Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

Rimel Kullanımı ile İlgili Harika İpuçları

istanbul temizlik şirketi

Rimel makyajın vazgeçilmez bir ürünüdür. Göz farınız ne kadar mükemmel olursa olsun eğer rimel bunu tamamlamıyorsa hiçbir işe yaramaz. Ayrıca rimel, göz farı olmadan göze derinlik kazandırır. Kısacası, gözlerin ve bakışların daha güzel canlı görünmesini sağlarken, makyajınızı tamamlar ve gözleri ortaya çıkartır.  Rimeller kirpiklere koyuluk, uzunluk ve kalınlık kazandırır ki şu anda bunları kolayca sağlayabilecek pek çok ürün piyasada bulunmaktadır.

Rimeli seçerken ilk önce ne istediğine karar vermelisiniz? Uzunluk, kıvrım, kalınlık  yada hacim. Bunu belirledikten sonra uzun istiyorsanız uzatıcı, hacimli istiyorsanız hacim arttırıcı bir maskara seçebilirsiniz. Bazıları birden çok özelliği bünyesinde barındırır (L’Oreal Volumizing mascara gibi). Suya dayanıklı maskaralar tüm gün kullanılacağı düşünülürse faydalı olabilir ama tabi bu tüp maskaraları gözden çıkarmak her zaman daha zordur ve kirpiklerinizi kurutabilirler.

Renk konusunda; siyah maskaralar kirpiklere yoğun bir hacim kazandırırken, açık tenli iseniz yada saçlarınız açık renkte ise gözünüzde çok fazla durabilir, abartılı olabilir. Bu durumda kahverengi kullanmanız daha güzel bir görüntü sağlayabilir. İsterseniz bir katı kahverengi bir katı siyah sürerek de yoğun görünümü biraz azaltabilirsiniz.

rimel maskara kullanımı

İpuçlarına gelirsek,

  • Maskaranız ile pompalama hareketi yapmayın yani içeri dışarı itip durmayın. Çünkü bu tübün içine havayı iter ve maskaranın daha hızlı kurumasına yada topaklanmasına sebep olabilir. Dairesel hareketlerle maskarayı almanız daha etkili bir yöntemdir.
  • Kıvırmak istiyorsanız kirpik maşasını bir sürü tutup ve kirpiklerin iç kısmından dışa doğru hareket ettirebilirsiniz ve tekrarlayabilirsiniz.
  • Rimel sürmeye alttan ya da üstten başlamak size kalmıştır. Eğer alt kirpiklerden başlarsanız, aşağı bakarak kirpiklerin alt kısmına rimeli sürerseniz bu göz kapaklarında ufak noktacılıklar bırakmanızı engeller. Üst kirpikler için, düz bakın ve kirpiğin dibinden uygulayın. Kirpiklerde ileri geri hareketi, kirpiklerin kıvrılmasını sağlar. Kirpiklerinizi uzun göstermek istiyorsanız, üstten alta doğru sürebilirsiniz, bu işlem sırasında gözleriniz hafif kapalı olmalı. Ardından işlemi tersten uygulayın. Dolgun bir görünüm için ise, dipten başlayıp yatay olarak sürün.
  • Birbirine yakın gözler için kirpikleri birbirinden ayırma özelliği olan rimel seçmen daha iyidir. Kirpiklerin iç kısmından ziyade dışına uygulamak daha iyi bir görüntü sağlar.  Gözleri büyütmek için alt kirpiklere rimel uygulanabilir.
  • Daha hafif bir görünüm istiyorsanız alt kirpiklerinize rimel sürmeyebilirsiniz. Gözün üstüne süreceğiniz siyah eyeliner ise kirpikleriniz daha kalın görünmesine yardımcı olur.

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu