Trakya’da Yeşil Mavi Bir Cennet: İğneada

Marmara Bölgesi’nde yer alan İğneada, Karadeniz’in en batısında yer alır. Trakya’nın da doğusunda bulunan bu güzel yer Kırklareli iline bağlıdır. Mavinin bittiği yerde yeşilin büyüsü sizi içine alır. Kilometrelerce ince kumla kaplı kumsalı, 7 tane gölü, pek çok balık türü yetişen deniziyle herkesin gezip görmesi gereken yerlerden biridir İğneada. Bir sürü köyü vardır ve bu köylerde yaşayan misafirperver insanları…

Demirköy

İğneada Demirköy sınırları içinde bulunur. Kocaman plajının arkası göllerle kaplı Longoz Ormanlarına aittir.

İğneada Longoz Ormanları

Longoz ormanları nadir bulunan ormanlarıdır. Akarsu ağızları kumların birikmesi sonucu kapanır. İşte bu şekilde oluşan göller üzerinde oluşur orman. Her ağaç çeşidi için uygun değildir. Daha çok dişbudak, kızılağaç gibi ağaçlar yetişir ve tabiki suyu seven bitkiler…

Limanköy

İğneada sınırları içinde bulunan bu şirin köyde birbirinden lezzetli balıklar yapılır. Daha önceleri Koruköy olarak bilinen Limanköy, Türk göçmenler tarafından kurulan tek köydür.

İğneada Feneri

Limanköy’ün tepesinde bulunan İğneada Feneri’nin manzarası gidip görülmelidir. Hırçın Karadeniz’i tepeden görebileceğiniz bu fener maalesef bir süredir aktif değil.

Beğendik Köyü

Beğendik Köyü ormanla kaplı, tek katlı evlerle süslenmiş ve denize kıyısı olan bir köydür. deniz kıyısında bir ailenin işlettiği salaş ancak çok samimi bir tesis de bulunmaktadır. Köyün yaşlılarının anlattığı hikayeye göre Atatürk’ün köyü ziyareti sırasında köyü beğenip beğenmediklerinin sorulması üzerine: “Beğendik” diye cevap vermiş ve köyün ismi böyle kalmıştır.

Deniz Kabukları

Daha çok Karadeniz İklimi içerisinde yer alan İğneada, ülkemizde görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Kışın farklı yazın daha da farklı güzellikler sunmaktadır. Bir hatıra olarak da sahil boyunca kumların üzerine bütün güzelliğiyle serilmiş bu kabuklardan toplayabilirsiniz.

Kuş Cenneti

Cennet içinde bir cennettir İğneada Longoz Ormanları çünkü pek çok kuş türünün konaklama alanıdır. Kuş gözlemciliği ülkemizde az bilinir ve zaten gözlemcilik yapılacak yer de oldukça azdır. O yerlerden biri İğneada Ormanı’dır. 460 kuş türünün ülkemizde yaşarken, 194 tanesi yıl içerisinde İğneada’da görülebilmektedir.

Exit mobile version