Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

Yüze Lazer Epilasyon Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey

Yüze lazer epilasyon nasıl yapılır? Yüz Lazer epilasyon kaç seansta biter? Yüze Lazer Epilasyonun Zararları Nelerdir? gibi yüz için lazer epilasyon sorularının cevaplarını aşağıdaki yazımızda bulabileceksiniz.

istanbul temizlik şirketi
Yüze lazer epilasyon sonrasında doğuştan yüzümüzde var olan tüylerin sonradan kıl olarak devam etmesini engellemek ve hatta yok etmek olarak karşımıza çıkar. Tüylenme ve hatta kıllanma çoğu zaman genetik faktörlerden dolayı oluşur. Ya da bazı kadınlarda hormonsal değişiklikten sonra da yüz bölgesinde tüylenme ve hatta kıllanma oluşur. Kadınlardaki hormosal değişikliğe bağlı tüylenmenin başlıca nedeni polikistik over sendrom yada polikistik over hastalığı ortaya çıkar.

Yumurtalıklarda bulunan kistler testesteron hormonu salgılamasını normalden fazla yapmaya başladığı zaman özelilkle kadınlarda yüz bölgesinde tüylenme ve hatta daha ileri boyutlarda yüz bölgesinde kıllanmalar başlar.  Aslına bakarsanız bu hastalığın tedavisi modern tıpta mevcuttur. Ve mutlaka tedavisi gerektirir.

Polikistik over hastalığı vücut metabolizmasındaki şeker dengesini de bozduğundan iki kez önemi artar. Tıp doktorlarının kan tahlilleri ve ultrasonografi taramaları ile teşhis konulup tedavisine başlanabilir. Bu hastalığın teşhis ve tedavisi ile birlikte işlemlerinin de başlaması yüz bölgesindeki kıllanmaların önüne geçmek için en ideal zamandır.

Yüze Lazer Epilasyon Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey

Yüz Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır

Geçmişten günümüze kadar bilindik en iyi epilasyon yönteminin artık lazer epilasyon olduğunu biliyoruz. Kadınlardaki yüzlerde tüylenme ve hatta kıllanma başladığı zaman doktor kontrolünden sonra ve doktorun yönlendirmesi ile gönül rahatlığı ile yüze lazer epilasyon uygulaması yapılabilir. Ama buradaki temel şart şudur; gideceğiniz lazer epilasyon merkezinin güvenirliğini mutlaka kontrol ediniz. Çünkü yüz bölgesindeki kıl yapıları vücudun diğer bölgelerindeki kıl köklerinden farklıdır. Hem en hızlı büyüme gösteren kıllar olması dolayısı ile hem de yüz kıllarının kökleri diğer kıllara göre daha derindedir. Sadece kıl kökleri bulunmaz, yanlarında mutlaka ufak tüylenmelerde bulunur. Eğer yanlış veya bilmeden kötü bir uygulama ile yüze lazer epilasyon yapıldıktan sonra kötü manzara ile de karşılaşabilirsiniz.

Epilasyon için en iyi yöntem ütüleme epilasyon olarak da bilinen teknolojik adı Diode Lazer Epilasyon tercih edilmelidir. Işınlarının hem daha derinlere kadar inebilmesi hem de kıl köklerine etki ederken yanlarındaki tüylenmelere de etki edeceğinden alınan sonuç çok daha mükemmel olur. Uzamanlar yüz bölgesinde Alexandrite Lazer Epilasyon uygulamasını pek tercih etmezler. İstemeyerek de olsa kıl kökleri ters bir tepki verip kıllanma azalacağına artış gösterebilir.

** Sorulara Cevaplar**

Yüz Lazer Epilasyon Kaç Seansta Biter?

Yüze lazer epilasyon ortalama 10 seanslık bir işlemdir. Seanslar arasında ortalama yine birer ay ara verilir. Bu süre içerisinde yüzdeki kıllar asla kopartılmamalı veya traş edilmemelidir. Güneş ışınlarından ise mutlak suretle uzak durulmalıdır. Yukarı da da dediğimiz gibi eğer hormonal bir dengesizlikten dolayı yüz bölgesinde kıllanma başladı ise bunun tespiti ve hormon tedavisi için mutlaka doktora başvurulmalı. Hormon tedavisi ile birlikte yüze lazer epilasyon uygulaması başlanmalıdır. Aksi takdirde onca paranız ve zamanınız boşa gidebilir.

Yüze Lazer Epilasyon İle Kesin Çözüm Alınır mı?

Doğru yollardan yapıldığı sürece evet kesin çözüm alınır. Doğru yol derken mutlaka doktor kontrolü ve bu konuda uzmanlaşmış lazer epilasyon merkezi tercih ederek.

Yüze Lazer Epilasyonun Zararları Nelerdir?

Eğer ki; uygun cihazlarla ve doğru yöntemlerle yapıldığı takdirde yüze lazer epilasyonun yan etkileri ya çok azdır ya da yok denebilecek kadar rahatsız etmez. Oluşan ufak çaplı kızarıklıklar ise zamanla geçer.

Yüze Lazer Epilasyon İçin En Yöntem Hangisidir?

Yapılan araştırmalar, çalışmalar ve hasta memnuniyetleri göstermiştir ki; yüze lazer epilasyon için en iyi ve en kesin sonuç ütüleme lazer epilasyondur.

Yüz Lazer Epilasyon Fiyatları?

Lazer epilasyon merkezlerinin birbirinden farklı fiyat politikaları izledikleri ve seans süreleri hastadan hastaya değişiklik göstereceği için en başından “fiyat şudur” denmesi mümkün değildir.

Yaz Aylarında Yüze Lazer Epilasyon Yapılır mı?

Hayır. Çünkü, yüze lazer epilasyon yaptırırken cilt asla bronz olmamalı. Ve hatta güneş koruyucu kullanabilirsiniz. Eğer açık tenli iseniz mutlaka güneş koruyucu kullanmalısınız. Bunun haricinde yüze lazer epilasyon uygulaması yılın her dönemi yaptırabilirsiniz.

Yüze Lazer Epilasyon Uygulaması Nasıl Yapılır?

Yüz epilasyonu çoğunlukla 15-20 dakika kadar sürer. Uygulama öncesinde yüzdeki kıllar makine veya makasla kısaltılır.  Jel sürülür ve sonrasında lazer uygulamasına uygulamaya geçilir. Lazer uygulamasından sonra hafif bir kızarıklık olur. Bunun için hemen ardından soğuk kompres uygulaması yapılır.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu