Instagram takipçi satın al
İlginç BilgilerListeler

Aslında Hiç Yaşamamış Ama Hayatımızı Etkileyen 10 İnsan

Hayatımızı etkileyen bir çok insan hakkında yazı yazdık. Yine aynı şekilde hayatımızı şekillendiren insanları ele alacağız tek farkı bu kişilerin aslında hiç var olmamış olmaları.

istanbul temizlik şirketi

Hayatımızı etkileyen bir çok insan hakkında yazı yazdık. Yine aynı şekilde hayatımızı şekillendiren insanları ele alacağız tek farkı bu kişilerin aslında hiç var olmamış olmaları. Aslında listede yüzlerce kişi olması gerekirdi. En iyilerini seçmeye çalıştık. Umarım seçimlerimizle hemfikir olursunuz. Eğer listemize eklemek istedikleriniz var ise yorumlar kısmında bunu yapabilirsiniz.

10- Noel Baba

Noel Baba

Özellikle batılı toplumların üzerinde büyük etkisi olmuştur, hala olmaktadır. Çocukları kötü bir çocuk olursan bu sene noel baba gelmez diye korkuturlar. Çocukların iyi davranışa yöneltmek için kullandıkları bir çeşit hayal ürünü bir amcadır aslında. Biraz büyüdüklerinde gerçek olmadığını anlarlar, işte o zaman büyüme konusunda bir seviye atlamış sayılırlar.

9- Barbie

Barbie

Barbie sadece batılı toplumların değil artık bizlerinde hayatında çok önemli bir role sahiptir. Genç bir kadın olan Barbie’nin sembolik bir önemi vardır. Genç kızları nasıl bir hayat tarzına sahip olmaları gerektiği konusunda çok büyük bir yol göstericidir. Oldukça rahat ve tırnak içinde “modern” yaşayan Barbie’yi kızlar kopyalamaya çalışmaktadır. Masum bir oyuncak gibi görünse de öyle değildir diye tartışmalar yaşanır.

8- Robin Hood

Robin Hood

Yine batılıların bize armağanı. Gerçi biraz uzaktan izliyoruz, eğlencelik bir kavram bizim için ama yine de bahsetmemiz gerekiyor. Bu konu daha çok Robin Hood gerçekten yaşamış mı yaşamamış mı tartışmasına yol açsa da bizce yaşamadı. Zenginin hızsızlığa maruz kaldığı durumlarda suçlu tabi ki hırsızdır. Fakat Robin Hood’u bir kahraman olarak görürüz, hırsız olmasına rağmen! Hızsız bir suçtur bu kesin, Robin Hood’un çaldıklarını fakirlere vermesi bunu haklı kılmaz elbette. Bugün vergilerin toplumun geneli tarafından kabul edilmesinin nedeni Robin Hood etkisi dediğimiz şeydir, vergilerle gücü yetmeyenlere yardım etmiş oluyoruz.

7- Kovboylar

Kovboylar

Bu konu erkeklerle ilgili bu şüphesiz. Özellikle babalarımızın çocukluk hikayelerini dinlersek kovboyculuk oynadıklarını sıklıkla duyarız. O dönem kovboy filmleri oldukça meşhurdu. Çizgi romanların ve filmlerde kovboy konuları sıklıkla yer almaktaydı. Elinde parlak bir silahı olan , erkeksi, adaletin koruyucusu, çocuk ve kadınları koruyan büyük kahraman… Konunun politik bir konu olduğunu tabidir ki çocuklara anlatamazsınız. Konsept olarak ifade ettikleri yani manası bakımından büyük hayalleri doğuran bir figür olan kovboyun gerçek olmamasına rağmen hayatlarımızda etkisini tartışamayız.

6- Marlboro Erkeği

Marlboro Erkeği

Bu konuyu okuyan sigara içen erkeklere soruyoruz, hanginiz filtreli sigara içiyorsunuz? Cevap ” hepiniz”. Marlboro erkeği kampanyasında önce “Erkek Adam” filtreli sigara içmezdi, bunu kadınlar yapardı. Malrboro sigara reklam kampanyasının asıl amacı erkeklerin de filtreli Marlboro sigara içmesini sağlatmaktı. Kapmanyanın sonuçları bugün oldukça aşikar. Tarihin en iyi reklam kapmanyalarından biri olarak kabul edilmektedir.

5- Rosie the Riveter

Rosie the Riveter

Şimdi de kızları ilgilendiren bir konu. Rosie the Riveter belki bilinen bir isim değil fakat bu resim kesinlikle biliniyor. Rosie the Riveter kadınlara istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz dedi ve onlar da yaptı. Savaş döneminde evde oturan, çalışma yaşına gelmiş tüm kadınları fabrikalarda çalışma konusunda motive etmiştir. II. Dünya savaşının en önemli gelişmelerinden biri sayılabilir. Erkeklere özgü her iş kolunda kadınlar da artık çalışmaya başlamıştı.

4- Daedalus ve Icarus

Daedalus ve Icarus

24 saatte dünyanın bir yanından diğerine uçabiliyorsunuz. Bu ( insanlığın en büyük başarılarındandır.) eğer mitolojik karakterler olan Daedalus ve Icarus olmasaydı asla mümkün olmayabilirdi. Hikayeye göre, Daedalus oğlunun uçabilmesi için mekanik kanatlar inşa etmekteydi. Sonun bu gerçekleşti ve oğlu Icarus uçmayı başardı. İnsanoğlu bu hikayeyi gerçeğe çevirdi ve dünyamız sonsuza kadar değişmiş oldu.

3- Küçük Lokomotif – The Little Engine That Could

Küçük Lokomotif – The Little Engine That Could

Türkçe’ye Küçük Lokomotif olarak giren bu kitap, çocukların kendine olan güvenlerini arttıran ve çok çalışmanın sonunda en zorlu görevleri bile başarabileceklerine inandıran bir sanat eseridir. İlk versiyonu bugünkünden biraz farklı olarak 1906’da basılmıştır. Kitap “Amerikan Rüyası”nın metaforu olarak nitelendirilmiştir. Ayrıca bu kitap bugün birçok seminerini ve kitabını gördüğümüz “kendine olan güven” ve “pozitif düşüncenin” temelini oluşturmaktadır.

2- Big Brother

Big Brother

Listeye göre biraz modern kalan bu isim, bir çok sosyal protestonun ana konusu olmaktadır, bu nedenle listemize iki numaradan girmeyi hak etmektedir. Big Brother, devleti ya da büyük bir otoriteyi, insanların özgürlüklerini kısıtlayan kanunları koyan kurumu temsil etmektedir. Yüzünü gören herkes ne anlama geldiğini, ne hissettirdiğini anlar. Hepimiz bu yüzü görünce otoritenin baskısıyla kendi hayatımızı özgürce yaşayamayacağımızı hissederiz. Big Brother, George Orwell’in 1984 romanının meşhur hayali kahramanıdır.

1- Romeo & Juliet

Romeo & Juliet

Romeo ve Juliest “mükemmel bir ilişki” kavramı için suçlanabilir. Ayrıca bence yüksek boşanma oranlarının bir numaralı sanığıdır! Mükkemler bir ilişki idealiyle evlenen çiftler zamanla romantizmin azalmasıyla evliliklerinin başarısız olduğu düşüncesine kapılırlar. Gerçekte tutkulu romantizm mutlu bir evlilik için gerekli bir kavram değildir. Şefkat, cömerlik ve sevgidir önemli olan. Romeo ve Juliet’in bize bu konularda hesap vermesi gerekir!

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu