Tarihte Yapılan En Pahalı 7 Hata

Hatasız kul olmaz lafının cezasının ağır olduğu bu durumların içerisinden en çok zarar ettiren 7 hatayı sizler için bir araya getirdik.

Üretici firmalar ve hatta ülkelerin yaptıkları her iş aslında doğru olmuyor. Bazıları verdikleri kararlarla, bazıları ise yapıkları yanlış hesaplar neticesinde kar etmek yerine çok daha fazla zarar edebilmektedirler. Hatasız kul olmaz lafının cezasının ağır olduğu bu durumların içerisinden en çok zarar ettiren 7 hatayı sizler için bir araya getirdik.

Fransız ulusal demir yolu şirket SNCF 2014 yılında 2000 adet tren siparişi verdi. Üretici firma tren boyutlarını yanlış hesaplayınca tren çalışamadı ve yenileme maliyeti firmaya 50 milyon $ dan fazlaya mal oldu.

İspanya hükumeti tam 1.57 milyar euro maliyetle bir denizaltı yaptırdı fakat deniz altının suya batma ve sudan çıkma konusunda problemleri ortaya çıktı. Ardından üretici firma denizaltını biraz daha uzatarak problemi çözmeyi başardı. Yanlış hesap sonucu yine milyonlarca dolar zarar edildi.

Amerika’da yer alan Peigneur Gölü milyar dolar harcanarak yapıldı fakat yanlış hesaplar ve inşaat sonrasında gölün altında sızıntı olduğu ortaya çıktı ve sızıntının giderilmesi için gölün maliyetine yakın yeni masraf yapıldı.

Londra’da yer alan Thames Nehri üzerine yayaların geçmesi için 18 milyon pound harcanarak yapılan köprü, üzerinden fazla kişi geçince aşırı sallanmaya başladı. İmalat hatası olduğu anlaşılınca köprü yıkılarak yeniden yapıldı.

Nasa tarafından Mars’ı incelemesi için yapılan uydu yörüngeye yerleştikten bir süre sonra yörüngeden ayrıldı ve bir daha bulunamadı. Uyduyla beraber milyar dolarda kaybolmuş oldu.

Seul’deki Han Nehri üzerinde bulunan köprünün bir parçası üzerinde araçlar varken büyük bir gürültüyle nehrin üzerine düştü. Yanlış hesaplamanın bedeli oldukça fazla maliyetli oldu.

Tarih 19.yy sonlarını gösterdiğinde Rusya’nın olan Alaska üzerinde sadece buzlar olduğu ve buranın bir işe yaramayacağı düşünülerek düşük bir fiyat karşılığında Amerika’ya satıldı. Belki tarihin en büyük zarar ettiren ticareti bu oldu diyebiliriz.

Satanlar şuan oturup ağlıyor olabilirler. 🙂

Exit mobile version