Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

10 Adımda Çanak Anten Kurulumu ve Uydu Montajı

istanbul temizlik şirketi

Batıkent Uydu Servisi 10 adımda uydu montajı nasıl yapılır sorusunu sitemizin siz değerli takipçileri için cevapladı.

  1. Yer Tespiti

Uydu anten montajı yapılacak sağlam -mümkünse beton- bir zemin tespit etmeliyiz. Ahşap, metal gibi sallanmaya müsait zeminler veya baca gibi ağırlığı taşıyamayacak zeminlerden kaçınılmalıdır.

  1. Yön Tespiti

Uydu antenimizi hangi uydu için kuracak isek o yönü tespit etmeliyiz. Örneğin görselden de anlaşılacağı üzere Türksat 4A uydusu seyredeceksek 42 derece doğu yönüne bakacak şekilde kurulum yapmalıyız. Astra uydusu kurulacak ise 19.2 derece doğu yönüne bakacak biçimde montaj yapmalıyız.
yön Tespiti

  1. Ayak Montajı

Çanak anten montajına başlamadan önce anten ayağını duvara monte etmeliyiz.

Görseldeki gibi ilk aşamada ayağı monte edilecek zemine koyarak 4 adet delik yerini bir kalemle işaretliyoruz. Sonraki aşamada ise işaretli yerleri matkapla deliyoruz.

 

Çanak ayak montajı

 

Çanak ayak montajı

Sonraki aşamada deliklerin tümüne dübel çakıyoruz. Her bir dübel içine 1 adet çelik dübel yerleştirip somunu pense yardımıyla sıkılıyoruz.

  1. Çelik Dubel Monajı

Çelik dübelin dış kısmında çelik gömlek bulunuyor. Somunu sonun dek sıktığımızda görseldeki gibi gömlek patlıyor ve beton zeminden çıkması imkansız hale geliyor.

Çelik Dubel Monajı

Devamında ise sonuna kadar sıkılan somun tekrardan gevşetilip sökülür. Anten ayağı dübeller üzerine geçirilir ve tekrar somunla iyice sıkılıp ayak montajı tamamlanır.

Çelik Dubel Monajı

  1. Çanak Tepsi Montajı

Çanak anten paketi içerisinden aşağıda görülen eleman ve montaj aparatları çıkmaktadır. Montaj aparatları ve lnb kolu ile çanak tepsisinin montajı tamamlıyoruz. Sonrasında hazır hale gelen çanak tepsisi, daha önce kurulumu yapılan ayak üzerine yerleştirilip somunları sıkılır. Ancak somunlar sonuna kadar sıkılmaz, çünkü sonraki aşamada yapılacak ayar işleminde tepsi sağa-sola-yukarı-aşağı hareket ettirileceği için somunlar hafif gevşek bırakılır.

Çanak Tepsi Montajı

  1. Çanak Anten Ayarı

Çanak anten tepsisi ayak üzerine bir önceki aşamada belirtildiği şekilde yerleştirildikten sonra dijital veya analog ayar cihazı yardımıyla tepsi sağa-sola-yukarı-aşağı hareket ettirilerek uydu yönü yakalanır. Uydu yakalandıktan sonra gevşek haldeki somunlar sıkılanarak çanak anten kurulumu tamamlanır.

Çanak Anten Ayarı

  1. LNB Montaj ve Ayarı

Kurulumu tamamlanan çanak antenin ucunda bulunan bölüme lnb montajı yapılır. Lnb montajı esnasında lnb sağa sola çevrilerek ince ayar yapılır. İnce ayar yapılması sinyal seviyesini oldukça iyileştirir.

Lnb ayarı sonrası vidalar vidaları iyice sıkılaştırılır.

  1. Anten Kablolama İşlemleri

Lnb ucunda bulunan girişten uydu alıcısında bulunan girişe kadar uzanacak ölçüde kablo kesilir. Ev içerisine giriş yapılacak yerde matkapla delik açılır. Kablo çekilir ve uçlarına f-konnektor aparatları takılarak bağlantıları yapılır.

  1. Uydu Alıcısını Televizyona Bağlama

Eğer televizyonumuzda dahili bir uydu alıcı bulunmuyor ise uydu cihazımızı televizyonumuza bağlamak durumundayız. Bunun için fta cihazlarda scart kablo, hd cihazlarda ise hdmi kablo yardımıyla bağlantıyı gerçekleştirmek durumundayız.

  1. Uydu Alıcısına Kanal Yüklemesi Televizyona Bağlama

Tüm kurulum ve bağlantı işlemleri tamamlandıktan sonra televizyonumuzu ve uydu alıcımızı açık konuma getirerek cihaza kanal yüklemesi yapmamız gerekmektedir. Türksat için güncel frekanslardan yararlanmak suretiyle kanal yüklemesi yapılabilir.

Bu şekilde 10 adımda çanak anten kurulumu ve uydu montajı nasıl yapılır hızlı bir şekilde özetlemiş bulunuyoruz.

Detaylı bilgi için https://www.batikentuydu.net/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu