Instagram takipçi satın al
Gezi Rehberiİlginç BilgilerListeler

Mutlaka görülmesi gereken dünyanın en ilginç hostelleri

istanbul temizlik şirketi

Dünyanın bir çok yerinde seyahat eden turistler konaklama hizmetini hostellerden almaktadır. Bir birinden güzel ve şirin  hostellerin yanında çok ilginç  hostellerde yer almakta. İşte içeriğimiz de dünyanın en ilginç hostellerini listeledik.

Costa Verde

Costa Verde
Costa Rica’da Boeing 727’den bozma bir uçakla tasarlanan bu hotelde bir çok oda ve 2 adet suit bulunmakta. Hotel konsepti sanılanın aksine oldukça lüks. Ayrıca Boeingin kanatların üstüne inşa edilen balkonlar hotele ayrı bir hava katıyor.

Huettenpalast Berlin

Bir binanın içine yerleştirilmiş küçük karavanlardan oluşan bu hotel Berlin’de bulunuyor.  Huettenpalast Berlin, Avrupa’nın en samimi hostellerinden biri olarak görülüyor.

Huettenpalast Berlin

Amangiri

Amerika’nın Utah eyaletinde derin kanyoların arasında yer alan bu otel gündelik alışkanlıklarından sıkılan insanlar için mükemmel bir hafta sonu alternatifi sunuyor.

Amangiri utah

Kakslauttanen Hotel

Finlandiya’da bulunan bu hotel site konseptiyle tasarlanmış, belirli bir alanın üzerinde yayılmış olan tek odalı evlerin cam tasarımları sayesinde geceleri yatağınızda yıldızları ve kuzey ışıklarını izleyerek uyuyabilirsiniz.Hotel kuzey ışıkları sezonunda yani Ağustos’un 3.haftasından Nisan ayının son haftasına kadar açık, diğer zamanlarda ise kapalıdır.

Kakslauttanen Hotel

The Manta Resort

Tanzanya’da bulunan bu hotelde de su altı odaları bulunmakta, bu su altı odaları enteresan bir  yatak odasına sahip ve iki kattan oluşuyor. Alt kata indiğinizde balıklarla karşılaşmanızı mümkün kılan bu hotel bir hayli ilginç bir tasarıma sahip.

The Manta Resort

The Dog Bark Park Inn

Amerika’nın Idaho eyaletinde Basklar tarafından köpek figürü olarak tasarlanan bu hostel hayvan sever sanatçıların en uğrak yeri konumunda bulunuyor.

The Dog Bark Park Inn

Kadir’s TreeHouse

Bu listemizde bir Türk hosteli tanıtmaktan gurur duyuyoruz.  Antalya’nın Olimpos bölgesinde bulunan bu tesis 2010 yılında Washington Post tarafından görülmesi gereken en ilginç 10 yerden biri olarak kabul gördü. 300 kişiye hizmet verebilen Kadir’in Ağaç Evleri sizlere kamp hayatı, doğa yaşamı ve macera sunmasının yanında hissettirdiği konfor bu hosteli gerçekten görülmeye değer bir yer yapıyor.

Kadir's-TreeHouse

Tree Hotel

İsveç’te bulunan bu hotel misafirlerine yerden yüksekte bulunan 6 farklı alternatif oda tipi sunarak hafta sonu tatilinizde sizi yaşam tarzınızla baş başa bırakıyor.

Tree Hotel

Propeller Island City Lodge

Berlin’de bulunan ve Alman sanatçi Lars Stroschen tarafından müze hotel olarak tasarlanan hotelin 30 sıradışı odası bulunmakta. Aynayla kaplı bir oda,tabut yataklı ve aslan kafesli yataklı odalar bu sıra dışı odalardan bir kaçını oluşturuyor. Özellikle bazı odaları size bambaşka boyutlarda yaşıyormuş izlenimi veriyor.

Propeller Island City Lodge

Icehotel

Icehotel, İsveç’te bulunan ve 20 yıl önce inşasına başlanan dünyanın ilk buz hotelidir. Torne nehrinden alınan buzlar kar ile birleştirilerek her Kasım ayında yeniden inşa edilen bu hostel misafirlerine farklı deneyimler yaşatıyor.

Ice Hotel

V8 Hotel

Almanya’nın Stuttgart şehrinde bulunan bu hotel özellikle araba severler için mükemmel bir seçenek olacak.Otelin bütün odaları klasik arabalarla ve yarış otomobilleriyle dizayn edilmiş durumda.

V8 Hotel

Capsulevalue Kanda

Tokyo’da bulunan bu hotel konsept bir tasarım mı yoksa yokluktan mı  inşa edilmiş biz bilemedik, sizin takdirinize bırakıyoruz. Adından da anlaşılacağı gibi yataklar kapsül şeklindeki küçük odacıklara koyulmuş durumda.

Capsulevalue Kanda

The Hobbit Motel

Tabi ki aklımıza ilk gelen Yüzüklerin Efendisi filmindeki hobitlerin minik ama sevimli evleri oldu değil mi ?  Yeni Zelanda’da ki bu motel küçük ve rahat odalarıyla konforunuz için tasarlanmış ve harika bir doğa içinde bulunuyor.

The Hobbit Motel

Inntel Amsterdam Zaandamn

Tipik Amsterdam evlerinden oluşan bu hotelde 70 oda bulunmakta, odalar yerel tarihten esinlenerek hazırlanmış olup hoteldeki spa, Türk hamamı, Fin Saunasından imkanlarından faydalanabilmek mümkün. Amsterdam şehir merkezinden yaklaşık 12 dakikalık bir yolculuk ile bu miras kokan hotele ulaşabilirsiniz.

Inntel Amsterdam Zaandamn

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu