bu nano, non-nano çinko oksit? Çinko oksit mineralinin güneşin zararlı ışınlarını yansıttığı öğrenilince güneş koruyucu kremlerde kullanılmaya başlanmıştır. Fakat ciltte bıraktığı beyaz görünüm, estetik olarak pek kabul edilmemiştir. Bundan dolayı çinko oksit mineralini nano parçacıklara ayırılmıştır. Bunun sebebi cilde uygulandığında şeffaf görünmesi amaçlanmıştır.

Bunun ne zararı var? diyebilirsiniz. Nanotize parçacıklar, çok küçük olduğundan deri tarafından emilerek direkt olarak kana karışmaktadır ve vücudumuzda toksik etki oluşturmaktadır. Bu durum da insan sağlığını olumsuz yönde etkiler.

Bundan dolayı, güneş koruyucu kremlerde, nanotize parçacıklara AYRILMAMIŞ, yani non-nano çinko oksit kullanılması sağlığımız için çok önemlidir. Bizim için estetik kaygılardan ziyade, sağlığa zarar vermemesi; hatta faydalı olması daha önemlidir.

Bu nedenle güneş koruyucu fitresi olarak Non-Nano Mineral Filtre (Non-Nano Çinko Oksit vb.) TERCİH EDİLMEDİLİDİR.

Doğayı Seviyorsanız Non-Nano Mineral Filtreli Güneş Kremi Tercih Edilmedi;

Uluslararası Kimyasal Sekreterliği; kimyasal güneş koruyucu filtreleri ile Nano (Çapı 35 nanometreden küçük) mineral filtrelerin de denizlerimizi kirlettiğini bildirmiştir. Bu kirliliğin özellikle mercanlar, balıklar ve diğer resif organizmaları için toksik özellikte olduğunu bildirmiştir. Bu ürünlerin toksisiteleri, küçük boyutlarından, hücrelerle etkileşimlerinden ayrıca güneş ışığında oksidatif strese neden olmalarından kaynaklandığını bildirmiştir.

Yine Uluslararası Kimyasal Sekreterliği; nanotize edilmemiş Mineral Filtrelerin (Non-Nano Çinko Oksit vb.) denizler ve deniz canlıları üzerinde akut toksik etkisinin olmadığını bildirmiştir. Bu nedenle hem kendinizi hem de denizlerimizi korumak maksadıyla non-nano çinko oksit güneş kremi seçilmelidir.

Doğru SPF Değeri Ne Olmalıdır;

Güneşte kalacağınız süre ve güneşlenmek için tercih edeceğiniz saat aralığı SPF değeri seçerken göz önünde bulundurmanız gereken noktaların başındadır. Örnek olarak; sabah saat 9’da cildiniz 1 saat sonra tahriş olamaya başlarken, bu süre öğle saatlerinde 15 dakikaya kadar düşer. Bu nedenle öğlen güneş ışınlarına maruz kalacaksanız etkisi 2 saat olan yüksek faktörlü güneş koruyucu ürünü tercih etmelisiniz.

SPF‘e göre koruma süresi;

Güneş Kremi Seçme Kriterleri Ne Olmalıdır;

Güneş kremi kullanırken dikkat etmeniz gerekenler:

Exit mobile version