Instagram takipçi satın al
Gezi Rehberi

Uçak bileti çeşitleri nelerdir?

Uçak bileti alırken ödediğiniz ücretin hangi kabin sınıfına ait olacağını ve hangi hizmetleri kapsayacağını bilmeniz şart. Peki, uçak biletini nasıl seçebilirsiniz?

istanbul temizlik şirketi

Uçakla seyahat etmenin çeşitli incelikleri, dikkat edilmesi gereken unsurları var. Üstelik tüm bu dikkat edilecek hususlar uçak bileti satın alma aşamasında başlıyor. Çünkü uçak bileti seçimi yaparken karşınıza üç farklı kabin sınıfı çıkıyor, ücreti de seçtiğiniz sınıfa göre ödüyorsunuz. Uçak bileti alırken ödediğiniz ücretin hangi kabin sınıfına ait olacağını ve hangi hizmetleri kapsayacağını bilmeniz şart. Peki, uçak biletini nasıl seçebilirsiniz? Aşağıdaki soruda inceleyebilirsiniz.

Uçak bileti

İhtiyaçlarım için doğru uçak biletini nasıl seçerim?

İhtiyacınıza uygun bir uçak bileti seçmek, uçuş deneyiminizin çok daha konforlu ve keyifli geçmesini sağlar. Yani uçak bileti almadan önce seyahat sırasındaki beklentilerinizi gözden geçirmeniz doğru bir seçim yapmanıza yardım eder. Örneğin daha fazla ikram seçeneği mi görmek istiyorsunuz? Koltuğunuzdaki diz mesafesi daha mı fazla olsun? Şimdi bu tarz isteklere bağlı olarak hangi uçak bileti sizin için uygun ve nelere dikkat etmeli, okuyabilirsiniz.

Uçak bileti seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Uçak bileti seçerken Economy Class ve Business Class kabin sınıfları arasından seçim yapmanız gerekiyor. Bu aşamada dikkat etmeniz gerekenler Economy Class ve Business Class uçak biletlerinin size neler sunduğu ve tabii ki aradaki fiyat farkı.

Türk Hava Yolları uçuşunuzda Economy Class tercihi yaptığınız zaman 79 cm diz mesafesine sahip, 15 cm’ye kadar yatabilen baş destekli konforlu koltuklarla seyahat edebilirsiniz. Ayrıca standart bir ikram servisi bulunuyor. Bu ikram dışında bir şeyler yemek içmek isterseniz belli bir ücret karşılığında ilave menü seçimi yapabilirsiniz.

Business Class kabin sınıfı ise ayrıcalıklı bir uçuş deneyimi sunuyor. Dolayısıyla Economy Class’tan daha pahalı bir uçak bileti. Business Class’ta seyahat ederken yiyecek içecek menüsünden istediğiniz yemeği ve içeceği ek bir ücret ödemeden isteyebilirsiniz. Ayrıca masaj yapma özellikli, okuma lambası ve elektrik bağlantısı bulunan koltuklarla yolcuların maksimum konforla seyahat etmesi sağlanıyor. Business Class uçak bileti aldığınız takdirde sıra beklemeden ayrıcalıklı check-in yapma, daha fazla bagaj hakkı ve daha çok Mil kazanma gibi avantajlara da sahip oluyorsunuz.

Uçak bileti seçimi yaparken tüm bu koşulları, uçuşunuzun uzunluğunu ve buna yönelik olarak ihtiyaçlarınızı düşünerek karar vermenizi öneriyoruz.

Uçak biletimde en iyi fiyatı alıp almadığımı nasıl anlarım?

Uçak bileti alırken en iyi fiyatı yakalayıp yakalamadığınızı uçak bileti arama motorlarından karşılaştırma yaparak anlayabilirsiniz.

Uygun uçak bileti nasıl bulurum?

İhtiyacınız olan ve beklentilerinizi karşılayan uçak bileti çeşidini belirlemek kadar bütçenize uygun bileti bulmak da önemli. Bunun için de çeşitli tavsiyelerden yararlanabilirsiniz. Örneğin uçak bileti fiyatlarındaki dönemsel değişimleri dikkate almanız şart. Zira mevsim, gideceğiniz yerdeki önemli etkinlikler ya da çok popüler bir destinasyon olması uçak bileti fiyatını büyük oranda etkiler. Böyle durumları göz önüne alarak seyahat planlarınızı esnek tutmanızı öneriyoruz. Alternatif rotalar oluşturmak ya da farklı havalimanlarını tercih etmek uygun uçak bileti bulma konusunda size yardımcı olacaktır.

Alternatif rotalar oluşturmanın yanı sıra; hava yolu firmalarının uçak bileti kampanyalarını sıkı bir şekilde takip etmek, Mil biriktirmek ve uçak bileti satın alma işlemini son dakikaya bırakmamak da güzel çözümler. Eğer uçak biletinizi acil olarak almayacaksanız uygun bir fiyat yakalamak için yaklaşık 1 ay önceden bilet bakmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca en ucuz uçak biletini yakalamak için çok fazla seyahat edilen bahar ve yaz ayları yerine kış ya da sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu