Instagram takipçi satın al
Teknoloji

Metaverse Dünyasında Kendinize Metaverse Avatarı Oluşturun!

İşte Metaverse avatarı yaratma maceranızda izleyeceğiniz yol!

istanbul temizlik şirketi

Metaverse’de Avatar Nedir?

Sanal gerçekliğin popülaritesi arttıkça, bu dünyada bir Metaverse avatarına sahibi olmak isteyenlerin sayısı da artıyor. Burada, diğer oyuncularla iletişime geçmek için kullanabileceğiniz ve özelleştirebileceğiniz birbirinden güzel avatarlar oluşturabilirsiniz. Bu avatar, sizin sosyal medya gibi herhangi bir çevrimiçi ortamdaki Metaverse avatarınız olacak. Ücretsiz sanal gerçeklik video oyunu olan VRChat’in sunduğu özelliklerden biri de kendinize özel bir avatar yapabilme yeteneğidir. İşte tam bu nedenle, Wolf3D tarafından ‘’Ready Player Me’’ olarak bilinen ve tamamen ücretsiz olan bir avatar yaratıcısı geliştirilmiştir. Ayrıca, VR sosyal ağı VRChat için destek eklenmiştir. Yıllardır, VRChat’in açık avatar sistemi, kullanıcıların seçtikleri karakter modellerini içe aktarma fırsatına sahip olmalarına izin verdi. Ancak bu noktada kişinin deneyimli ve belirli bir bilgi birikime sahip olması gerekirdi. Geliştirilen ‘’Ready Player Me’’ sayesinde, Metaverse tabanlı birçok platformda kullanabileceğiniz bir avatar yaratmak artık çok kolay. İşte Metaverse avatarı yaratma maceranızda izleyeceğiniz yol!

 

Metaverse’de Nasıl Avatar Oluşturulur?

İşte avatar oluşturma adımları;

  1. Giriş için VRChat Ready Player Me web sitesine giriş yapın.
  2. Açılan sayfadan avatar oluştur seçeneğine tıklayın.
  3. Avatarınızın vücut tipini ve cinsiyetini seçin.
  4. Daha sonra yüzünüzün bir fotoğrafını yükleyerek diğer aşamaya geçin. Bu, avatar karakterinizin size benzeyecek şekilde oluşturulmasına yardımcı olmasını sağlayacak. Fotoğraf yüklemeden de devam edebilirsiniz ancak bu avatarınızı özgünleştirmez.
  5. Fotoğrafınızı yükledikten sonra size benzeyen bir karakter otomatik olulacaktır. Renk paletlerini de kullanarak ten renginizi seçebilirsiniz.
  6. Ardından sekme çubuğunda soldan ikinci düğmeye tıkladığınızda açılan bölümde çene yapısı, gözleri, burnu ve dudaklarını dilediğiniz şekilde yapılandırın.
  7. Bir sonraki aşama, kıyafet belirleme aşaması. Alt sekme çubuğunda soldan üçüncü düğmeye tıkladığınızda Ready Player Me’de yüklü birbirinden güzel birçok kıyafeti karakterinize giydirebilirsiniz.
  8. Ayrıca kıyafet butonunun yanında yer alan saç simgesine tıklayarak, avatarınız için tarzınız olan bir saç stili oluşturabilirsiniz.
  9. Eğer avatarınızı sıfırdan oluşturmak istiyorsanız, fotoğraf yüklemeden işleme devam edebilir ve saç, göz, kıyafet gibi farklı unsurları kişiselleştirme fırsatına sahip olabilirsiniz.

 

Metaverse Avatarınızı Nasıl Aktif Hale Getirirsiniz?

Metaverse avatarınızı oluşturduktan sonra hangi seçeneği seçmiş olursanız olun, geriye kalan tek adım, avatarı VRChat’e Aktar seçeneğine tıklamak olacaktır. Bu durumda, Wolf3D uygulamasına erişim sağlayabilmek için hesabınızla oturum açmanız gerekiyor. Bu sayede hesabınızı VRChat ile senkronize ederek, Metaverse avatarı nızın birkaç dakika içinde yüklenmesini bekleyebilirsiniz. Sanal dünyada iyi eğlenceler!

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu