Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Bitcoin 50.000 Dolar Seviyesini Geçti

Bir süredir sürekli yükseliş trendinde olan Bitcoin, bugün 50.000 dolar seviyesini geride bırakmayı başardı. Kripto para piyasası yükseliş devam ediyor.

istanbul temizlik şirketi

Geçtiğimiz yıl pandemi başlangıcında büyük düşüş gösteren ve 3.500 dolara kadar gerileyen Bitcoin, daha sonra sürekli artmaya başlamıştı ve 1 yıl içerisinde tam 14 kat değerlendi.

Özellikle son aylarda bir çok kurumsal firma yaptıkları Bitcoin yatırımlarını açıklamaya başlamışlardı. Önce MicroStrategy yatırım gurubunun yüklü miktarda Bitcoin alması ve ardından Tesla firmasının 1,5 milyar dolar BTC alması ile yükseliş bir hayli hız kazanmıştı.

Her hafta yeni bir rekor kıran BTC bugün 50.000 doları geçmeyi başardı ve ardından küçük bir düşüşle 49.500 dolara geriledi. Buradan tekrar yukarı yönlü hareket olması durumunda yeni hedeflere yükseleceği söylentileri bir hayli yüksek.

Kripto para pazarı büyüyor

Kripto para pazarı büyüyor

Bitcoin’in yükselmesi yanında pazarda yer  alan diğer kripto paraları da etkiledi. Pazarın en büyük 2. para birimi olan Ethereum 1.800$ seviyesine çıkarken, son günlerin yükselen değeri Cardano 10 cent değerle en büyük 3. kripto para birimi olmayı başardı.

Son değerlemelerle birlikte kripto para piyasasının toplam değeri 1.5 trilyon doları geçmeyi başardı.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu